Klub tříletých "puberťáků"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
4.12.07 14:01

Čau Paci a další,toš taky se k vám přidám,vidím,že ty děti jsou všude stejný :lol: :lol:
Když jsem dnes dala Kubovi polívku,tak začal jíst,snědl půlku a řekl,že je to hnusná polívka,tak jsem přišla vzala mu ji a co následovalo?Řev,jááá chci papat :evil: :evil: ,tak jsem u ji teda dala zpět a milostpán ji teda dojedl,pak se ho ptám jestli ještě chce jahodový knedlík a prý ne,tak mu sundám bryndák,poutírám stoleček,vše uklidím a co následuje,další řev,že chce knedlík :evil: ,tak jsem mu ho teda dala a pak teda jedl.No hrůza,vyloženě to dělá naschvál a to se fakt musím držet,aby nedostal facku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 14:40

Lliduška: o spaní ani nepíšu, přesně jak u vás… večer je v pohodě, ale odpoledne je to boj. V létě mi utíkal až na zahradu… Před chvíli jsme přijeli ze školky. První hysterák se strhnul už v autě, že nechce domů. Tak jsem ho tam nechala a vynesla mladšího domů, tam ho převlíkla a dala do kočáru před barák a pak se vrátila do auta (mmch umí si otevřít dveře) pro uřvance. Pak další scéna doma, že mu nejdou sundat boty, pak že se nechce převlíknout, pak se teda vyslíknul, ale oblíkat ani za nic, nechala jsem ho být. Po chvíli šílenej řev, ptám se ho, co se stalo a on, že chce do divadla (odpoledne jdem na dětský představení). 5 minut mi trvalo, než jsem mu vysvětlila, že fakt pudem, ale až později. No pak se uklidnil, ale po chvíli opět hysterák, když zjistil, že jsem malovala barvama na okna, že je taky chceeeee. A to jsme doma 30 minut. Sorry za román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
4.12.07 14:57

Lasičko, tak to už by jednu schytal… :? …u nás je nejhorší to, že za necelý 3 roky prospal sotva 4 celý noci, jinak se 2-4× za noc budí, buď že ho bolí bříško, nebo se mu chce čůrat, nebo pít, někdy jen tak, aby se přesvědčil že tam sme a musí se prostě pomazlit, jinak řev a vzbudí všechny ostatní…no vopruz…kdy tohle přejde????..mmch jeho sestřička spí od 6ti týdnů od 7 do 5ti do rána nepřetržitě, nakojí se a spí ještě do 7…

Jitule a co zkusit mu ten oběd nedát a poslat ho do pokojíčku (koutu) že až se vybrečí a bude zase hodnej chlapeček, tak mu jídlo dáš…občas to taky tak praktikuju, ale né vždy to bohužel zabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 15:16

Lliduška: Matýsek spal celou noc až poté, co se přestěhoval k sobě do pokojíčku, což bylo ve 25 měsících (pokojíček je jako jedinej v patře, zbytek místností v přízemí). Do té doby se neustále budil a to jsem ho kvůli tomu odstavila v půl roce, do té doby se budil po hodině, kojo, po kojení často neusnul, museli jsme uspávat houpáním na balonu… V pokojíčku si párkrát pobrečel a byl klid (do té doby jsem to nějak nebyla schopna překousnout). Byla jsem ve 3. trimestru a potřebovala se taky někdy vyspat. Ad „jednu schytal“ na něj to nemá vliv, spíš si já ulevím :oops: Úplně stejnej průběh by to dnes mělo i kdybych na něj zařvala nebo dala rovnou na zadek. Je to prostě silnější než on. Musí nám zabrat ty homeo, jinak fakt nevím, jak skončím. Dokonce mi už manžel řekl, že asi nechce 3. dítě, když vidí, jak mi jedou nervy s dvěma (a to podotýkám, že mladšího jakobych ani neměla, zabaví se sám, v noci spí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
4.12.07 15:25

