Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yum-yum26 píše:člověk sice nikdy neví, ale taky si to nemyslím
O Číně vím. Ale psala jsem to tak trochu sarkasticky o těch spojencích. Nemyslím, že by se Čína postavila v případném konfliktu na jejich stranu. Pochybuju, že jsou tak hloupí.
@yum-yum26 Asi tak nějak, nejsem politolog, ale je pro Čínu důležitější (zejména ekonomicky) KLDR nebo západní svět
?
@Naima Přesně. A že mají nějakou smlouvu? To nic neznamená. Taky nejsem politolog, ale selský rozum mi říká, že Čína je ten poslední stát, který stojí o nějakou válku. A už vůbec ne proti Západu.
@Hmm píše:
melo by.ale zajimalo by me kdo to ze statu dodrzuje myslis si, ze Rusko nebo USA nedelaji jaderne zkousky, nebo dokonce Indie? a co takovy Izrael, ten dokonce není ani clen pro jadernou bezpecnost a diktuje si sve podminky. Nikdo neni bez vinny.
No tak do toho nevidím, ale předpokládám, že vzhledem k tomu, že Amíci měli funkční atomovou bombu už za druhé světové války, kterou „úspěšně“ použili, tak už opravdu nemusí nic zkoušet. To samé Rusko.
Holky, prosím, můžete mi ve třech větách napsat o co tam jde? Asi jsem natvrdlá, ale nerozumím tomu i když si ty články čtu třeba 2×
![]()
@Naima píše:
@yum-yum26 Asi tak nějak, nejsem politolog, ale je pro Čínu důležitější (zejména ekonomicky) KLDR nebo západní svět?
Přesně tak, Cina jim ve vojenském konfliktu nepomůže, max. Řečmi. A pekne počkají, až je Američani s Jihokorejci smaznou. Upřímně, už aby to bylo, je to pro ty lidi jedina možnost. A to jsem jinak celkem pacifista.
@tonj píše:
No tak do toho nevidím, ale předpokládám, že vzhledem k tomu, že Amíci měli funkční atomovou bombu už za druhé světové války, kterou „úspěšně“ použili, tak už opravdu nemusí nic zkoušet. To samé Rusko.
hezky pises „uspesne“
kazdy ma svuj nazor..nejsem zadny zastance KLDR, jde mi asi o uplne jinou vec „princip“ a kde nas tihle lidi zavedou do jakych sracek, at ten ci onen. asi to vyjde nastejno. Tak se se mej
@Naima píše:
@yum-yum26 Asi tak nějak, nejsem politolog, ale je pro Čínu důležitější (zejména ekonomicky) KLDR nebo západní svět?
Ekonomicky je to jasné
Číňani potřebují KLDR jedině k tomu, že jim dělá hranici mezi ní a „západní“ JK, poněvadž do KLDR jim občani utíkat nebudou, ale do svobodné Korey by se jim možná chtělo.
Těžko říct, jestli by jim tohle stálo za válku ![]()
@mag píše:
Přesně tak, Cina jim ve vojenském konfliktu nepomůže, max. Řečmi. A pekne počkají, až je Američani s Jihokorejci smaznou. Upřímně, už aby to bylo, je to pro ty lidi jedina možnost. A to jsem jinak celkem pacifista.
Já si třeba neumím představit, že by se položil severokorejský režim vnitřně. Jako třeba v Lýbii nebo Egyptě, kde začaly protesty uvnitř státu. To si tady neumím fakt představit.
. To je tak specifická diktatura, že může padnout snad jen zásahem z vnějšku.
@MaminkaMartinka nedočítala jsem diskuzi, tak nevím, jestli to tu už nepadlo. Ale nedávno jsem někde četla názor, že to ten jejich nový diktátor udělat „musel“. Bůh ví, co jim tam hustí do hlav, takže to otočí proti ostatnímu světu, Kim udělá „bububu“, pak se stáhne a bude tvrdit, že se ho okolní svět bojí, čímž upevní své postavení. Jeho otec prý v 90. letech udělal to stejné.
Já zrovna čtu knihu od Manfreda Bockl-PROROCTVI PRO TRETI TISICILETI-nějaky sedlák z Waldviertelu tam popisuje od první světové až to jak skončíme…docela síla
Ne nebojím se.. Jasně, že chudáci Korejci jsou zblblí, nemají informace, jen vymyté mozky.. Ale do Evropy se nedostanou, takže se nebojím ![]()
Jaderný hlavice asi mají, ale pochybuji, že jim někam daleko doletí.. Maximálně je můžou ukazovat na přehlídkách..
Já se nebojím. Jednak odmítám žít v permanentním strachu z toho, co kdyby. Už takhle mám dost starostí. Navíc KLDR v tom boji zůstává tak trochu sama. Už se s ní nekamarádí ani Rusko, ani Čína. Navíc se to opakuje každý rok, v zimě tam chcípají hlady a tak jsou hodní, aby dostali humanitární pomoc. Jak se zase začne oteplovat, vystrčí růžky a vyhrožují celému světu. Je pravda, že letos se to nějak více vyostřuje a domnívám se, že když dojde ke konflitku, tak jim půlka armády zdrhne (ty lidi tam nejsou šťastní). S tím, co mají, nemají vůbec šanci nějakou válku pořádně ani vést, natož vyhrát. Navíc je teď všichni hlídají a myslím si, že každá jimi vypuštěná raketa, která bude mířit mimo území KLDR, bude bez milosti zneškodněna ještě ve vzduchu. Takže žádný strach.
O Číně vím. Ale psala jsem to tak trochu sarkasticky o těch spojencích. Nemyslím, že by se Čína postavila v případném konfliktu na jejich stranu. Pochybuju, že jsou tak hloupí.