KET leden 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
23.1.14 10:49

@Tonyax Mi k tomu opětovnému mražení tehdy řekli, že to je jak mrazit nějaké jídlo, co už jednou bylo rozmražené, že to už pak taky není ok. Ale nevím, pořád mám z toho všeho takový pocit, že člověk musí těm embryologům maximálně věřit. Ještě když si to nemůžeš nijak ověřit to jejich rozhodnutí a ty jejich výroky, že tolik a tolik embryí to nedalo a tak.

@damasusan Aha, tak to nevím. Já to vždycky měla v umělém cyklu a rozmražovali je max. den předem. Možná, že kdyby to jedno rozmrazili a hned se rozpadlo, tak je to v pohodě a hned můžou rozmrazit další. Horší, když by se třeba až po dvou dnech přestalo dělit a tím pádem by rozmražením dalšího už to nenavazovalo na tvůj cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 10:51

@Líba1234 jo přesně, musíme jim věřit, nemáme šanci si to nějak zkontrolovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.14 10:52

@Kačudis Já mám taky dvě blastocysty zmražené vitrifikací a taky jsem zvědavá, jak dopadne rozmražení. Prý by jich to mělo přežít 80 %, tak doufám, že aspoň jedno bude.
Tou starou metodou to prý přežije jen 50 %, u mě to bylo dokonce jen 30 %.

To opětovné mražení nevím, v mojem CARu to nejde. Buď ti transferují obě, anebo vyberou to lepší a to druhé „vyhodí“, když chceš jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.14 10:54

@Tonyax A kolik ti vůbec vlastně naměřili tu sliznici? A už bereš utrogestan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
23.1.14 10:56

@Líba1234 aha děkuji..tak to si nechám dát 2…přece toho druhého chudáčka nenechám vyhodit :nevim: no máš pravdu, musíme jim věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 10:58

@Líba1234 řekla mi po tom ultrazvuku že je to OK, takže nevím. Utrogestan mám nasadit v sobotu. 3×denně dvě kuličky 8o

na to rozmražování jsem se ptala, protože kdysi byla myslím 50-ti% úmrtnost embryí, ale dneska je to asi o něčem jiném. 1 blastocysta to přežila krásně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 11:02

@Kačudis taky bych dala dvě, bylo by mi líto zdravé embryo jen tak vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
23.1.14 11:06

@Tonyax a ty jdeš na transfer v úterý? a už máš rozmraženo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 11:09

@Kačudis v úterý. V pondělí budu volat do laboratoře, tak to budou asi rozmrazovat až tehdy..
Kdy ty jdeš vlastně na transfer, v sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.14 11:15

@Tonyax Já se teď modlím za tu sliznici a až pak se budu modlit za rozmražení embryí :roll: Teď mám hlavně strach, že to zítra nebude dobré a transfer odloží.

Já bych si taky dala dvě. Známá má dvojčata a měla tři embrya a měla strach z dalších dvojčat, tak si nechala dát jen jedno embryo a dvě zmrazit. A to jedno se nechytlo a ty dvě pak nepřežily rozmražení. A ona si teď rve vlasy, že si nenechala dát dvě, že si automaticky myslela, že se to povede a teď ji mrzí, že nedala šanci dvěma embryům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
23.1.14 11:17

@Tonyax aha, já jsme to blbě pochopila, že tam máš napsaný,, 1 blastocysta to přežila krásně,, tak jsem myslela že už…
no já jdu v úterý na UTZ a počítám transfer asi v sobotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 11:19

@Kačudis jo takhle, promiň :), ne to bylo 1 KET v říjnu. Embryo se chytilo, ale mimo :(

@Líba1234 budem se modlit myslím do konce těhotenství :) Kdyby člověk věděl, jak se má správně rozhodnout, takhle zpětně je zbytečné se trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.14 12:33

@Tonyax Kdepak, budeme se modlit celý život, ať se ty naše děti mají dobře a jsou živé a zdravé…Ale nejdříve mi musí narostnout ta pitomá sliznice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
23.1.14 12:37

@Líba1234 sliznice je základ :pankac: :pankac:
jinak je fakt, že se budem modlit a bát už celý život. Mám šestiletého chlapečka a neumím si představit, že by se mu něco stalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7996
23.1.14 13:05

@Tonyax tak to jsme na tom stejne. Jen ja se bojim o 6letou slecnu… A vse to co jsem prozila se svou nemoci a ivf je nic oproti zazitkum, kdy jsem skoncila v nemocnici s dcerou a bala se o jeji zivot.. nebo absolvovala trhani 2 zubu v motole pri zanetu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.