Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já si myslím, že ležení určitě není potřeba. Při prvním IVF jsem normálně chodila do práce a nijak jsem víc neodpočívala a dopadlo to dobře. Teď jsem na rodičovské s dcerou, takže nehrozí nějaký odpočinek.
Taky jsem nikdy neležela, jen se nepřemáhala…Teď odpočinek fakt nehrozí, musím se starat o malou. Ale přemýšlím, že budu i normálně chodit cvičit jako dosud. Pořád lepší než doma sedět a přemýšlet nad tím
.
@Calliista já bych neležela ani ty tři dny
Taky mi řekli chovat se normálně, akorát nesportovat, nenamáhat břicho.
@damasusan ascorutin nevím, jednou denně by ale mohl stačit ![]()
mám transfer naplánovaný na úterý
![]()
@Tonyax Jé, ty se máš. Já mám zítra další kontrolu sliznice, tak jsem na to zvědavá. A kolikadenní embrya máš zmražené?
Ahoj, tak krvaceni neustava, skoro mam pocit, ze to je MS. Mela jste to nektera a vyslo to? Vcera vecer jsem zacala brat ascorutin, ale zatim byc nerekla, ze by zabral… Snazim se polehavat, ale mam cim dal vic pocit, ze je po vsem. Na TT je stale brzy, dnes 10. den po KET. Pokud jde o MS, dalsi KET by se odvijel od toho data drivejsi MS nebo musim cekat na MS az po vysazeni utrogestanu?
@Tonyax budu mooc drzet palce. Ja bych v utery mohla snad konecne vedet, na cem jsem…
Zacinam se smirovat s myslenkou neuspechu… a to jsem v to tolik verila a byla presvedcena, ze to klapne… ach jo. ![]()
@Líba1234 posledně to byla šestidenní hatchující blastocysta, tak budou asi stejné. Zítra ti budu moc držet palce
![]()
@damasusan to je škoda
Jinak další KET by mohl být hned ten další cyklus, aspoň to tak všude píšou. Ale to se vlastně s MS hned začíná stimulovat.. ![]()
To by měli rozhodnout v CARu
@Tonyax tak mne sliznice rostla ok, takze to ted bylo bez stimulace… ale nevimm jak dalsi pokus, jestli ten utrogestan ten vyvoj nejak nemeni… nevim. pockam do pondeli, pujdu na krev a domluvim se v car co dal… nemam na co cekat… potrebuji ze zdrav. duvodu otehotnet co nejdriv… aby mi to zas nezakazali…
Proto jsem tak smutna… 3 roky mi to nechteli dovolit… ted dovolili, ale na podzim muze byt zase jiny verdikt… chtela jsem do te doby stihnout porodit
@damasusan tak to je super, že to bylo bez stimulace, to by se to nemělo zdržet za ani ne tři týdny bys u sebe mohla mít dalšího mražáčka ![]()
@damasusan to mě mrzí, že máš zdravotní problémy
A co je ti?
@Tonyax pred 3 lety karcinom stitne zlazy… operace, radiojod… loni v lednu dalsi operace… porad tam mam nejaky zbytecek te zlazy, coz by byt nemelo… tak spekulovali o dalsim radiojodu, ktery se nesmi v tehotenstvi… prijde mi uz zbytecny, kdyz jsem na nem byla 2× a nepomohl… a pri operaci dr. rikal, ze tam neni uz NIC, ale primar na UTZ stale neco vidi… takze nikdy nevim, jak dopadne dalsi kontrola… tu mam v prosinci, tak jsem to chtela vse mezitim stihnout, kdyz vysledky z krve byly ok a tehu mi konecne dovolili… Protoze mam uz 6letou dcerku, nejak jsem si myslela, ze se to povede napoprve… IVF totiz podstupuju kvuli sve nemoci a vetsi sanci na zdrave mimi… dcera byla pocata prirozene. Tak je to pro me velke zklamani, ze to nebude tak jednoduche, jak jsem si predstavovala…
No a tec ne im, co a jak. Rekli lezet a byt v klidu… ale jestli to nevyslo, je stejne klid uz k nicemu… vsechno jsem zrusila, zitra ale musim s malou k zubari… a v pondeli by h mela do prace, ale jak budu vedet, jestli jo nebo mam lezet…? jsem z toho zmatena…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.