Když nejsou peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ma rad zni nez se zacnes do nekoho navazet tak si sahni do svedomi sama a pak zacni moralizovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji za radu a máš pravdu moralizovat nebudu .
chtěla bych říct každého věc,ale bohužel to tak není
- Citovat
- Upravit
sophinko diskuze se neobraci proti tobe ale jak uz jsem ti napsala jsi ta osoba ktera musi mit posledni slovo a proste to nenechas byt.
Myslim ze uz jsi kazdemu 100× rekla jak jsi uzasna,dokonala,proste supermanka tak uz toho prosim nechej!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
A nestihas toho nejak moc???6deti tri prace uzasna budes zena co???
Pokud toto všechno stíhá tak bych souhlasila s tím že je úžasná žena. Četla jsem tedy jen poslední stránku, ale o tom že má školku jsem četla už v několika diskuzích, o krejčové ne, každopádně taky jsem nepochopila proč by školka nemohla shánět švadlenu.
Že se přivydělávat dá i s prckem souhlasím, ale jak bylo psáno - pouze pokud je hlídání nebo pokud to je práce co dovolí mít děti s sebou. Kdyby nám před rokem neumřela babička tak taky mám brigádu co nám domů donese 6 000 navíc
Bohužel jaksi nevím kdo by byl jen z lásky ke mně ochotný naklusat k nám v 5.30 ráno a do cca 8 dopoledne hlídat. Kdyby to bylo o dvě hodinky posunutý tak bych věřila že se někdo i najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, neperte se
, kdyby culíkatá věděla, jakou rozpoutá vášnivou hádku, tak to vlákno ani nezakládá.
To už je spíš debata do politického ringu, Sophi, už jsi zakladatelce dost ohnivě řekla svou radu, my zase svou, holt každá to máme jiný, culíkatá si stejně musí poradit sama, podle svých možností, zdravého rozumu a já jsem optimista, věřím, že i když je to teď těžké, tak bude líp. Culíkatá posílám ti hodně síly, trochu štěstí a ať se vám s chlapečkem daří.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavá diskuze. Každý rozumný člověk jde cestou nejmenšího odporu a pro culíkatou to jsou dávky od sociálky. Proč by měla např. jít makat do uranových dolů za 4 tis/měs, když by ty samé prachy dostala „od státu za nic“ - by musela být úplně blbá. Nebo je tu někdo, kdo by si ty dávky nevzal??? No a sama Sophinka tu přiznala, že od státu taky cosi žádala a nebylo jí vyhověno.
Takže být tam, kde Culíkatá, zjišťovala bych si samosebou nejprve co je možné dostat od sociálky. Když bych zjistila, že nemnoho, skřípla bych partnera. On stejně může kdykoli podat žalobu o určení otcovství a kdykoli může začít prudit, tak jen ať platí. A kdyby se soudy táhly a peníze též v nedohlednu, pak teprve bych se někam stěhovala za prací.
Jako taky tady můžu machrovat, že jsem si nejdřív vydělala prachy, našetřila a pak měla dítě s panem úžasným a dokonalým, ale to asi nikomu nepomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
né tady nejde o to že jsi některé lidičky naštvala, spíš jde o to že jsi většinu věcí napsala takovým tonem že se nemůžeš divit že se proti tobě něko naváží ,je mi jasný že za spoustou těch věcí co jsi dokázala stojí dřina a hodiny práce , za což tě obdivuji , ale na druhou stranu druhá věc je to , že soudit někoho co a jak udělal si myslím není nejlepší ,kort když ten člověk potřebuje poradit, je v těžké situaci , tak se nehodí psát některé věci, jak už jsem psala nikdy člověk neví co a jak bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bianko totéž jsem popřála zakladatelce i já a momentálně myslím že už to s ní ani nemá nic společného.
jen sleduji kolik lidí dokáže vyskočit , jen kvůli názoru někoho jiného ![]()
já se dostat do politiky ,tak mě někdo odstřelí hned první den.
( máte mě slyšet ,když přijde někdo na pracovní pohovor a pak mi řekne že je to moc náročná práce-to pak teprv mám radikální názory ) ![]()
TAK ŽÁDÁM O KLID ZBRANÍ,JAK TIMINKA PÍŠE NEJSEM SCHOPNA NENAPSAT ODPOVĚĎ POJĎME DĚLAT ŽE UŽ TATO DISKUZE NENÍ ![]()
- Citovat
- Upravit
Gino, konečně moudrá rada.
Ale culíkatou jsme asi odradily, už tu dva dny nebyla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě moc mrzí,že pokaždé,když se tu objeví podobná diskuze,tak se to zvrhne v jediné - politiku,daně,dávky,moralizování,kdo a jak by je měl pobírat..Přitom zakladatelka se jen zeptala,nic víc..
Já na to mám svůj názor.Vidím rozdíl např.v pobírání rodičáku,příspěvku na bydlení a na druhé straně v dlouhodobém pobírání „žebráckých“ sociálních dávek.To jsou ty v hmotné nouzi,které pobírají dlouhodobě převážně nevzdělaní občané tmavší pleti,protože nikdo jiný na ně nedosáhne..I když mám sociální cítění,toto mě štve..
Sophinko,nic proti Tobě.Já jsem se dozvěděla,že máš školku,ráno z nějaké diskuze o opalovacím krému.V souvislosti s podnikáním jsem si dala dohromady,že jde určitě o nějakou drahou miniškolku..
Tvoje věc.Ale každý prostě nemá možnost mít školku a nemá ani tu možnost mít ve státní školce neoficiálně roční dítě - myslím jako zaměstnanec školky.Kdyby ho tam měl v roce ofiko,přišel by o rodičák.
Ve Tvé situaci bych si prostě nedovolila radit zakladatelce,že jde brát dítě do práce s sebou..
Kam?
Do supermarketu,nemocnice?,kanceláře - tam možná.Ale než,aby bylo mé dítě zavřené celý den se mnou v práci,raději s ním budu doma a nebudu mít nic navíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj přidám nevlastní zkušenost.
Jedna má známá si s přítelem pořídila miminko hned po škole. V těhotenství se však rozešli ( důvod pro mne neznámý ). Našla si pronájem a bydlí sama. když jsem jí nedávno potkala říkala,že si nestěžuje, jelikož dostává měsíčně 13 000,–. To znamená příspěvek na dítě, rodičovský příspěvěk, příspěvek na bydlení a sociální příspěvěk. Ten si vyžádala tak, že zašla na sociálku a řekla, že s otcem dítěte již není a že chce požádat o podporu. Je to sice trošku komplikovanější v tom, že nejspíš oba rodiče budou muset jít k soudu a dosvědčit že spolu nežijí a proč, ale za tu námahu to stojí né? To být v takové situaci tak neváhám. Pár podepsaných dokumentů a nemusíš se bát, že miminko nebude mít co papat ![]()
Tak snad ti to alespoň trochu pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi
Sice nežijeme na hranicích minima, ale zdaleka nemáme průměrný plat, máme dvě děti a starší dítko mi chodí ze školy a pořád se něco musí platit a pořád slyším- mami, mají to všichni, chápej- takže 2× ročně škola v přírodě v rozmezí 2-3 tisíc, tenisky do těláku jedny na venek, jedny sálovky- každé cca 800, boty běžně, mladší dítě ještě do toho a já mám pocit, že žijeme od výplaty k výplatě a nikdy nic neušetříme. Teď pro mladší ještě nemám zimní soupravu, které stojí kolem 1000(ty levnější), prasklo nám přední sklo na autě(4000), dítě dvoudenní výlet se skauty- 350kč, o tom, že bychom měli dětem spořit na vzdělání, či sobě na důchod, nemluvím. A když jsem na třídních schůzkách a učitelka říká- kam se zas pojede, kolik to či ono bude stát, tak nikdo z rodičů ani nehne brvou, takže mám pocit, že jsme snad jediní, kdo to řeší.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Proč na tajňačku? ![]()
