KET prosinec 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
506
13.11.19 20:14

@Peťula3443 to je super ze mate balíček!! To se mi líbí..to obsahuje defacto vše nehledě na to kolik je kusů vid? Muzu se zeptat na kolik to vyšlo?
Ja doufam ze když jsou všechny krásný blasticky tak to bude stačit.. verim jim! Jako nechali jsme jich oplodnit tolik protože sem myslela ze bude velký úpadek, nakonec všechny zbyly a za to sem rada..ale další 2tis.za kus byl masakr :roll:

Jo mam to vypocitany tak ze 25.11. bych měla jít do akce..doufam ze vše bude v poradku s budu moci na KET jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 20:17

Napsala sem to blbě…2tis.za zamrazeni 1ks…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 20:35

@Kater90 Ano, bez ohledu na počet je v ceně ICSI, prodloužená kultivace, asist. hatching a případná vitrifikace zbylých embrií. Vyšlo mne to na 21 tis. Takže při tom počtu vajíček atd uplně super. Platili jste si nějaké „extra“ věci?

Co případně embryoglue!? Já se na to vyprdla, doktorka mi taky říkala, že ji to nepřijde jako něco k něčemu. Před a po KET jsem ale podstoupila akupunkturu.

V mém CAR říkali, že statisticky to vychází na 1/3. Takže třeba z 12 oplodněných vajíček zbydou 4 embrya vhodná k transferu. Tak to vy vylepšujete statistiky :) :) samozřejmě držím moc palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 21:02

@Peťula3443 to je super…my máme teda ISCI, prodlouženou kultivaci a MACS kvůli spermiu na hraně. U nás bylo oplodnění 8ks v balíčku za jednu cenu a zbytek 1tis.kc za další..plus všechny tyto věci se platili nad rámec. Jsme v tom tedy se zamrazenim těch 7kousku za 56tis. a to jsme ani nedělali genetiku…tohle 1 IVF je taková zkouška..samozřejmě verim ze to vyjde. U nás ani na nic nepřišli jen ten hraniční spermio…

Embryo glue ani ten speciální inkubátor jsme nedělali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 21:12

@Peťula3443 prave proto jsme jich nechali oplodnit tolik..ty statistiky sem taky četla :lol: taky držím moc palce!!!

A chápu to správně ze tobe odebrali a oplodnili, pak zamrazili a pk rozmeazili a teprve kultivovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 21:21

@Kater90 my genetiku také nedělali…říkala jsem si, že budeme řešit až pokud to nepůjde. Takže vám se nedařilo spontálně kvůli hraničnímu spermio?

Jak to plánuješ po KET? Některá centra prý dávají i neschopenku. Mně nic takového nenabídli, ale vyšlo mi to hezky tak, že jsem byla doma přes víkend a svátek, takže jsem se 4 dny šetřila. Teď mi to asi už tak pěkně nevyjde, tak si vezmu asi dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 21:24
@Kater90 píše:
@Peťula3443 prave proto jsme jich nechali oplodnit tolik..ty statistiky sem taky četla :lol: taky držím moc palce!!!A chápu to správně ze tobe odebrali a oplodnili, pak zamrazili a pk rozmeazili a teprve kultivovali?

Ano, přesně tak. Nechápu proč to dělají takto, ale nemělo by to kvalitní embrya ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 22:08

@Peťula3443 třeba rak selektuji opravdu ta kvalitní…ty nekvalitní by třeba zamrazeni a rozmrazeni nepřežila :think: jojo kvůli spermiu nám bylo receno, máme špatnou morfologii což je nejhorší protože ta spermie se pak do vajíčka nemuze dostat.. a ja mam krátkou lutealni fázi, tak to taky trochu přisuzuji tomu..

Jak dlouho se snažíte?

Ja se bud domluvim s praktickým (uz sem mu o tom říkala a byl s tím OK) na něčem..nebo si vezmu dovolenou. Vychází mi to na pondělí…Takže zbytek týdne a vikend bych byla doma. Neschopenku u nás taky v CAR dávají, ale nechci razítko z CAR.. u nás v práci je to drbarna, hned by se to vědělo a to nechci…

Ty to vidis jak? OPU sem měla před svátkem v nedeli, a v úterý sem šla do práce ale nebylo mi nic moc..dost me bolelo břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 22:27

@Kater90 snad ano, snad přežijí a nějaké se uchytí. Já dost věřila v úspěch toho prvního KET, ale bohužel.

Toto bude druhý KET 1.IVF. Já mám po 2 mimoděložních těhu odebrané vejcovody, proto IVF.

KET mi dle mých výpočtů vychází právě taky na pondělí. Ráda bych byla také po zbytek týdne doma, tak si vezmu asi tu dovolenou.

Číslo 90 v tvém nicku je čistě náhodné, nebo znamená rok narození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 22:47

@Peťula3443 tak urcite vyjde ten druhy, musis věřit :palec: ja se na to radsi nechci moc upírat na ten 1 KET, abych kdyztak nebyla zklamaná… přítel ten to bere jako jistotu ze to hned vyjde, ale ja se bojím :oops:

No podle me je to ideální těch prvních par dni zůstat doma a odpočívat, aby se mrnous zavrtal :mrgreen: jak si to řešila u prvního KET?

Jojo, ročník narození.. tobe je 34 nebo to jsou jen čísla? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 22:52

@Kater90 u prvního to vyšlo s návštěvou CAR+ víkend + svátek na 4 dny v klidu doma, pak jsem šla normálně do práce.

U mě jen čísla :D :D je mi 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 22:56

@Peťula3443 tak to jsme na tom skoro stejne  :mrgreen:

Omlouvam se ze se na něco třeba ptám 2×, jak sem i v jiných diskuzich tak se mi to třeba trochu motá :lol:

Jaký jsi měla protokol a čím si stimulovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
14.11.19 07:07

@Kater90 já se v tom také občas ztrácím :) :)

Já měla antagonistický protokol, stimulovala jsem Gonalem F 150 jednotek celou dobu. A ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
14.11.19 09:41

@Peťula3443
Tak ja si myslim, ze pokud to uzivas nejakou dobu, treba par mesicu, tak je to uplne OK :) ja prave nic „noveho“ ted radsi uzivat nechci, protoze precijen kontryhel i gynex cyklus ovlivnuji a ja uz bych fakt rada sla na ten KET, kdyz puvodne bylo planovano vse v zari a ted uz je pulka listopadu a zatim bez ET/KET :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
14.11.19 11:34

@frbul kontryhel piju dlouhodobě a nikdy mi nerozhodil cyklus, měla jsem vždy pravidelně. Piju ho pro podporu sliznice. Gynex beru nově, ale vzhledem k hormonům v minulém cyklu mi třeba pomůže. Nechám se překvapit :mrgreen: Tobě Fertiprona způsobila přesně co, že neproběhl KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.