Když nejsou peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
882
15.10.13 11:15

Ono hodně záleží na prioritách, které rodina vyznává. my na tom taky nejsme super, nicméně je to teď lepší než bývalo, kdy náš příjem v době těhotenství a po byl tak cca 10000,– Kč, dostali jsme se do dluhů a teď se vzpamatováváme a je to měsíc od měsíce lepší.. mám super práci - začínala jsem na hrozné, manžel si udělal jinou školu aby se mohl věnovat lepšímu oboru. my třeba hodně šetříme na „věcech“, nejsou pro nás důležité. Vitnamci mají hezké oblečení a sekáče ještě lepší a pro děti dokonce skoro nové. Navíc nakupujem přes inzeráty, aukro apod. Kosmetika apod ve slevách, příp. v obchodech typu vše za 39,– :-) jednou za čas se slezeme s kamarádkama a měníme oblečení, pro nás i pro děti. co už se mi nelíbí pošlu dál a získám jiný „nový“ kousek. Na dceru taky hodně dědíme po sousedkách. Prostě jsem si jednou řekla, jestli mi jedna pak neodprodá jednu bundičku až její dceři bude malá a od té doby nám nosí vše, třeba igelitku za 200,– Kč. :palec: na čem ale nešetříme jsou zážitky. chceme si život užít a udělat ho krásný i pro naší dceru. vzpomínky jsou totiž jen naše, nikdy se neobnosí ani nás nepřestanou bavit.. takže neustále něco podnikáme a nemusí to být ani drahé, jindy zas do akcí investujeme.. kino, divadlo, výlety, v létě pod stan, dětské koutky, bazén, na houby, na lyže nebo třeba teď bychom chtěli jet do německa do delfinária, což není za hubičku.. ale naštěstí nepotřebujeme nikdo nový zimní boty ani bundy, máme od loňska či předloňska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
15.10.13 11:19
@ncc1701 píše:
Kdybych mela dostat vsechno, co jsem chtela, protoze to meli ostatni, tak jsem dneska v prdeli jako oni :) Naucit deti trose pokory a vdeku neuskodi. Hadry se daji sehnat za par kacek na bazarcich, celni sklo nechapu, snad kazde povinne ruceni jej zahrnuje, ne?

myslím, že většina asi nezahrnuje, možná jsou nějaké extra yvjímky, ale zas asi to bude pojištění dražší :nevim:. My jsme si museli pojištění čelního skla připlatit. a vyplatilo se, už za pár měsíců nám ho rozbil šutr od nějakého projíždějícího auta.

• Citovat
  • Upravit
50725
15.10.13 11:22
@pampalin píše:
@Angua
Jinak já teda na dobrý pedagogy vzpomínám, to zas né že né. Ale dobrej profesor byl prostě ten, se kterým se dalo mluvit o všem a byla s ním psina.

Jasně, je to součást „balíčku“, ale neměla by to být jediná věc. Navíc super učitel podle dítěte může být často úplně jiný, než kvalitní pedagog, kterého budou adorovat rodiče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
15.10.13 11:26
@Anonymní píše:
Sice nežijeme na hranicích minima, ale zdaleka nemáme průměrný plat, máme dvě děti a starší dítko mi chodí ze školy a pořád se něco musí platit a pořád slyším- mami, mají to všichni, chápej- takže 2× ročně škola v přírodě v rozmezí 2-3 tisíc, tenisky do těláku jedny na venek, jedny sálovky- každé cca 800, boty běžně, mladší dítě ještě do toho a já mám pocit, že žijeme od výplaty k výplatě a nikdy nic neušetříme. Teď pro mladší ještě nemám zimní soupravu, které stojí kolem 1000(ty levnější), prasklo nám přední sklo na autě(4000), dítě dvoudenní výlet se skauty- 350kč, o tom, že bychom měli dětem spořit na vzdělání, či sobě na důchod, nemluvím. A když jsem na třídních schůzkách a učitelka říká- kam se zas pojede, kolik to či ono bude stát, tak nikdo z rodičů ani nehne brvou, takže mám pocit, že jsme snad jediní, kdo to řeší.. :think:

ahoj, tohle řeší každý, neboj. Akorát nechápu, když teda není, že pořád berete tak drahý věci…zkus bazárky, sekáče, atd. Dětem se to dá taky vysvětlit :nevim: já nikdy nejela třeba na lyžák apod.,protože na to prostě nebylo, chápala jsem to a že by mě to nějak poznamenalo, to jsem si nevšimla :lol: to samý vejlety ve škole, jezdila jsem jen na ty poslední ve školním roce.
Mamka byla samoživitelka a zvládly jsme to skvěle :) všechno mi vysvětlila, nechodila jsem ve značkovym a nevadilo mi to :nevim: to samý hračky atd…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
15.10.13 11:32
@nepř. mišanila píše:
myslím, že většina asi nezahrnuje, možná jsou nějaké extra yvjímky, ale zas asi to bude pojištění dražší :nevim:. My jsme si museli pojištění čelního skla připlatit. a vyplatilo se, už za pár měsíců nám ho rozbil šutr od nějakého projíždějícího auta.

Jasne, ale nepriplacite tolik, aby se vam to nevyplatilo. Ja mela kooperativu, ted csob, a u obojeho je to za priplatek par korun. Chtela jsem rict, ze kvuli tomu neni nutno zakladat havarijko.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
15.10.13 11:34

Jinak ja taky nebyla na lyzaku, u more s rodici, ani me kvuli tomu nikdo nevyloucil z kolektivu. Jiny zase treba nemaji zahradu nebo dve auta, nejet na lyzak neni az tak o sockareni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 11:37
@evulka5 píše:
Sophinko a není to náhodou tak že pouze vypomáháš v rodinné firmě, jedeš si do práce jen když se ti chce, občas s sebou teda vezmeš i děti, jsi finančně dobře zajištěná díky maželovu podnikání (rodinné firmě) a ten další kšeft se školkou a šitím máš jen tak abys měla nějakou činnost. Doma máš paní na úklid a hlídání atd. Ono každá mince i příběh má dvě strany. Neznám tě, ale po pár diskusích do kterých jsi přispívala to chápu tak že se tady jen vytahuješ, ale realita je trošku jiná.
:mrgreen: jasně paní na úklid zrovna odešla a já přišla od kadeřníka, kam chodím 3× týdně :mrgreen: a do práce se chodím ukazovat jen aby věděli kdo je šéf :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
ncc1701
15.10.13 11:41

Ja blbe vidim, ne?? On nekdo setri na botach?? Kupuje jety boty?? Kdyz cizi dite smajda, at smajda i to moje???

• Citovat
  • Upravit
882
15.10.13 12:06

@ncc1701 no představ si, že někdo třeba opravdu šetří na botách.. já se k tomu klidně přiznám.. má dcera má nejdražší boty tenisky ze slevy za 450 protože je v nich často a v létě běhala před barákem u písku ve cvičkách za cca 79,– Kč. Pokud je tedy nesundávala jako ostatní části oblečení, je tak trochu nudistka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.13 12:13
@Angua píše:
A je fakt třeba nutné, aby mělo dítě zimní soupravu za litr? Nevím, jak kupuješ velkou, ale třeba v Lidlu mají tyhle věci levnější a kvalitní, i v Kiku to teďka mají - nebo bych koupila z druhé ruky… Jinak boty atd., to je blbé, to se nedá nic dělat - taky mám z toho deprese :mrgreen: :zed: Včera jsem ušetřila v Deichmannu - první pár za plnou cenu, druhý 25 % sleva, třetí 50 % (jestli to pokračuje dál, to nevím, brala jsem „jenom“ troje boty) :lol:Z těch školních výletů mám popravdě celkem do budoucna hrůzu, přijde mi, že ty částky sázejí, jak kdyby tisícovky rostly na stromě. Já si už od května šetřím na mobil za 1900,– a pak přijde děcko, že potřebuje tři litry na lyžák :zed: :lol:

No byla jsem se podívat u Vietnamců a nejlevnější 600, v Kiku nebo Takku nad 1000, snažím se kupovat ve slevách, i posekáčích, to zase jo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 12:15
@PetraJ píše:
Já třeba nechápu, proč musí mít dítě do tělocviku na ven boty za 8 stovek. :roll: Kolikrát byli venku teď na podzim? To jsou podle mně úplně zbytečně vyhozený peníze, když ty boty má na sobě hodinu týdně. A takhle drahý sálovky? Moje děti maj boty na tenis s nebarvící podrážkou za čtyři stovky ze sportu.Jo a ty řeči: Každej ve škole už to má, jenom já ne…
Tomu moc nevěř, to říkaj snad všechny děti a rozhodně to není pravda. Taky jsem to takhle doma zkoušela. :lol:

Chodí do sportovní třídy, několikrát týdně ranní nebo odpolední tréninky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 12:17
@KlaraBoch píše:
A to vyucijici dneska muzou chtit po detech, aby mely na TV takhle drahe boty??? U nas se pozadovalo jen to, aby boty mely bilou podrazku a na ven jsem mela ty same- akorat jsem je pak po venkovnim cviceni poradne umyla :think:

Syn je na 2.st., má velkou hnátu, boty se moc šidit nedají, oblečení klidně, boty bohužel ne

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
15.10.13 12:17

@veverkas22 to spíš asi myslela tak, že někdo kupuje obnošené boty. Osobně šetřím na botech tak, že v létě kupuji zimní a naopak. Tím ušetřím cca 50% kupní ceny. :nevim: Obnošených bych se bála, jsou vyšlápnuté a dítěti to zničí nohu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 12:18
@ncc1701 píše:
Ja blbe vidim, ne?? On nekdo setri na botach?? Kupuje jety boty?? Kdyz cizi dite smajda, at smajda i to moje???

Tady zakladatelka- právě, mladšímu dítěti musím kupovat pouze zdravotní a synovi na sport přece taky nemůžu koupit jeté :think:

• Citovat
  • Upravit
65383
15.10.13 12:18

V Takku se registruj, několikrát do roka choděj slevy…až 30% na výrobek
registruj se v DM, jestli nejsi…levnější drogerka a slevové kupony
zkus ted ten hervis…boty zdarma jsou fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...