Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zubejka husty,bych necekala ze to budou tak strasne resit zvlast kdyz jde o mesic a pak odchazis na materskou ![]()
Me je to jasny ze to bude strasnych 9 mesicu, me stacilo kdyz mi kralikova prestala po kastraci jist a pit (kralik nesmi zustat bez jidla a piti,8 hodin je uz pruser, po 24 hodinach se zastavuje traveni a je konec),byla vesela a hrava ale jidlo a piti ji nezajimalo, takze neustale veterina, injekce, kapacky, dokrmovani, ja skoro nespala protoze jsem hlidala kazdy jeji pohyb, protoze je to moje mimco, narodila se v den kdy jsem potratila
a s ditkem to bude jeste silenejsi
Ahoj holky, jak to tady s vama vypada? hlasim ze screening dopadl dobre takze jsem rada ve svym veku
@Berunkas ahoj holky, nevím, jestli si na mě ještě pamatujete, ale měla jsem 1.ket duben, 2.ket květen a 3.ket červenec a ten vyšel
jsem teď na konci 20tt
je to ale boj, nekonečný strach, ale zatím jsme v pořádku
Berunkas to je krása, ten test.. vyšlo nakonec přirozeně? ![]()
@kkkk11 no tak to je bozi, moc gratuluju
jop, podarilo se prirozene v cyklu pred ket
@kkkk11 jeeee, ja si te pamatuji, to je parada! Moc gratuluji 🤩 ❤️
@Berunkas take moc gratuluji ❤️ ❤️
Ja zitra zacinam 34tt… nejak to rychle utika! 😱 😁 Uz mame doma vse nachystane.. sbalenou tasku do porodnice, uz jsem i nastoupila na materskou a cekam na nasi princeznu 🙏🏻 🍀
@kkkk11 pamatuji a moc gratuluji
a neboj, strach už budeš mít furt
taky ho mám ![]()
@Berunkas tobě také moc gratuluji, jsem ráda, že screening dopadl dobře, mě ten první vyšel vysoký na Down a byli to nervy než člověk zjistil, že je vše v pořádku. Jinak já stejně jako Kaari už jsem na mateřské, malý má dvě kila, každou noc jede bomby v břiše, takže tak od dvou do tří nespím a chodím tak 4× za noc na malou
takže se máte na co těšit, ale je to krásný
jediné co, tak mám cukrovku, nemůžu se podřizovat chutím jako že ty mam furt, ale výhoda je, že mám nahoře jen 3kg ![]()
@Zubejka cukrovku mi zjistili uz ted takze chapu
akorat teda jeste trpim nevolnostma a nic mi nechutna takze je to dost boj
@Berunkas už takhle na začátku? Chudinko, to ti nezávidím já už teď koukám do výlohy cukrárny a vybírám co si po porodu dám chybí mi i ovoce těch jejich 100g denně je někdy fakt málo… Tak přeji silnou vůli ať to zvládneš kór s nevolnostma, to si neumím ani představit při nich mi nejvíce pomáhala Coca-Cola a piškoty a to se při cukrovce nesmí ![]()
@Zubejka mam vysokej cukr normalne navic mi ho zvysujou kortikoidy, ale zatim mam vysledovane ze rano na lacno je to pruser, po jidle jsem jednou mela hodne ale bud to bylo chlebem nebo jak jsem s tim merenim prvni den bojovala tak jsem to spatne zmerila, kazdopadne ostatni mereni po jidle ukazkove, zvlast kdyz si dam neco co se uplne nema (bilej rohlik, rozpecenou bagetu, chipsy
).Ja taky popijela colu a pomahaly mi vsemozny buchty, ted mam smulu, dokazu se pozvracet jen z myslenek ze bych si mela dat maso
ovoce uplne nemam omezeny jen na 100 g denne, jen proste abych se vlezla do mnozstvi sacharidu a jestli se zacpu pecivem nebo ovocem nikdo zatim neresi, uvidime na kontrole pristi tyden
@Zubejka btw o vikendu tu byl tata se svoji nadherou, pri odjezdu uz jsem se musela hooodne drzet abych ji neposlala nekam (oba si totiz nejak zapomneli vsimnout ze mam o cislo vetsi prsa a brisko i kdyz mam 3 kg dole) a hned jak se zabouchly dvere rikam manzelovi “dej mi cokoladu” ![]()
@Berunkas z toho si nic nedělej, já už teda před 14dny zveřejnila na fb že čekáme rodinu, ale někdy v 6 měsíci jsem se zase ve vesnici dozvěděla, že už zase kynu
doufám, že ji bylo krasavici hubený aspoň trapně, když mi gratulovala k těhotenství ![]()
K té cukrovce, s lačnou hodnotou bojuje 90% těhotných s cukrovkou, je to boj to vychytat. Mě pomohlo až zvýšit sacharidy k večeři a před spaním si dát ještě oříšky ![]()
@Zubejka diky za tip, vyzkousim
tahle nadhera mi rekla ze az vysadim kortikoidy a otehotnim tak to bude dobry, manzel mi pak vecer rikal ze nevedel jestli se ma nad tou zabednenosti smat nebo brecet, pak zkonstatoval ze teda dedeckovi dame vedet z porodnice, ze evidentne driv si toho nevsimne, pripadne mu v lednu posleme k proplaceni kocarek
pri odjezdu mi rekla at to tolik nehrotim….takze uz jsem zacinala soptit. Hlavne ze oba asi 5× drzeli v ruce papir kde je velkym cervenym Dieta pri tehotenske cukrovce ![]()
@Berunkas tak to je dobrý, já bych asi pochopila že to nepoznají vzhledově, nebo bych i řekla, že se báli se zeptat, aby tě třeba neranilo, že si myslí, že jsi těhotná a ono to třeba zase nevyšlo, do hlavy jim člověk nevidí. Ale vědět, že máš dietu kvůli cukrovce a nespojit si, že bez těhotenství těhotenská cukrovka jaksi nejde to už je teda zarážející ![]()
@Zubejka nepiju kafe ani alkohol, zvracim, nemam na nic chut, z niceho nic se resi muj cukr a zajimave ze 3 mesice mi kortikoidy nic z tohohle nedelaly a najednou zacaly? Zvlastni
tata zije v tom ze je mi zle z kortikoidu pritom ja mu od zacatku vsechno rikam az na puvodce toho vseho, tchyni stacil jeden pohled a 3 otazky ![]()