Není se za co stydět, my jsme některé měsíce hluboko po hranicí minima, protože je chlap živnostník a když se nedaří tak se nedaří (nebo se daří, ale pak mu někdo nezaplatí a jsme tam kde předtím) přesně jak píšeš od peněz k penězům a to nepijem, nekouříme (takže není kde ubrat) jíme normální věci, nechodíme ve značkovým, nechodíme do restaurací, kina a podobně, protože to je něco co je nad naše poměry. Radši koupíme něco potřebného než se bavit. Na druhou stranu, si říkám, že máme 2 zdravé děti, střechu nad hlavou, mobily, počítač s internetem, placatou televizi, auto atd… takže vlastně žijem dobře. Jasně že peněz by mohlo být více, žilo by se lépe, ale nejsou tak nejsou nemá smysl se nad tím moc trápit. A to že máš pocit z jiných ve škole, že je to v pohodě tak to si nemysli, jen to na nich prostě nejde vidět, na tobě určitě taky ne, pokud nepřetáčíš oči v sloup a nehroutíš se ze židle
chce to klid a užívat si toho dobrého co člověk má. Pak je varianta dvě a to hnát se do druhé práce, dělat různě brigády, něco dělat doma, ale někdy ani toto není řešení, protože zase utíká ta vzácá doba z rodinou, honba za penězi není život v klidu.
měj se krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Sice nežijeme na hranicích minima, ale zdaleka nemáme průměrný plat, máme dvě děti a starší dítko mi chodí ze školy a pořád se něco musí platit a pořád slyším- mami, mají to všichni, chápej- takže 2× ročně škola v přírodě v rozmezí 2-3 tisíc, tenisky do těláku jedny na venek, jedny sálovky- každé cca 800, boty běžně, mladší dítě ještě do toho a já mám pocit, že žijeme od výplaty k výplatě a nikdy nic neušetříme. Teď pro mladší ještě nemám zimní soupravu, které stojí kolem 1000(ty levnější), prasklo nám přední sklo na autě(4000), dítě dvoudenní výlet se skauty- 350kč, o tom, že bychom měli dětem spořit na vzdělání, či sobě na důchod, nemluvím. A když jsem na třídních schůzkách a učitelka říká- kam se zas pojede, kolik to či ono bude stát, tak nikdo z rodičů ani nehne brvou, takže mám pocit, že jsme snad jediní, kdo to řeší..Ahoj, ja nevim, kde bydlite a co je u vas standart, ale kdyz na to nemam, tak detem neporizuji tak draze boty a oblecenni, ne? Ty castky co pises mi prijdou zbytecne vysoke. Vzdyt v dnesni dobe se daji poridit kvalitni veci pro deti ve slevach a vyprodejich.. situacim jako je rozbite okno predejdes pojistenim za par kacek apod. Asi bych se byt tebou vic zamyslela jak ty penize vyuzit. Navic mladsi dedi po starsim, jestli si umi veci aspon trosku vazit. Nehlede na tunu sekacu, ktere v dnesni dobe jsou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je fakt třeba nutné, aby mělo dítě zimní soupravu za litr? Nevím, jak kupuješ velkou, ale třeba v Lidlu mají tyhle věci levnější a kvalitní, i v Kiku to teďka mají - nebo bych koupila z druhé ruky… Jinak boty atd., to je blbé, to se nedá nic dělat - taky mám z toho deprese
Včera jsem ušetřila v Deichmannu - první pár za plnou cenu, druhý 25 % sleva, třetí 50 % (jestli to pokračuje dál, to nevím, brala jsem „jenom“ troje boty) ![]()
Z těch školních výletů mám popravdě celkem do budoucna hrůzu, přijde mi, že ty částky sázejí, jak kdyby tisícovky rostly na stromě. Já si už od května šetřím na mobil za 1900,– a pak přijde děcko, že potřebuje tři litry na lyžák
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit