Když nejsou peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
9.6.10 21:24

Sophinko, to je taky hodně o štěstí.
Na mě se tedy ještě štěstí neusmálo, abych měla k RD nějaký peníz navíc a zároveň mohla být se svým dítětem.
Ale tak třeba bude po starostech, až vyhrajeme ty miliony ve Sportce :think: 8-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 21:30

capy to je jen další ale v řadě. myslíš že na mě skočilo štěstí a já se válím v milionech? kdepak,miliony nemám a každou korunu si tvrdě odmakám. jde o to rozhodnutí a první krok. to je nejtěžší. a pak těžká práce od nevidím do nevidím. ale večer,když jdu obhlédnout děti,vím proč to dělám

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 21:31

NE VÁŽNĚ KONČÍM V TÉTO DISKUZI.

• Citovat
  • Upravit
1280
9.6.10 23:10

Culíkatá je to blbý ale jsem ve stejné situaci :-(
sice mám mateřskou 11 400 ale mám pomalu 5000 půjčku a do toho něco málo přes 4000 tisíce platim nájem + nějaké poplatky takže já těch 11400 dám tak akorát na poplatky ale naštěstí mi finančně pomáhá prckův tatínek, sice ne moc ale zaplať pánbůh za ty dary .
jiank co se týče těch názorů že přivydělávat lze i s miminkem podle mě totální kravina pokud člověk nemá partnera nebo rodiče v důchodu , ono se to hezky mluví někomu kdo o tom nemá ani páru …
Moc dobře vím jak se cítíš , je to zoufalý pocit vědět že nemáš z čeho žít :-( ale nejdůležitější je nepodlehnout té bezmoci , to je pak totiž ještě horší .
Chce to se naučit se smířit s danou situací a podle té situacese řídit, já to dělám tak že si spočítám kolik mám peněz na měsíc na vyžití , to si vydělím 30 a hned vím kolik mám na den peněz , většinou mám tak kolem 90 Kč na den z čehož se dá vyžít když se člověk uskromní, nekupuje blbosti , salámy, drahé jogurty atd…
Kredit už asi půl roku nekupuji píšu jenom smsky z netu nebo volám přes skype , vařím většinou na dva dny , benzin tankuju po skromnu jenom podle toho kolik vím že projezdím, ale když vím že můžu jet někam kam se dá v klídku MHD jedu raději busem nebo pěšky , co se týče léků když vím že se dají koupit volně nechci od doktorky recept to je dalších 30 korun vyhozených pro nic za nic , co jediné čeho se nezvdám jsou jednorázové plínky , ale i co se týče plín se dá dost ušetřit, pokud si v DM necháš udělat kartu jsou tam pak dost slušné slevy i co se týče potřeb pro prcka , když mám doma něco co malej už nyvyužije hned to dávám to bazaru to sou zas další korunky navíc prostě je spousta možností jak si pomoct …
Každopádně nevěš hlavu , bude líp jak říkám tohle je momentálně dost těžký období pro každou mámu co je sama , teda pokud nepodniká nebo tak něco …
Držím palečky ať je brzy líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.6.10 11:30

Přesně jak napsala Oluscha, tak nějak to bývá v 90% ze sta, když žena zůstane doma sama s malym mimčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
10.6.10 15:02
sophinka píše:
cappy..i u mě je jehla zbraň :lol:
vy to ženský prostě nechápete. každá z vás má svoje neocenitelné schopnosti-možná o nich zatím nevíte,když budete používat pořát ALE možná je ani nenajdete. Kde je vaše sebevědomí,vaše cíle. vspomeňte si,když vám bylo 15-16 měli jste ambice,cíle,křídla.....kde to je?

kde to je ? nechci být sprostá ale víš kde to je :mrgreen: :mrgreen:
Víš na jednu stranu s tebou souhlasím ale na druhou stranu ne , vidíš já jsem otěhotněla s přítelem když sme spolu byly 3 roky, měly sme zázemí, po finanční stránce sme se měly dobře tak proč si nepořídit s touhle myšlenkou mimčo že? jenže on člověk nikdy neví dopředu co se stane a nestane, jak moc ti dva zvládají rodičovství a zodpovědnost za to dítě …
Ještě před dvěma roky bych asi mluvila úplně stejně jako ty, měla jsem dobře placenou práci , hodně peněz a taky sem si říkala jo mám se dobře i když mi to s přítelem třeba nevydrží, vím že to finančně zvládnu …
a ono ejhle, člověku tak nějak nedochází že ty peníze co bere v práci najednou až bude mít mimčo mít nebude, že bude pobírat mateřskou atd …
Jo svým způsobem jsem se postarala , mám mateřskou na 2 roky , sice za větší peníze , ale zase s tim smutným pocitem že za chvíli budu muset odejít od malého , nechat ho doma babičce na hlídání a jít pracovat abych nás uživila a mohly bychom žít alespon trochu slušný život :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
10.6.10 15:10
sophinka píše:
cappy..i u mě je jehla zbraň :lol:
vy to ženský prostě nechápete. každá z vás má svoje neocenitelné schopnosti-možná o nich zatím nevíte,když budete používat pořát ALE možná je ani nenajdete. Kde je vaše sebevědomí,vaše cíle. vspomeňte si,když vám bylo 15-16 měli jste ambice,cíle,křídla.....kde to je?

Sophi, upřímně ti přeju a závidím, jestli prožíváš život tak, jak sis vysnila ve svých 15-16. Pokud máš stále stejné ambice, cíle křídla a sebevědomí, tak tě upřímně obdivuji. Já si nemohu ztěžovat na svůj život, mám toho poměrně dost, dvě zdravé děti, práci, snaživého manžela, ale život je, zatraceně, jiný, než jsem si představovala v 15-16 letech. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
10.6.10 15:21
sophinka píše:
bianko…nebylo to myšleno jako výpadek. prostě když mám s někým dítě,měla bych ho dobře znát. My měli dítě po cca 3 leté známosti. Samozřejmě může se stát lecos a to i zdravotního i to že chlap zblbne ,proto bych nikdy nespoléhala jen na partnera,ale i na svoje schopnosti. Co se týče mé a manželovi mateřské :lol: střídali jsme se spíš papírově a to u 3 a 4ho dítěte :lol: .To že sem žádala o dávky,to už je dobrých 10 let zpět. A byl to životní moment,kdy jsem právě nejvíc pochopila,že jsme zodpovědni sami za sebe,za svoje rozhodnutí,nezdary…
Myslím,že zakladatelce by práce pomohla i vybudovat sebevědomí ,že něco dokáže. Přece dovedeme víc než si hledat někoho kdo se o nás postará ,ne?

Vemu to od konce - zakladatelka myslím píše, že zatím chlapy nechce vidět ani z rychlíku, takže nevím, ke komu ta otázka směřuje, práce by jí možná pomohla, ale když nemá hlídání, má si mimčo hodit do manduky na záda a sednout si k pokladně do supráku? Ale třeba má školu a mohla by z domu pracovat na počítači, nebo překládat, těžko říct, když nevíme, čím by se mohla živit :nevim: a do třetice - myslím, že většina z nás tu už ví, že jsme zodpovědné samy za sebe, že nemůžeme čekat, že něco dostaneme zadarmo, ano náš sociální systém je štědrý a taky to považuji za určitý nadstandart, ale necítím se provinile, když řádně platím 18 let daně, porodila jsem dva další přispěvatele do sociálního systému a pak chci 3 roky pěněžitou pomoc v mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.6.10 15:42

bianco…již jsem psala výše , že i já pobírám ,,mateřskou,, a nevidím na tom nic špatného. (i když můj názor je takový že by měla bát podstatně kratší a menší :lol:
Ale příspěvek na dopravu,energii,bydlení,co já vím co všechno dnes zaplatí…jsem proti. Proč já mám tvrdě dělat ,aby pak z mých daní někdo tyto výhody pobíral a seděl doma? nevím kdo tu psal ,že si užije tři roky s dítětem…nic proti tomu ,pokud ale žije na svoje náklady.jestli mi rozumíš. a fakt už to nechci dále rozebírat. zakladatelce jsem psala sz,a rozhodně to není míněno proti ní. Jde o celkový stav naší morálky. Stát dává,tak beru,na co se snažit.

• Citovat
  • Upravit
13503
10.6.10 16:35

Kazda to ma holt jinak.
Myslim ale ze uz se nektere prispevky dost odlisuji od dotazu culikate.

Sophinko jeste k tobe…Vypada to ze musis mit vzdy posledni slovo ze? :wink: Jinak pokud ctu dobre tak jsi jiz 2× psala ze v teto diskuzi koncis ne?
Jaksi nam tady vnucujes svuj „idealni“ zivot a to jak se o vse dokazes sama postarat ale ne kazda maminka ma tak vysoke sebevedomi a schopnosti ze dokaze to co ty.
A jen tak bokem..v 15-16ti letech jsem teda moc velke ambice nemela a i kdybych pozdeji nejake mela tak v teto dobe o 20let pozdeji jsou jaksi v pr…i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.6.10 16:47

taminko :lol: :lol: přiznávám,že asi jo. :lol: :lol: promiňte všichni :lol:

• Citovat
  • Upravit
14335
10.6.10 17:09

Sophinko, je tě chápu co chceš tím říct, že zakladatelka, by neměla spoléhat na dávky a něco podniknout, ale uvědom si, že někdy jsou situace, kdy podniknout nejde nic - má zakladatelka hlídání aby někde běhala a roznášela letakáky??? I kdyby si brala dítě, vydrží to s ní jezdit chodit, kolik mu je??? Víš a jaké lokalitě žije, jak je to tam s prací?Natož aby našla brigádu. Spíš si myslím, že chtěla řešit situaci - přechodnou!!!! do které se může dostat každý i kdyby se snažil sebevíc a nejde o nějaké přecevzetí a sny a plány v 15,16..to je můj názor a myslím si, že by to měl každý pochopit, když někdo žádá dávky, protože jednou je člvoěk nahoře pak dole a prostě pchopit i toho člověka, že j¨nejde o nějakého lenocha - nemyslím ani zakladatelku ani tebe, žs to tak mysela, ale všeobecně, že si většina lidi myslí, kdo bereš nějakou dávku, že se jenom válí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
10.6.10 17:23

Jsem na tom obdobně, mám rodičák na 3 roky a sociální příplatek cca 1.700,–. K malé mám ještě syna (16), na toho mám alimenty 2 tisíce, na malou mi její otec neplatí nic, nepracuje. Náklady na bydlení mám okolo 8 tisíc, 1.200,–půjčku (koupě bytu), 500,– obědy pro syna (kvůli odpolednímu vyučování) a něco málo telefon. Nezbývá mi skoro nic.
Nejmladší dítě mám po 7 letech vztahu, chtěné a přesto to partner neunesl a já skončila sama. Daně jsem odváděla 21 let (respektive 14, zbytek jsem byla na mateřské se staršími dětmi).
Abychom měli na základní potraviny, občas nějaké oblečení a drogerii, dotuje mě starší syn měsíčně 5 tisíci.
Hlídání pro malou nemám, práce tu není, babičky nefungují a na to, abych si platila někoho na hlídání, nemám peníze.

Ale neberte to jako stěžování, spíš jsem chtěla naznačit, že je nás takhle bídně na tom víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.6.10 17:44

v podstatě jsem chtěla říct pouze jednu věc celou touto diskuzí. Nemáme dát ruce do klína a jít pro dávky(čímž neříkám že JEDNORÁZOVÁ NUTNÁ POMOC je špatná) ale je nutné si sednout a napsat co umím,jaké mám přednosti ,možnost stěhovat se za prací,hlídání,podnikání,atd… plakat a neudělat nic,jen si vyběhat dávky to mi vadí.
MOŽNOSTI.úklid -nutné hlídání dítěte
roznos letáků - dá se i s kočárkem
překlady-pokud umím jazyk (já tedy ne)
nebo já jsem třeba vzala pytel ,dva ve velkoobchodě second handu a po sousedkách prodala o trochu levněji než je obvyklé v sekáčích. Něco jsem vydělala,oblékla jsem levně děti a utužila sousedské vztahy

pomoc v mateřském centru- i s dítětem a pár korun se dá vydělat
začít podnikat-není to jednoduché a ani jisté

• Citovat
  • Upravit
2446
10.6.10 17:58
sophinka píše:
culíkatá,nezlob se nechci tě ani urazit ani naštvat. ale já bydlám na vesnici s 30 obyvateli,každý den jezdím do města do práce dělám to tak léta,holky 3 roky a 1 rok prostě jezdí se mnou.nebo i stěhování za prací je přece řešení. jenom se ti snažím říct, že zz každé šlamastiky je cesta ven,jen je to na tobě. nikdo pro vás (teb a dítě) nebude dělat víc než uděláš ty. je dobré si sednout k papíru napsat příjmy výdaje. a opravdu hledat možnosti příjmu mi tedy přijdou jako lepší řešení,než co navrhnul jura,abys hledala chlapa co tě uživí,to je dost degradující.
sophinko,proč máš 6 dětí a musí s tebou chodit do práce? Já teda osobně mám 4,ale do práce se mnou nejezdily,když mám tolik dětí,tak asi vím proč ne?Nebo jim plánuješ pracovní život od malička?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat