Když nejsou peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sophinko, to je taky hodně o štěstí.
Na mě se tedy ještě štěstí neusmálo, abych měla k RD nějaký peníz navíc a zároveň mohla být se svým dítětem.
Ale tak třeba bude po starostech, až vyhrajeme ty miliony ve Sportce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
capy to je jen další ale v řadě. myslíš že na mě skočilo štěstí a já se válím v milionech? kdepak,miliony nemám a každou korunu si tvrdě odmakám. jde o to rozhodnutí a první krok. to je nejtěžší. a pak těžká práce od nevidím do nevidím. ale večer,když jdu obhlédnout děti,vím proč to dělám
- Citovat
- Upravit
Culíkatá je to blbý ale jsem ve stejné situaci ![]()
sice mám mateřskou 11 400 ale mám pomalu 5000 půjčku a do toho něco málo přes 4000 tisíce platim nájem + nějaké poplatky takže já těch 11400 dám tak akorát na poplatky ale naštěstí mi finančně pomáhá prckův tatínek, sice ne moc ale zaplať pánbůh za ty dary .
jiank co se týče těch názorů že přivydělávat lze i s miminkem podle mě totální kravina pokud člověk nemá partnera nebo rodiče v důchodu , ono se to hezky mluví někomu kdo o tom nemá ani páru …
Moc dobře vím jak se cítíš , je to zoufalý pocit vědět že nemáš z čeho žít
ale nejdůležitější je nepodlehnout té bezmoci , to je pak totiž ještě horší .
Chce to se naučit se smířit s danou situací a podle té situacese řídit, já to dělám tak že si spočítám kolik mám peněz na měsíc na vyžití , to si vydělím 30 a hned vím kolik mám na den peněz , většinou mám tak kolem 90 Kč na den z čehož se dá vyžít když se člověk uskromní, nekupuje blbosti , salámy, drahé jogurty atd…
Kredit už asi půl roku nekupuji píšu jenom smsky z netu nebo volám přes skype , vařím většinou na dva dny , benzin tankuju po skromnu jenom podle toho kolik vím že projezdím, ale když vím že můžu jet někam kam se dá v klídku MHD jedu raději busem nebo pěšky , co se týče léků když vím že se dají koupit volně nechci od doktorky recept to je dalších 30 korun vyhozených pro nic za nic , co jediné čeho se nezvdám jsou jednorázové plínky , ale i co se týče plín se dá dost ušetřit, pokud si v DM necháš udělat kartu jsou tam pak dost slušné slevy i co se týče potřeb pro prcka , když mám doma něco co malej už nyvyužije hned to dávám to bazaru to sou zas další korunky navíc prostě je spousta možností jak si pomoct …
Každopádně nevěš hlavu , bude líp jak říkám tohle je momentálně dost těžký období pro každou mámu co je sama , teda pokud nepodniká nebo tak něco …
Držím palečky ať je brzy líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak napsala Oluscha, tak nějak to bývá v 90% ze sta, když žena zůstane doma sama s malym mimčem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sophinka píše:
cappy..i u mě je jehla zbraň
vy to ženský prostě nechápete. každá z vás má svoje neocenitelné schopnosti-možná o nich zatím nevíte,když budete používat pořát ALE možná je ani nenajdete. Kde je vaše sebevědomí,vaše cíle. vspomeňte si,když vám bylo 15-16 měli jste ambice,cíle,křídla.....kde to je?
kde to je ? nechci být sprostá ale víš kde to je
![]()
Víš na jednu stranu s tebou souhlasím ale na druhou stranu ne , vidíš já jsem otěhotněla s přítelem když sme spolu byly 3 roky, měly sme zázemí, po finanční stránce sme se měly dobře tak proč si nepořídit s touhle myšlenkou mimčo že? jenže on člověk nikdy neví dopředu co se stane a nestane, jak moc ti dva zvládají rodičovství a zodpovědnost za to dítě …
Ještě před dvěma roky bych asi mluvila úplně stejně jako ty, měla jsem dobře placenou práci , hodně peněz a taky sem si říkala jo mám se dobře i když mi to s přítelem třeba nevydrží, vím že to finančně zvládnu …
a ono ejhle, člověku tak nějak nedochází že ty peníze co bere v práci najednou až bude mít mimčo mít nebude, že bude pobírat mateřskou atd …
Jo svým způsobem jsem se postarala , mám mateřskou na 2 roky , sice za větší peníze , ale zase s tim smutným pocitem že za chvíli budu muset odejít od malého , nechat ho doma babičce na hlídání a jít pracovat abych nás uživila a mohly bychom žít alespon trochu slušný život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sophinka píše:
cappy..i u mě je jehla zbraň
vy to ženský prostě nechápete. každá z vás má svoje neocenitelné schopnosti-možná o nich zatím nevíte,když budete používat pořát ALE možná je ani nenajdete. Kde je vaše sebevědomí,vaše cíle. vspomeňte si,když vám bylo 15-16 měli jste ambice,cíle,křídla.....kde to je?
Sophi, upřímně ti přeju a závidím, jestli prožíváš život tak, jak sis vysnila ve svých 15-16. Pokud máš stále stejné ambice, cíle křídla a sebevědomí, tak tě upřímně obdivuji. Já si nemohu ztěžovat na svůj život, mám toho poměrně dost, dvě zdravé děti, práci, snaživého manžela, ale život je, zatraceně, jiný, než jsem si představovala v 15-16 letech.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sophinka píše:
bianko…nebylo to myšleno jako výpadek. prostě když mám s někým dítě,měla bych ho dobře znát. My měli dítě po cca 3 leté známosti. Samozřejmě může se stát lecos a to i zdravotního i to že chlap zblbne ,proto bych nikdy nespoléhala jen na partnera,ale i na svoje schopnosti. Co se týče mé a manželovi mateřskéstřídali jsme se spíš papírově a to u 3 a 4ho dítěte
.To že sem žádala o dávky,to už je dobrých 10 let zpět. A byl to životní moment,kdy jsem právě nejvíc pochopila,že jsme zodpovědni sami za sebe,za svoje rozhodnutí,nezdary…
Myslím,že zakladatelce by práce pomohla i vybudovat sebevědomí ,že něco dokáže. Přece dovedeme víc než si hledat někoho kdo se o nás postará ,ne?
Vemu to od konce - zakladatelka myslím píše, že zatím chlapy nechce vidět ani z rychlíku, takže nevím, ke komu ta otázka směřuje, práce by jí možná pomohla, ale když nemá hlídání, má si mimčo hodit do manduky na záda a sednout si k pokladně do supráku? Ale třeba má školu a mohla by z domu pracovat na počítači, nebo překládat, těžko říct, když nevíme, čím by se mohla živit
a do třetice - myslím, že většina z nás tu už ví, že jsme zodpovědné samy za sebe, že nemůžeme čekat, že něco dostaneme zadarmo, ano náš sociální systém je štědrý a taky to považuji za určitý nadstandart, ale necítím se provinile, když řádně platím 18 let daně, porodila jsem dva další přispěvatele do sociálního systému a pak chci 3 roky pěněžitou pomoc v mateřství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bianco…již jsem psala výše , že i já pobírám ,,mateřskou,, a nevidím na tom nic špatného. (i když můj názor je takový že by měla bát podstatně kratší a menší ![]()
Ale příspěvek na dopravu,energii,bydlení,co já vím co všechno dnes zaplatí…jsem proti. Proč já mám tvrdě dělat ,aby pak z mých daní někdo tyto výhody pobíral a seděl doma? nevím kdo tu psal ,že si užije tři roky s dítětem…nic proti tomu ,pokud ale žije na svoje náklady.jestli mi rozumíš. a fakt už to nechci dále rozebírat. zakladatelce jsem psala sz,a rozhodně to není míněno proti ní. Jde o celkový stav naší morálky. Stát dává,tak beru,na co se snažit.
- Citovat
- Upravit
Kazda to ma holt jinak.
Myslim ale ze uz se nektere prispevky dost odlisuji od dotazu culikate.
Sophinko jeste k tobe…Vypada to ze musis mit vzdy posledni slovo ze?
Jinak pokud ctu dobre tak jsi jiz 2× psala ze v teto diskuzi koncis ne?
Jaksi nam tady vnucujes svuj „idealni“ zivot a to jak se o vse dokazes sama postarat ale ne kazda maminka ma tak vysoke sebevedomi a schopnosti ze dokaze to co ty.
A jen tak bokem..v 15-16ti letech jsem teda moc velke ambice nemela a i kdybych pozdeji nejake mela tak v teto dobe o 20let pozdeji jsou jaksi v pr…i.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sophinko, je tě chápu co chceš tím říct, že zakladatelka, by neměla spoléhat na dávky a něco podniknout, ale uvědom si, že někdy jsou situace, kdy podniknout nejde nic - má zakladatelka hlídání aby někde běhala a roznášela letakáky??? I kdyby si brala dítě, vydrží to s ní jezdit chodit, kolik mu je??? Víš a jaké lokalitě žije, jak je to tam s prací?Natož aby našla brigádu. Spíš si myslím, že chtěla řešit situaci - přechodnou!!!! do které se může dostat každý i kdyby se snažil sebevíc a nejde o nějaké přecevzetí a sny a plány v 15,16..to je můj názor a myslím si, že by to měl každý pochopit, když někdo žádá dávky, protože jednou je člvoěk nahoře pak dole a prostě pchopit i toho člověka, že j¨nejde o nějakého lenocha - nemyslím ani zakladatelku ani tebe, žs to tak mysela, ale všeobecně, že si většina lidi myslí, kdo bereš nějakou dávku, že se jenom válí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom obdobně, mám rodičák na 3 roky a sociální příplatek cca 1.700,–. K malé mám ještě syna (16), na toho mám alimenty 2 tisíce, na malou mi její otec neplatí nic, nepracuje. Náklady na bydlení mám okolo 8 tisíc, 1.200,–půjčku (koupě bytu), 500,– obědy pro syna (kvůli odpolednímu vyučování) a něco málo telefon. Nezbývá mi skoro nic.
Nejmladší dítě mám po 7 letech vztahu, chtěné a přesto to partner neunesl a já skončila sama. Daně jsem odváděla 21 let (respektive 14, zbytek jsem byla na mateřské se staršími dětmi).
Abychom měli na základní potraviny, občas nějaké oblečení a drogerii, dotuje mě starší syn měsíčně 5 tisíci.
Hlídání pro malou nemám, práce tu není, babičky nefungují a na to, abych si platila někoho na hlídání, nemám peníze.
Ale neberte to jako stěžování, spíš jsem chtěla naznačit, že je nás takhle bídně na tom víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v podstatě jsem chtěla říct pouze jednu věc celou touto diskuzí. Nemáme dát ruce do klína a jít pro dávky(čímž neříkám že JEDNORÁZOVÁ NUTNÁ POMOC je špatná) ale je nutné si sednout a napsat co umím,jaké mám přednosti ,možnost stěhovat se za prací,hlídání,podnikání,atd… plakat a neudělat nic,jen si vyběhat dávky to mi vadí.
MOŽNOSTI.úklid -nutné hlídání dítěte
roznos letáků - dá se i s kočárkem
překlady-pokud umím jazyk (já tedy ne)
nebo já jsem třeba vzala pytel ,dva ve velkoobchodě second handu a po sousedkách prodala o trochu levněji než je obvyklé v sekáčích. Něco jsem vydělala,oblékla jsem levně děti a utužila sousedské vztahy
pomoc v mateřském centru- i s dítětem a pár korun se dá vydělat
začít podnikat-není to jednoduché a ani jisté
- Citovat
- Upravit
sophinka píše:sophinko,proč máš 6 dětí a musí s tebou chodit do práce? Já teda osobně mám 4,ale do práce se mnou nejezdily,když mám tolik dětí,tak asi vím proč ne?Nebo jim plánuješ pracovní život od malička?
culíkatá,nezlob se nechci tě ani urazit ani naštvat. ale já bydlám na vesnici s 30 obyvateli,každý den jezdím do města do práce dělám to tak léta,holky 3 roky a 1 rok prostě jezdí se mnou.nebo i stěhování za prací je přece řešení. jenom se ti snažím říct, že zz každé šlamastiky je cesta ven,jen je to na tobě. nikdo pro vás (teb a dítě) nebude dělat víc než uděláš ty. je dobré si sednout k papíru napsat příjmy výdaje. a opravdu hledat možnosti příjmu mi tedy přijdou jako lepší řešení,než co navrhnul jura,abys hledala chlapa co tě uživí,to je dost degradující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit