Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simonsiela píše:
Taky jsme meli šestidenní kultivaci, ale embryjko jsme si nechali závest jen jedno. Teď si asi dame na prazdniny oddech a uvidime, jak to bude dal, mame ještě dva pokusy na ket. Vy pujdete rovnou do dalsiho? Ještě cca 15 min a jdu si pro vysledek…
my měli druhý ivf se dvema embriemi ktere se chytli ale odesli v 5tt zjistily me potraceni v prvnim trimestru srazenlivost krve na to si ted picham fraxiparine coz sem myslela ze to bude ok a sla si pro jediny dva mrazacky co zbyli a boužel asi neuspesný…do tretiho ivf pokusu muzu jit za 14 dní…tak uvidime jestli se zadari
budu ti držet palečky treba je tam nekde schovany:-)
Asi budes mit problem ty bobky udržet, když se chytmou, ale za pat týdnu to vzdaji. A máte úplně vše, co je potreba. vysetrene? V te srazlivosti to asi úplně nebude, ne? Ja jsem sr na konec mesice objednala na homeopatii, tak uvidim. Jdu si pro vysledek, pak napisu…
@Simonsiela píše:
Asi budes mit problem ty bobky udržet, když se chytmou, ale za pat týdnu to vzdaji. A máte úplně vše, co je potreba. vysetrene? V te srazlivosti to asi úplně nebude, ne? Ja jsem sr na konec mesice objednala na homeopatii, tak uvidim. Jdu si pro vysledek, pak napisu…
vsechny vysetreni mame hotove…myslim že ted asi nebyli kvalitni embria…ze se ani nechytli :-/ no a ty mi pisni
![]()
Tak jak jsem predpokladala, hcg negativní, my jsme meli 100% embryjko. Asi je chyba ve mne, nebo nevím, vkládám nadeji do te homeopatie a taky do nějaké dovolene, pokud někam pojedeme…tobě držím vsechno, co mam, ať to klapne ted, nebo nejpozdeji pri dalsim pokusu, budete muset znova stimulovat, ze? Kam chodis. do CARU?
@Simonsiela píše:
Tak jak jsem predpokladala, hcg negativní, my jsme meli 100% embryjko. Asi je chyba ve mne, nebo nevím, vkládám nadeji do te homeopatie a taky do nějaké dovolene, pokud někam pojedeme…tobě držím vsechno, co mam, ať to klapne ted, nebo nejpozdeji pri dalsim pokusu, budete muset znova stimulovat, ze? Kam chodis. do CARU?
ted tomu taky nedavam nadeji
u tebe me to mrzi …první pokus byl v heliosu,ted na obilnaku v brne a do tretiho pujdu zpet do heliosu..je u nich vetsi duvera..jojo opet stimulace
ale touha po diteti je silnejsi a silnejsi…jaka je chyba u vas? u nas je spatny dna spermii..
Rozepisu se vecer, jsem v praci a není tu moc klidu, zatím pa
@Simonsiela píše:
Rozepisu se vecer, jsem v praci a není tu moc klidu, zatím pa
papa…večer sem juknu ![]()
@1985 píše:
papa…večer sem juknu
Ahoj, už jsem z práce doma, tak mám čas něco víc napsat. Začali jsme se o miminko snažit na podzim minulého roku, což není dlouho, ale nedařilo se, tak jsem se s gynekologem domluvila na laparoskopii, kde mi našel endometriozu a subseptum, což je taková malá přepážka v děloze. Manžel měl málo pohyblivých spermií, takže jsme na tom byli oba špatně. Začala jsem stimulovat, dávky injekcí jsem měla nízké, ale i přesto se mi po odběru vajíček rozjel hyperstimulační syndrom, který došel až tak daleko, že jsem byla 14 dní mimo, 2× jsem byla na punkci tekutiny, podruhé mi odsáli 3,5 litru, to bylo ten den, kdy měl proběhnout transfer šestidenních embryjek. Ten se nekonal, jeden cyklus jsem vynechala a další jsem se připravovala na KET, který byl minulý čtvrtek a dopadl tak, jak dopadl…ale naději určitě neztrácím, jsme na začátku. Chodím do centra ve Zlíně…Píšeš že Helios je lepší, než obilný trh? A je to jen o důvěře, nebo odtamtud máš i jiné zkušenosti? Jinak přeji pěkný večer, i když určitě byly i veselejší večery…
Ahojky no teda taky si prošla asi nepříjemným:-/Pokud jde o skušenosti s obilnakem a heliosem…tak dneska sem se ptala v heliosu na to jak sem mela oznacene embria na zprave co to znamena M/1,8/1 A to znamena prej to ze m je morula a jednickova coz je 4 deni zivot embria…ale 8 znamena 8bunecne a to je prej velmi vyrazne pomale coz odpovida 3 denimu zivotu a nechape jak mu mohly dat jednicku…takze ted nevim na cem sem:-/ obe mi zavadeli po 6deni kultivaci a to 8bb bylo ve vivoji jako 3 deni tudiz o 3 dny pomalejsi…tak co si otom mam myslet ted ? ![]()
@1985 píše:
Ahojky no teda taky si prošla asi nepříjemným:-/Pokud jde o skušenosti s obilnakem a heliosem…tak dneska sem se ptala v heliosu na to jak sem mela oznacene embria na zprave co to znamena M/1,8/1 A to znamena prej to ze m je morula a jednickova coz je 4 deni zivot embria…ale 8 znamena 8bunecne a to je prej velmi vyrazne pomale coz odpovida 3 denimu zivotu a nechape jak mu mohly dat jednicku…takze ted nevim na cem jsem:-/ obe mi zavadeli po 6deni kultivaci a to 8bb bylo ve vivoji jako 3 deni tudiz o 3 dny pomalejsi…tak co si otom mam myslet ted ?
Hm, tak tomu teda vůbec nerozumím a nedivím se, že jsi z toho jelen
i Ty… já jsem se na tady tohle číslování vůbec neptala, nikdo nic neříkal a já jsem hlavně ani nic nevěděla. Možná je to lepší, protože pak se zbytečně stresuješ…já jsem dnes byla u dr., krev mi nebrali, dala jsem jim včerejší výsledek a domluvili jsme se, že si teda přes prázdniny volníčko a hupsneme do toho srpen, nebo září… A dr.nám říkal, že si máme raději nechat zavést dvě embryjka, já jsem mu říkala, že dvojičky nechceme a on na to, že by udělal fetoredukci, tzn., jedno mimi by kolem 10.týdne „odstranil“. Je to hrozné, ale já bych dvě nezvládla a manža taky ne…Domluvili jsme se na jednom miminku a tak to zůstane. Co Ty? jak válčíš? Nějaké novinky?
[Ahojky ja to chapu…nam na obilnaku taky zavadeli po dvou…v heliosu trvaji jen na jednom maji s jednim vetsi uspesnost a tenkrat se nam to opravdu u nich potvrdilo…takze sem rada ze pujdeme po jednom a necham si oplodnit vsechny vajicka…i kdyby jich bylo 20…minule sem jim darovala zbytek mela sem 37 vajicek,ted nedaruju nic vse si necham oplodnit a zmrazit je to nas posledni pokus a raci budu chodit rok na kety nez o neco prijit nedej boze…Jinak ms nedorazila a naznak taky ne..zitra se mi s krve potvrdi to co uz vim a vysadim leky abych mohla MS dorazit a zacnu stimulaci na posledni pokus…prece nam to vsem jednou musi vijit
verime si ne?
uz nas to stalo celkem 98 000kc a ted pocitam s dalsima aspon cca 50 000 ale finance neresime ty prece budou a za to miminmo nam to stoji ![]()
Ahojky krev sem měla negativní prej jen 2 hcg jednotek,dneska sem jeden den spoždení MS skusila sem tt on mi dneska všel slabě pozitivní
co to zase je? vždyt sem léky vysadila všechny už…:-(
Týjo, tak ta cena je teda mazec…ale miminko za to stojí, to je jasné…hcg jsi měla ještě vyšší, než já, měla jsem menší než 1,2…a ten pozitivní test nechápu…ale z krve je jasné, že miminko tam není, možná ještě pozůstatek z těch léků, nic jiného mě nenapadá…já se teď pomalu dávám do klidu, ms přišla předevčírem, byla jsem na ni připravená, mívám hodně velké bolesti běžně, tak jsem to teď čekala obrovské, protože jsem jedla ten estrimax, takže sliznice byla velká a hned, jak jsem cítila, že to přichází, dala jsem si Algifen a bylo to v klidu…A máš pravdu s těma vajíčkama, nechejte si oplodnit co půjde, ať máte co nejvíc pokusů, i když bych Ti samozřejmě přála, ať to zkusíte jednou a vyjde to a zbytek necháte u ledu, ale nikdy nevíš, takže jistota je jistota.. ![]()