Když lezou kluci po stromech...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.18 22:22

Taky bych byla z te vysky nervozni, ja je vubec moc nedavam, kdyz jsme nekde na vylete, kde jsou skaly, nesnesla bych, aby kluk lezl nekam ke kraji sam, natoz v tlupe, a ze nas ta banda vetsinou je, takova mensi skolka…taky mu ted v cervnu bude 5…znamym spadl kluk z ani ne moc vysoke skalky ve 2,5 letech, letel pro nej vrtulnik, rovnou do Motola ho vezli…nevedeli nekolik dni, co a jak s nim bude…my travily se segrou a kamaradama (hlavne klukama) skoro cele leto na chate a lezli na vsechno mozny - stromy, zdi blizke zriceniny hradu, zpevnovane vapnem, kam se oficialne nesmelo, protoze se drolily - meli jsme to tam jako takovou stezku odvahy az do velkeho okna a zpet - vejska jak blazen, dneska by me tam nikdo nedostal ani heverem…deti maj vetsinou nizsi (nebo zadny :mrgreen: ) pud sebezachovy, kluci obzvlast… tehdy nas strasili rodice pripadem kluka, co tam lezl na takovy velky stary dub uprostred osady, sletel a mj. zraneni si natrhl pindu…to jsme si jen rekly se segrou, ze to se nam stat nemuze :mrgreen:, a lezly tam tajne dal :lol: Jo tehdy jsme se tam s klukama navyvadely veci, co kdyby nasi vedeli, tak prerazi nas i je…pres koleje jsme prebihali bezne - ale vedeli jsme, ze se sakra musime rozhlidnout i poslouchat, jestli nejede vlak…jezdi tam v tech mistech i dost rychle…ale to uz nam bylo kolem 10 no… mozna priste na ne jen houknout aby se tam nestrkali…jesteze ma malej trenery na cviceni rozumny, mam moznost vzdycky sledovat na TV vedle, co delaji…loni poradali 3denni kemp - neco jako primestsky tabor s tim cvicenim a soutezema apod., tak jsem ho tam na srpen, kdy mela byt zavrena skolka (a ja v 9.mesici) prihlasila…rano odvest, odpol. vyzvednout, asi tak 10 minut z domova, no proste jako kdyby chodil do skolky, s jidlem, pitim, spanim po obede…mama silela, proc ho tam davam, a jestli ty lidi znam, ze jim ho na cely den sverim, a co kdyz se mu tam neco stane - to jsem z ni kvetla, znam je asi tak jako ucitelky ve skolce, nebo skole kam pak bude chodit…a tam bych se ho taky mela bat dat? Videla jsem tehdy pul roku kazdy tyden, jak s nima pracujou…no a 2 dny predtim sletel z kola, tak ten 1.den nesel, jako nic hroznyho, hur to vypadalo nez bylo - a to jel s tatou, na toho jsem mela vztek hroznej teda, ze na nej nedal vic pozor, kdyz vedel, ze ma jit na tohle… takze stat se muze kdykoliv cokoliv, i s rodicema pod dohledem… :think: ;) Jako castecne ma trener pravdu, osahat by si meli leccos a zkusit, ale vocad pocad a vseho se strejdou Mirou :lol: To at je radsi vezme v ramci treninku na lezeckou stenu s jistenim… (anonym pro duverne informace nejen o mne)

• Citovat
  • Upravit
3224
2.5.18 22:23

@Marie432875 muže být zdatný a mužeš mu věřit..ale když má 17 kg a spadne na něj kluk 30 kg tak letí pozadu dolu na beton…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
2.5.18 22:33

@růžový achát přesne…já dělala věci ze kterých mi je spat @růžový achát e jeste ted a dekuji bohu že jsem to přežila…několikrát bylo na male.. a proto vím co všude na kluka číhá :-D naši to dřív neřešili..my byli furt sami doma a vymýšleli jsme kraviny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.5.18 22:34

Když si vzpomenu, co jsme dělali my.. :D bydlíce v osmém patře jsme se chodili opalovat na střechu paneláku, sedávali na okraji s nohama přehozenýma přes..a jednou nás napadlo vybafnout na rodiče.. z jedné strany jsme slezli na stříšku balkonu, lehli si na okraj a spustili se hlavou do balkonu, takže jsme na stříšce leželi jen od zadku níže. Upřímně se divim, že máma, když se otočila od sporáku, nedostala infarkt :lol:

Nebála bych se ho s trenérem pustit. Pochybuju, že by se nechal dobrovolně zavřít za neuhlídání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
2.5.18 22:38

@katyna1984 no to je všechno postaru nahubu…žádný papíry nebo tak že někam s nekym pustim dítě… takže by asi zavřeli mě za zanedbání peče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149421
2.5.18 22:56
@katyna1984 píše:
Když si vzpomenu, co jsme dělali my.. :D bydlíce v osmém patře jsme se chodili opalovat na střechu paneláku, sedávali na okraji s nohama přehozenýma přes..a jednou nás napadlo vybafnout na rodiče.. z jedné strany jsme slezli na stříšku balkonu, lehli si na okraj a spustili se hlavou do balkonu, takže jsme na stříšce leželi jen od zadku níže. Upřímně se divim, že máma, když se otočila od sporáku, nedostala infarkt :lol:Nebála bych se ho s trenérem pustit. Pochybuju, že by se nechal dobrovolně zavřít za neuhlídání dítěte.

Tak tohle mi udělat děti, tak mě v tu ranu odvezou s těžkým infarktem. Naše pětiletá nesmí sama bez dozoru na balkon, máme tam stolek, židle a jeden neví co to dítě napadne i když mu stokrát řeknete že něco nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.5.18 23:04

Se mi díky vám vzpomnělo kolik kravin jsme dělali my. Jinak pro zakladatelku na mě spadlo zrcadlo a měla jsem rozbitou hlavu takže i doma se může stát uraz a nemusí dítě nikde lézt..JJ zakazané ovoce nejvíc chutná a proto se rodiče spoustu věcí dozvěděli po a nebo od sousedek. Lezení na stromy a na zídky bylo naprosto normalní, lezli jsme na střechu obchodaku i když jsme to měli x krát zakazané, sousedé po nás řvali at slezem, ale proč když ten vyhled byl užasný :-D Vlezli jsme i do tanku to mi bylo kolem 8 let nikdo nevěděl kde jsme a za tankem nadherný kopec písku který mohl klidně sjet přímo do otevřeného tanku :-D ale bylo krásně

• Citovat
  • Upravit
25123
2.5.18 23:06

@axelina jsme stejně starý, taky je mi 38 a na rozdíl od tebe nemluvim jako kdybych byla stará bába ;-) nic špatnýho ti neřek, tak co se čertíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.5.18 05:52

Za našeho dětství bývaly takové zídky u domu a sloužily jako prolézačky. Díky této zkušenosti bych jednala spíše z hlediska bezpečnosti - jestli byly relativně bezpečné, nemám s tím problém. Za celou dobu vím jenom o jednom úrazu dítěte, které tam spadlo na beton a ono mělo pak prasklou lebku - to jsem již byla dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.18 06:01

@axelina nacháváš své dítě lézt na dětské prolézačky, třeba na takovou tu moderní provazovou pyramidu? Ta mi tedy přijde mnohem víc nebezpečná, než to že se kluci proběhnou po betonové zídce nebo lezou po žebříku.

• Citovat
  • Upravit
3224
3.5.18 06:59

@lucenka opět opakuju že nebezpečne mi nepřijde nic pokud se syn koncentruje…ale tedy zrovna z te pyramidy minule spadnul ten kamarad když se tam uplně stejnepostuchovali jako včera na te zídce…a zlomil si tu nohu. kluci se hecovali „kdo neskočí není v naší parte“ tak jeden skočil z 5 metru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.18 07:00
@lucenka píše:
@axelina nacháváš své dítě lézt na dětské prolézačky, třeba na takovou tu moderní provazovou pyramidu? Ta mi tedy přijde mnohem víc nebezpečná, než to že se kluci proběhnou po betonové zídce nebo lezou po žebříku.

nechavam lezt v Braniku na obri lanovou pyramidu i triletou (tam je to minimalne 2× vyssi, nez ty na hristich a nahore se musis vyhoupnout na plosinu, abys mohla dolu po toboganu),ale samostatne. V parte deti, ktere delaji kraviny bych tam nepustila ani toho sestileteho :nevim:

Ve vysledku je to vtipna diskuze, taky jsem si zavzpominala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
3.5.18 07:06

@brumdinka ja se nečertim že mi neco řekl trener…já se čertim že vlastně nás rodiče utřel a dovolil klukum to, co my jsme zakazali (bylo tam víc tatínku kterým se to nelíbilo)…cele to píšu proto, protože mají jet na několikadenní výlet s tímto dozorem do prostředí kde jsou skály, a 3 urazy během 6 hodinových treninku mi přijdou hodne. Krom toho některým rodičum jeste vadí že deti pojedou 3 autama a trener děti nepoutá v autech že „za nich to taky nebylo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
3.5.18 07:08

@unuděná pyramida mi nepřijde nebezpečna…podle mě když spadne tak ho zbrzdí ty lana…ale nesmí samozřejmě se odrazit a skočit jako minulý týden ten chlapeček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.18 07:09
@axelina píše:
@brumdinka ja se nečertim že mi neco řekl trener…já se čertim že vlastně nás rodiče utřel a dovolil klukum to, co my jsme zakazali (bylo tam víc tatínku kterým se to nelíbilo)…cele to píšu proto, protože mají jet na několikadenní výlet s tímto dozorem do prostředí kde jsou skály, a 3 urazy během 6 hodinových treninku mi přijdou hodne. Krom toho některým rodičum jeste vadí že deti pojedou 3 autama a trener děti nepoutá v autech že „za nich to taky nebylo“.

a proč tedy tam dítě dáváš, když ti všechno vadí? :palec: V době tréninku je má na starost trenér, on za ně zodpovídá. Pokude se ti jeho přístup nelíbí, dej kluka na jiný kroužek. Stejně ta kto mohou udělat ostatní rodiče.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML