Klečení vs. sezení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7142
21.6.11 22:44
AngelinaBalerina píše:
nemyslím že sezení je jako klečení, má si z kolínek sám sednout, já budu posazovat až se prostě posadí sama, nevím proč na to každý tak spěchá, vše má svůj čas

ze svý vlastní zkušenosti, když díte nesedí v 10 ani v 11 měsících je potřeba díte v kočárku zvednout, protože když jen ležel nic nevidel a to by sme se přes ten řev nedostali nikam…lehce se řekne neposazovat, huř se to delá, když už to díte videt chce tak se tomu trochu pomuže ne do uplnýho sedu třeba ale aspon ten polosed,a ono je to jedno řeba muj míša se proste chytil za co šlo a stejně se posadil, domlouvání znovu položení nemělo cenu a pokud klečí myslim že neni problem posazovat, to znamená že má oporu v zádíčkach ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
22.6.11 08:16
momi33 píše:
lulushka píše:
Holky, k tomu sezení, mám taky takový dotaz, u nás si sedají oba-nožičky dopředu a opírají se alespoň jednou rukou o zem, malá teda už i stojí, ale malý ani neleze, mslím, že když si sedá sám, tak je to v pořádku i když neleze nebo se pletu? A jak dlouho trvalo vašim dětem než seděli bez držení?
a jak se dotoho kleku dostane?malej si tedy sedl jakoby ze čtyř na bok,nožičky před sebe.
Taky se držel nejdřív rukama,trvalo mu to tak 1,5 měsíce,než se pustil.
Jinak některé děti nelezou vůbec,důležité je,se do sedu dostane sama.

Do sedu se malý dostane ze čtyř, on totiž už víc jak měsíc péruje na čtyřech a furt není schopný se rozlézt :roll: sedá si necelé dva týdny.
U malé to bylo právě tak, že se nejdřív plazila, pak lezla, pak si klekla, teď už si sedne i stoupne. Malý je lenoch :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.11 11:39
jajinka veverka píše:
AngelinaBalerina píše:
nemyslím že sezení je jako klečení, má si z kolínek sám sednout, já budu posazovat až se prostě posadí sama, nevím proč na to každý tak spěchá, vše má svůj čas
ze svý vlastní zkušenosti, když díte nesedí v 10 ani v 11 měsících je potřeba díte v kočárku zvednout, protože když jen ležel nic nevidel a to by sme se přes ten řev nedostali nikam…lehce se řekne neposazovat, huř se to delá, když už to díte videt chce tak se tomu trochu pomuže ne do uplnýho sedu třeba ale aspon ten polosed,a ono je to jedno řeba muj míša se proste chytil za co šlo a stejně se posadil, domlouvání znovu položení nemělo cenu a pokud klečí myslim že neni problem posazovat, to znamená že má oporu v zádíčkach ne???

marné mám jiný názor :nevim: :wink: jedno větší dítě už mám tak jsem si tím taky prošla, seděl a lezl dost pozdě a přesto to šlo, včera (protože cvičím s malou vojtu) jsem to konzultovala s fyzioterapeutkou, spíš jsme teda jen tak kecaly a tvrdí že dítě samo vývoj nepředbíhá, že vždy mu to nějakým způsobem rodiče ukáží, třeba jen při oblékání apod., já si to myslím taky.. když se ti posadí že se sám vzepře o něco tak s tím asi moc nenaděláš a pokud leze tak bych to taky nehrotila ale takové to klasické: on chce vidět tak ho posadím mi přijde absolutně špatně a já to prostě dělat nebudu a když se vzteká? no taky mu nevyhovíš ve věcech které by mu jinak třeba ublížili, nebo ano?

zas jedo téma kdy se řeší samozřejmé věci a někteří se podivují, však si své děti posazujte, krmte je lipánkama nebo třeba řízkama, to je na každém, hold jeden řekne že to je dobře a druhý že špatně, kdo zakládá diskuzi si sám vybere a dál bych to nějak divoce ani nerozebírala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.11 11:42

jo a jestli je „potřeba“ to zní taky zajímavě, pokud je to potřeba protože si to vyvzteká ta pak budou takové potřeby neustále a se stejnými projevy ale to už je zas na jinou diskuzi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
22.6.11 14:17
AngelinaBalerina píše:
jo a jestli je „potřeba“ to zní taky zajímavě, pokud je to potřeba protože si to vyvzteká ta pak budou takové potřeby neustále a se stejnými projevy ale to už je zas na jinou diskuzi :mavam:

ne tak sem to nemyslela,ale prostě si myslim, že polosed neni žádný zlo,a mam ho nechat řvát aby si vyřval kýlu? to fakt, ne, prostě podle mýho názoru tak velký díte nelze udržet v leže, lipánek a řízek je jiná kapitola to bych mu samozřejmě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.11 14:29
jajinka veverka píše:
ze svý vlastní zkušenosti, když díte nesedí v 10 ani v 11 měsících je potřeba díte v kočárku zvednout, protože když jen ležel nic nevidel a to by sme se přes ten řev nedostali nikam

Maruška si sama sedla až v roce a do té doby jezdila v hlubokém kočárku a jedině vleže. Žádné větší protesty nebyly, nejspíš ani nevěděla, že něco jako sed existuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.11 14:35
jajinka veverka píše:
ale prostě si myslim, že polosed neni žádný zlo,a mam ho nechat řvát aby si vyřval kýlu?

Já si zase myslím, že polosed určité zlo je. Dítě se vyvíjí správně, když je správně motivováno. Pokud je posazováno pasivně, přichází o motivaci si samo správně sednout. Dokud polosed nepozná, nemá co si vyřvávat. Jiná je, co pak dělat, když už polosed dítě „ochutná“ a vyžaduje si ho řevem. S tím zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
22.6.11 15:26
hkac píše:
jajinka veverka píše:
ze svý vlastní zkušenosti, když díte nesedí v 10 ani v 11 měsících je potřeba díte v kočárku zvednout, protože když jen ležel nic nevidel a to by sme se přes ten řev nedostali nikam
Maruška si sama sedla až v roce a do té doby jezdila v hlubokém kočárku a jedině vleže. Žádné větší protesty nebyly, nejspíš ani nevěděla, že něco jako sed existuje. :nevim:

v tom případě ti gratuluju maš zlatý dítě mě v leže od 5 měsícu pokud nespal řval, to sem ho teda ještě samozřejmě neposazovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
22.6.11 15:29
hkac píše:
jajinka veverka píše:
ale prostě si myslim, že polosed neni žádný zlo,a mam ho nechat řvát aby si vyřval kýlu?
Já si zase myslím, že polosed určité zlo je. Dítě se vyvíjí správně, když je správně motivováno. Pokud je posazováno pasivně, přichází o motivaci si samo správně sednout. Dokud polosed nepozná, nemá co si vyřvávat. Jiná je, co pak dělat, když už polosed dítě „ochutná“ a vyžaduje si ho řevem. S tím zkušenost nemám.

nesouhlasim jak začal mýt trochu sílu v rukou tak tich 5 měšsícu přitahoval se do sedu, což si myslim, že je horší tim přtěžuje všechny svaly, tak hned jak se o něco přitáh pořád dokola sem dávala do lehu, kolem sedmýho měsíce si začinal klekat v 8 plazit, tak sem dávala mx do polosedu, nu to mu vetšinou stačilo, ted konečně sedí sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.6.11 17:56

Taky neposazuju. U doktorky jsem byla pochválena. Když jsem jí řekla, že jsem spíš za exota, tak smutně pokývala hlavou a řekla mi, že se nediví, že jí tam pak chodí tolik dětí se špatným držením těla.
V kočáře jezdí na břiše.

jancic: Třeba za pár dní na ten sed přijde sám. :-) Já bych taky neposazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.11 21:01
hkac píše:
jajinka veverka píše:
Maruška si sama sedla až v roce a do té doby jezdila v hlubokém kočárku a jedině vleže. Žádné větší protesty nebyly, nejspíš ani nevěděla, že něco jako sed existuje. :nevim:

přesně moje řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.6.11 13:53
jajinka veverka píše:
hkac píše:
jajinka veverka píše:
v tom případě ti gratuluju maš zlatý dítě mě v leže od 5 měsícu pokud nespal řval, to sem ho teda ještě samozřejmě neposazovala

Mně takhle řvala Anežka (ta starší) - začala jsem ji nosit v šátku a mohly jsme i na delší výlet :wink: . Jak se dokázala v kočárku zabavit, oblíbila si ho a do samostatného sezení jezdila pouze vleže. Ono to není jen o dětech a už vůbec ne jen o posazování v kočárku - pasivní posazování děláme i tam, kde bychom to nečekali (tady na emiminu se už v několika diskuzích objevil článek právě o tomto, kde je to všechno hezky vysvětleno. Ale všechny jsme snad svéprávné, tak si to dělejme, jak uznáme za vhodné. Pro mě to, že dítě v kočárku řve, není důvod k tomu, abych ho posadila (byť do pololehu) dřív, než se naučí sedat si samo. Jak je dítě v polosedu, tak se nedivím, že se pak přitahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.6.11 13:54
Flyingfrog píše:
Taky neposazuju. U doktorky jsem byla pochválena. Když jsem jí řekla, že jsem spíš za exota, tak smutně pokývala hlavou a řekla mi, že se nediví, že jí tam pak chodí tolik dětí se špatným držením těla.
V kočáře jezdí na břiše.

Nechodíme k té stejné? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
23.6.11 14:16

OK, přesvědčily jste mě :lol: … žádný posazování nebude, ať si v kočárku pěkně klečí!!!!

• Citovat
  • Upravit
23.6.11 18:13

hkac ty mi fakt mluvíš z duše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení