Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@arkadie píše:
Ale i manduca je od 3M nebo 4,5kg.
Manduca je od 3,5 kg a věkem omezená není.
Nečetla jsem vše, určitě ne klokanku a i ergo nosítko je většinou až od 4.měsíce, vak je sice jednoduchej ale jen na chvíli a pokud budeš mít dítě větší, bude mu to nepohodlný, kup si šátek z druhý ruky, ale kvalitní nosný, žádný elastik, který je jen na chvíli, jdi po značkách storch, natibaby, didymos. Vázat se naučíš podle videí na youtube, doporučuji videa od vonzino1,nauč se kříž s kapsou uvnitř, pro začátek stačí a pro mimčo asi nejlepší. Tak držím pěsti, pro mě byl šátek záchrana a teď kdy už je malej v poho, stejně hodně využívám, při procházkách se psy atd…
A ještě k tomu vaku, nemyslím, že je to zrovna správná poloha pro kyčle miminka narozdíl od šátku, kde si mimčo podsadíte a ne jedna maminka u horších kyčlí používala místo širokého balení šátek a kyčle pak byly úplně v pořádku. Jako na ryhlý vyvenčení by to asi bylo v poho, ale na delší nošení bych to nepoužívala
@Fjodorka ne já budu mít ještě k novorozenci čerstvě dvouletý možná ani ne ještě dvouletý dítě k tomu a psa ![]()