Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tonyax Mi k tomu opětovnému mražení tehdy řekli, že to je jak mrazit nějaké jídlo, co už jednou bylo rozmražené, že to už pak taky není ok. Ale nevím, pořád mám z toho všeho takový pocit, že člověk musí těm embryologům maximálně věřit. Ještě když si to nemůžeš nijak ověřit to jejich rozhodnutí a ty jejich výroky, že tolik a tolik embryí to nedalo a tak.
@damasusan Aha, tak to nevím. Já to vždycky měla v umělém cyklu a rozmražovali je max. den předem. Možná, že kdyby to jedno rozmrazili a hned se rozpadlo, tak je to v pohodě a hned můžou rozmrazit další. Horší, když by se třeba až po dvou dnech přestalo dělit a tím pádem by rozmražením dalšího už to nenavazovalo na tvůj cyklus.
@Líba1234 jo přesně, musíme jim věřit, nemáme šanci si to nějak zkontrolovat..
@Kačudis Já mám taky dvě blastocysty zmražené vitrifikací a taky jsem zvědavá, jak dopadne rozmražení. Prý by jich to mělo přežít 80 %, tak doufám, že aspoň jedno bude.
Tou starou metodou to prý přežije jen 50 %, u mě to bylo dokonce jen 30 %.
To opětovné mražení nevím, v mojem CARu to nejde. Buď ti transferují obě, anebo vyberou to lepší a to druhé „vyhodí“, když chceš jen jedno.
@Tonyax A kolik ti vůbec vlastně naměřili tu sliznici? A už bereš utrogestan?
@Líba1234 aha děkuji..tak to si nechám dát 2…přece toho druhého chudáčka nenechám vyhodit
no máš pravdu, musíme jim věřit…
@Líba1234 řekla mi po tom ultrazvuku že je to OK, takže nevím. Utrogestan mám nasadit v sobotu. 3×denně dvě kuličky ![]()
na to rozmražování jsem se ptala, protože kdysi byla myslím 50-ti% úmrtnost embryí, ale dneska je to asi o něčem jiném. 1 blastocysta to přežila krásně ![]()
@Kačudis taky bych dala dvě, bylo by mi líto zdravé embryo jen tak vyhodit
@Kačudis v úterý. V pondělí budu volat do laboratoře, tak to budou asi rozmrazovat až tehdy..
Kdy ty jdeš vlastně na transfer, v sobotu?
@Tonyax Já se teď modlím za tu sliznici a až pak se budu modlit za rozmražení embryí
Teď mám hlavně strach, že to zítra nebude dobré a transfer odloží.
Já bych si taky dala dvě. Známá má dvojčata a měla tři embrya a měla strach z dalších dvojčat, tak si nechala dát jen jedno embryo a dvě zmrazit. A to jedno se nechytlo a ty dvě pak nepřežily rozmražení. A ona si teď rve vlasy, že si nenechala dát dvě, že si automaticky myslela, že se to povede a teď ji mrzí, že nedala šanci dvěma embryům.
@Tonyax aha, já jsme to blbě pochopila, že tam máš napsaný,, 1 blastocysta to přežila krásně,, tak jsem myslela že už…
no já jdu v úterý na UTZ a počítám transfer asi v sobotu…
@Kačudis jo takhle, promiň
, ne to bylo 1 KET v říjnu. Embryo se chytilo, ale mimo ![]()
@Líba1234 budem se modlit myslím do konce těhotenství
Kdyby člověk věděl, jak se má správně rozhodnout, takhle zpětně je zbytečné se trápit..
@Tonyax Kdepak, budeme se modlit celý život, ať se ty naše děti mají dobře a jsou živé a zdravé…Ale nejdříve mi musí narostnout ta pitomá sliznice ![]()
@Líba1234 sliznice je základ
![]()
jinak je fakt, že se budem modlit a bát už celý život. Mám šestiletého chlapečka a neumím si představit, že by se mu něco stalo ![]()
@Tonyax tak to jsme na tom stejne. Jen ja se bojim o 6letou slecnu… A vse to co jsem prozila se svou nemoci a ivf je nic oproti zazitkum, kdy jsem skoncila v nemocnici s dcerou a bala se o jeji zivot.. nebo absolvovala trhani 2 zubu v motole pri zanetu…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď