Když nejsou peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihl. Karin
9.6.10 13:29

sophinko, a teď se prosím na mě nezlob, ale jak dokážete tolik dětí proboha uživit? Já mám zatím jedno, ale brzo se narodí druhé dítě, pracuji na dohodu od 5 měsíců malé a s rodičákem , přivýdělkem a platem manžela dáme dohromady sice krásných cca 30 000,–, ale platíme hypotéku a každý měsíc strkáme nějaké peníze do rekonstrukce. Nyní už nemůžu pracovat a dost mi ten přivýdělek chybí a děsím se toho, jak budeme vycházet, až se narodí druhé mimi. A to budeme mít pouze 2 děti, nedovedu si představit, že bych měla tolik dětí, jako ty. To by manžel musel vydělávat takových min. 30 000,–, abychom nemuseli obracet každou korunu. Jak to děláte vy? Jako chápu, že když se chce, tak to jde a člověk si zvykne i na málo, ale pokud jsou děti malé, tak to není tak strašné, ale až začnou chodit do školy, tak pak teprve začnou lítat penízky. Vidím to na bratrovi, který má 2 děti (13,11 let) , jak se ty peníze pěkně utrácejí na různé kroužky, výlety, lyž. výcviky aj. Dřív sice měli lidé taky dost dětí, ale dnes jsou ty soc. rozdíly dost znatelné a zvlášt ve školách to jde znát, jak dokážou být děti kruté, když se mezi nimi objeví někdo, kdo nějak vybočuje. Sophinko, ty máš manžela, který se dokáže o vás postarat, ale jak by si mluvila, kdyby si zůstala sama? Možná by jsi zase taková hrdá nebyla a přijala i nějaké ty dávky. Nemůžeš to nyní s jistotou říct, protože nejsi v té situaci a jsou to jenom dohady. Ono i to stěhování ve dvou není tak těžké. Nepřihl. Karin

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 13:41

karin… i kdybych byla sama, děti určitě uživím,vím totiž ,že umím pracovat a to i sama za sebe tedy jako podnikatel. Nechápu proč tady pořád dokola omíláte chlapa. Manžel přece není zdroj obživy. Chápu,že v době mateřské se na něj partnerka spoléhá,ale co kdyby se mu něco stalo? My jsme se s manželem na mateřské střídali…Nebudu tady uvádět naše příjmy,ale nemyslím,že by se naše rodina nějak výrazně omezovala tím že máme 6 dětí,mají mobily,platíme jim kroužky,chodíme na bazén ,do kina děti taky chodí nejstarší jde za rok na střední…

• Citovat
  • Upravit
1063
9.6.10 13:53

Karin, něco podobného mám na jazyku. Svobodné matky byly, jsou a budou a ne vždy je to jejich vinou, Culíkatá si sem přijde pro radu a poztěžovat si, prožívá těžké období, sama s děckem, bez peněz a dostane spršku, že je blbka a měla si promyslet s kým mít dítě a nevysávat potom státní pokladnu! Ale sytý hladovému nevěří.
Culíkatá, to že nemáš otce zapsaného v rodném listu dítěte neznamená, že tak nemůžeš učinit kdykoliv dodatečně. On pokud by to chtěl popřít, tak jedině soudně testy DNA, ale ty budou pozitivní, když víš, že jen on může být otec. Píšeš, že vymetá bary, tak by si mohl odpustit pár lahvinek a nějak vám pomoci, ne? Ale záleží, jestli na to budeš mít nervy a žaludek. Otec by měl nést zodpovědnost za dítě, alespoň finančně. Ale je pravda, že nevím tvé důvody, proč jsi ho neuvedla jako otce, třeba jsou logické, ale já si myslím, že bych otce uvedla, momentálně mě nenapadají žádné důvody proti, naopak je tu ta vyživovací povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 14:02

