Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonyme10k
Tak to ti neporadím ![]()
Asi taky záleží na doktorovi
a na různých výsledcích z vaší genetiky ![]()
Je Teda pravda že já se na tu genetiku embryí vyloženě ptala…
Příspěvek upraven 09.02.21 v 11:19
@Anonyme10k
Ahoj, já si po třech nevydarenych pokusech budu chtít nechat udělat fragmentaci spermií a genetiku embryí. Co vím, tak mi řekli, že na zmrazená embrya genetika dělat nejde, někde jsem ale četla, že ano. Těžko říct. Pokud se s lékařem nedomluvím na tomto postupu, budu hledat jinou kliniku. Vím, že v Brně v Heliosu to dělají automaticky. Tady mi to nikdo sám nenabídne, takže jsem si to musela nastudovat sama. A to máme hodně špatný spermiogram… OAT. Chodíme do Gennetu v Arše.
@P.e.t.r.u.s.13 ahoj, já jsem také někde četla, že ano. No u mě je problém ten, že jsme to měli v cenové kalkulaci jako na zdravotní pojišťovnu, jen naše doktorka odešla a lékař co mě dostal poté to prostě neudělal…🤦♀️samozřejmě, teď mi píšou, že to nebylo potřeba, že se to platí a cena je kolem 50 tis…přitom od předešlé doktorky jsme to měli zdarma…absolutně nejsou schopni přiznat vinu
Tak holky 14den po ket a potvrzení tehu z krve hcg 500 😄 a příští úterý na utz. Snad to bude dobrý
Já měla dneska takový divný pocit, trošku paranoia, že když udělám test žádná druhá čárka tam nebude
![]()
Takže jsem nelenila a jela test koupit ![]()
Ve čtvrtek jedu na krev a ultrazvuk tak mi asi hrabe ![]()
@Anonyme10k
no tak to jsou dobráci Teda, a co na to ta předešlá dr?
Nám hned doktorka řekla, že kvůli špatnému spermiogramu nám budou posílat embrya na genetiku a hradí nám to zdravotní pojišťovna ![]()
@Alenkaalca
Uf
takže nejsem divná? ![]()
Mě v noci nějak divně boleli záda a prsa dnes skoro necítím tak jsem si říkala že jsem asi magor
![]()
@Alenkaalca píše:
@Elesméra takový pocit mám porad 😄 😄
A co teprve o par týdnů později
o vikendu se mi zmirnily příznaky a ja zacala plasit se ZT. Člověk se pořád pozoruje, čumim do zrcadla zda mi nesplaskly prsa. Hned rano v po jsem letěla k doktorovi. Vše v pořádku. Tak jsem se omluvila za hysterku
dnes se zase pohybuji pobliz zachodu
(v 8tt)
@Anonymní píše:
A co teprve o par týdnů pozdějio vikendu se mi zmirnily příznaky a ja zacala plasit se ZT. Člověk se pořád pozoruje, čumim do zrcadla zda mi nesplaskly prsa. Hned rano v po jsem letěla k doktorovi. Vše v pořádku. Tak jsem se omluvila za hysterku
dnes se zase pohybuji pobliz zachodu
(v 8tt)
Tak dobrý
tak já se trochu zklidním
![]()
@P.e.t.r.u.s.13 ahoj,řešila jsem nedávno něco podobného. Máme ještě zamrazene 2 po dvou embryich z druhého IVF. Jenže z této várky se už tehu dvakrát povedlo, ale také dvakrát potrat (22tt a teď nedávno v 8tt).Poptala jsem se ve dvou carech, kam chci přejít a plus dotaz do Helliosu Texlovi do poradny a odpověď stejná. Buď vložit a doufat a nebo nové IVF s tím, co chci PGT-A. Rozmrazit, otestovat, zamrazit a pak eventuelne znova rozmrazit a vložit je prý zbytečně náročný proces, pro to embryo a ztrácí na kvalitě🤷♀️
Takže já ty naše už nechci zkoušet a půjdu do třetího IVF a se vším, co potřebuji.
@Michaelavavra
Tak to s Tebou naprosto souhlasím, děláš dobře. Já už jsem měla posledního mrazacka ze tří embryí po 1. IVF a zvažovala jsem, že ho nechám být a půjdu rovnou do 2. IVF. Nakonec jsem si ho nechala teď v lednu vložit a neuchytilo se, takže asi bylo taky na prd. ![]()
Každopádně je to dlouhá cesta a ten jejich byznys, kdy Ti nejsou schopni říct, co je pro Tebe nejlepší, mě pěkně štve.
@P.e.t.r.u.s.13
Ahoj, já také chodím do Gennetu Archa MUDr. Vokroj. Mám za sebou celkem 5 transferů (1. IVF 3 transfery a 2. IVF 2 transfery). Poslední KET 3.2, čekám na výsledek, ale obávám se, že zase nic. Také jsem chtěla udělat po druhém IVF genetiku embryi, ale doktor to jen přešel, že to není potřeba, asi kvůli věku, je mi 33. Mám v mrazáku ještě dva mrazáčky. Tak je asi vyzkouším a když nic hodně přemýšlím o Heliosu v Brně, i když je to z ruky, jsem z Prahy.