Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irseb přesně tak, co kdyby… Chjo, tak bych vám to tu moc přála, jste takový můj předvoj a naděje, že KET může vyjít. Taky bych chtěla už začít, ale jsem teprve necelý týden od revize ![]()
Ještě to nevzdávej.. Jo a měla si úplně stejné ty testy? Myslím tím značku..
@irseb jo a ještě, já teda nevím, ale do KETU bys mohla jít už další cyklus, ne?
@Andrej29 Říkali,že se mám objednat při druhém cyklu, tak nevím, asi to všude dělají jinak. Mně po revizi řekli, vyčkat nejméně tři měsíce:-(Tak jsem čekala, pak se mi mezitím udělala cysta a bylo z toho 7 měsíců čekání. Tím Tě tedy nechci strašit. Ty testy jsem dělala pořád ty samý mama10.
@irseb holka, to mne mrzí moc
ještěže máš ještě jednoho zmrzlíka. Myslím, že bys klidně mohla jít ten další cyklus. Pokud bude vše ok, tak proč ne. drž se.
@irseb asi co doktor, to názor… Mně můj gyndař i teď, co mi sdělil, že musím na revizi řekl, že stačí, aby proběhla 1 MS a když bude sliznice ok, tak se do toho může jít hned znova.. V Caru mi řekli, že mám přijet po 2 MS, po menším nátlaku
nakonec po 1 MS a uvidí se podle ultrazvuku, na kdy se KET naplánuje.. Proto si myslím, že pokud je to u tebe „jen nevydařený transfer“, tak proč by se nemohlo jít hned znovu???
No a vůbec bych se nedivila, kdyby se mi to nějak protáhlo, když smůla tak určitě se vším všudy..
Ale budu doufat..
@kaczule1 tak jsem si dnes všimla, kolik máte mrazáčků, teda to je úroda… Máte veliké štěstí, že máte kde brát…
Chtěla jsem se holky zeptat, jestli jste některá měla IVF s PGD.. My právě ano, i když nám na genetice na nic nepřišli. Ale VZP to měla v prosinci v akci, tak nám doktor řekl, že bychom byli hloupí, že nám to udělají.
No, abych to zkrátila, do 5 dne nám vydrželi 4 embryjka a PGD právě prošli 2 (XX to vzdalo, XY v mrazáku) a právě mě napadá, kdybychom PGD neměli, tak ty embryjka máme 4 a ptám se, jak moc mohli být špatné, že neprošly, když máme genetiku v pořádku a jestli by měli šanci…
Jestli, když KET nevyjde má cenu IVF bez PGD podstupovat, když vím, že bychom měli zamraženy dvě embrya špatná???
@Jamja Plišového, zrzavého
. Až ho budu mít, tak ho vyfotím a ukážu. Je strašně milém a hlavně chlupatý věci mě vždy dokázaly krásně uklidnit
@Andrej29 Moc Ti přeji, aby Ti to vyšlo hned, to čekání je drsný. Teď jsem si dělala ještě test z odpol. moče a je viditelnější než ráno, sice je to duch, ale nemusím ho hledat. Ráno to nebylo vidět vůbec. Chápete to někdo?
@irseb no vidíš, určitě si se nervovala zbytečně..
to je výborná zpráva, držím palce ![]()
@Andrej29 Já nevím, moc tomu nevěřím, je to divný. Ráno jsem to musela hledat a po zaschnutí už to není vidět vůbec. A teď odpol už uschnul, ale je to pořád trošku vidět, málo, ale je. A nebo jsem blázen.
Kočko, neztrácej naději
Třeba si na noc hodně pila, tak byla ráno moč víc koncentrovaná jak teď odpoledne… Zkus zase zítra ![]()
@Andrej29 Tak to víš, že zkusím, ještě mám dva a jiný už nekoupím. uvidíme.
@irseb píše:
@Andrej29 Já nevím, moc tomu nevěřím, je to divný. Ráno jsem to musela hledat a po zaschnutí už to není vidět vůbec. A teď odpol už uschnul, ale je to pořád trošku vidět, málo, ale je. A nebo jsem blázen.
Aaaachjo ten pesimismus
, vždyt´ se nesmíš takhle trápit, podívej se na tabulku hodnot hCG:
3. týden: 5 - 50
4. týden: 5 - 426
5. týden: 18 - 7,340
6. týden: 1 080 - 56 500
7.-8. týden: 7 650 - 229 000
9.-12. týden: 25 700 - 288,000
13.-16. týden: 13 300 - 254 000
17.-24. týden: 4 060 - 165 400
25.-40. týden: 3 640 - 117 000
Navíc jsem hledala informaci i na ruských stránkach, a dočetla jsem se, že po IVF a KET se vůbec nedoporučuje testovat dříve, než 14den kvůli hormonum, které užíváme
. Takže se uklidní a nepanikař, neprospívá to ani tobě ani budoucímu mimi!!!
Věř mi starší, to já bych se měla trápit se 40kou na krku ![]()
@Andrej29 no jo, ale za to nebyl ET kvůli hyperstimuláku
Tak snad alespoň něco z toho vydrží ![]()
@irseb tak to mě opravdu mrzí
Ale pořád držím palce, ať si to drobeček rozmyslí ![]()
Holky, já bych dneska už měla mít ty naše dětičky rozmražené a začínám být pěkně nervozní
Zítra tam zkusím zavolat ![]()