Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucík 25 : jojo tašky jsou připravené, až na plenky které nejsem schopná koupit…:-) plánovanej CŘ z důvodu placenty, a že jsem z daleka…
Ahoj, omluvuju se, že se vám sem vetřu, termín v březnu nemám, páč nejsem těhotná
Ale před 5 lety jsem v březnu rodila, a tak mě s blížícími se narozeninami jímá nostalgie ![]()
Tak přeju všem, aby vše hladce proběhlo a mimina se zdárně vylodila a dělala samou radost
Ten konec se vždycky hrozně táhne a zdá se nekonečný, ale později si řeknete, jak to strašně uteklo.. A taky budou okamžiky, kdy byste je nejradši vrátily tam, odkud přišly ![]()
@Talunka Ahoooooj
Já Lindu rodila o týden dřív a Jindřicha přenášela ![]()
@Talunka Můj gynekolog měl teď 14 dní dovolenou, tak jej zastupovala nějaká doktorka…
Na monitoru jsem teď v pondělí byla už po druhé, a zatím klídek, nic se neděje, ale v tom prním taky to bylo v klídku.
@Lucík 25 Ty konce jsou vždycky úmorné. Jinak tašku jsem balila asi minulý týden…už bylo na čase, u prvního jsem snad balila postupně od začátku těhu.
A ještě musím uklidit pokojíček. Postýlka je částečně připravena, chybí vyžehlit nebesa, ale ten bordel kolem. Ono se z miminkovského pokojíčku zatím stal šicí pokojíček, tak jeden den uklidím a pak zase něco šiju, tak všude kolem látky, odstřižky, nitě. ![]()
@Talunka holky chodí později?
@PetiteFillette píše:
Ahoj, omluvuju se, že se vám sem vetřu, termín v březnu nemám, páč nejsem těhotnáAle před 5 lety jsem v březnu rodila, a tak mě s blížícími se narozeninami jímá nostalgie
Tak přeju všem, aby vše hladce proběhlo a mimina se zdárně vylodila a dělala samou radostTen konec se vždycky hrozně táhne a zdá se nekonečný, ale později si řeknete, jak to strašně uteklo.. A taky budou okamžiky, kdy byste je nejradši vrátily tam, odkud přišly
@Talunka AhooooojJá Lindu rodila o týden dřív a Jindřicha přenášela
Ahoj, to věřím, že ty situace přijdou, hlavně, když je první dítě zrovna mrsklé jako dneska…ale možná zrovna spí, jsme ho mrskla do postele, a teď bych tam mrskla i sebe, ale dělám žampiónovou omáčku.
Ahoj, já mám termín 4.3., ale na posledním velkém UTZ bylo datum 22.2. Dnes jsem byla již podruhé na kontrole v porodnici a nález otevřená na prst a hlavička hodně dole, tak nevím co si pod tím představit zda je to již připravené? Líbilo by se mi datum 22.2.:-) Jinak já trpím bolestmi zad a pálením žáhy je to fakt děs běs
ale už to máme za pár tak to vydržíme.
Já už mám nachystané vše, ještě přemýšlím zda napsat porodní plán či nikoliv…
@PetiteFillette Jééé,čaaau!
Já doufám, že tu naši princeznu taky porodím co nejdřív, I když manžel je názoru, že by nemusela kvaltovat.Asi už má vítr z toho, že nastane stav neklidu v bytě ![]()
@Mahja To je taková pověra, že prý holky se přenáší víc jak kluci, protože se strojí na svět. Ale já na ty povídačky nedám, páč nám nevyšla ani jedna.
např. Všechny zasloužilé matky a babičky mi říkaly-ty máš špičaté bříško, máš vymydlený obličej, jméno pro kluka máte vybrané-to bude určitě kluk! A prd-bude to holka ![]()
@emma217 Já mám taky hlavičku hodně dole a taky nevím, co si mám o tom myslet.No uvidím v pátek na kontrole. Mám takového gyndaře na pytlík. Nemluví, nic neřekne, pokud se člověk sám nezeptá. Ani to, že je to v pořádku neřekne. Se ho musím vždycky zeptat já:Pane doktore, je vše v pořádku? A on:Ano. Celá moje prohlídka! Jinak když jsem chtěla něco vědět a nezdálo se mi, tak jsem mu položila otázku a to teda okecával dvacet minut!
Minule mě teda pěkně nasral! Dělal mi štěr na styfylokoka. Neřekl ani půl slova a začal to tam ve mě žďárat. No já vyjela na té koze jak šipka, páč jsem se lekla, co me tak pichá. A ona to byla tyčka s vatou.
@emma217 Ahojek. Jj, to by jsi měla hezké datum, to se pak dobře pamatuje.
Tak je možné, že se ti to splní ![]()
@Talunka A na ultrazvuku viděl doktor teda holku, jo? Já mám taky špičku, budeme mít kluka, první byl taky kluk. Ale všichni mi říkají holku, ségra mi dokonce k vánocům dala dáreček růžový svetříček… ![]()
Tak to máš gyndaře na h!!! Já takového taky měla, teda, bylo mi 16 a nic neříkal, většinou tě ještě zprdl, člověk měl strach promluvit…
Až jednoho dne, to jsem byla už na vysoké mu tam přibyla ordinační hodina večer, což mi vyhovovalo, tak jsem se na kontrolu objednala tam. Tak tam vkročím, a rudá jak krocan, takový mlaďoch, tak jsem jen vykoktala, že jsem se asi špatně objednala a chtěla vycouvat. A on, že ne, že jsem dobře a že tuto hodinu tady pomáhá otci - jinak pracoval v nemocnici, no, už jsem se neobjednávala nikde jinde, než k němu! Jiný přístup, všechno řekl předem, co bude dělat a proč, no, úžasný Daneček… ![]()
A po letech, kdy jsem otěhotněla, tak těhule opět chodí jen ráno, že, takže jsem zase skončila u páprdy starého a katastrofa. Měla jsem rizikovku, vycházky jen čtyři hodiny a to klasicky od 10 hodin do dvou, nechtěl mi je ani posunout na jinou dobu, že to tak dává všem a nic měnit nebude, takže já zavřená pořád doma, neb přes parné léto těhule s břichem si to horko fakt užívá.
V té době jsem už bydlela jinde, tak jsem už hledala jiného doktora. Což se divil, když jsem mu to oznámila, že z Polanky do Frýdku klidně dojíždět můžu. Takže já se budu kodrcat autobusem, vlakem a pak ještě autobusem, jen pro jeho ksicht…
A že je problém s nemocenskou a dřisty prdy.
Tak jsem přešla, našla jsem si jiného úžasného doktora, a najednou nic nebyl problém, vycházky škrtl přepsal jinak a měla jsem i delší, zase hned všechno šlo!
Jsem se nějak po ránu rozepsala, ne?
Jinak dneska noc zase paráda, už to nejde ležet ani na zádech, ani na žádném boku, přijde mi, že už bojuje s prostorem a chce ven. ![]()
@Mahja Dobré dopoledne
Já taky spaní na pipku. Šla jsem spát v jedenáct, ale od půlnoci se začala budit, takže jsem to natvrdo zalomila až tak hodinu před tím, než šel manžel do práce-ve čtyři
Proto člověk vstává až tak pozdě. No, nedá se to už jinak ![]()
Taky máš úžasnou zkušenost s gyndařem. No ten můj je taky něco takového jak jsi tady popisovala.Na nemocenskou tě nevypíše-nedělá to rád. Prý nevidí důvod, aby těhulky bývaly doma a pobíraly peníze, když on taky musí pracovat. A těhotenství není nemoc. Což mu asi nedošlo, že ženská prostě v té práci nevydrží a přepíná se…Na mateřskou mi papír vypsal až vcelku pozdě-minulý týden! Prostě dědek, co to má za pár do důchodu a absolutně ho nic nezajímá. A ty jeho debilní řeči-příroda ví, co dělá. No nevím, pan doktor trošku zapoměl, že už je 21. století. Kamošku taky rok nechával jen tak, když chtěli rodinu.Byla už pak tak vystresovaná, že to nejde, že přešla k jinému-ten jí cosi napsal za prášku a po třičtvrtě roce otěhotněla. No jo no, občas se té přírodě musí pomoci. Takže já porodím a jdu od něj! Mamka po porodu trpěla na cysty, tak kdybych to podědila, ať se mě ujme někdo, kdo to nenechá jen na přírodě
A pan doktor může v klidu dojet na tom svém vymakáném kole do důchodu ![]()
Dneska se ukecávám, abych vyrazila trošku do města-nadýchat se vzduchu a koupit si legíny-už jsem jak velrybka a ty moje jedny, jsem roztrhla na prdeli
A do riflí se už soukám jak jelito! No už ať to porodím ![]()
@Talunka No, od takového utíkej. Už bych tak blbá nikdy nebyla…
Já už chodím někde, když fakt musím, se už nedokážu narvat do bot, mám zimní trošku vyšší a nerozepínací, tak když zatlačím nohu, tak mám pocit, že už rodím. ![]()
Tak dobře nakup, já si dám asi dneska nohy na lustr… ![]()
Dneska jsem byla na kontrole, ale myslím si že mi sestra napsala špatný TT. Chodím už každý týden a byla jsem 35+2, potom 36+2 a pak za dalších 7 dní 36+6, není to divné? Minule mněla moje dr. dovolenou a tak sem byla v nemocnici a tam to asi spletli a sestra od moji dr. mi dnes napsala 37+6, jen připsala o týden víc než bylo o řádek výš a ani ji nenapadlo, že by to někdo spletl. Myslela jsem, že si všimne a nemusím ji upozorňovat. A dneska mi dost lítaly pásy a spolu s vyšetřením mudra naznala, že možná ani příští týden na kontrolu nepřijdu
A to mám termín až 7.3… Ale je to moje druhé těhu, tak bych i věřila. Ale na druhou stranu, známá přenášela všechny 3 své děti.
@zasemamina Ahojek, tak to ti napsala fakt špatně.
A na monitoru už byly vidět kontrakce?
@Mahja píše:
@zasemamina Ahojek, tak to ti napsala fakt špatně.
A na monitoru už byly vidět kontrakce?
jojo, celou dobu měření mi tvrdlo břicho. Když kvůli krvácení dělala kontrolní UTZ, říkala že malej je navalenej ve spodku a že už ani nezměří skutečnej obvod hlavičky. CS mi napsala 4 a naznala, že už bych mohla klidně rodit…
@zasemamina Já jsem minule taky poznala, že se to už blíží, břicho spadlo, ale tentokrát ho mám pořád nízko.
Tak budu držet pěsti ![]()