Lasičko mám pocit že sme v hodně podobné situaci…Ríša taky chtěl jíst po hodině, následovalo uspávání na míči, takto sem ho musela uspávat až do 11ti měsíců…až na to že ted se mnou spí na letišti a manža spí v pokojíčku s malou, která jak píšeš o druhým synkovi, spinká úžasně, vydrží si vykládat pod hrazdičkou, skoro o ní nevím…zabrat mi dává hlavně Ríša…mmch pokojíček je průchozí do ložnice a mezi ložnicí a pokojíčkem nejsou dveře.....musím sebrat odvahu a přesunout ho do pokojíčku…když říkáš, že u vás to zabralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 15:29

Lliduška: já ho vyřvávací metodou naučila asi v 8 měsících usínat - hotovej zázrak v té době, ale aby se naučil spát celou noc, to prostě neprošlo. Ječel 10 nocí, 11. spal a 12. už zase řval každou hodinu :cry: Asi proto mě taky tak hrozně otravuje to jeho věčný řvaní, prostě jsem na ně alergická…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.12.07 15:46

Lidy,no kdyby řekl,že po druhé to jídlo nechce,tak to víš,že bych mu to nedala a poslala bych ho pryč,jelikož srandu si ze mě dělat nebude,jo už jsem na něho tvrdší než jsem byla dřív,ale vyplácí se to :wink:
Holky a náš malý se vzbudí jednou za noc a rovnou jde k nám do postele :( ,teda mně to moc nevadí,ale manželovi jo,ale tohle se mi nechce odnaučovat,si to odnaučovaní nedovadu představit ani nevím jak,leda ho vždy zavést zpátky a to by samozřejmně začal řvat a já ž bych potom taky neusnula,no nevím jak na to,čekám,že ho to přejde samo,ale nevím,zdali sedočkám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
4.12.07 16:17

Sice už tu mám založenou diskusi o nespavci :roll: , ale vidím, že se sem taky hodíme… :( U nás jde teda hlavně o to odpolední spaní, které mi teď po odebrání dudlíku začal těžce bojkotovat. Pak není vyspaný, je protivný a jelikož mluví hodně dobře, tak i drzý a probíhá to u nás podobně. Chcu nechcu, přines, odnes, dej, nedávej a to někdy i desetkrát do kola. Dneska teda nakonec po hodinovém řevu (a to byl teda hysterák) usnul, ale musela jsem byt s ním v pokojíčku. Nejhorší na tom je, že na to naprosto nejsu zvyklá. Jak tu některé popisujete nespavá miminka, tak to já vůbec neznám. Byl naprosto pohodové mimčo, od půl roku prospal celou noc, když sem řekla ne, tak poslechl. A teď z toho, jak není vyspaný naprosto všechno odmítá, posílá mě od sebe pryč a všechno se snaží si vymrčet a vyřvat. Je to boj, ale zitra mířím do knihkupectví pro tu knížku a jestli ta mě nespasí, tak už asi nic.....ještě jsem se chtěla zeptat na co přesně jsou ta homeopatika??? děkuji a omlouvám se za román… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 18:24

Musím se přiznat, že mi dnes ujely nervy a při vypravování se na to dětský představení jsem ho seřvala a dala mu na zadek, to se fakt už nedalo. Nebyl ochoten se oblíct, přitom se tam hrozně těšil, pořád ječel, že se nechce oblíct, no nebudu to tu rozepisovat. Jsem fakt hrozná, ale jak se mi pak ulevilo :oops:

Ladka: nestraš mě, že takhle můžou zlobit i původně hodný děti! Já se upínala k představě, že se Šimonem to bude jiný, lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 18:26

Ad homeo: netuším, jak to přesně funguje, s homeo teprve začínáme, zatím to vypadá, že jsme narazili na super homeopata, takže někdy na jaře se možná dočkám hodnýho dítěte. Teda takhle, já samozřejmě chápu, že je dítě, že musí zlobit atp., ale aby ječel několikrát do hodiny den co den, na to fakt nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
4.12.07 18:55

Lasička…jo jo bohužel i hodné děti se jednou stanou darebáčkama…myslím, že u nás je to souhrn toho, že se pořádně nevyspí (s dudlíkem usínal do pěti minut jak v poledne, tak večer - kde ty zlaté časy jsou :? ) a pak období jájismu…už totiž neříká peťa pujde, peťa by chtěl, peťa nechce, teď slyším už jenom já, já, já a navíc nejčastěji v kombinaci s ne, nebudu, nechcu a teď na mě dokonce vybafl, že prej neexistuje… :evil: Prostě už ví, že když řekne ne, tak s ním bez řevu nehne ani pár volů. Jo holt je to palica dubová - ehm to má asi po mně :oops: Nejvíc mě vytáčí, že moc dobře ví, že něco nemá dělat a on to klidně s úsměvem zopakuje. To už je aj na plácnutí přes zadek málo :x jenže zmydlit ho by stejně nemělo smysl a i když někdy plácám tam, kde některé maminy jen domlouvají, tohle bych fakt nedávala…asi si někam zavěsím boxovací pytel, pač toho mám za poslední týden plné řídítka…a to by manžel chtěl pomaloučku potichoučku druhé mimi…by mně asi odvezli.......ale abysme tady ty naše puberťáky pořád jen nepomlouvaly, když je malý v pohodičce, dokáže byt opravdu moc milý, pomáhá mně třeba zametat, luxovat, s taťkou vozí na pidi kolečkách dřevo, dává prádlo do pračky, do sušičky, říká, jak nás má rád a tak…no prostě zĺatíčko… :evil: :wink: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.12.07 19:21

Ladka: já si druhý pořídila proto, že jsem vycházela z faktu, že každý dítě je jiný a horší než Matýsek to být nemůže. Naštěstí se to potvrdilo. Přijde mi, že je to teď lepší, když jsou dva - trochu se spolu zabaví a hlavně nemám na řešení jen Matýska… Už jsem si říkala, že to vypadá, jakobych se tady snažila urvat titul nejhorší děcko, ale je pravda, že snesitelnej ba přímo hodnej byl v posledních měsících jen když byl nemocnej a měl horečku - podle toho jsem vždycky poznala, že se něco děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
5.12.07 09:10

Bré ranko!!!!

Koukám, že jste se včera pěkně rozjeli :wink: :lol: . No je to hrozný. Dneska teda ŤUk, ŤUK, ŤUK, je jak vyměněný. Ale čekám, co přijde. Je fakt, že ráno bojkotoval snídaní, ostatně jako každé ráno :roll: , ale to už je snad rituál :wink: . JInak je dnes zatím docela v pohodě. No on ví, že kdyby ne, přijde čert a dárečky budou v trapu :lol: .

Teda vy už řešítě homeo?? To já teda bych do něho asi necpala nic. Je to období, které přejde, DOUFÁM.

Přijdou k vám čerti?? My jsme je odřekli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
5.12.07 09:15

Packa: závidím klidné ráno, dnes to u nás bylo obzvlášť náročný… bohužel, u nás to trvá už docela dlouho a představa, že by to mělo pokračovat (jako u Anavi) do 5,5, to mu radši dám ty homeopatika… Čerti se k nám chystají 3, včera večer jsme měli na téma zlobení vs čerti vážný pohovor, výsledkem bylo, že se polepší a nebude pořád ječet, bohužel skutek utek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
5.12.07 09:26

Lasičko, připadá mi, že si užíváš mnohem víc než já. I když musím přiznat, že jsou dny, kdy bych za sebe fakt neručila :oops: :wink: . Honzík má dny, kdy je milionový, pak má dny, kdy je na zabití, pak má dny, kdy bych ho nejraději někomu dala :roll: . Jenže on to docela umí válet. Když je už hodně zle, přijde se sklopenýma očima, skočí do náruče, začne objímat a muchlovat a vypravuje, jak maminku strašně miluje a má jí rád. O to to je horší, protože kdo by v tomhle případě ho odmítal, že?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí