Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simiona - je mi to jasne no
tak vis co, chteli jsme do toho dat co jsme uznali za vhodne… tak snad ![]()
@Simiona chápu, 4 roky a nic, to už musíte být na nervy
chápu vaše rozhodnutí.
A ty bys chtěla zavádět 2 kousky ?
U nás v caru mi bylo řečeno, že lepší je si dát jen jedno. Je to prý kvůli tomu, že při zavedení dvou může jedno poškodit druhé a mohou se tím pádem vyloučit obě
ale nevím, já si při prvním ivf nechala dát taky 2 kousky. To jedno to vzdalo hned, druhé se sice chytlo, ale je možné, že bylo poškozené tím prvním embryem a proto to dopadlo spontánním potratem. Tak nevím no
![]()
@Simiona taky jsem přemýšlela tak, že ,, no co, v ,,nejhorším,, budeme mít dvojčátka a bude to z jedný vody na čisto ,, - ale je pravda, že vícečetný těhotenství je mnohem větší nápor na tělo, může vzniknout víc komplikací a rodí se většinou předčasně.. ![]()
Je to těžký rozhodování.
Kolik že ti je ?
@Adulka24 Já beru na doporučení z genetiky vitamíny Yarilo einstein plus 😊
@Maky1234 je to tezke rozhodnuti a kdyz ctes nejake osudy nikdy nemuze nikdo rict ze zrovna tohle bylo spatne dat si dve nekomu se povedou a pomuze to nekomu ne
to je osud
nezbyva nez verit ze je to rozhodnuti spravne
me je 32 manzelovi 37 cas se krati a 4 roky se s tim uz vlecem a kdo vi jak dlouho jeste budem
ja si porad nejsem jista zda dat dve nebo jedno
zas si rikam ze zazit dalsi mimodelozni
no mam strach a kdyz rikaji nemyslet na to
to nejde
@Adulka24 já tenkrát brala Mamavit kvůli kyselině listové a čistý inositol v tabletách kvůli kvalitě vajíček. Teď před ketem si cyklus budu srovnávat Fertipronou.
Jinak po ET můj již zmiňovaný ananas a hodně pálivého/až ostrého kvůli prokrvení sliznic
![]()
@Simiona no tak věkově na tom rozhodně nejste nijak zle
ale chápu, když člověk neví, kdy a zda vůbec se dočká
![]()
No já ti v tom neporadím, zda dvě či jedno.. zkus se třeba podívat ještě tady, zda tu není nějaká přínosná diskuze na tohle téma..
@Adulka24 - uz par mesicu Femibion 1 a semtam jeste cistou listovku k tomu ![]()
Diky holky za odpovedi
ja bych chtela hlavne podporit tu kvalitu kvuli pco ![]()
@Adulka24 - vis co? Vzpomnela sme si vcera po KETu na tebe… ctu si zpravu a mam tam napsano PCO, AMH 10,38 … tak
p
en_mouth:
Takze jsem zmatena
asi fakt mam PCO
![]()
@wanttobemom ted už to neres a netrap se tim, soustred se na brisko a mysli pozitivne
az v pripade neuspechu, zkusila bych se na to zeptat dr., ale to uz nebude treba, protoze budes tehotna ![]()
@Adulka24 - snazim se, z CARu jsem uz vychazela s tim, ze jsem proste tehotna
citim tam pichani, tak snad se tam prcek zvrtava ![]()
@wanttobemom drzim moc palce, budete mit nadherny dárek zkraje noveho roku a i pro nas ostatni to bude dodání nadeje ![]()
@wanttobemom no chtěla jsem se tě zeptat, jaký jsou pocity.. to vypadá asi dobře, něco se tam odehrává
![]()