Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Venetia Tak mě kdysi u prvního na ultrazvuku řekli, že je to holka. Takže jsme měli většinu věcí růžovou a můj muž si nic jiného ani nepřipouštěl, já jsem byla malinko na pochybách. Když se narodil a řekli mi, že je to kluk, myslela jsem si, že se zbláznili a můj muž posílal telefonovat půl baráku, že to není možný, že se spletli
. Druhej se na ultrazvuku vůbec neukázal, takže zase překvapení u porodu a ten třetí se vystavoval od 13. tt, abych neměla ani jiskřičku naděje na holku
. No do třetího jsem šla s tím, že jsem věděla, že to bude zase kluk. Ale ta dcera mi chybět prostě bude vždycky…
@Monchichik píše:
@Venetia Tak mě kdysi u prvního na ultrazvuku řekli, že je to holka. Takže jsme měli většinu věcí růžovou a můj muž si nic jiného ani nepřipouštěl, já jsem byla malinko na pochybách. Když se narodil a řekli mi, že je to kluk, myslela jsem si, že se zbláznili a můj muž posílal telefonovat půl baráku, že to není možný, že se spletli. Druhej se na ultrazvuku vůbec neukázal, takže zase překvapení u porodu a ten třetí se vystavoval od 13. tt, abych neměla ani jiskřičku naděje na holku
. No do třetího jsem šla s tím, že jsem věděla, že to bude zase kluk. Ale ta dcera mi chybět prostě bude vždycky…
no jo, musíme doufat, že třeba vnouče bude holcicka
@MartinKa36 píše:
Skus se synem probrat že si každý může vybrat zda chce být kluk nebo holka, a máš celkem velkou šanci že přide na to že je trans.Na vyspělém západě je to běžné a hormonální léčbu podstupují i malé děti.
https://www.dailymail.co.uk/…sgender.html
to myslíš vážně?
![]()
@Monchichik píše:
@Venetia já ti po těch vnoučatech ani nijak netoužím…
tak to jsme dvě…ani mně to snad v dohledné době nečeká. Synova přitelkyně, ale pomerně čerstvá chytila na svatbě kytici…ještě může být překvápko.
@Venetia no moje skorosnacha už by asi chtěla
synek zatím nechce, ale víme, jak to je, kdo vyhraje
vnoučata od staršího syna, i kdyby byla, tak budou pravděpodobně v cizině, takže tam je to dobrý ![]()
@Anonymní píše: řekli, měla to být holčička, ale narodil se nám chlapeček.
A proto je nejlepší nechat si překvapení až na porodní sál. Neboj, to se srovná ![]()
@Monchichik píše:
@Venetia no moje skorosnacha už by asi chtělasynek zatím nechce, ale víme, jak to je, kdo vyhraje
vnoučata od staršího syna, i kdyby byla, tak budou pravděpodobně v cizině, takže tam je to dobrý
tak když si tu tak čteš o těch vztazích tchyně -snacha, tak snad ani není o co stát.
@divine woman píše:
A proto je nejlepší nechat si překvapení až na porodní sál. Neboj, to se srovná
jj je to moc hezké překvapení, zažila jsem si to ted u třetího ![]()
@Venetia já s ní vycházím v pohodě, zatím
…, ale prostě vnoučata od syna nejsou to, co vnoučata od dcery, prostě to tak mám…a už dneska vím, že ze mě žádná hlídací babička nebude
mám doma pořád ještě posledního puberťáka, už drahně let se starám o děti a žádné další fakt nepotřebuju ![]()
@Monchichik píše:
@Venetia já s ní vycházím v pohodě, zatím…, ale prostě vnoučata od syna nejsou to, co vnoučata od dcery, prostě to tak mám…a už dneska vím, že ze mě žádná hlídací babička nebude
mám doma pořád ještě posledního puberťáka, už drahně let se starám o děti a žádné další fakt nepotřebuju
já se svojí absenci matečských citů ani neočekávám, že by ze mně byla babička roku ![]()
Momentální stav s přitelem, který má menší dítě to ve mně budí hruzu, že by mně ještě děti obstatnili dalším dětátkem. Plánuju i, že budu dělat co je třeba, ale bude to hlavně na nich, aby vyjádřili své potřeby.
@Káťa19 píše:
@sebel![]()
![]()
![]()
![]()
no a tady zakladatelka řeší takovou blbost… já tohle nepochopím, ted ekáme zdravou holčičku, ale ty nervy jsou furt… me je jedno co to bude, hlavně at je to zdravé ![]()
@sebel píše:
no a tady zakladatelka řeší takovou blbost… já tohle nepochopím, ted ekáme zdravou holčičku, ale ty nervy jsou furt… me je jedno co to bude, hlavně at je to zdravé
přesně, to je to hlavní…
Zakladatelka trochu neštastně nenapsala nejprve, že čekala od dr. druhé pohlaví… to je pak opravdu trochu šok, když je doma vše růžové… a narodí se kluk ![]()
Věřím, že si k němu cestu najde, pomohlo by jí si o tom co nejdříve promluvit s psychologem, dala jsem jí odkaz na anonymní poradnu
Po tom co jsi napsala, že ho miluješ tě chápu. Já holčičku mám, už ve 13tt mi řekli že to bude holka a když ve 20tt na velkém UTZ doktorka mlžila, tak ve mně pěkně hrklo, už jsem prostě byla na holku nastavená a chvilku by mi trvalo, smířit se s klukem. Je normální preferovat jedno pohlaví. Jestli bude další, chtěla bych zas holku kdybych si mohla vybrat, ale i kdyby to byl kluk tak super. Šla bych si popovídat s psychologem, to neuškodí ![]()
@divine woman píše:
A proto je nejlepší nechat si překvapení až na porodní sál. Neboj, to se srovná
Za mě ne… Pokud chceš třeba tu holčičku, jak tu reálně popisuje myslím červená gerbera, tak pak můžou být rozporuplné pocity a není čas si to srovnat v hlavě.