Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravim mám takovou prosbičku. Chceme s kámoškou začit chodit bruslit s kočárkem ale nic moc o tom nevime. Chtěla bych se zeptat jestli jsou tu nějaké maminky které s tím mají zkušennosti a jetli by mohly poradit co a jak. Hlavně asi čeho se vyvarovat a na co si dát pozor atd. Máme obě 3. měsice staré mimi.Moc dik za odpovědi D.
![]()
Ahoj, já teda s malou začala jezdit až když jsme přesedlali do sporťáku. S tou korbičkou mi to přijde divné
A pokud jsi nikdy nejezdila, nevím, jestli bych třeba nejela napřed bez kočárku. Taky je dobrý mít kočárek s ruční brzdou, ale to asi víš.
záleží na kočárku.
já osobně stála na brusích prvně právě s kočárem, ale se sportovní verzí. dítě je tam upoutané pásy a kočár má jinak postavené těžiště, než s korbičkou - s tou bych se bála. mám kočár s ruční brzdou, který má stabilní širokou základnu.
takže sumasumárum. zkusila bych ještě chvilku počkat. a pak záleží na kočárku, který máš, zda podporuje bezpečné bruslení.
No vidiš to mě ani nenapadlo.Jsem domluvená s manželem že půjdeme poprvé spolu bez kočáru. No a jek vidim na tréning taky budu mit dost času. Dik Týjo
Mohly byste mi teda doporučit konkrétni znašku kočáru ktery je vhodný na brusleni? ![]()
doporuceny na brusle tedyneni, to ti podle me nedoporuci oficialne nikdo, ale mame Jane slalom pro a je na brusleni skvely.
kočár by měl být dostatečně stabilní a pro začátečníky jednoznačně s ruční brzdou. měl by mít dostatečný prostor mezi rukojetí a zadní nápravou, aby jste se nekopaly do kočáru.
já mám quinny speedi, dobře to jde i s vozíkem za kolo v úpravě na jogging (chariot cx nejlepší, nebo courgar s ruční brzdou, crooozer s ruční brzdou).
kamarádky bruslily s casualplay, s jané slalom, asi ten novější je lepší, u starého byla rukojeť moc blízko,..
ale ty které uměly na bruslích bruslily i s jané nomad, xlanderem x3 apod. je to jen o zkušenostech..
hlavní je opravdu ta stabilita!
pokud začínáte, kočár vás podrží, zleoší stabilitu, držíte jinak těžiště sa je to přirozenější a hlavně, brzda za vás zastaví.
jako začátečník jsem v pohodně s vozíkem stačila kamarádům profíkům. jakmile jsem se pustila kočáru, průšvih
![]()
Ahojky,
já teda bruslila už před těhu takže pak s kočárem už to bylo v pohodě. Mám trojkolku bez ruční brzdy a v pohodě. Stejně většinou jezdíš po rovince a zpočátku pomaleji tak mi přijde i zbytečná. Jezdila jsem i s korbičkou (mám teda vložnou tašku do kočáru tak s tím) a jinak bych doporučovala možná síťku přes kočár, u nás dost létají mušky.
Jinak kamarádka začíná na bruslích letos a naopak tvrdí, že s kočárem si je jistější (má se o co opřít)
![]()
No a jaký tip kočáru - všeobecně 4 kolky jsou stabilnější, ale jak jsem psala jezdím s trojkolkou. V obchodě pán upozorňoval, že rozhodně né na brusle ale je to naprosto v pohodě. Prodával tam i croozer a propagoval ten, takže si myslím, že to byl hlavní důvod. ![]()
Natašo pravda, že možná když pak dítě vyroste z kočáru tak to samotné půjde zakladatelce hůř, bude mít jinde těžiště, jinou techniku (nebude používat ruce) apod. ale i to se dá dopilovat
![]()
pandoro - my letos vlezli poprvé na brusle před 3 týdny… podotýkám že Kačátko má 2,5 měsíce. Máme sporťák Hartan (asi edice 2006). A v něm tašku na miminko.
Jinak prý je na brusle lepší bržděný kočárek a pokud nejsi zrovna nejlepší bruslařka nebo máš s bržděním potíže, pouvažuj o něm. Taky mám od kamarádky dobré info. Bežděné kočárky počítají se sportem, čili i rychým delším otáčením koleček…klasický kočárek s tím může prý mít problém. Prý se stává, že může upadnout kolečko. ![]()
Vim že otravuju ale ještě posledni dotaz . Jaké brusle ? A ještš jedna věc měřim kolem 180 cm je to nějaky problém ? Moc dik ![]()
Ahoj, ja jezdim s malym asi od jeho 2 mesicu, bruslila jsem normalne uz predtim, takze spis slo o to zvyknout si, ze neco „tlacim“. S korbickou nebyl zadny problem…
Mame Jane Slalom Pro, trojkolku s rucni brzdou a uplne v pohode.
Jestli jsi 180 cm vysoka, tak doporucuju vyzkouset si ten kocarek s bruslema na nohach, manzel si u toho Jane musi zvedat madlo na tu nejvyssi polohu, protoze ho ty brusle dost „zvednou“, ja si ho obcas upravila taky, vem si, ze jsi hned o 10 cm vyssi… Abys u toho nebyla nejak ohnuta…
Jake brusle.. zalezi na tobe, jak casto budes jezdit, kolik do toho chces investovat… Klidne si nechte poradit v obchode (pokud to neni nejaky mega sport, kde o tom moc nevedi
) od prodavajicich..
velikost by rozhodně neměla být problém, jen ber v potaz, že s bruslemi budeš o cca 8 cm vyšší, abys pohodlně dosáhla na madlo. Já mám Rollerblade a nedám na ně dopustit!
Uff no teda na bruslich budu 2 metrovááááááá už vidim ty pohledy
![]()
nevím proč, vždyť i vysocí jezdí
![]()
Já zas jsme za exota ve městě s Kač v Manduce ![]()