KET říjen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
1.10.23 10:12

@nika.veroni děkuji moc, ja se přiznám, že ani nevím.. nemá to něco společného s imunitním systémem? Jako aby to tělo lépe přijalo? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.10.23 10:14

@Artula já mám také PCO, úplně bez menstruace, když neberu hormony. K tomu se přidala alergie na sperma. Problém je jen u mě, manžel je nadstandardně v pořádku :lol: a co se týče vztahů.. my jsme byli poslední bezdětní a asi máme štěstí na přátelé, nic se nezměnilo. Ale musím říct, že žijeme na malém městě a vídáme se všichni dohromady fakt často.. je to fajn. I s přespolními.. přijedeme my, nebo oni.. nebo nějaké společné víkendy na horách atd. Při prvním Ivf o tom téměř nikdo nevěděl, nechtěla jsem. A pořád přicházely dotazy.. kdy a proč ne a proč a proč.. teď po druhé to vědí všichni, všichni vědí, jak to je, proč to je a musím říct, že mám svatý klid! :andel: až na pár jedinců to nikdo neřeší. Pravdou je, že to bereme tak nějak sportovně. Bude nam 40 co nevidět, takže bychom se bez dalšího mimca i obešli 😄 ale nechceme, aby dcerka byla sama. Sami máme několik sourozenců a je to fajnový :srdce: takže kvůli ní hlavně se pokoušíme. Navíc jsem měla poporodní depresi, takže mám opravdu respekt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.10.23 10:17

@Chcimiminko1 ano, už jsem gůglila 😄 při prvním IVF jsem se s tím nesetkala, teď jsem koukala, že se dává často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.10.23 10:19

@Chcimiminko1 já bych nevydržela! Jsem slabej kus :lol: :lol: jaká byla cena KET s embryo glue?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
1.10.23 10:24

@nika.veroni mám velkou oporu v chlapovi doma, jinak bych asi taky testovala, ale má kancelář doma, tak tu nejsem sama :D celé nás to stálo už 45tis cca a teďkom Ket 13200kč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 10:57
@nika.veroni píše:
@Chcimiminko1 držím palce! :srdce: proč Prednison?

@nika@veroni

Ano, Prednison nebo Medrol se nasazuje, jsou to kortikoidy, mají za úkol utlumit imunitu, aby se nebránila k usazení a počátečnímu vývoji embrya v děloze a bere se do prvního bití srdíčka. Některé ženské se bez toho neobejdou, ale nepředepisují to jen tak, až po nějakém krevním vyhodnocení po prvním Ketu nebo Etu. Doktoři taky u toho mnohdy tápou. U mne prý skládá další diplom, protože moje tělo pokaždé reaguje úplně jinak teda, než by doktor předpokládal, tak jsem zvědavá jak dopadne tento hokus pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
1.10.23 11:06

Já mám za sebou 3 neúspěšně transfery. :zed: Byla jsem poslána na imunologii, podle výsledků mi Dr napsala Prednison a Godasal. Tak jsem taky zvědavá, jestli to pomůže… Doufám, že jo. Máme už posledního sněhuláčka🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 13:22
@Chcimiminko1 píše:
@Artula Úplně ti rozumím. Co se týče vztahu, moje nejlepší kamarádka za chvíli bude rodit 3 týdny. Měli jsme být těhotné celou dobu spolu. Ještě mi dávala 5 měsíců náskok a čekala jestli se nám to povede. Jim se to podařilo napoprvé, za 9 dní věděla že je těhotná. Moc se na tom nenadřeli :mrgreen: vztahy se velmi změnili, Vlastně s kýmkoliv kdo je těhotný. Zasahuje to do života ať chceme nebo ne. Dneska 4. den po KET, testovat se bojím :lol: létky beru podobně jako ty, je toho prostě hodně, test na hcg mám mít 11.10 :roll:

@Chcimiminko1
Ty vztahy kolem to je peklo no, ale co naděláme, že jo. Třeba se to časem uklidní. V rodině měla vzdálená sestřenice taky 5 let problém se snažením a její sestře se zadařilo hned, tak se nějak rozhádaly, protože jí ta ségra nerozumněla přitom byly jak dvojčata byly jedna ruka, ale ta ségra nechápala jak to dopadá na psychiku a jak se ta druhá cítí. Ti lidi to prostě nechápou, protože si ničím takovým nemuseli projít. Ale časem si našly k sobě opět cestu, až když taky otěhotněla, tak nějak se opět sblížily a je to zase dobrý. Tak dávám naději, že se to může i změnit ty vazby časem. :)

Držím tedy palečky :srdce:, já nemám na testování nervy, protože jsme testovali i před IVF a KETem jak jsme to měli ještě zkoušet a vycházelo mi to pozitivně 5× po sobě, pak se ukázalo, že mi ty výkyvy dělají léky a hladina hormonu nebo špatný test. Tak když jsme byli v naději a pak zklamaní, tak už to nechci prožívat znovu. Netestuji zásadně a jdu až na termín HCG. Posledně jsem to vydržela a bylo to nejlepší rozhodnutí. Je to těžké, ale nechci být v naději a pak zažít to zklamání zase… Navíc i doktor říkal netestujte do testu HCG z krve, může vás to akorát rozhodit psychicky.

Tak budu držet taky moc palce na datum 11. 10. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 13:23
@cernobila01 píše:
Já mám za sebou 3 neúspěšně transfery. :zed: Byla jsem poslána na imunologii, podle výsledků mi Dr napsala Prednison a Godasal. Tak jsem taky zvědavá, jestli to pomůže… Doufám, že jo. Máme už posledního sněhuláčka🙏

@cernobila01

Budu držet moc palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 13:30
@nika.veroni píše:
@Artula já mám také PCO, úplně bez menstruace, když neberu hormony. K tomu se přidala alergie na sperma. Problém je jen u mě, manžel je nadstandardně v pořádku :lol: a co se týče vztahů.. my jsme byli poslední bezdětní a asi máme štěstí na přátelé, nic se nezměnilo. Ale musím říct, že žijeme na malém městě a vídáme se všichni dohromady fakt často.. je to fajn. I s přespolními.. přijedeme my, nebo oni.. nebo nějaké společné víkendy na horách atd. Při prvním Ivf o tom téměř nikdo nevěděl, nechtěla jsem. A pořád přicházely dotazy.. kdy a proč ne a proč a proč.. teď po druhé to vědí všichni, všichni vědí, jak to je, proč to je a musím říct, že mám svatý klid! :andel: až na pár jedinců to nikdo neřeší. Pravdou je, že to bereme tak nějak sportovně. Bude nam 40 co nevidět, takže bychom se bez dalšího mimca i obešli 😄 ale nechceme, aby dcerka byla sama. Sami máme několik sourozenců a je to fajnový :srdce: takže kvůli ní hlavně se pokoušíme. Navíc jsem měla poporodní depresi, takže mám opravdu respekt..

@nika.veroni

Ta alergie to je pech, to jsem slyšela i u kamarádek, že to někdo z jejich strany přátel řešil, dokonce nebyly ty páry ani na IVF a záhadně se zadařilo. :srdce: Tak sama tomu už nerozumím. Tělo je v tomhle fakt nepředvídatelné. Já sama svému tělu nerozumím.

