Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@N89
Ahojky já jsem nechala transferovat dvě a mám z toho synka teď jsem při 4 Ket nechala dvě a nic teď mě čeká poslední transfer a pak celý IVF znovu…a toho se bojím kvůli OHSS mám PCOS
@Artula
Ahojky já mám podobné diagnózy jako ty a už předtím než jsem začala chodit do centra a zjistila že mám PCOS tak jsem vždy bojovala s váhou…také mám hypofunkce štítné žlázy…takže vím jak je těžké něco shodit a to cvičím hooodne…za sedm let 14 kilo někdo to zvládne za mesic
takže ti rozumím, teď teda jsem cca na 60 kolech…po porodu jsem měla 52 takže to zase leze…no ale miminko chci takže cvičím snažím se jíst zdravě a uvidime…jinak já mám jedno dítě teď mu byli dva roky a nyní se „snažíme“ o druhé a zatim 4ket a nic…jednou tedy potrat, máme pokaždé embryoglue a nic…nyní jsem tento cyklus podstoupila endoskratching tak se modlím, aby to pomohlo…ale už nevím co pro to víc udělat aby se zadarilo
moc držím palce aby se už na nás všechny usmálo štěstí ![]()
Ahojky ![]()
Můžu se k vám přidat?
Můj příběh v kostce:Mám PCOS, anovulacni cykly… Nyní mi čeká poslední transfer z celého 1.IVF, kde se odebralo 33 vajíček z toho 13 zamrazenych blastocyst. Kvůli OHSS neproběhl transfer a pote se povedl druhý KET( dvou embryí ) z toho mám chlapečka, jinak jsem bojovala s nízkou sliznici
, nyni chodím znovu od března…proběhly 4 transfery bohužel nedopadly (jeden potrat, zbytek se neuchytil) teď tak nízkou sliznici nemám a stejně se nedaří i embryoglue jsem měla každý transfer, tento cyklus jsem podstoupila embryoskratching ( mělo by to pomoci k uchycení embrya) a teď čekám na MS abych mohla začít stimulovat
kéž už by se nám všem tady zadařilo
![]()
@Chcimiminko1 tak drzim moc palce aby neprisla ![]()
Ja jdu zitra na KET🙏
@Moncasnaz ahoj, tak jaký byl KET? Já měla dnes kontrolu a ve čtvrtek mám také KET ![]()
@Staar12 KET probehl pry bez problemu, tak ten jen cekat🙏 Na ctvrtek budu moc drzet palce✊
Je tu jeste nekdo, kdo ceka na vysledek po transferu?🤷🏻♀️ 😊
@Moncasnaz jooo jsme dneska 10 den po ket
vysledek nevím, čekám do krve, minule jsem testovala a šílený stres nakonec to stejně byl zbytek z ovitralle ![]()
@Chcimiminko1 píše:
@Moncasnaz jooo jsme dneska 10 den po ketvysledek nevím, čekám do krve, minule jsem testovala a šílený stres nakonec to stejně byl zbytek z ovitralle
No dnes uz by to 100% ovitrel nebyl a na testu uh by neco bejt muselo. Mas obdiv, ze vydrzis, kdyz uz je to jasny.
![]()
@Moncasnaz Taky čekám v pondělí jdu na krev to budu mít 15.den po 2.KETu. Ale příznaky žádné nemám, což nemusí nic znamenat.
Tak ti taky držím palce ![]()
@Artula to jsem zvědavá jak nám to dopadne
já taky asi nic, trochu mě bolí občas v pravo a v levo v podbřišku ale to může dělat ten progesteron ![]()
@Ivca963 Budu držet palce.
Já bych byla, napíšu to dost blbě, ráda za to, kdyby se aspoň jednou podařilo zjistit, zda se v těle uchytilo, že to nějak funguje, tohle bych brala jako naopak dobré znamení, že tělo aspoň otěhotnělo to je si myslím pak už jen otázkou času a na dobré cestě. Ono když to v těle embryjko nezvládne, tak je to prý dobře pro nás, protože tam vzniklo něco špatně, nějaká vývojová vada, genová cokoliv v tom řetězci informací, co by mohla i matku, miminko ohrozit před porodem nebo po porodu, a proto to těhotenství ta příroda sama ukončí, že to nemáme brát zle i když je to samozřejmě velmi pro ženu těžké, tak kdyby se plod vyvinul dál, tak byste mohli mít nemocné nebo handicapované miminko nebo by se tam projevilo něco vážnějšího časem. Samozřejmě bych každou tu dušicku oplakala úplně stejně jako těch mých nezavedených 11 embryjí, které se rozhodli zlikvidovat kvůli špatné biopsii, měla jsem z toho strašně špatný pocit, ale viděla bych v tom naději, že s pomocí lékařů se to jednou povedlo, a tak se to znovu povede. U vás to jednou dopadne dobře, jen ještě nepřišel ten čas, kdy se tam vše musí dobře sejít a zapadnout jak má, aby to vyšlo.
U nás se to zatím nepovedlo vůbec ani uchycení, do téhle fáze jsme se ještě nedostali za těch 5 let. Přirozeně to nejde a nevíme proč i když mne stimulovali co to šlo k ovulacím. Nějak se i obávám, že jsem černá ovce, že to prostě ani nepůjde. Samozřejmě to budeme zkoušet do vyčerpání všech IVF hrazených pojišťovnou, a pak uvidíme. A ta váha to je boj, ale věřím, že až se jednou zbavíme všech těch šílených hormonů, že dolů to půjde trošku už lépe…
Jinak držím všem palce já tady moc teda nestíhám psát, dost mi toho teď přibylo i pracovně, tak aspoň mám co dělat a nemyslím na nic jiného a k tomu nám všem samozřejmě držím ty palce.
![]()
@Chcimiminko1 Budu držet palečky
Jako doktor mi říkal, že se nemusí nic projevit. Po prvním KETu i s embryoglue jsem měla snad všechny možné příznaky a nic
Bolest prsou, hlava, únava, bolest kloubů a nevolnost a prd
Zajímalo by mne, zda pomlo někomu embryoglue? Mi přijde, jak by to byla jen nějaká textová položka na faktuře - taková neviditelná sranda za 3k.
![]()