Když nejsou peníze

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
8.6.10 16:47

Culíkatá, nechci se tě nijak dotknout, ale ve tvé situaci by to asi vyřešilo nastěhování se k nějakému hodnému partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
8.6.10 17:05
Bianca123 píše:
Btw: Tady snad nikdy nebude rovnost mezi muži a ženami. Dost na tom, že musíme zvládnout těhotenství, kojení, probdít spoustu nocí s nemocnými dětmi, mateřská dovolená znamená ve spoustě případů i ztrátu zaměstnání, následně menší důchody, řeší se tu, zda uvést dítě do životopisu při žádosti o práci a chlapů se někdo ptá, jestli mají děti, plánují je, nebo kdo jim je bude hlídat, když budou nemocné?? :pocitac: :pocitac: Diskriminace.

jo jo svata pravda :cert: :cert:

OT Vite co me totalne stve?Kdyz maminka ktera vazne zije sama s malym prckem nema skoro na nic narok a pak jsou tady maminky ktere neuvedou ze otec ziji s nimi,hlasi se na socce jako samozivitelky a berou veskere pridavky a prispevky na ktere nemaji narok,chlap jeste prinese 15-20tisic a jsou vysmate a nikdo to neresi. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
8.6.10 17:10

nezlobte se ale snad vím,s kým to dítě dělám…už předem přece musím být zodpovědná a vědět do čeho jdu,ale říkat ,že jsem si pořídila dítě z blbem a tak se o mě státe starej mi moc fér nepřijde. Já mám dětí 6 ,neberu přídavky na děti a postarám se o ně i bez státu.
prostě se postavit k situaci čelem je základ. pracovat se dá i s miminem

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Karin
8.6.10 17:44

sophinko a to se dokážeš starat o 6 dětí sama, bez manžela? Tak to tedy klobouk dolů. Jinak s těmi chlapami, to máš těžké. Naše sousedka si vzala fajn chlapa, mají spolu 2 děti , no a najednou po 7 letech společného života mu ruplo v bedně a začal lajdačit. Začal pít, hrát automaty a i když vyzkoušela vše možné,, aby se z něho stal zase ten správný chlap, kterého si vzala, tak nic nepomohlo a on pije a hraje stále. Musela se s ním rozvést, protože ji začal odnášet věci z domu a prodávat je, aby měl na chlast. Z práce ho samozřejmě vyhodili a on začal být dokonce i agresívní nejen k ní , ale i k dětem a to byla poslední kapka. Takže Sophie, nic není černobílé a já bych si nedovolila hned soudit a poučovat druhé, protože každý jsme jiní a když jsem něco sama nezažila, tak bych si netroufla říkat druhým, že je to tak nebo onak. Nepřihl. Karin

• Citovat
  • Upravit
sophinka
8.6.10 17:51

manžela mám,a nechci ani nikoho odsuzovat ,natož kritizovat. Jen říkám,že stát za nás zodpovědný není a já státní dávky beru jako jakýsi nadstandart.prostě člověk by si měl poradit i bez nich. Pokud mám dítě jsem za něj přece zodpovědná já,a ne stát. Já si musím poradit jak ho uživit a ne spoléhat na stát. Jsou různé práce (já svého času uklízela ve fabrice,ale i letáky se dají i s dítětem ,šití doma,…) Nechci aby to vyznělo jako kritika,ale jako možné řešení.

• Citovat
  • Upravit
381
8.6.10 22:05

Sophinko,jsi opravdu tvrda zenska a klobouk dolu,ja jsem holt i jina povaha,jo trosku me takove prispevky i pres Tve nezlob se opravdu zlobi.jsem moc prepeclivela a je fakt,ze pak toho stihnu mene.Muj pritel byl na zacatku vztahu perfektni,staral se o me,ze jsem byla jak v bavlnce,omrzela jsem ho vsak brzy,jenze,nez jsem to poznala uz jsem byla tehotna, ma mnoho dalsich vztahu atd.presne tak,ted vymeta bary,krade…,Uvedeneho ho jako otce nemam a verte mi,ze i soc.pracovnice s 25letou praxi po probrani situace uznala,ze jako clovek souhlasi s neuvedenim,jednak to nechtel,vim soudy atd,ale na druhou stranu spousta zaporu pokud uvedete cloveka bez zajmu,tak prosim tohle jsem resila od sedmeho mesice tehotenstvi.Sophinko asi jsem mela pockat nez jsem ho poznala uplne,ano jsem blbka,ale ted mi uz nepomuze sedet a brecet a tlouct se do hlavy,ted to musim resit.Bydlim na vesnici,takze prace tu neni,MHD o vikendu jede tak dvakrat,jo a to vse tu praci jsi delala s malym na zadech?navic jsem byla s malym i v nemocnici a porad chodime po vysetrenich,jak ja,tak prcek,zkratka kdyz se dari,tak se dari.Babicka je velmi nemocna,takze nase pritomnost ji spis pritezuje,pomaha mi a ja se snazim pomoci zase i ji,ale uz to proste nedavame ani jedna.Jinak jedna moznost tu je a to prace,kterou mohu delat doma,ale to zase nemam prostory,ponevadz mame maly byt.Ja jen,ze kamarad mi porad tvrdil,jek muzu brat dvanact tisic,kdyz si vybeham socialku,ale ujistili jste me,ze je to blud a budu muset dal bojovat.Juro,toho hodneho pritele bych brala,ale ma duvera uz je hodne daleko vuci muzum jsem zatrpkla,zatim. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 05:53

culíkatá,nezlob se nechci tě ani urazit ani naštvat. ale já bydlám na vesnici s 30 obyvateli,každý den jezdím do města do práce dělám to tak léta,holky 3 roky a 1 rok prostě jezdí se mnou.nebo i stěhování za prací je přece řešení. jenom se ti snažím říct, že zz každé šlamastiky je cesta ven,jen je to na tobě. nikdo pro vás (teb a dítě) nebude dělat víc než uděláš ty. je dobré si sednout k papíru napsat příjmy výdaje. a opravdu hledat možnosti příjmu mi tedy přijdou jako lepší řešení,než co navrhnul jura,abys hledala chlapa co tě uživí,to je dost degradující.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 06:26

ještě jsem chtěla napsat ,že tebe zlobí moje příspěvky a mě ty tvoje :lol: málokdy někomu říkám co má dělat,ale prostě tvoje diskoze mě trošku nadzvedla.vstávám ve 4 ráno abych byla včas v práci domů jezdím pozdě odpo,od státu beru jen rodičovský příspěvek.kdybych šla na soc. dávky ,možná si přijdu na nějakých 15 tisíc a můžu říkat že s tolika dětmi nic jiného dělat nemůžu. ale já vím že můžu a že je to jen o tom chtění najít cestu.
přeju ti hodně štěstí a ještě jednou promiň .

• Citovat
  • Upravit
44192
9.6.10 06:41

Culíkatá,trochu si to zjednodušuješ..
Ano,mohla bys pobírat na dávkách státní sociální podpory i 4 - 5000,ale to bys musela bydlet s dítětem sama,ne u matky.

Sophinko,obdivuju Tě.
Já bych taky neopustila svoje dítě,zvlášť malé,nenechala ho hlídat babičkám a ani ho místo procházek venku,čtení knížek nebo cokoliv nechtěla brát s sebou do práce.To bych si ty dávky raději vyběhala nebo jedla jen čínské polívky,které moc nemusím.Nic ve zlém,ale každý to máme jinak..
P.S.Co se týče dávek na děti od státu,pobírám jen RP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.6.10 08:23

sophinko, já si zase myslím, že si to představuješ, jako hurvínek válku. Sice máš 6 dětí, což je obdivuhodné, ale nejsi sama, máš doma ještě jednu výdělečnou osobu. Navíc, jsou místa, kde prostě práce není. A stěhovat se za prací? To se lehce řekne, ale k tomu patří třeba i ubytování, většinou chtěj na podnájmech kauce, do azylového domu berou jen ženy s trvalým bydlištěm v tom kraji atd..atd, sociálka žádné další příspěvky neposkytne, prostě, ne každý to má tak „lehký“…
culíkatá psala, že se z přítele vyklubal grázl, to se může taky stát, ne každej je holt dokonalej. Mě upřímně takové „namástrované“ řeči zlobí. Každej nemá takový zázemí, aby nepotřeboval pomoc od státu, kdyby měli mít děti jen takoví lidé, brzy bychom asi vymřeli, do svízelné situace se může dostat kdokoliv , kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
9.6.10 09:15

Ano, do těžké situace se může dostat každý, ale měl by se snažit se z ní také dostat s vlastním přispěním. Takže holt pokud nestačí RP a přídavky na na které je nárok, tak člověk holt nemůže být s dítkem doma i když by chtěl, ale musí zkusit sehnat alespoň přivýdělek.

A tím, že nemáš uvedeného otce, v případě, že je problémový, to celkem chápu, ale na druhou stranu, ty ses dobrovolně vzdala od něj výživného a proto můžeš mít s některými dávkami problém, protože v tomhle případě přechází povinnost tě živit na tvé rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
9.6.10 09:21
sophinka píše:
nezlobte se ale snad vím,s kým to dítě dělám…už předem přece musím být zodpovědná a vědět do čeho jdu,ale říkat ,že jsem si pořídila dítě z blbem a tak se o mě státe starej mi moc fér nepřijde. Já mám dětí 6 ,neberu přídavky na děti a postarám se o ně i bez státu.
prostě se postavit k situaci čelem je základ. pracovat se dá i s miminem

No to mě teda trochu nadzvedlo ze židle :cert: Máš asi štěstí na chlapa, ale spousta otců se vybarví až „potom“, víš?
A co se týká těch sociálních dávek - odsuzuji jejich zneužívání, kalkulaci typu, když si pořídím ještě jedno dítě dostanu na dávkách víc, než když budu makat apod. Ano, jsou tu spoluobčani, zejména jisté barvy pleti, co na toto hřeší, ale sociální systém je tu od toho, aby pomohl dočasně lidem, kteří to potřebují. Co je na tom špatného, když 10 let platím řádně daně, a pak si dovolím porodit dalšího přispěvatele do státní kasy a na dočasnou dobu, než ho vychovám alespoň do té doby, než mi ho vezmou do školky chtít peněžitou pomoc v mateřství???
Dyť culíkatá má osmiměsíčního syna a to má od něho utéct někam do supráku na celodenní šichty? Tady to ještě není nastavené jako na západě, kde má zaměstnavatel své jesle, umožní ti zkrácenou pracovní směnu apod.
Jinak Evi76, mluvíš mi z duše…
Culíkatá, neboj, bude líp. Dočasně to asi budeš muset vydržet s maminou, snad pomůže trochu s hlídáním i s financema a až půjde malý do školky, tak si najdeš práci a bude líp. Já si nemyslím, že by ses chtěla spoléhat na sociální dávky celý život. Věřím, že se ti podaří něco najít a pak se ti třeba podaří i osamostatnit se a najít si nové bydlení.
Věř, že mateřská rychle uteče, užívej si s prckem, pak je to docela honička-práce a děti. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.6.10 10:38

Já musím říct, že jsem byla sama se třemi dětmi. Z ex-přítele se vyklubal grázl až po narození nejmladší. Malinká vesnice, mhd spoje nic moc, práce v okolí nulová, občas nějaký ten přivýdělek. Brala jsem rodičák, přídavky na děti, sociální příplatek a občas i příspěvek na bydlení (nejvyšší možná částka jsou 2/3 výdajů - nájem, proud, voda). Teď jsem na pracáku,přestože současný přítel makal jako mourovatý v zimě jsme dřeli bídu s nouzí, přesto příspěvky skoro žádné, protože před pár lety slušně vydělával a měli jsme tedy teoreticky peněz dost. Takže ono to opravdu není jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 11:18

všiměte si že ani jednou nezmiňuji partnera.podnikáme spolu. a věřte ,že jak hurvínek válku si to nepředstavuji.Stěhovali jsme se za prací několikrát do nájmu a ano každý jsme jiný někdo vydělává ,aby druhý mohl pobírat. :nevim: každý strůjcem svého štěstí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18305
9.6.10 11:30

No myslím, že morální rovinu pobírání/nepobírání dávek tady nevyřešíme… Jen jsem si vzpomněl na něco ze svého bývalého bydliště. V jedné ulici tam bydlela moc hodná paní, taková pohádková babička. Děcka z okolí (hlavně ty, co jejich rodiče na nějakou péči moc nebyli) u ní měly takový azyl na odpoledne. Dostaly čerstvě upečenou buchtu, trochu vody s ovocnou šťávou na pití, v létě jim natrhala meruňky a rybíz ze zahrádky a zeptala se jich, jak bylo ve škole… Tihle lidi se nám dneska ze života vytrácejí. Pro samé poměřování penězma zapomínáme, že jsme lidi. A v té vesničce taky dneska přibylo konzumentů marihuany a bohužel i pervitinu… Snad i proto, že si jich v raném věku nikdo nevšímal tak jako ta paní. Jen dodám, že jsem v té vesničce žil 37 let, to už je dost na to, aby člověk změny vnímal a mohl posuzovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat