Klystýr u dětí při zácpě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.10.12 21:53
@Carrinka píše:
taky mi ho doktorka doporučila… rozhodně lepší jak čípky… ty jsou „prý“ nemají užívat dlouhodobě, ale co doktor, to názor… u nás je to taky u jedné holčičky psychogenní - pomohlo trochu fakt užívat hodně lactulosu, ale je to tak, že to stejně drží, dokud se prostě někde nepo…e :zed: Máme velký boje a nakonec po několika dnes stejně použiju čípek, aby se jí ulevilo a to je s velkym bojem :cert:

jo lactulosa funguje, ale musí jí vypít teměř co já. Já po stejném množství mám řídko, ano jen snáze a dříve něco vytvoří! Nechápu! Jenže už mi jí nechce, jen po troškách a v mlíce a to moc nefunguje. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.12 21:59
@K.Black píše:
@Michaela309 radši bych šla do nemocnice, než sama experimentovat, je opravdu malá :think: než bych šla k dr tak bych zkusila to co píše @peggy.sl jinak pití a jídlo je k ničemu, když holka nejí a nepije :roll: znám to :zed: moje měla kolikrát natržený konečník, a hovňous nebyl hovńous ale kozí bobky :zed: zlepšilo se to až postupně, když se dala uplatit, když vypiješ, když sníš bude to, nebo dostaneš to :roll:

jojo to od peggy.sl určitě koupím, hned zítra ráno povalím do města!!! :dance:
Snad to pomůže!!! kozí bobky by byli možná fajn! :lol: My míváme jednolitý obří bobo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.10.12 22:02
@Michaela309 píše:
jojo to od peggy.sl určitě koupím, hned zítra ráno povalím do města!!! :dance:
Snad to pomůže!!! kozí bobky by byli možná fajn! :lol: My míváme jednolitý obří bobo!

snad to pomůže ;) no ty bobky byli tvrdý, a jak jsem psala i konečník potrhaný, plakala no děs. Pak písni jestli to pomohlo :hug:

• Citovat
  • Upravit
19.10.12 22:16
@K.Black píše:
snad to pomůže ;) no ty bobky byli tvrdý, a jak jsem psala i konečník potrhaný, plakala no děs. Pak písni jestli to pomohlo :hug:

Jo ten pláč je děsnej, to poslední kakání hrůza. Poprvé se před tím svíjela a nevěděla chuděrka co má dělat. Vždy jí musím položit na zádička nohy na bříško a nutit jí ať zatlačí! Jak porod! Tlač tlač ještě tlač!!! Jsem taky zvědavá jestli pomůže nočník! :nevim: :nevim: zácpě asi ne ale způsobu jak se to dostane ven. Z tohodle mám trauma za ní! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.10.12 22:32

A nepomohly by čípky? Vždyť je dávají v porodnicích po porodu, dítěti by to nepomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.10.12 22:36

Ahoj,
naše malá měla zácpy defacto od 2-3 let pravidelně a na wc chodila s velkými obtížemi i za 14 dní. Byly jsme u doktorky, u psycholožky, ale žádné pořádně vyšetření jsme neprodělaly. Do 8 let se pokakávala a to tak, že když už měla čas jít, tak vždy umazala kalhotky. Nakonec jsem ji nechala vyšetřit krev pro malý růst a našli nám celiakii-jedním ze symptomů je zácpa, nikoliv jen průjem jak se většinou ví. Nechci strašit, ale asi bych nechala pořádeně dítko vyšetřit. Klystýr bych asi nedávala, jen výjimečně. U nás to probíhalo s brekem a bolestným kopáním do mísy. Užila si chudák svý. S touto nemocí je spojené i nechutenství a je opravdu oříšek do ni cokoliv dostat, nechce zeleninu, ovoce skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.12 22:54
@1024 píše:
Ahoj,
naše malá měla zácpy defacto od 2-3 let pravidelně a na wc chodila s velkými obtížemi i za 14 dní. Byly jsme u doktorky, u psycholožky, ale žádné pořádně vyšetření jsme neprodělaly. Do 8 let se pokakávala a to tak, že když už měla čas jít, tak vždy umazala kalhotky. Nakonec jsem ji nechala vyšetřit krev pro malý růst a našli nám celiakii-jedním ze symptomů je zácpa, nikoliv jen průjem jak se většinou ví. Nechci strašit, ale asi bych nechala pořádeně dítko vyšetřit. Klystýr bych asi nedávala, jen výjimečně. U nás to probíhalo s brekem a bolestným kopáním do mísy. Užila si chudák svý. S touto nemocí je spojené i nechutenství a je opravdu oříšek do ni cokoliv dostat, nechce zeleninu, ovoce skoro nic.

A kdo vám vyšetření dělal?
Teď mám teda velký výčitky!!!§ Už nám totiž měli brát krev na gastru, jenže ono se nám to na 2 týdný záhadně srovnalo…kakala každý den měké bobo, tak jsem myslela že už to bude ok. Bouhužel jsme dokakali a pak to bylo ještě horší! Jenže na krev jsem s ní nešla abych jí netrápila a ani jsem nepřišla na to z čeho tak dobře kakala! :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.10.12 23:17

No já to vyžadovala hlavně kvůli malýmu, je ve 2 letech strašně malej a má 10 kg, zjistila mu štítnou žlázu. Vzala jsem raději i holku a má štítnou a celiakii. Máme to tedy jen od naší dr. a jdeme se domluvit na biopsii na gastro. Ale malej měl hodnoty O,2 z 0 - 7 a holka přes 100,takže je to tutovka. raději ji nech vyšetřit, ona to sice obrečí, i malej řval, ale zase vím co jim je. I když bych tohle radši nevěděla :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.10.12 01:39

@Michaela309
toho Easylaxu stačí jenom polovina ampulky..pomáhá to stejně.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.12 13:36

Klystýr je divná, úchylná nepřirozená metoda, kterou bych svém dítěti nedovolila v životě dát. Vše je o tekutinách, zdravé stravě, vitamínech, rostlinných olejích. Místo experimentování, bych si nastudovala základní stravovací návyky, nechala dítě vyšetřit na všechny nemoci, které mohou toto způsobovat v případě problémů použila všechno jiné(miliony přírodních produktů a rad) a tohle by mě ani nenapadlo. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
20.10.12 14:06
@Anonymní píše:
Klystýr je divná, úchylná nepřirozená metoda, kterou bych svém dítěti nedovolila v životě dát. Vše je o tekutinách, zdravé stravě, vitamínech, rostlinných olejích. Místo experimentování, bych si nastudovala základní stravovací návyky, nechala dítě vyšetřit na všechny nemoci, které mohou toto způsobovat v případě problémů použila všechno jiné(miliony přírodních produktů a rad) a tohle by mě ani nenapadlo. :roll: :roll: [/cit

Ooooo, tak to je určitě rada od matky znalá broblémů života s mimčem nebo dÍtkem trpícím ZÁCPUO!!! O tom jsem ještě neslyšela co bych měla dcerce dávat jíst a pít aby zácpa nebyla!!! :mrgreen: Fakt děkuji anonyme!!! :pocitac: :zed: :zed: :zed: :poblion: Přečti si celou diskusi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.12 14:12
@peggy.sl píše:
@Michaela309
toho Easylaxu stačí jenom polovina ampulky..pomáhá to stejně.. :palec:

Za jak dlouho po aplikaci šlo bobo ven? Už jsem jí ampulku stříkla-celou. Následoval cca 10min. hysterák kakat kakat. Uklidnila se a teď nic… Jsem zvědavá co bude! 8o
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
20.10.12 14:15

Holky ahoj me bylo doporuceno (jeste jsem nemela potrebu to zkouset) udelat cipek z mydla…Klasicky mydlo nastrouhat vytvarovat malej cipek a dat diteti do zadecku prej to pomaha hodne tchyne to delala detem a vzdy bez problemu i doktor ktery je mel ji to doporucil sice je to stara metoda ale ty jsou obcas nejlepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.12 14:34
@janusenka píše:
Holky ahoj me bylo doporuceno (jeste jsem nemela potrebu to zkouset) udelat cipek z mydla…Klasicky mydlo nastrouhat vytvarovat malej cipek a dat diteti do zadecku prej to pomaha hodne tchyne to delala detem a vzdy bez problemu i doktor ktery je mel ji to doporucil sice je to stara metoda ale ty jsou obcas nejlepsi…

Já to znám o másle… Máslo promastí a bobo snáze vyklouzne. Ale mýdlo? Aby pak při prdíkách nešly ze zadečku bublíny! :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.12 15:09

Chtěla bych vědět, co už jsi teda všechno zkoušela. Vsadím se, že kdybys omezila bílou mouku ve stravě a denně dala malou lžičku nějakého zdravého rostlinného oleje(stačí použít mozek a být trošku inteligentní a kreativní a nemusíš psát podobné diskuze) dítě žádné podobné problémy mít nebude a navíc mu to prospěje… Moje dcera například miluje kokosový víc než jakékoliv sladkosti… Po kuchyni mé tchýně stačí použít jednorázově a do pár minut je po problému. Pokud má tvoje dítě citlivější zažívání, je potřeba více zkoumat co mu dělá problémy, co z jídelníčku vyřadit a co do něho přidat. Existují na to i skvělé bylinkové čaje. Pokud nic nepomáhá, tak je to příznak nějakého vážnějšího onemocnění a ne jen chyba ve výživě a je to potřeba řešit. Rozhodně bych nedovolila aby dítě bylo tak dlouho bez stolice a netraumatizovala ho klystýry, které mohou pomoci tak na pět minut, ještě více zpomalit střeva a jsou celkově nechtuný :mrgreen: Sama mám nemocnou štítnou žlázu a sklony k zácpě, pokud cestuji a nehlídám si pitný režim. U sebe řeším například tak, že si vezmu jednorázově vyšší dávku nějakého vitamínu(vit C, hořčík…)což bezpečně vyvolá stolici(tělo doplní dlouhodobý deficit a zbytek co nepotřebuje vyloučí střevem…(Použití tak jednou za měsíc neuškodí, spíš prospěje…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA