Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, takže jak jsem předpokládala, dnes na krvi bylo negativní hcg. Takze opět od začátku… Nevíte, za jak dlouho by se měla dostavit menstruace po vysazení léků po neúspěšném ket? Doufám, že do vánoc ještě jedno embryo zvládneme zavést…
@Martina711 ahoj, tak to je mi líto. Já brala utrogestan a estrofem, vysadila jsem v pátek a v pondělí dorazila MS.
Ahoj vsem, muzu se k vam pripojit
? Take se chystame na KET v prosinci, tak se rada podelim o zkusenosti a hlavne pocity… V mem okoli nikdo takove problemy neresi, tak to tezko chapou.. Cekame sedm let a zkusila jsem toho mraky… Tak snad uz konecne sedne stesti i na nas ![]()
Ahoj @Katerina.2008, taky jsem do této skupinky,,vpadla", tak vítej i ty ☺️. Sedm let? No, my přes čtyři a zdá se mi to věčnost. Tady se mi právě taky líbí, že jsme všechny na jedné lidi a jak říkáš, s lidmi z baráku doma o tom nepokecáš ![]()
@Katerina.2008 ahoj, vítám Tě! Já to má také tak, že nikdo nic takového neřeší. Že „budu muset“ podstoupit IVF ví jen rodina a nejbližší, se kterými to ale ani tak nechci probírat (a proto neví, že již mám za sebou jeden cyklus a jeden KET). Nedělá mi dobře samotná situace a už takto jsem byla dost nervózní a v obavách jak bude probíhat stimulace, kolik bude vajíček, kolik dobrých embryí atd atd, takže podstupuji vše tak nějak tajně a vše chci povědět až v případě úspěchu. Někdo to možná nepochopí, ale já to mám prostě takto. IVF je pro mne jediná možnost vzhledem k odstraněným vejcovodům po mimoděložních těhotenstvích.
@Kathaa nikam jsi určitě „nevpadla“
já jsem ráda, že se nás tu sešlo tolik a můžeme se vzájemně podpořit. A máš pravdu, že s lidmi doma o tom nepokecáš ![]()
Dekuju za mile privitani, holky
Ja to taky nesirim, ono uz to samo o sobe neni nic prijemnyho a jeste to nekomu vysvetlovat… Kdo neochutnal, nepochopi… My za sebou mame druhe IVF, z prvniho sedm embryi v (blastocysty v A kvalite), z toho jedno zamlkle tehotenstvi ted na jare. Asi se to tak nazyva teda, odeslo to s krvacenim koncem 7tt. Pro me obrovsky zklamani, poprve jsem na testu videla ty vytouzene dve carky… Dlouho jsme se neradovali. A druhe IVF ted na podzim, z toho 4 mrazacky (tri moruly a jedna blastocysta), ale nasli mi polyp, tak jsem tyden po OPU sla na hysteroskpii, tim padem sestinedeli a proto muzeme transferovat az ted mrazacka. Jinak nas zitra ceka genetika, to je asi nase posledni sance na problem, jsme oba naprosto v poradku a vysledky mame ukazkovy ![]()
Jinak teda doufam, ze transfer probehne, zeptam se jeste zitra na te genetice.. Abychom treba zbytecne netransferovali, kdyz bychom treba meli problem tady. Takze mozna v teto diskuzi nemam co delat ![]()
@Peťula3443 píše:
@Kater90 25.11. to budes jaky DC?
To bych byla 19Dc…
@Katerina.2008 vítej mezi nami ![]()
Ahoj @Katerina.2008, přeji hodně štěstí na té genetice
Dej pak vědět co ti řekli
Držím palce.
Ahoj holky, jeste jednou diky
! Tak nam nerekli skoro nic, jen vyzpovidali rodinnou anamnezu a odebrali krev.. Pry ze klidne transferovat muzeme, nicmene, pokud najdou neco v krvi, budou nam delat geneticke vysetreni u zbylych embryi. Nastesti ty testy pry jdou udelat i u zmrazench
. Vysledky krve budou cca 2.polovina ledna. Takze cekam na MS-mela by dorazit nekdy ted, mam to rozhozene po te stimulaci. No a pak se objednam na UTZ a budu doufat ![]()
@Katerina.2008 Tak to otěhotníš ještě do Vánoc, takovou rychlostí! Transfer je možný už kolem 17 dne cyklu, což vychází pěkně ![]()
Ahoj holky, tak ja dnes sliznice jen 3mm a největší folikul 9mm. Měla jsem vždy delší cyklus, tak jdu ještě v pondělí na další kontrolu, ale vypadá to teda špatně. Takže se začínám smiřovat s tím, že další pokus až v lednu.
@Peťula3443 To je mi lito
. Budu drzet palce, treba se to jeste urovna… To cekani je hrozny
…
@Kathaa Dekuju za povzbuzeni, bylo by to krasne.. Ale ja uz jsem radeji opatrna v teseni se
. Porad se mi jeste pletete, ty bys mela jit kdy na KET
?
@Katerina.2008 děkuji, třeba ano. Ovulaci jsem prokazatelně před IVF měla, asi to teď může být ovlivněné po stimulaci atd.
Pokusím se na to moc nemyslet a zaměřit se na jiné věci…
Tobě moc držím palce!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.