Keprovka na šití roušek - pomůžete?

1033
21.3.20 08:16

Keprovka na šití roušek-pomůžete?

Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už dochází :( Keprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
21.3.20 08:20
@toma0105 píše:
Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už dochází :( Keprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.

U nás ji taky nemají. Hledala jsem i na internetu a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
21.3.20 08:24
@Russet píše:
U nás ji taky nemají. Hledala jsem i na internetu a nic.

Tak vidím, že nejsem sama, při nejhorším budu tkanice stříhat a zažehlovat, ale tu práci to hrozně zbrzdí a doma mi nikdo nepomůže, chlapy k tomu nepustím, to by to vypadalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.3.20 08:27
@toma0105 píše:
Tak vidím, že nejsem sama, při nejhorším budu tkanice stříhat a zažehlovat, ale tu práci to hrozně zbrzdí a doma mi nikdo nepomůže, chlapy k tomu nepustím, to by to vypadalo…

Jo, je to jediná možnost. Já je dělám jen v ruce a dávala jsem gumičky do trenek. Uvidím, jak snesou vyvářku. Před měsícem a kus jsem kupovala 2 metry synovi do kostýmu na maškarní. Kdybych to tušila, koupím celé kolo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.3.20 08:30

Soubor pro 3D tisk zde:
https://www.thingiverse.com/thing:4230339

Koukni na tohle. Kdosi sdílel na FCB zakladač na šikmý proužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
21.3.20 08:31

Zkuste nějak kontaktovat starší důchodkyně. Mívají spoustu nasysleno a už třeba nešijí, protože na to špatně vidí. Dala jsem výzvu, aby mi to nechávaly ve spol. prostorech.
Já využívám i látkové stuhy, ale možná jsou také vyprodané :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.3.20 08:33

Nebo háčkovat ze Sněhurky. To je bavlna. Ale bude to taky trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
21.3.20 08:46

Slovo keprovka neznám, ale tkanice ano, bohužel já jí mám také jen zbytek a tkanice budu muset šít z látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
21.3.20 09:25
@toma0105 píše:
Dobré ráno všem. Šiju ve volnu roušky, pro nás zdravotníky a do nemocnice a taky, kdo se mi zrovna ozve. Chttěla bych Vás poprosit, zdali nemáte doma tkalouny-keprovku a neupotřebíte ji, v obchodech už není a při šití mi hodně urychlí práci, nebo neznáte někoho, kdo by ji mohl darovat? Látky „zatím“mám, ale ta keprovka už dochází :( Keprovku dávám místo šňůrek, našitá je hned a i z hlediska praní a vyvařování je o. k.Holky dávají místo tkanic různě možně vyrobené šňůrky, mě vyhovuje toto, hlavně proto, že po vyprání a sterilizaci se tyto roušky budou používat opakovaně, byla bych moc ráda, kdyby se někdo našel. Facebook nemám, proto to zkouším tady. Děkuji a klidně pište sz.

Včera měla kolegyně v práci místo tkaničky klasickou stužku ale nevím, co to udělá při praní na 60 nebo na 90.

• Citovat
  • Upravit
539
21.3.20 10:12

A odkud jste? Včera jsem keprovku koupila a ještě měli. Sehnala jsem v Ostravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
21.3.20 10:49
@Russet píše:
Jo, je to jediná možnost. Já je dělám jen v ruce a dávala jsem gumičky do trenek. Uvidím, jak snesou vyvářku. Před měsícem a kus jsem kupovala 2 metry synovi do kostýmu na maškarní. Kdybych to tušila, koupím celé kolo :-)

Já uż spotřebovala 2 kola, míjí se to neskutečně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
21.3.20 10:53
@dagmarkaa píše:
Včera měla kolegyně v práci místo tkaničky klasickou stužku ale nevím, co to udělá při praní na 60 nebo na 90.

Stužky se budou možná rozvazovat a nevím co ta vyvářka. V nașí nemocniční prádelně už tak nadávají, když roušky vyperou, musí pak ty tkanice rozmotávat, to jim moc nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
21.3.20 10:54
@Fifi2 píše:
A odkud jste? Včera jsem keprovku koupila a ještě měli. Sehnala jsem v Ostravě.

Jižní Morava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
21.3.20 11:13

@toma0105 tak to jediné poštou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
21.3.20 12:01

Nám příjdou na sklad keprovky, kulaté gumičky i šikmé proužky teď v týdnu…

Příspěvek upraven 21.03.20 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+