Když nejsou peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, také nejsme zrovna milionáři, ale občas se zadaří, napiš mi a uvidíme, s čím bychom mohli pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
už nevím co mám dělat dál. Dostala jsem se do finanční nouze(ne vlastní vinou) a rodinu která by mi pomohla bohužel nemám. A právě jsem prošla rozchodem. Musím se odstěhovat ale s tím co vydělám jako studentka na brigádách to nestačí. Už ani nemám pořádně co na sebe. Jistě pochopíte proč toto vkládám anonymě. Už nevím co dál. Nikoho jiného už nemám. Ráda bych u vás našla pomoc-podpořit psychicky či materiálně. Netvrdím že by jste mi měli posílat peníze. Nejsem nějaká podvodnice co si tu vymýšlí. Ale ráda bych jakoukoli pomoc.Budu si muset zaplatit ted v září školu a nový pronájem bytu+jídlo apod. Napište prosím do komentářů a já se kdyžtak ozvu. Opravdu se toto stydím vložit pod svým jmenem protože chudobou se nikdo nechlubí
Ale zase chudoba cti netratí, ne?!
No jo, kde prachy nejsou, ani smrt nebere - takže všechno špatné je k něčemu dobré, ne?
Když nemáš prachy, hled si je zaopatřit prací, tudíž především pracovat než studovat, bohužel, ale i to je život a práce ještě nijomu neublížila.
Hledat si podnájem? - tak max.to nejlevnější spolubydlení nebo ubytovnu; samostatný podnájem je velmi luxusní záežitost a pak hned drahá taky.
Jestl jsi sirota, tak máš určitě sirotčí důchod, okud rodiče žijí, zažádej přes soud o alimenty, je to jejich zákpnná povinnost. Pokud jsou na tom jako ty, tož se zass vracíme na začátek a to je spoléhat se nejlépe na sebe samu a najít si práci. ![]()
- Citovat
- Upravit
Budu asi tvrdá, ale z příspěvku lze vyčíst, že jsi sama, bez dětí. Jsi mladá a zdravá. Tedy bohuzel možná budeš muset udělat určitá opatření. Přihlásit se do spolubydleni..od 2500 Kč za pokoj, najít si práci po večerech (Kaufland bere pořád brigádníky např.) a třeba mít studium dálkově. Mně je 30, mám tři malé děti a práce mám dvě. Finančně podporuji děti v onkologické léčbě a rodiny touto tragedií postižené. A ne někoho, kdo se jen dostal do nepříjemné, avšak řešitelné, situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě že lidem kteří se mi ozvu tak jim napíši zprávu bez anonymu ![]()
- Citovat
- Upravit
Studovat placenou školu opravdu není nic pro lidi trpící chudobou a bez rodiny. Každý se musí zařídit podle své situace, ty bys tedy měla v první řadě pracovat, a až po vytvoření nějakého zázemí si třeba doplnit vzdělání dálkově (a prioritně na státní neplacené škole). Pokud jsi sirotek a jsi na něco talentovaná a studiem rozvíjíš svůj talent, máš velmi dobré šance u různých nadací, které podporují mladým start do života. Ale tě např. doteď živil přítel a tvá situace je způsobená jen rozchodem a tím, že jsi na svou situaci nemyslela, tak prostě pracuj a spolubydli za zlomek ceny nájmu.
Já nevím, kde berou lidi představy, že by student na brigádách měl mít na soukromou školu a vlastní nájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych chtela tez zalozit
klidne to napisu verejne. Me odchazi pomale deset tis. a prislo mi zatim na ucet z prace 2500
co ted
boze v bance se neptajou ze nemam na splatky
chjo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Samozřejmě že lidem kteří se mi ozvu tak jim napíši zprávu bez anonymu
Ano, tezko by se ti dalo jinak pomoci, ze? Asi pred mesicem tu byla jedna diskuze od stale uzivatelky, kde jsem rada pomohla. Ta uzivatelka ma financni potize jiz delsi dobu, ale dle diskuzi je resi podobne, jak bych je resila ja, setri, kde se da. Sla s kuzi na trh. Ty se schovavas, nelze ocekavat nejakou pomoc, tech podvodniku je tu opravdu hodne. I kdyz bych to cekala pred Vanoci, ze nekdo si troufne napsat, ze potrebuje zaplatit skolu, to bych necekala
Skolstvi mame zdarma, tak co chces platit? Proc bydlet v podnajmu, proc ne na internate nebo na koleji za 2-3 tis mesicne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo děvče… asi by sis měla srovnat priority. Tj. když na školu nemám tak nestuduji, ale pracuji… Když nemám na podnájem tak ho nehledám, ale pátrám napr po ubytovne… atd atd. Tohle není řešení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy cejce dcerka chodi na zakladku a tam chteli koncem skolniho roku uhradit pomucky 800kc
a to platim to skolne 250kc cucela sem jak puk, sestra ma deti na jine zakladce v jinem okresku a tam plati jen to skolne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A víš co? Nechtěla jsem, ale napíšu Ti to - já sama mám dvě děti. Já i muž makáme jak šroubci i při malých dětech. Střídáme se - když nemůžu pracovat přes den, doháním to v noci. Kolikrát nespím, jsem unavená, je mi smutno po dětech, ale postarám se o sobe a jsem na to hrdá! I když byla doba kdy jsem neměla práci, která odpovídala mému vzdělání tak jsem dělala za barem v takovým pajzlíku, ale pořád jsem dělala… Když jsem to zvládla s prckama, nevím proč by to nemohla zvládnout mladá holka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nebuďte tak drsní, neznáte situaci zakladatelky. Život není vždy černobílý, aby bylo vždy jasné a srozumitelné řešení. Krom toho, každý v řešení situací není tak sociálně zdatný a přitom hloupý být vůbec nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem pri praci vystudovala 2 vysoke skoly. Nikdo me nepodporoval, musela jsem se zaridit sama. Sla jsem do toho, protoze jsem studovat chtela. Ta druha skola byla soukroma, takze me stala 50 000 rocne + ubytovani, doprava. Podotykam, ze skoly jsem studovala prezencne. Sice jsem delala servirku, ale no a? Chtela jsem to, tak jsem si makla. Takze si najdi praci, jak muzes chtit neco zaplatit, kdyz nemas z ceho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjinaVlada Ale tak to jo, pomucky, divadla, nejake SVP, lyzaky… To se plati. Ale to jsou stovky, prvni tisice. Pokud zakladatelka chce bydlet sama, asi jiz bude starsi, odhadovala bych to VS nebo VOS, maximalne dokonceni stredni. Takze tam spis pripada v uvahu otazka skolneho a to je jina castka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, napis mi.
Ja byla pred lety v podobne situaci. A taky mi par lidi (a celkova shoda dobrych nahod) pomohlo. Ale byli z rad pratel.
Nicmene tehdy padlo rozhodnuti skola vs prace a vyhrala to prace. Jestli jsi v nouzi skolu prerus. Prace se ted da sehnat dobre. Podnajem se taky sezene snadno. Ja tehdy vzala malickaty pokojicek na zizkove se dvema slovakama. Ale kdyby bylo jeste hur vzala bych i sdileny pokoj- to se treba da za 3-4 tis v praze sehnat. Nevim odkud jsi, ale nejake vetsi mesto to asi bude.
Nakonec se ukazalo, ze se mi tim otevrely jine dvere, poznala jsem diky tomu sveho manzela, dostala se na uplne jinou pozici v praci, ktera je lepsi.
No zkratka vsechno zle je pro neco dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je to. O sobě neřekla nic ani jak se do takové situace dostala a jak ji hodlá řešit, protože přeci ji nikdo nemůže podporovat dlouhodobě. Musí se postavit na vlastní nohy. A cesty jsou - i jak napsali holky víš.
Sama se mám taky, co otáček doma celkem 4 děti (2 manžela, 1 moje a jedno naše). Alimenty mizerný nebo žádný. Manžel má rakovinu, ale pokud budu vědět více informací, tak jsem ochotná pomoci, ale ten úvodní příspěvek je jak výkřik do tmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit