Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Carrinka píše:
taky mi ho doktorka doporučila… rozhodně lepší jak čípky… ty jsou „prý“ nemají užívat dlouhodobě, ale co doktor, to názor… u nás je to taky u jedné holčičky psychogenní - pomohlo trochu fakt užívat hodně lactulosu, ale je to tak, že to stejně drží, dokud se prostě někde nepo…eMáme velký boje a nakonec po několika dnes stejně použiju čípek, aby se jí ulevilo a to je s velkym bojem
jo lactulosa funguje, ale musí jí vypít teměř co já. Já po stejném množství mám řídko, ano jen snáze a dříve něco vytvoří! Nechápu! Jenže už mi jí nechce, jen po troškách a v mlíce a to moc nefunguje. ![]()
@K.Black píše:
@Michaela309 radši bych šla do nemocnice, než sama experimentovat, je opravdu malánež bych šla k dr tak bych zkusila to co píše @peggy.sl jinak pití a jídlo je k ničemu, když holka nejí a nepije
znám to
moje měla kolikrát natržený konečník, a hovňous nebyl hovńous ale kozí bobky
zlepšilo se to až postupně, když se dala uplatit, když vypiješ, když sníš bude to, nebo dostaneš to
jojo to od peggy.sl určitě koupím, hned zítra ráno povalím do města!!! ![]()
Snad to pomůže!!! kozí bobky by byli možná fajn!
My míváme jednolitý obří bobo!
@Michaela309 píše:
jojo to od peggy.sl určitě koupím, hned zítra ráno povalím do města!!!
Snad to pomůže!!! kozí bobky by byli možná fajn!My míváme jednolitý obří bobo!
snad to pomůže
no ty bobky byli tvrdý, a jak jsem psala i konečník potrhaný, plakala no děs. Pak písni jestli to pomohlo ![]()
@K.Black píše:
snad to pomůženo ty bobky byli tvrdý, a jak jsem psala i konečník potrhaný, plakala no děs. Pak písni jestli to pomohlo
Jo ten pláč je děsnej, to poslední kakání hrůza. Poprvé se před tím svíjela a nevěděla chuděrka co má dělat. Vždy jí musím položit na zádička nohy na bříško a nutit jí ať zatlačí! Jak porod! Tlač tlač ještě tlač!!! Jsem taky zvědavá jestli pomůže nočník!
zácpě asi ne ale způsobu jak se to dostane ven. Z tohodle mám trauma za ní! ![]()
A nepomohly by čípky? Vždyť je dávají v porodnicích po porodu, dítěti by to nepomohlo?
Ahoj,
naše malá měla zácpy defacto od 2-3 let pravidelně a na wc chodila s velkými obtížemi i za 14 dní. Byly jsme u doktorky, u psycholožky, ale žádné pořádně vyšetření jsme neprodělaly. Do 8 let se pokakávala a to tak, že když už měla čas jít, tak vždy umazala kalhotky. Nakonec jsem ji nechala vyšetřit krev pro malý růst a našli nám celiakii-jedním ze symptomů je zácpa, nikoliv jen průjem jak se většinou ví. Nechci strašit, ale asi bych nechala pořádeně dítko vyšetřit. Klystýr bych asi nedávala, jen výjimečně. U nás to probíhalo s brekem a bolestným kopáním do mísy. Užila si chudák svý. S touto nemocí je spojené i nechutenství a je opravdu oříšek do ni cokoliv dostat, nechce zeleninu, ovoce skoro nic.
@1024 píše:
Ahoj,
naše malá měla zácpy defacto od 2-3 let pravidelně a na wc chodila s velkými obtížemi i za 14 dní. Byly jsme u doktorky, u psycholožky, ale žádné pořádně vyšetření jsme neprodělaly. Do 8 let se pokakávala a to tak, že když už měla čas jít, tak vždy umazala kalhotky. Nakonec jsem ji nechala vyšetřit krev pro malý růst a našli nám celiakii-jedním ze symptomů je zácpa, nikoliv jen průjem jak se většinou ví. Nechci strašit, ale asi bych nechala pořádeně dítko vyšetřit. Klystýr bych asi nedávala, jen výjimečně. U nás to probíhalo s brekem a bolestným kopáním do mísy. Užila si chudák svý. S touto nemocí je spojené i nechutenství a je opravdu oříšek do ni cokoliv dostat, nechce zeleninu, ovoce skoro nic.
A kdo vám vyšetření dělal?
Teď mám teda velký výčitky!!!§ Už nám totiž měli brát krev na gastru, jenže ono se nám to na 2 týdný záhadně srovnalo…kakala každý den měké bobo, tak jsem myslela že už to bude ok. Bouhužel jsme dokakali a pak to bylo ještě horší! Jenže na krev jsem s ní nešla abych jí netrápila a ani jsem nepřišla na to z čeho tak dobře kakala!
![]()
No já to vyžadovala hlavně kvůli malýmu, je ve 2 letech strašně malej a má 10 kg, zjistila mu štítnou žlázu. Vzala jsem raději i holku a má štítnou a celiakii. Máme to tedy jen od naší dr. a jdeme se domluvit na biopsii na gastro. Ale malej měl hodnoty O,2 z 0 - 7 a holka přes 100,takže je to tutovka. raději ji nech vyšetřit, ona to sice obrečí, i malej řval, ale zase vím co jim je. I když bych tohle radši nevěděla
.
@Michaela309
toho Easylaxu stačí jenom polovina ampulky..pomáhá to stejně.. ![]()
Klystýr je divná, úchylná nepřirozená metoda, kterou bych svém dítěti nedovolila v životě dát. Vše je o tekutinách, zdravé stravě, vitamínech, rostlinných olejích. Místo experimentování, bych si nastudovala základní stravovací návyky, nechala dítě vyšetřit na všechny nemoci, které mohou toto způsobovat v případě problémů použila všechno jiné(miliony přírodních produktů a rad) a tohle by mě ani nenapadlo.
![]()
@Anonymní píše:
Klystýr je divná, úchylná nepřirozená metoda, kterou bych svém dítěti nedovolila v životě dát. Vše je o tekutinách, zdravé stravě, vitamínech, rostlinných olejích. Místo experimentování, bych si nastudovala základní stravovací návyky, nechala dítě vyšetřit na všechny nemoci, které mohou toto způsobovat v případě problémů použila všechno jiné(miliony přírodních produktů a rad) a tohle by mě ani nenapadlo.![]()
[/cit
Ooooo, tak to je určitě rada od matky znalá broblémů života s mimčem nebo dÍtkem trpícím ZÁCPUO!!! O tom jsem ještě neslyšela co bych měla dcerce dávat jíst a pít aby zácpa nebyla!!!
Fakt děkuji anonyme!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Přečti si celou diskusi!!!
@peggy.sl píše:
@Michaela309
toho Easylaxu stačí jenom polovina ampulky..pomáhá to stejně..
Za jak dlouho po aplikaci šlo bobo ven? Už jsem jí ampulku stříkla-celou. Následoval cca 10min. hysterák kakat kakat. Uklidnila se a teď nic… Jsem zvědavá co bude! ![]()
![]()
Holky ahoj me bylo doporuceno (jeste jsem nemela potrebu to zkouset) udelat cipek z mydla…Klasicky mydlo nastrouhat vytvarovat malej cipek a dat diteti do zadecku prej to pomaha hodne tchyne to delala detem a vzdy bez problemu i doktor ktery je mel ji to doporucil sice je to stara metoda ale ty jsou obcas nejlepsi…
@janusenka píše:
Holky ahoj me bylo doporuceno (jeste jsem nemela potrebu to zkouset) udelat cipek z mydla…Klasicky mydlo nastrouhat vytvarovat malej cipek a dat diteti do zadecku prej to pomaha hodne tchyne to delala detem a vzdy bez problemu i doktor ktery je mel ji to doporucil sice je to stara metoda ale ty jsou obcas nejlepsi…
Já to znám o másle… Máslo promastí a bobo snáze vyklouzne. Ale mýdlo? Aby pak při prdíkách nešly ze zadečku bublíny!
![]()
Chtěla bych vědět, co už jsi teda všechno zkoušela. Vsadím se, že kdybys omezila bílou mouku ve stravě a denně dala malou lžičku nějakého zdravého rostlinného oleje(stačí použít mozek a být trošku inteligentní a kreativní a nemusíš psát podobné diskuze) dítě žádné podobné problémy mít nebude a navíc mu to prospěje… Moje dcera například miluje kokosový víc než jakékoliv sladkosti… Po kuchyni mé tchýně stačí použít jednorázově a do pár minut je po problému. Pokud má tvoje dítě citlivější zažívání, je potřeba více zkoumat co mu dělá problémy, co z jídelníčku vyřadit a co do něho přidat. Existují na to i skvělé bylinkové čaje. Pokud nic nepomáhá, tak je to příznak nějakého vážnějšího onemocnění a ne jen chyba ve výživě a je to potřeba řešit. Rozhodně bych nedovolila aby dítě bylo tak dlouho bez stolice a netraumatizovala ho klystýry, které mohou pomoci tak na pět minut, ještě více zpomalit střeva a jsou celkově nechtuný
Sama mám nemocnou štítnou žlázu a sklony k zácpě, pokud cestuji a nehlídám si pitný režim. U sebe řeším například tak, že si vezmu jednorázově vyšší dávku nějakého vitamínu(vit C, hořčík…)což bezpečně vyvolá stolici(tělo doplní dlouhodobý deficit a zbytek co nepotřebuje vyloučí střevem…(Použití tak jednou za měsíc neuškodí, spíš prospěje…)