bianko věř ,že právě proto,že ne vždy byla moje situace nejlepší ,vím co říkám. Když jsem já potřebovala pomoc od státu -existenčně důležitou ,nedali mi jí. A proto vím,že za svůj život neseš zodpovědnost sám,nikdo ti nikdy nepomůže víc než ty sám a nemůžeš NIKDY spoléhat na někoho jiného než na sebe.A tak se podle toho řídím. Totéž radím i zakladatelce.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Karin
9.6.10 14:13
sophinka píše:
karin… i kdybych byla sama, děti určitě uživím,vím totiž ,že umím pracovat a to i sama za sebe tedy jako podnikatel. Nechápu proč tady pořád dokola omíláte chlapa. Manžel přece není zdroj obživy. Chápu,že v době mateřské se na něj partnerka spoléhá,ale co kdyby se mu něco stalo? My jsme se s manželem na mateřské střídali…Nebudu tady uvádět naše příjmy,ale nemyslím,že by se naše rodina nějak výrazně omezovala tím že máme 6 dětí,mají mobily,platíme jim kroužky,chodíme na bazén ,do kina děti taky chodí nejstarší jde za rok na střední…

Omíláme tady chlapa, protože ve dvou se to lépe táhne, ne? Nebo vy máte každý své finance zvláš´t a ty jsi na tom tak dobře, že jeho peníze nepotřebuješ? Píšeš, že jste se s manželem střídali , a co by jsi dělala, kdyby jsi byla sama. Kdo by ti hlídal děti, kdyby si manžela neměla? Pokud by jsi tedy neměla ani babičky ani peníze navíc, určené pro chůvu. Já zase nemám ráda takové ty namachrované řečičky, že já bych to stopro zvládla. To žádná nemůžeme tvrdit, když jsme se v té situaci neocitly, chápeš? Podle toho , co píšeš, jste na tom finančně dobře, takže docela chápu tvoje názory, ale co kdyby jsi na tom nebyla tak dobře? Já prostě těmhle siláckým řečem moc nevěřím, zvlášt potom, co moji kamarádku opustil i se třemi dětmi její manžel. Měli společnou firmu, on se zblbnul do svobodné krásky a s manželkou se rozvedl. Po neskutečných tahanicích se fin. vyrovnali. Ji nechal domek i s hypotékou a vyplatil ji podíl z firmy, takže ona sice doplatila z toho hypotéku a ještě něco málo ji zbylo, ale přece jenom má malé děti, které ještě nemůže nechávat samotné doma. Najala si tedy paní na hlídání, našla si sice velmi dobrou práci, ale polovina výdělku padne na hlídačku a z práce přijde uhoněná a další šichta ji čeká večer. Má pocit, že děti vyrůstají bez ní a ona se jim nemá čas tolik věnovat. Ale hlavně ji mrzí to,že se nemá s kým doma podělit o různé starosti a radosti. Víš, tak taky proto je ten partner důležitý, ale to by nám tady mohly napsat jenom ty, které to na vlastní kůži zažily. My ostatní si to jenom dokážeme trošku představit.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Karin
9.6.10 14:16
sophinka píše:
bianko věř ,že právě proto,že ne vždy byla moje situace nejlepší ,vím co říkám. Když jsem já potřebovala pomoc od státu -existenčně důležitou ,nedali mi jí. A proto vím,že za svůj život neseš zodpovědnost sám,nikdo ti nikdy nepomůže víc než ty sám a nemůžeš NIKDY spoléhat na někoho jiného než na sebe.A tak se podle toho řídím. Totéž radím i zakladatelce.

Tak vidíš, že i ty jsi požádala o pomoc, když si na tom byla špatně, takže určitě chápeš zakladatelku, proč i ona se třeba bude snažit požádat stát o pomoc. Nikdo nevíme, co se stane.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 14:21

karin zdaleka ne vždy jsem se měla dobře a rozhodně se nemám dobře proto,že pobírám sociální dávky.. a asi to nemá cenu. je to vaše věc ,vždyť stát je štědrý a není důvod se o sebe starat sám.mimochodem,nemám a neměla jsem hlídací babičky a děti jak jsem již psala výše si ssebou beru do práce.Když jsme potřebovali pomoc rodičů,vyhodili nás,zakladatelka může bydlet u matky,má velké plus.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 14:22

KONČÍM,VZDÁVÁM SE :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1063
9.6.10 20:01

Sophi v pohodě, já se nedurdím pro tvou radu, co by měla culíkatá dělat, ale kvůli tvému výpadu, cituji: „nezlobte se ale snad vím,s kým to dítě dělám…už předem přece musím být zodpovědná a vědět do čeho jdu,ale říkat ,že jsem si pořídila dítě z blbem a tak se o mě státe starej mi moc fér nepřijde“
A když si přečteš zadání zakladatelky, tak žádá o radu někoho, kdo je v podobné situaci. A to asi nejsme ani jedna z nás. Přiznávám, že se v tvé situaci trochu ztrácím, jednou se střídáte s manželem na mateřské, pak jezdíš za prací s ročním děckem, jednou žádáš o sociální dávky, pak je zase dobrovolně nebereš, ačkoliv na ně máš nárok, ale to není podstatný a mě to vůbec nezajímá. Já už se taky do tohoto vlákna nebudu plést, protože se asi neumím vžít do situace, ve které je culíkatá, je mi líto maminek, které jsou ne vlastní vinou na dítě samy, chápu, že to není jednoduché, ale věřím, že to culíkatá zvládneš a třeba se brzy najde někdo, kdo ti pomůže a bude na tebe hodný. A na muže nezanevři, je jich málo, ale najdou se i zodpovědní a hodní. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 20:10

bianko…nebylo to myšleno jako výpadek. prostě když mám s někým dítě,měla bych ho dobře znát. My měli dítě po cca 3 leté známosti. Samozřejmě může se stát lecos a to i zdravotního i to že chlap zblbne ,proto bych nikdy nespoléhala jen na partnera,ale i na svoje schopnosti. Co se týče mé a manželovi mateřské :lol: střídali jsme se spíš papírově a to u 3 a 4ho dítěte :lol: .To že sem žádala o dávky,to už je dobrých 10 let zpět. A byl to životní moment,kdy jsem právě nejvíc pochopila,že jsme zodpovědni sami za sebe,za svoje rozhodnutí,nezdary…
Myslím,že zakladatelce by práce pomohla i vybudovat sebevědomí ,že něco dokáže. Přece dovedeme víc než si hledat někoho kdo se o nás postará ,ne?

• Citovat
  • Upravit
aprazanda4@seznam.cz
9.6.10 20:50

Promiň Sophinko, ale kolik je takových zaměstnání, kam si můžeme vzít sebou svoje děti? Do obchodu, do fabriky, do školy…? Chápeš, že Ty máš v tomhle velkou výhodu oproti ostatním?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 21:09

roznos letáků,úklidy kanceláří,šití doma, já jsem si svoje zaměstnání vytvořila sama ,začalaj jsem podnikat. Co e-schop? je spousta věcí co jde dělat z domu.

• Citovat
  • Upravit
6093
9.6.10 21:16

Roznos letáků je u nás obsazen snad na pět let dopředu. Úklid mají na starosti důchodkyně, které si taky musí nějakou tu kačku ke svému mizernému důchodu přivydělat a šití není pro všechny. Né každý má doma šicí stroj a né každý je na tyto věci zručný.
Bohužel existují i případy, u kterých se jehla v ruce stává nebezpečnou zbraní :-?

Je mi jasné, že tohle jsou pro tebe jen výmluvy.
Bohužel je to fakt :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
9.6.10 21:16

aprazando…prosím řekni mi jaké já mám výhody oproti vám? mám 3 školní děti,do vesnice k nám nejezdí jediný autobus-musela jsem sehnat člověka,který děti do školy a ze školy doveze protože já už jsem v práci. Stojí mě to 4 tis měsíčně. Další 3 děti jezdí se mnou,z toho 6ti letá je s aspergerovým syndromem ( autista ) každý den prvím 3 hodiny v autě. po večerech dělám papíry. Tak jaké mám proboha výhody.
Jen sem si zvykla vykašlat se na ALE(ale to nejde,ale to je daleko,ale mám malé dítě). Prostě všechno jde.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.6.10 21:19

cappy..i u mě je jehla zbraň :lol:
vy to ženský prostě nechápete. každá z vás má svoje neocenitelné schopnosti-možná o nich zatím nevíte,když budete používat pořát ALE možná je ani nenajdete. Kde je vaše sebevědomí,vaše cíle. vspomeňte si,když vám bylo 15-16 měli jste ambice,cíle,křídla.....kde to je?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat