Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z KLDR strach nemám. Víc se bojím Zemana a toho, že se u nás k moci dostanou rudí zabedněnci s oranžovým nádechem, kteří fandí přesně tomu režimu, který momentálně v KLDR frčí
![]()
@Lastkecka Co z toho mají? Tamní politické špičky jsou mocipáni, kteří si mohou dělat, co chtějí a mají se jako prasata v žitě. To je pro ně dostatečný důvod.
@Naima píše:
@Gladys Dobrý postřeh… každopádně Čína se už snad začíná od KLDR konečně odvracet. Za mě, kdybych to vzala obecně, ať už tam potom opravdu vlítnou a tenhle skanzen zruší. Jenže co ty lidi tam
Hlavně - co potom s nima? Budu teď hnusná, ale zůstalo by tam X nevzdělaných ustrašených zbídačených lidí kteří mají hlad ale nemají práci…kdo by je chtěl? Uměli by se o sebe postarat? Jak?
Je to trošku jako kdyby nám někdo nařídil abychom si jako republika „adoptovali“dejme tomu Somálsko.
Nebojímse toho že by Korea byla vojensky natolik navýši že by si poradila s armádou USA, Jaonskem a Jižní Koreou.Ono jich sice je hodně, těch vojáků co je pořád prezentují, ale myslím si že je to tak všechno co doopravdy mají. Kyž pominu zastaralý vojenský ansábl.
Navíc ani nějak nechápu proč to ten tlustej nabubřelej Kim chce rozpoutat - vy jo? ![]()
@jitkabokule Velice zajímavý příspěvek, přiznám se, že až tak daleko, jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.
@Naima píše:
@jitkabokule Velice zajímavý příspěvek, přiznám se, že až tak daleko, jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.
dík
myslím si že je to i jeden z důvodů proč se okolní státy ještě do Kima nepustily. Protože z toho kouká hromada dlouhodobých problémů.
Z KLDR strach nemám. Mám ale husinu z toho, kolik takových podobných Kimů je u moci
@jitkabokule no pravda, svrzeni rezimu by tam tem lidem dalo zabrat, ale treba by jim stacilo, ze by si mohli obdelavat pudu a co vypestuji, budou moct snist a ne jak je to ted.. a s otevrenym rezimem = otevrene moznosti tj. prumysl apod., byl by to asi rachot to tam dat do kupy, ale driv nebo pozdej to stejne prijde, az Kimovic klan konecne padne
Moc se nebojím. KLDR sice „štěká“, ale to je tak všechno. Jejich arzenál je totálně zastaralý a nezmůžou s ním prakticky nic. Pokud jde o pozici Číny, tak ta je sice schopná v RB blokovat sankce, ale víc neudělá - potřebuje být se západem alespoň v rámci možností zadobře, protože jinak se může jejich ekonomika jít bodnout. Připadá mi, že KLDR situaci klasicky vyhrotí, a pak se v rámci normalizace vztahů dostane k nějaké té humanitární pomoci.
Podle manžela je ještě možnost, že se KLDR domluvila s Íránem na odpoutání pozornosti, ale to je podle mě nepravděpodobné.
Mimochodem, mrkněte na tu fotku, ta mluví sama za sebe.
Podle vojenských expertů je nyní násilné ovládnutí KLDR téměř nemožné. Celá země je provrtána tunely, podzemními základnami a tajnými pevnostmi v horách, o kterých ví, jen nejužší vedení státu. Výjimkou není ani angažování žen v armádě. KLDR má čtvrtou největší armádu na světe. Sice zastaralou techniku, ale optimisté co to vidí na „pár“ dnů pokud by něco propuklo je směšné:)Koukněte se na Afganistán, Irák atd…jak to dopadlo, vsude hnus, Jen ať si KLDR křičí, ale měnit mentalitu takových lidí je prostě nemožne, vznikne jen chaos a vojenské provokace kolem KLDR taky mluví za vše. Nezastávam se jich, ale pokud někdo provokuje takový stát, tak se nesmí divit, že budou hrozit. Jo a Čína ma smlouvu, ze pokud bude KLDR napaden, tak jim Peking pomůže, to taky celkem mluví za vše a taky postupne stahuji sve vojsko k hranicím s KLDR, ale o tom se nějak moc nemluví. Mediální masáž hraje i u nás celkem hodne:)never vsemu co slysis nebo ctes:)
Ne a to proto že strach má KLDR, jen pouštěj hrůzu. Kdyby Amerika chtěla tak je zamáčkne do země bez mrknutí oka
prasata korejský…
@jane-e No právě, tam to bude prů…r.Ti lidi jsou tam chudáci, masírují je jen co začnou rozum brát. Pořád jim lejou do hlavy válku, nepřítele, boje avšechno co s tím souvisí. Ti lidi jsou naprosto nesamostatní jedinci, oni nesmějí myslet sami za sebe, jen co se jim řekne. A to potrvá ještě pár generací než se srovnají. Kdyby si aspon tedy nějaké to políčko mohli obdělávat sami za sebe, ale zas - co ti ve městech? už ted tam není nic a potom tam bude tuplovaný nic.
chjo. ![]()
@Šalvějka píše:
Ne a to proto že strach má KLDR, jen pouštěj hrůzu. Kdyby Amerika chtěla tak je zamáčkne do země bez mrknutí okaprasata korejský…
neříkám, že ne..ale nevidím vsechno tak jednoznacne:) a rozhodne by to nebylo bez mrknuti oka…:) Ale je to fakt Amerika je „samozvaný vládce svobody a demokracie“ ![]()
Strach nemám, spíš si myslím, že toho obtloustlýho dementa měl někdo umravnit už dávno. Čím později se to stane, a ono se to stane, tím to bude horší. Je tam spousta zbídačených, hladových lidí. Náklady na stabilizaci té země budou obrovské.
@MaminkaMartinka píše:
Ahoj, poslední dobou hodně čtu o tom hnusu, co se děje v KLDR. Nemáte strach, že se to dostane k nám? Myslíte že hrozí 3. světová?http://www. ceskatelevize. cz/…cum-na-jihu/
@78mamina píše:
Já strach mám,3 světová má přijít a to co jsem se dočetla v knihách o předpovědích začlo právě takto, jak to jePříspěvek upraven 09.04.13 v 12:22
Ano taky jsem četla knihy o předpovědích, dobrý pocit z toho nemám, bojím se toho, nechtěla bych zažít válku, mě stačilo jen vyprávění mojí prababičky co ji zažila. Ještě ted se mi chce brečet, jen si na to vzpomenu.
@jitkabokule píše:
Hlavně - co potom s nima? Budu teď hnusná, ale zůstalo by tam X nevzdělaných ustrašených zbídačených lidí kteří mají hlad ale nemají práci…kdo by je chtěl? Uměli by se o sebe postarat? Jak?
Je to trošku jako kdyby nám někdo nařídil abychom si jako republika „adoptovali“dejme tomu Somálsko.
Nebojímse toho že by Korea byla vojensky natolik navýši že by si poradila s armádou USA, Jaonskem a Jižní Koreou.Ono jich sice je hodně, těch vojáků co je pořád prezentují, ale myslím si že je to tak všechno co doopravdy mají. Kyž pominu zastaralý vojenský ansábl.
Navíc ani nějak nechápu proč to ten tlustej nabubřelej Kim chce rozpoutat - vy jo?
srovnávat somálce a korejce je trochu mimo mísu…asiati obecně jsou velice pracovití a skromní lidé…dneska psali o té společné zóně s továrnama…jižani poskytli knowhow a seveřani zase pracovní levnou sílu…podle mě využití pro tyhle lidi by se našlo velice snadno…