Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už dochází
Keprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.
@toma0105 píše:
Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už docházíKeprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.
U nás ji taky nemají. Hledala jsem i na internetu a nic.
@Russet píše:
U nás ji taky nemají. Hledala jsem i na internetu a nic.
Tak vidím, že nejsem sama, při nejhorším budu tkanice stříhat a zažehlovat, ale tu práci to hrozně zbrzdí a doma mi nikdo nepomůže, chlapy k tomu nepustím, to by to vypadalo…
@toma0105 píše:
Tak vidím, že nejsem sama, při nejhorším budu tkanice stříhat a zažehlovat, ale tu práci to hrozně zbrzdí a doma mi nikdo nepomůže, chlapy k tomu nepustím, to by to vypadalo…
Jo, je to jediná možnost. Já je dělám jen v ruce a dávala jsem gumičky do trenek. Uvidím, jak snesou vyvářku. Před měsícem a kus jsem kupovala 2 metry synovi do kostýmu na maškarní. Kdybych to tušila, koupím celé kolo ![]()
Soubor pro 3D tisk zde:
https://www.thingiverse.com/thing:4230339
Koukni na tohle. Kdosi sdílel na FCB zakladač na šikmý proužek.
Zkuste nějak kontaktovat starší důchodkyně. Mívají spoustu nasysleno a už třeba nešijí, protože na to špatně vidí. Dala jsem výzvu, aby mi to nechávaly ve spol. prostorech.
Já využívám i látkové stuhy, ale možná jsou také vyprodané ![]()
Nebo háčkovat ze Sněhurky. To je bavlna. Ale bude to taky trvat…
Slovo keprovka neznám, ale tkanice ano, bohužel já jí mám také jen zbytek a tkanice budu muset šít z látky.
@toma0105 píše:
Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už docházíKeprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.
Včera měla kolegyně v práci místo tkaničky klasickou stužku ale nevím, co to udělá při praní na 60 nebo na 90.
A odkud jste? Včera jsem keprovku koupila a ještě měli. Sehnala jsem v Ostravě.
@Russet píše:
Jo, je to jediná možnost. Já je dělám jen v ruce a dávala jsem gumičky do trenek. Uvidím, jak snesou vyvářku. Před měsícem a kus jsem kupovala 2 metry synovi do kostýmu na maškarní. Kdybych to tušila, koupím celé kolo
Já uż spotřebovala 2 kola, míjí se to neskutečně rychle.
@dagmarkaa píše:
Včera měla kolegyně v práci místo tkaničky klasickou stužku ale nevím, co to udělá při praní na 60 nebo na 90.
Stužky se budou možná rozvazovat a nevím co ta vyvářka. V nașí nemocniční prádelně už tak nadávají, když roušky vyperou, musí pak ty tkanice rozmotávat, to jim moc nezávidím.
@Fifi2 píše:
A odkud jste? Včera jsem keprovku koupila a ještě měli. Sehnala jsem v Ostravě.
Jižní Morava ![]()
Nám příjdou na sklad keprovky, kulaté gumičky i šikmé proužky teď v týdnu…
Příspěvek upraven 21.03.20 v 20:40