KET prosinec 2019

• Fotoalbum (112)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
284
13.11.19 13:26

KET prosinec 2019

Ahoj děvčata, kdo se chystáte na KET v prosinci? Pojďme se podpořit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
506
13.11.19 13:53

@Peťula3443 ahoj, ja jdu na konci listopadu tak se přidám… výsledek se stejnak dozvím az v prosinci :mrgreen: to je tvůj 1 KET nebo uz proběhl nějaký nebo ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 13:57
@Kater90 píše:
@Peťula3443 ahoj, ja jdu na konci listopadu tak se přidám… výsledek se stejnak dozvím az v prosinci :mrgreen: to je tvůj 1 KET nebo uz proběhl nějaký nebo ET?

Ahoj, toto bude můj 2. KET. ET neproběhl kvůli vysokému riziku OHSS. 1.KET bohužel s negativním výsledkem… A ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 14:09

@Peťula3443 do jakého CAR chodíš? Tak urcite 2 KET vyjde :D pro je to úplně poprvé, ET nebyl také kvůli hrozicimu OHSS a ted jdu na první KET.. strasne se tesim ale na druhou stranu se bojím neúspěchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 16:10

@Kater90 já chodím do Cube. Ono je těžké vybrat, ale zatím jsem spokojená. Já se také strašně těšila i bála zároveň. Byl to stimulovaný cyklus, takže 1-1-1 Estrofem, 2-2-2 Utrogestan, po transferu jsem ještě měla píchnout nějaké dny Ovitrelle, ale už si nepamatuji přesně. Kvůli tomu by byl domácí test dlouho falešně pozitivní, takže jsem si musela počkat až na krev. Teď jsem se rozhodla zkusit to v přirozeném cyklu. Nechce se mi brát další hormony, navíc bych tak ani nestihla ten další KET do Vánoc (CAR je uzavřen) a to bych pak vlastně čekala až do přelomu leden/únor :? Takže doufám, že se vše dobře nachystá a transfer proběhne. Jinak je to moje první IVF. Po dvou mimoděložních těhu jsem přišla o oba vejcovody, takže bez IVF by to nešlo. Držím ti palce! Máte nějaké mrazáčky? Jednou to vyjít musi!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 16:48

@Peťula3443 tak důležitý je pocit a jestli se tam citis dobře. Psychika a vnitřní pohoda hraje urcite taky důležitou roli.. ja mam taky přirozený KET, tak se budeme podporovat navzájem.. máme 7 mrazacku, doufam ze to bude naše strasny cislo :mrgreen: mas kdyztak ještě taky na další pokusy?

Jinak ten řízeny KET musí být mazec, spousta léku..člověk z těch hormonu asi nevypadne vid :roll: doufam ze vyjde přirozený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
13.11.19 16:52

Ahoj holky, ja se chystam na 1.KET v prosinci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 17:06

@frbul uz víš kdy presne? A v jaké ses ted fázi..čekání na MS? A bude řízeny nebi přirozený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 17:42

@Kater90 ano, mám ještě celkem 13 zamražených v různých stádiích. Mela jsem z 30 folikul zralých 23 vajíček, z toho 21 oplodněno.

V jaké jsi teď fázi? Já po vysazení hormonů dostala do 3 dnů MS, jsem objednaná tedy na UTZ v DC 10.

Já ten řízený měla celkem ok. Pár dní mne jen lehce pobolívala hlava, ale nic strašného. To bylo kvůli Estrofemu. Ale asi si tělo nějak navyklo a přešlo to. Jinak Utrogestan se prý zavádí i v přirozeném cyklu.

@frbul ahoj, ty také KET jako 1. transfer, nebo už byl ET? Na kdy ti to vychází? Já pokud bude sliznice ok, tak kolem 2.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
13.11.19 18:09

@Kater90
Prave cekam na MS, takze presne jeste nevim, kdy :)

@Peťula3443
Prvni transfer, nemohla jsem na ET kvuli dispozici pro OHSS + odber vysokeho poctu vajicek :) datum jeste nevim, snad v prvnim prosincovem tydnu, pokud se MS neopozdi.
Prave po OPU jsem mela sliznici 9 mm, tak me stve, ze jsem nemohla na ET, embryo by se zavrtalo jak nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 18:30

@frbul ju taky jsem si říkala, že je škoda toho odloženého transferu, protože sliznice byla krásná, ale zase jsem šťastná za to velké množství vajíček. Holt něco za něco :)

Já se teď po tom řízeném cyklu trochu bojím, abych neměla nějak rozhozené hormony a hezky sliznice rostla, takže se snažím podpořit bylinkami atd

Ty chodíš do jakého CAR, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 19:21

@Peťula3443 to je krásný počet, gratuluji :palec: :potlesk: my sme teda nenechali zamrazit vše, doufam ze toho nebudu litovat.. hlavně kvůli financím :roll:
Ja měla zralych 24, nechali jsme oplodnit 20, podařilo se 16 a k zamrazeni jich bylo 14.. všechny hatchujici blastocysty jednickove kvality… nechali jsme zamrazit 7, doufam ze tam budou dva bojovníci na dvě deticky :mrgreen:

Kdy jdes na ten UTZ? Ja sem ted v zahraničí, jdu na utz 15DC což je hraniční, ale říkali ze by to mělo být v pohode na začátek bráni Utrose.. tak snad!!!

@frbul Holky ja sem rada ze jdem az na KET, když vidím jak holky trpí po OPU a ženou se do ET, to moc nechápu.. navíc mi v CAR říkali ze pak jsou vaječníky celou dobu těhotenství (když se chytne) v nastimulovanem módu a to není úplně OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
13.11.19 19:38

@Peťula3443
Ja popravde nevim, jestli to budu mit rizene nebo ne :think: uvidim, co doporuci doktori :) chodime do Repromedy, jsem tam moc spokojena.
Ja radsi nic neberu, krom Pregnafolinu, co by mi rozhodilo cyklus. Pekne jsem si ho domrvila Fertipronou tesne pred planovanou stimulaci a musela jsem ji o mesic posunout :zed:

@Kater90
No ja pomalu ani nepoznala, ze jsem stimulovala, vubec nic mi nebylo - nenafoukla jsem se, bolesti jsem mela behem cele stimulace jen jedno odpoledne, po OPU bolest velmi mirna jen dva dny, neco jsem pohubla… :lol: ani bych nevedela, ze mi hrozi OHSS, kdyby mi nerekli, ze mam dispozice z PANDA testu :think: ale asi je fajn si odpocinout a taky je moznost poslat par embryi na genetiku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 19:49

@Kater90 Ty jo, 14 blastocyst. Těch 7 bude stačit… určitě tam budou!! ;) :kytka: Ty finance chápu, není to zrovna levná záležitost. Já mám mražení bez ohledu na počet v ceně balíčku. Jen tedy druhý den po oplodnění zamrazili, před KET rozmrazili určitý počet a nechali kultivovat. Pak mi jedno zavedli a ostatní opět zamrazili. Zbyla mi tedy ještě nějaká jednodenní + 4 blastocysty.

Na UTZ jdu 21.11. (10DC) Utrogestan jsem v minulém začínala zavádět 5 dní před KET (který byl 20 DC), takže u tebe 15 DC je to OK :palec:

Jinak máš pravdu, je asi lepší nechat tělo odpočinout. Měla jsi problémy po OPU? Já jen nafouklé břicho, byla jsem doma raději 4 dny a už před OPU jsem pila hodně vody a jedla dost bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.11.19 19:59

@frbul Aha, no já piju kontryhel, grep. džus a užívám Gynex kapky. Docela je chválí, tak snad s tím nic nepokazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.