Když matky řeší spory mezi dětmi

1226
17.5.13 21:56

Když matky řeší spory mezi dětmi.

Dnes jsem se od našeho malého dozvěděla, že s ním jeho nejlepší kamarád ve školce nesmí kamarádit. Vím, že před zhruba dvěma měsíci se ve školce nějak nepohodli a náš škrábl toho druhého pod okem. Paní učitelka konflikt urovnala, náš malý se kamarádovi omluvil a slíbil, že už nic takového neudělá. Neudělal. Až dnes jsem se od prcka dozvěděla, že už se nesmějí na žádost kamarádovy maminky stýkat (nařídila to učitelkám ve školce). Zůstala jsem jak opařená. Co s tím mám dělat? Mám vůbec něco dělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
17.5.13 21:58

Šla bych si promluvit s tou druhou maminkou. Vypadá to, že někteří rodiče jsou stále mentálně na úrovni té mateřské školy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
17.5.13 22:01

A opravdu to byl jediny konflikt, nestalo se neco uz pred tim skrabnutim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
17.5.13 22:04

O ničem jiném nemluvil a taky mi dnes učitelka potvrdila, že jí to přijde přehnané jako důsledek jediného škrábnutí, ale ta maminka na tom trvala. Takže ani ona se od matky o jiném konfliktu nedozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
17.5.13 22:08

@Nsoci To jsem zvědavá co maminka bude dělat až dítě bude na základce a budou mu tam ubližovat úúúúúplně všichni včetně učitelek :mrgreen: :mrgreen:
Taky zajáže hovor s nimi? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2075
17.5.13 22:10

@Nsoci tak to je matka divna ;-) zkusila bych s ni promluvit,max.si bude trvat na svem, treba si kluci casem
zase zacnou hrat.Taky patrim mezi matky chranici sve ditko ale bezne strkanice jsou normalni, nereknu kdyby ho
tvuj syn denne napadal, jeji reakce je mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
17.5.13 22:11

@Nsoci tak jako paní je zřejmě krapet nervózní že tvůj něčím bacil jejího Pepíčka, ježiši katastrofa. Já to na tvém místě neřeším. Jen co nechápu je jak to ty učitelky ve školce „hlídají“- :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
17.5.13 22:12

Určitě si promluv s druhou maminkou, ona ti vysvětlí důvody, proč nechce, aby se stýkali, třeba jí syn řekl ještě něco jiného (i co třeba není pravda, děti si často vymýšlí). Ale když neznáš její důvody, tak to těžko můžeš posoudit/odsoudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
17.5.13 22:12

@Brooucinda Jj, taky jsem si to říkala. @Tiger-lily Já asi vůbec nemám chuť s ní něco řešit. Mrzí mě to kvůli našemu prckovi, který nechápe, proč je dál trestaný za něco, za co už se dávno omluvil. Ale co dál? Nejspíš se zase někdy stane, že se spolu pohádají. Jestli fakt nebude lepší je nechat od sebe. :( Ach jo, mám z toho jakousi depku. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.5.13 22:15

Promin co ted napíšu.. Ale já jsem taky taková. Mám dceru a nesnesu když jí nekdo ubliží. mám i strach jí i do té školky dat že by jí nekdo mohl ubližit.

• Citovat
  • Upravit
3409
17.5.13 22:18

Taky by mě docela zajímalo co bude dotyčná mamina dělat až bude kluk ve škole kde se kluci perou docela běžně :lol:
já bych to neřešila, ono se to časem nějak urovná a kluci se začnou bavit sami od sebe ať to mamina dovolí nebo ne uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
17.5.13 22:19

@Nsoci Já bych se na to vyprdla. Takových konfliktů ještě bude a taky hned nepoběžíš za rodičema. Nechce aby se bavili. Fajn. Je to rodič a měl by se respektovat. Potom tvůj kluk k němu přijde vezme mu auto a bude zase problém? Se budeš pořád bát aby se něco matce neznelíbilo. Jsou to děti. Měli to vyřešit učitelky, ale porsím vložila se do toho starostlivá matka. Má na to právo.. :nevim: Třeba vypline úplně něco jiného samo ze situace ;)

• Citovat
  • Upravit
2417
17.5.13 22:20

Podle mě je to přehnaná reakce maminky. Vůbec bych to s ní neresila, ani mě pořádně nenapadá jak? ;) Mě by spíš zajímalo, jak řeší tento zákaz nekamarádění se paní učitelka :mrgreen: vždyť toho tvého vlastně tímto terorizuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
17.5.13 22:25

Máte pravdu, kašlu na to. Doma jsme si to vysvětlili, nic nenasvědčuje tomu, že by to dělal znovu, nebo i někomu jinému, takže bych řekla, že jsme udělali maximum.
@budulinek2011 Ano, když bude mému dítěti někdo záměrně ubližovat, taky za něho budu bojovat jak lvice. Ale už se párkrát stalo, že si prcek přinesl ze školky škrábnutí, že zas někdo škrábnul jeho, ale nějak mě nenapadlo to dál řešit. Brala jsem to tak, že to se mezi 30 dětmi prostě občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
17.5.13 22:27

Proboha vždyť vůbec nevíte, co k tomu tu maminku vedlo. A pokud se tento incident stal už před 2 měsíci, tak je divné, že by teprve teď nechtěla, aby se kvůli této blbosti spolu kluci nekamarádili. @Nsoci, když je to líto vašemu synovi, tak bych se hlavně kvůli němu snažila udělat něco pro to, aby se to urovnalo. Třeba s tou maminkou opravdu nebude řeč a jenom si postavila hlavu, ale aspoň budete vědět, že taková opravdu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí