Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Boo01 já právě tu imunologii vyšetřenou nemám, taky chci vyšetřit NK buňky a tak. Mám udělanou hysteroskopii, průchodnost vejcovodu a genetiku.
@Zarini píše: Více
V té imunologii by mohl být problém. Oni ji v CARu nedělají hned automaticky. Nevím proč se tomu tak brání. Určitě na ni trvej. Endokrinologii máš udělanou, štítná žláza je ok?
Důležité je:
Kvalitní embryjko
Kvalitní sliznice a děloha bez polypů, sept…
Transfer ve správnou dobu
Imunologie - vyřešené problémy
Endokrinologie - správné hladiny zejména TSH
Hematologie - tady by poruchy srážlivosti odhalila už genetika, ale je dobré mít krev ok
Tohle jsem absolvovala za léta chození do CARu.
Moc doufám, že Ti příští transfer už výjde. ![]()
@Boo01 děkuji moc, že si mi to tak hezky vypsala.Dnes to s ním vše proberu. Já když na to koukám, tak vlastně nemám toho vyšetřeno dost🤷
Oni to začínají řešit, až po několika neúspěšných transferech.
Někde ne, někde jsou víc pečliví hned od začátku. U nás se to začalo řešit taky až a neúspěchy.
Vždy se ale ochotně bavili a snažili se. Věřím, že se domluvíte.
@Boo01 jo,já myslím, že se s nimi domluvím. Ale za mě si myslím, že tohle všechno má být před transferama, že by to mělo být součástí IVF. Nestoji to malé peníze, aby to byl jen pokus X omyl.
Ještě mi prosím řekni, kdybych podstoupila pár takových vyšetření, o jakém časovém údaji se bavíme? Třeba půl rok nebo tak?
Nejdéle trvá imunologie. Otázka je, jak rychle Tě objednají. Po odběrech čekáš na všechny výsledky tak měsíc. Pokud bude něco špatně, tak léčba před transferem může ještě pár měsíců trvat. Test na NK ze sliznice dělohy se časuje po ovulaci a výsledky jsou tak do týdne. U endokrinologie jsou výsledky dřív, ale případné ustálení léků je minimálně taky měsíc. Hematologie je asi nejrychlejší. Případné injekce na ředění zabírají hned. Může to být i toho půl roku, ale spíš počítej okolo 2-3 měsíců. Je ale lepší si počkat. ![]()
@Boo01 ani,počítám s tím. Uvidim, co mi vše dnes řeknou. Mám tam být v 11.Kdyžtak dám vědět, ještě jednou moc děkuji ![]()
@Zarini To je mi moc líto
přeju hodně síly a držím palce, snad na klinice něco vymyslí, určitě dej vědět, co bude dál <3 tohle je prostě na palici.
Holky, tak dnes jsem s doktorem probírala mou situaci, čeká mě znovu hysteroskopie, jinak veškeré vyšetření jako imunologie, štítná žláza, genetika, vše ok. Shodli jsme se na ketu v nativu. Řízený Ket nevyšel, takže se vydáme touto cestou. Jelikoz jsem už 5 krát byla těhotná, vždy bez hormonů, tak je možné, že ty hormony mi prostě nesedí. Pokud bude vše tak jak má, Ket by mohl proběhnout v červenci. Držte mi palce.🙂
@Zarini Ahojky
my měli 3 x KET a ani jeden se ani nechytil, dr říká, ze je to proste náhoda
vyšetření máme všechny a ok
sám říkal, ze to je o počtu pokusu
tak snad, teď máme 2 embrya z druhého ivf, měla jsem jít na KET ale ze dne na den jsme se rozhodli jet na dovolenou, takže teď se válím u moře a snažím se psychicky od všeho odpočinout a připravit se na poslední (doufám) KET.. ![]()
@kamaradka32 a dobře děláš 🙂Taky teď tomu dám čas, tělo se potřebuje nastartovat a prostě zkusíme ten nativ.Ms mám pravidelnou, ovulaci mívám taky, takže proč ne🙂
Užij si dovolenou, já půjdu teď po dvou měsících do práce ![]()
@Zarini a copak děláš, nějakou náročnou práci? Já teda na PN nikdy nesla za ty 4 roky asi by mi doma hrablo
jen teď jak se mi rozjel OHSS jsem si vzala 3 dny dovolenou
to jsem byla fakt ko..jinak dobry ![]()
Stejně je to proste zvláštní.. 3 embrya top s PGT a nic..i dr říkal ze u 3 transferu 90% budu těhotná..a houby ani jednou se nic nechytlo..jinak my jsme oba naprosto zdraví
takže taky nevím proč to nejde