Když nejsou peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A je fakt třeba nutné, aby mělo dítě zimní soupravu za litr? Nevím, jak kupuješ velkou, ale třeba v Lidlu mají tyhle věci levnější a kvalitní, i v Kiku to teďka mají - nebo bych koupila z druhé ruky… Jinak boty atd., to je blbé, to se nedá nic dělat - taky mám z toho deprese
Včera jsem ušetřila v Deichmannu - první pár za plnou cenu, druhý 25 % sleva, třetí 50 % (jestli to pokračuje dál, to nevím, brala jsem „jenom“ troje boty) ![]()
Z těch školních výletů mám popravdě celkem do budoucna hrůzu, přijde mi, že ty částky sázejí, jak kdyby tisícovky rostly na stromě. Já si už od května šetřím na mobil za 1900,– a pak přijde děcko, že potřebuje tři litry na lyžák
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba nechápu, proč musí mít dítě do tělocviku na ven boty za 8 stovek.
Kolikrát byli venku teď na podzim? To jsou podle mně úplně zbytečně vyhozený peníze, když ty boty má na sobě hodinu týdně. A takhle drahý sálovky? Moje děti maj boty na tenis s nebarvící podrážkou za čtyři stovky ze sportu.
Jo a ty řeči: Každej ve škole už to má, jenom já ne…
Tomu moc nevěř, to říkaj snad všechny děti a rozhodně to není pravda. Taky jsem to takhle doma zkoušela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás ve škole to tak je, každej to má… neteř byla poslední co měla tlačítkovej mobil
prostě ta doba je zlá, každej má všechno a kdo nemá, dají mu to sežrat
možná někde na vesnicích nebo kolem Brna jsou ty lidi ještě nezkažený, ale velký města nic moc.
a jak je tu psáno, kombinéza je záležitostí jednoho roku a když nejsou peníze, tak jsou bazary nebo vietnamci, kteří je mají za 450,– lidl, norma, gumové teplé obleky taky kolem 500,– a promiň troje boty do školy jedny á 800,–??? tak koupim u vietnamců za 300 a určitě ten jeden rok vydrží. a nehledě na to, že jsou značkový výprodeje…
jde o to se prostě uskromnit, já to sice neumim, ale už bych měla začít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to vyucijici dneska muzou chtit po detech, aby mely na TV takhle drahe boty??? U nas se pozadovalo jen to, aby boty mely bilou podrazku a na ven jsem mela ty same- akorat jsem je pak po venkovnim cviceni poradne umyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Argument, ze to maji vsichni prece neni duvod kupovat diteti to, na co proste nemam- proste od malicka vstepovat a vstepovat, ze materialni veci nejsou vsechno- nemusim mit boty za litr, hlavne, ze mam obe nohy zdrave a nekdo nemuze ani sam vstat z postele ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KlaraBoch píše:
A to vyucijici dneska muzou chtit po detech, aby mely na TV takhle drahe boty??? U nas se pozadovalo jen to, aby boty mely bilou podrazku a na ven jsem mela ty same- akorat jsem je pak po venkovnim cviceni poradne umyla
Já jsem třeba koupila holce na tělocvik boty z Deichmanu, takový ty kecy na dva suchý zipy za 150 korun. Černý na ven, bílý do tělocvičny. A myslím, že to úplně stačí. A stejně jsem je koupila zbytečně, protože místo tělocviku maj plavání a cvičit začnou nejdřív za měsíc. A to boty na ven jaksi už potřebovat nebude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Sice nežijeme na hranicích minima, ale zdaleka nemáme průměrný plat, máme dvě děti a starší dítko mi chodí ze školy a pořád se něco musí platit a pořád slyším- mami, mají to všichni, chápej- takže 2× ročně škola v přírodě v rozmezí 2-3 tisíc, tenisky do těláku jedny na venek, jedny sálovky- každé cca 800, boty běžně, mladší dítě ještě do toho a já mám pocit, že žijeme od výplaty k výplatě a nikdy nic neušetříme. Teď pro mladší ještě nemám zimní soupravu, které stojí kolem 1000(ty levnější), prasklo nám přední sklo na autě(4000), dítě dvoudenní výlet se skauty- 350kč, o tom, že bychom měli dětem spořit na vzdělání, či sobě na důchod, nemluvím. A když jsem na třídních schůzkách a učitelka říká- kam se zas pojede, kolik to či ono bude stát, tak nikdo z rodičů ani nehne brvou, takže mám pocit, že jsme snad jediní, kdo to řeší..
To je pravda, že stále treba niečo v škole platiť /od začiatku semtembra škola stále ťahá na niečo peniaze
,aspoň teda u nás/. Ale zase, všetko povinné nie je…naše deti vôbec nechodia do školy v prírode..a to nielen preto, že je to drahé, proste školy v prírode neuznávam. Ani divadlá, výlety, exkurzie a pod. nie sú povinné..treba si z toho vybrať. Veď dieťa nechodí do školy kvôli výletom a pod.,nie??? Ja viem, že sú to častokrát tlaky zo strany detí aj učiteľov, ale to predsa neznamená, že všetko povolíš
A čo sa týka oblečenia, to mi došlo ako vtip
Naši chalani majú v škole obyčajné čínske tenisky a sú spokojní. Zimné súpravy, kombinézy a pod. jasné, že sú lepšie nové, ale keď na to nemáš, tak kúp staršiu z bazáriku alebo zo sekáča
A inak, aj nová sa dá kúpiť lacnejšie ako za 1000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sophinko a není to náhodou tak že pouze vypomáháš v rodinné firmě, jedeš si do práce jen když se ti chce, občas s sebou teda vezmeš i děti, jsi finančně dobře zajištěná díky maželovu podnikání (rodinné firmě) a ten další kšeft se školkou a šitím máš jen tak abys měla nějakou činnost. Doma máš paní na úklid a hlídání atd. Ono každá mince i příběh má dvě strany. Neznám tě, ale po pár diskusích do kterých jsi přispívala to chápu tak že se tady jen vytahuješ, ale realita je trošku jiná.
- Citovat
- Upravit
Jsem ochotná šetřit na oblečení a botách, kupuju z druhé ruky, tj. kožené Adidasky za 200,– apod.. Blbiny „co má už ve třídě každý“ (tablety, „značkové“ hračky apod.) ne, děti vědí, že za peníze, které takhle neutratíme zaplatíme za zábavu - výlety (školní i naše), ZUŠ, oddíl, kroužky, lyžáky, knížky, divadlo…
U nás ve škole jsou docela podnikaví, organizují kde co a já jsem tomu ráda (a nechápu ty, co si myslí, že to škola organizuje jen proto aby je zruinovala). Na školu v přírodě a lyžák přispívá zdrtavotní pojišťovna, babičky taky vědí, že než něco jen tak za 2 tácy, to raději zaplatit půlku lyžáku nebo kola. Když se chce tak jde spousta věcí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Hervisu je ted –nebo bude akce na boty…jedny+jedny levnější zadara
Kombinézu na zimu jsem koupila novou za 600…litr bych nedala a mohla bych
Ani teda za boty na tělák bych 800 nedala…jde o to, aby boty dovnitř měly bílou podrážku, ne aby byly za 800…
Jak psala Anguše…Lidl a KIK…pořídím i tam
Od O2 mám často slevy do obchodů…ale spousta jich ani nevyužiju…nemá to někdo v rodině třeba???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deborah na školách v přírodě, výletech atd. se utužuje kolektiv, jsou na to ty nejlepší vzpomínky - na tohleto bude vzpomínat, až bude dospělý a bude vyprávět o škole. Určitě ne na interaktivní tabuli a kvalitní pedagogy
A ze svých školních let si to pamatuju, kdo nebyl někde na lyžáku, na výletě, byl pak prostě out, všichni se smáli společným věcem a zážitkům, společně vzpomínali a ten co nebyl, tak mohl tak akorát šoupat nohama. Tohle bych svým dětem neudělala, to je hodně kruté. Kdybych měla jít měsíc chleba s máslem, tak na výlet prostě pojedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Sice nežijeme na hranicích minima, ale zdaleka nemáme průměrný plat, máme dvě děti a starší dítko mi chodí ze školy a pořád se něco musí platit a pořád slyším- mami, mají to všichni, chápej- takže 2× ročně škola v přírodě v rozmezí 2-3 tisíc, tenisky do těláku jedny na venek, jedny sálovky- každé cca 800, boty běžně, mladší dítě ještě do toho a já mám pocit, že žijeme od výplaty k výplatě a nikdy nic neušetříme. Teď pro mladší ještě nemám zimní soupravu, které stojí kolem 1000(ty levnější), prasklo nám přední sklo na autě(4000), dítě dvoudenní výlet se skauty- 350kč, o tom, že bychom měli dětem spořit na vzdělání, či sobě na důchod, nemluvím. A když jsem na třídních schůzkách a učitelka říká- kam se zas pojede, kolik to či ono bude stát, tak nikdo z rodičů ani nehne brvou, takže mám pocit, že jsme snad jediní, kdo to řeší..
Ahoj! Máme to taky tak říkajíc z ruky do huby, ale vždycky to může být ještě horší. Chlap je živnostník, já na PN, a to jsem byla zaměstnána jen na půl úvazku, takže si dovedeš představit tu nemocenskou, dítko ve školce, zrovna včera jsem mu platila divadlo… Já ušetřím třeba spoustu peněz na oblečení, kupuju malému věci na bazaru, třeba ty kombinézy, co máme pro letošek, jsou super a za ještě suprovější cenu. Ale chápu, že někdo prostě na svém dítěti použité, byť pěkné, oblečení nesnese. Nám to teda nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
@Deborah na školách v přírodě, výletech atd. se utužuje kolektiv, jsou na to ty nejlepší vzpomínky - na tohleto bude vzpomínat, až bude dospělý a bude vyprávět o škole. Určitě ne na interaktivní tabuli a kvalitní pedagogyA ze svých školních let si to pamatuju, kdo nebyl někde na lyžáku, na výletě, byl pak prostě out, všichni se smáli společným věcem a zážitkům, společně vzpomínali a ten co nebyl, tak mohl tak akorát šoupat nohama. Tohle bych svým dětem neudělala, to je hodně kruté. Kdybych měla jít měsíc chleba s máslem, tak na výlet prostě pojedou.
S tímhle naprosto souhlasím. Já nejezdila na lyže, nechodila do tanečních, po škole (na gymplu) jsem nemohla s ostatníma vyrazit do hospůdky a spolužáci mi to dávali dost jasně najevo, byla jsem ta, která poradila s němčinou, matikou, ale prostě jsem nebyla „jejich“. Přesně, jak píšeš, radši budu jíst měsíc tvrdej chleba, ať na tom malej není jako já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua
Jinak já teda na dobrý pedagogy vzpomínám, to zas né že né. Ale dobrej profesor byl prostě ten, se kterým se dalo mluvit o všem a byla s ním psina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych mela dostat vsechno, co jsem chtela, protoze to meli ostatni, tak jsem dneska v prdeli jako oni
Naucit deti trose pokory a vdeku neuskodi. Hadry se daji sehnat za par kacek na bazarcich, celni sklo nechapu, snad kazde povinne ruceni jej zahrnuje, ne?
- Citovat
- Upravit