Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ivodička píše:
@Andel007 Pochopila jsem správně, že u tebe 1.IVF nevyšlo a teď máš za sebou první KET? Nebo už více KETů? A zítra to bude týden? Tak to ti asi hrajou nervy, co…hrozně držím pěstičky, ať máš na testíku //!!!
@Andel007 Já původně pochopila, že jsi měla KET teď v neděli ![]()
No, to teda koukam, jakej svádíš boj…a co PGD? Vím, že u mutací genů a zamlklém těhotenství to doporučují…
Jinak se budu opakovat, ale teď držím pěstičky dvojnásob!!!
@ivodička píše:
@Andel007 Já původně pochopila, že jsi měla KET teď v neděli![]()
No, to teda koukam, jakej svádíš boj…a co PGD? Vím, že u mutací genů a zamlklém těhotenství to doporučují…
Jinak se budu opakovat, ale teď držím pěstičky dvojnásob!!!
PGD-snad jsem tu zkratku napsala dobře…prenatální diagnostika embrií, vemou embrijku jednu buňku a udělají genetiku, zda je embrio zdravé a schopné dalšího vývoje. Ale platí se za to, doporučuje se to právě u opakovaných zamlklých těhotenství, kde právě došlo k zastavení vývoje embria, nebo u genové mutace rodičů, kde je pravděpodobnost dědičnosti…
@ivodička píše:
PGD-snad jsem tu zkratku napsala dobře…prenatální diagnostika embrií, vemou embrijku jednu buňku a udělají genetiku, zda je embrio zdravé a schopné dalšího vývoje. Ale platí se za to, doporučuje se to právě u opakovaných zamlklých těhotenství, kde právě došlo k zastavení vývoje embria, nebo u genové mutace rodičů, kde je pravděpodobnost dědičnosti…
@ivodička píše:
@Kristulinka rozmrazujou 5 embrií najednou? Já je měla zamrazené po dvojicích a u druhého IVF jsem si zaplatila navíc, aby je zamrazili jen po jednom…
Ahojky. Já ted byla pryč a dnes se vrátila tak se omlouvám, že odpovídám až ted.
Ano mě rozmrazují všech 5 najednou a pak mám ješt dalších pět. V té době kdy jsem byla na IVF to tak dělali a sestra mi řekla, že to tak bohžužel v té době dělali tak blbě a ted už to dělají jak ty píšeš zamražují to po dvou.
@Andel007 píše:
Kristulinko děkujuu mooc![]()
![]()
jsi moooc hodná…no už si říkám, že to snad není možný, že to snad nikdy nevyjde…je to hrozné, jak se pořád střídá ta naděje se zklamáním…
ale pořád věřím, že to jednou vyjít prostě musí…a nesoustředit se na (jak spousta lidí říká ) to opravdu nejde…když vlastně člověk podstupuje to všechno ty injekce atd.
Děkuji moooc za podporu Kristulinko![]()
testovat mám 1.8. ale nevím jestli to tak dlouho vydržím.
Ahojky i tobě se omlouvám za pozdní odpověd, ale byla jsem pryč a dnes se vrátila. Vím jak ti je a z cela tě chápu já jsem taky měla takové pochybnosti a říkala si, že to snad nikdy nevyjde a vidíš nakonec jsem se dočkala. Takže hlavu vzhůru a neboj se určitě se na tebe usměje štěstí a budeš maminkou moc ti to přeji. Vím, že to není kolikrát jednoduché, ale neboj se vše dobře dopadne
.A tady jsme všechny proto aby jsme se maximálně podpořili a pokusili se navzájem si aspon takto pomoct.Tak snad ti dodáme aspon trochu té energie a aspon trochu ti tady pomůžeme. ![]()
@Andel007 píše:
Tak že v den měho testíku Krisulinko ty budeš mít KETík vid…to je hezkééé
To je moc hezké, že to máme ve stejný den a pro nás obě bude určitě uspěšný. Je to takové hezké datum takže to vyjít prostě musí
.Moc držím pěstičky štěstí aby na testíku byli // a u mě snad ten kdo mi bude dělat trasfer bude mít štastnou ruku. PŘEJI TI MOC ŠTĚSTÍ.
@Kristulinka A kolik jsi měla z IVF embrií…dvakrát zamrazeno po pěti, to je tedy úspěch ![]()
@Kristulinka píše:
Ahojky i tobě se omlouvám za pozdní odpověd, ale byla jsem pryč a dnes se vrátila. Vím jak ti je a z cela tě chápu já jsem taky měla takové pochybnosti a říkala si, že to snad nikdy nevyjde a vidíš nakonec jsem se dočkala. Takže hlavu vzhůru a neboj se určitě se na tebe usměje štěstí a budeš maminkou moc ti to přeji. Vím, že to není kolikrát jednoduché, ale neboj se vše dobře dopadne.A tady jsme všechny proto aby jsme se maximálně podpořili a pokusili se navzájem si aspon takto pomoct.Tak snad ti dodáme aspon trochu té energie a aspon trochu ti tady pomůžeme.
@Kristulinka píše:
To je moc hezké, že to máme ve stejný den a pro nás obě bude určitě uspěšný. Je to takové hezké datum takže to vyjít prostě musí.Moc držím pěstičky štěstí aby na testíku byli // a u mě snad ten kdo mi bude dělat trasfer bude mít štastnou ruku. PŘEJI TI MOC ŠTĚSTÍ.
Jééééééééééééé ahoj Julko…
jak se daří???Už začínají pomalu nervíky z testíku???
@jjj11 píše:
Ahoj holky
Já jsem dnes šestý den po Ketíku…
Ahoj Andílku
@Andel007 píše:
Jééééééééééééé ahoj Julko…jak se daří???Už začínají pomalu nervíky z testíku???
jj, trochu jo, mám trochu nervíky, že se to zase nepovede ![]()
jinak tak nějak pořád odpočívám a šetřím se ![]()
@Andel007 Já jsem IVF okolí tajila a někteří do teď neví, jakým zbůsobem jsme k dětem přišli, někdy jsem prostě jen říkala, že to neřešíme a až to přijde tak to přijde…to teda byla lež…prožívala jsem každý transfer…doma v obýváku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.