Tak budu držet palečky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.10.23 13:36

@Artula děkuju a nápodobně :srdce: já jsem tu alergii před tím neměla.. takže jsem po nezadarenym Ivf otěhotněla přirozeně. To bylo překvápko :srdce: tak teď se těším na KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
1.10.23 13:45

@Artula jojo s těmi vztahy je to nahoru dolů, si podle toho čím si v tom cyklu procházíme zrovna bych řekla. Budu držet pěstičky asi taky počkám na krev, nemám na to nervy :D jsi doma nebo chodíš do prace? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 14:02
@Staar12 píše:
@Artula ahoj, já čekám na ultrazvuk 4.10. aby se naplánoval KET, bude můj první. Já jsem měla trošku jinou predstavu o IVF, myslela jsem že všechno bude hned a teď už jsem nohama na zemi. Teď jen doufám že mi KET vyjde a bude po trápení. My máme 4 sněhuláky ale ráda bych aby to vyšlo hned, moje psychika to moc nedává. Hlavně to v práci ví a pořád se vyptavaji jak jsem na tom, to mi moc také nepomáhá.

@Staar12

Budu držet palečky. :srdce:
Ta psychika kolem toho čekání dostává pěkně zabrat. Abych trochu pobavila a odlehčila situaci, tak jedna moje kamarádka, jí se zadařilo po 3 měs. známosti, tak na mne tlačila ať se nám zadaří taky že jo, říkám ji, že to nejde, že na to existují protokoly, nějaká příprava, odběry, biopsie embrya trvá měsíc a půl, a pak znovu příprava, a u každého je to trochu jinak, tak na mne čučela, že teda tohle si nenačetla, tak mne tímto opravdu pobavila. :cert: Já třeba o IVF neřekla nikomu kromě mamky, jedné kamarádky a pak tato druhá si to vytlačila ze mne sama. Jak už po 20. chtěla po mne info tak co ovulace, tak jsem ji uzemnila, že u mne přirozeně už 10 let neprobíhá a ať mne s tím už neotravuje, že až budu chtít, tak ji řeknu sama info a ať si to počte na netu teda, že na to nemám sílu ji už cokoliv vysvětlovat, že nám to opravdu přirozenou cestou nejde jak u ní a stále to nějak nechápe. :D. A dobré mám klid. Asi je potřeba si to někdy rázněji vyříkat, že tě to optravuje už a je ti to nepříjemné, ti ldi to pochopí, pokud nejsou „hloupí“ a mají pro to aspoň trochu pochopení. :)

Tak držím palečky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.10.23 14:13
@Chcimiminko1 píše:
@Artula jojo s těmi vztahy je to nahoru dolů, si podle toho čím si v tom cyklu procházíme zrovna bych řekla. Budu držet pěstičky asi taky počkám na krev, nemám na to nervy :D jsi doma nebo chodíš do prace? :nevim:

@Chcimiminko1

Opravdu doporučuji si počkat, budeš o to buď více překvapená a více i připravená na vše, protože ty testy nejsou přesné a doktoři to ani nedoporučují. Zaměř se na sebe a partnera, práci, koníčky, relax koukej na seriály, choď na procházky, maluj, vyšívej, dělej něco kreativního, zkus ěnco nového třeba, čti, skládej puzzle, zkoušej nové recepty, ono to uteče, když se člověk dobře zabaví. :kytka:
Já jsem živnostník a mám práci na pc, takže mohu pracovat naštěstí odkudkoliv Nedokážu si právě představit, jak bych to řešila, kdybych byla na HPP v práci. Musí to být složité a těžké pro některé se s vedením pak domlouvat..
Jako relax já maluji obrazy, takže se zabavuji takto hodně a mám i psa, takže mne taky přiměje na jiné myšlenky.

Vydrž to a budu držet palce hlavně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
1.10.23 14:29

@Artula jo s tou prací je to složitější, jsem sice taky osvč, ale pracuji hlavně z auta, takže teďkom mám prostě neplacené volno na týden a pak se budu muset asi rozjet :roll: hlavně se doma zaměstnat to je jasné, my taky procházky, zoo, kamarádi přijdou, prostě dělat to co jsme dělaly do teď asi normálně. Mi řekli v CAR, že vlastně mužu cokoliv i do práce, hlavně být psychicky v pohodě :kytka:

Držím nám všem pěsti ať jsou za pár dní jen dobré zprávy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital