Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@damasusan nemoci jsou sviňa
Snad ta další kontrola dopadne dobře, takhle se pořád nervovat musí být hrozné..
No jestli se ti už fakt rozjela MS, tak bych už taky neležela, bude to zbytečné. Asi bych si zavolala do CAR aby mi řekli co a jak..
@Tonyax Problem je v tom, ze to nepoznam… Po vysazeni antikoncepce, kterou jsem brala, abych neohrozila pripadne mimi zarenim, jsem misto ms 3 dny spis spinila… presto ovu byla a folik rostl krasne bez hormonu sam na 18mm… Takze po 3 letech to nejsem schopna usoudit na 100 procent, nemam s cim porovnat… divne je, ze me neboli bricho… coz obvykle i u spineni jsou dost bolesti… nechci to zanedbat… krve neni nejak velke mnozstvi, vcera 1 vlozka a dnes zase… kdyz jdu na wc, tak i papir…
Do car jsem volala vcera. rekli zvysit utrous a pridat ascorutin a lezet…
@Tonyax Nebudu zastirat… mam nervy v kyblu, protome to ted ani uznerozhodilo, spis mi vadi, ze nevim, na cem jsem a jak se mam chovat a co delat…
@Tonyax asi mi nezbyva, nez cekat. v ramci moznisti budu lezet a v pondeli uvidim, co test… podle nej se potom zaridim…
@damasusan Je mi to moc líto, že to má takový průběh. Já mám za sebou sedm neúspěšných transferů, takže jsem si tím zklamáním taky prošla hodněkrát. Je to k vzteku, první dítě se nám taky povedlo hned a to druhé ne a ne. Ale stejně to nevzdávám a věřím, že se jednou dočkám.
Osobně si myslím, že ti řeknou počkat jeden cyklus. Právě proto, že teď to máš celé ovlivněné hormonama. Je možné, že ti tu pořádnou menstruaci se spoustou krve drží ten utrogestan a po jeho vysazení se to rozjede na plno.
A kolik máte ještě zmražených embryí?
@Tonyax Já si taky držím palce. Ale jsem k tomu všemu ještě nemocná, tak se vůbec nedaří.
@Líba1234 meli jsme jich 6, ted mame 4. Nevim ale jak postupovat pri dalsim Ket. Mame je mrazene extra, transferovat chci jen jedno. Rozmrazeni a dalsivyvoj ze dvou zvladlo jen jedno. tak nevim, zda na dalsi pokus riskovat rozmrazeni jen jednoho… nebo zas prijit o to druhe… kdyby to zvladlo…
@damasusan A to je máte zmražené po dvou, nebo každé zvlášť? Pokud po dvou, tak je budou muset rozmrazit obě a případně vyberou to hezčí a druhé „vyhodí“, když ho nebudeš chtít. Pokud je máte každé zvlášť, tak kdyby rozmrazili jedno a to to nedalo, tak se pak dá rozmrazit hned další.
Mi to tak dělali posledně, měla jsem dvě pejety, v jedné 4 embrya a v jedné dvě. Nejdříve rozmrazili ty dvě a ony se obě rozpadly, tak pak rozmrazili ten samý den ty čtyři a z toho nakonec vybrali dvě nejlepší. Prý byly všechny nějaké poškozené, ale vybrali ty dvě nejmíň.
@Líba1234 u vás mrazí embrya i po čtyřech?
To mi přijde jako plýtvání ![]()
@Tonyax No mi to taky tak přišlo a strašně jsem řešila, jestli by pak případně šly zmrazit zpátky, ale oni mi tvrdili, že se jim to ještě nikdy nestalo, že by všechny byly ukázkové a vhodné k transferu. A měli pravdu, byly jsem ráda, že aspoň dvě byly z těch 6 ok.
Ale to bylo mražené ještě tou starou metodou, teď mrazí nově i vitrifikací blastocysty a tam max. po dvou.
@Líba1234 nejlepší je mrazit po jenom
O tom mražení zpátky jsem četla, prý se to občas dělá, když k transferu nedojde, ale asi to moc nedporučujou. A navíc nevím, jestli se to týkalo té nové metody ![]()
@Líba1234 Ty zbyvajici 4 mame mrazene po jednom, ale ve stadou prvojader, takze sly pred KET na misku 2 dny predem… Tak myslis, ze staci rozmrazit jedmo a oni se rozhodnoh, zda vhodne pro transfer a kdyby ne, rozmrazi dalsi? Kdyz mi neklapne jedno z tech 4, mam smulu… Dalsi IVF nema smysl podstupovat kvuli moji lecbe… pak uz to nen sverit prirode a doufat…
Já mám také mražené po dvou…a mám strach z rozmrazování…bojim se aby to vydžely…mám blastocysty mražené tou vertifikací… a nevíte kdybych chtěla jen jedno tak co udělají s tím druhým? to ho zamrazí zpátky?
@damasusan ascorutin jsem brala jednou denně…a na další KET bych řekla že můžeš po menstruaci po vysazení utrogestanu…tak jsme to měla já ted…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.