Kočárek - vybrala jsem dobře?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
4.6.10 17:49

záleží, jetsli budeš třeba kočár často skládat, nebo s ním nastupovat do MHD. to se ti pak bude vyšší váha zajídat. na váhu máme každá požadavky jiné, ale pro mě je třeba všechno nad 15kg těžké..

pokud se ti líbí vlastnostmi, taky bych se ostatních neptala.. uvidíš sama..

protože třeba já bych si takový kočár nevybrala ani kdyby mi ho dávali zadarmo a ty by sis evidentně podle požadavků zase nikdy nevybrala ten můj..

jediné, s čím bych měla trochu problém, že značka kočárku, resp. neznačka. nemáš jistotu nezávadnosti materiálů, bezpečnosti konstrukce, kočárem se určitě nikdo moc nezabývá.. pro mne by tyhle věci byly důležité, a to hodně, ale i tady máme každý jiné hranice.. (nedávno tady byl případ prasknutí konstrukce, u jiného zase sjetí korby z podvozku..)..

jsem ráda, že o autosedačce neuvažuješ, píšeš, že po sestřenici, předpokládám nebouranou a ne starší 5 let. (plast není nesmrtelný a nad 5 let se to nemá používat, můžou být mikrotrhlinky a při zátěži se sedačka zachová jinak.. ). každopádně bych si ale zjistila značku a typ a mrkla sama, jestli je opravdu bezpečná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
4.6.10 18:37

Naprosto souhlasím s výše uvedenými názory. Osobně bych si kočárek nevybrala, ani kdyby byl zadarmo. K takovým kočárkům nemám důvěru (evidentně polská výroba, žádná značka, bezpečnostní atesty a pod. ) a dále bych měla obavy z případné reklamace výrobku. V okolí znám několik maminek, které s podobnými kočárky jezdí a už na dálku je slyšet vrzání podvozku. Podle mého názoru je lepší kočárek si vyzkoušet ( ovladatelnost,hmotnost, skládání - pro mě dost důležité, často skládám kočár do auta ). Mám Mutsyho a v žádném případě bych neměnila, 100% spokojenost. Takže na mě rozhodně nebrat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.6.10 14:49

No hlavně že se líbí tobě a vyhovuje tvým kritériím, ale chápu, že dáš i na názor maminek s praxí.
Ano kočárek je viditelně humpolácký a těžký - to někomu vadí, nekomu ne..
Ale nevýhoda se v zimě může stát výhodou - tyto kočárky většinou jediné se prodírají snadno sněhem a břečkou a nafukovací kola zvládají lépe výstřelky zimního počasí.
Jenže na druhou stranu - sníh je max 3 měsíce a potom se celý rok taháš se zbytečně těžkým kočárem.
( já mám lehký kočár s plastovými - taková guma- kolečky a ve sněhu jsme bojovali - ale ted si ho nemohu vynachválit).
Dále by mi nevyhovovalo, že nejsou otočná aretovací přední kolečka - což může být i čtyřkolka - zatáčení je fuška s takovým kočárem - prostě zvednout a otočit..Do toho 10kg dítě plus nákup a budeš toho mít při desátém patníku dost..
Také vizuálně to není můj typ - přemíra nafouknutého textilu.
Nevím, zda je spodní část té boudičky odepínací - protože když dáš pak sporták do lehu, může ti to vyset až těsně nad zem ( a že jsem to už u pol. kočárků Tako viděla).Jsou tyto kočárky celkově dost nízko.
I přesto je dost bytelný, přehazovací rukojet je super, košík také velký, odpružení a houpání je k nezaplacení (co já bych za to tenkrát dala)..
Má svá negativa, ale i pozitiva.. Ty asi víš nelépe co bude převažovat.
za mě - vadila by mi váha a neotáčející kolečka - vše ostatní bych skousla.
a tak cena je samozřejmě super. :mavam:

Ps. designově se mi líbí spíš kombinace černé ( např s květy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.6.10 16:04

ahoj,já podobný kočárek měla a rychle jsem se ho zbavovala.Je strešně těžký,jak na skládání do auta,tak cestování vlakem a autobusem.Prece jen se s nim budes nejvic tahat ty:-((Já už mám šesty kočárek a u značky Jané taky zůstanu,vyzkoušela jsem typ Slalom Pro i Nomad a doporučuji Slalom pro.Neznám lehčí a kvalitnější kočár.Je sice dražší,ale proč si kupovat nový,kup si po jednom dítěti a cena bude víc jak poloviční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.6.10 23:13

Před šesti lety jsem koupila kočárek Tako, nemá dodnes jedinnou závadu, slouží jako záložák u babi, projede všechno, v zimě i hromadou sněhu :mrgreen: . Nicméně jsem kdysi měnila za lehčí, protože ta váha s ročním dítkem + nákup atd… do busu jsem ho teda nezvedla.
Měla jsem ho první u nás ve městě :oops: a první jsem jezdla s trojkolkou s otočným předním dvojkolem :-) .Otočila jsem ji i s děckem a plným košem jedním prstem.
Rozdíl v ovladatelnosti neskutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.6.10 08:27

Ono sice bude osklive, co napisu. Ale normalne pomaham v Pze maminkam do MHD, ale pokud vidim, ze maji tento tankoidni typ a v nem treba sedici rocni dite, tak odhadnu, ze vaha kocarku s ditkem a nakupem je minimalne tak 25kg a do pomahani se nehrnu.

Tuhle kdyz mi pani rikala, tak jsem odchytla pana s tim, ze tenhle kocarek je na mne tezky. I pan kolem padesatky po pomoci do klasicke vysoke tramvaje funel jak sentinel :roll: a rikal - no to je tiha - co to je za kram :oops:

• Citovat
  • Upravit
3241
7.6.10 08:34

:mrgreen: :mrgreen: Ale, upřímné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
7.6.10 14:17

Asi tak :lol: :lol: :palec: . Koupit třeba použitý, ale rozhodně kvalitnější. A hlavně lehčí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
10.6.10 09:22

Tak za mě taky nebrat,viděla jsem takovej kočárek zblízka,je tam hrozně moc látky,takovej moc vypolstrovanej,nebo co,vypadá velkej,ale vedle mýho,kterej je poloviční,ta sedací plocha je úplně stejná,jen tyhle nízký „autobusy“ maj prostě všeho nějak moc,zdá se mi že zbytečně,to fakt radši z druhý ruky nějak elegantnější,a kola jsou super aretovací,tohle budeš muset v každý zatáčce zvedat,to si neumím představit. :mavam: Teď maj být nový zn. CANU,vypadaj krásně,zkus kouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabriela Ležáková
6.7.10 13:13

kočárek torent

Ahojky,kočárek značky TORENT mám,sice v zelené barvě,protože máme kluka,ale jsem sním velice spokojená,jezdí se sním úžasně,nemusíš se vůbec bát,zajedeš všude.Je prostorný a to je důležité a i vzhledově vypadá moc hezky.Objednávala jsem ho právě z toho aukra,obchod proběhl v pořádku,kočárek jsem platila až při jeho převzetí.Doufám,že se rozhodneš dobře a hodně štěstí.S pozd¨ravem Gabča. :-D :-P

• Citovat
  • Upravit
6882
6.7.10 13:28

Ahoj :mavam:
Tento kočárek se prodává pod mnoha značkami ARO, TAKO, KAJTEX, PALEX. Zkoušela jsem podobný kočárek vozit, ale nechtěla bych ho. Byl na mne hrozně tuhý a vrzal. Měla jsem strach se do něj trochu opřít, když jsem zkoušela najíždět ze silnice na chodník. Kamarádka měla ARO a neustále ho reklamovali - upadlé brzdy, při jízdě šel stále na pravou stranu a nakonec jim konstrukce praskla. Nemám k těmto polským kočárkům důvěru.
Já jezdila a budu jezdit s Knorrem Nizzou. Jen mne trochu rozezmálo přirovnání, že je podobný tomu tvému :) To zdaleka ne :roll: Jezdila v něm moje dcera, pak ho měla chvíli půjčený sestra. Kočárek je bez vady, nikdy jsem neměla defekt a za celou dobu nebyla potřeba ani reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
6.7.10 13:31

Jak už se tu psalo - je hodně polstrovaný a tudíž v létě v něm je prckovi strašné horko. Jak v hluboké verzi, tak ve sporťáčku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.7.10 13:46

My měli kočárek TAKO na první dítko a na druhé dítko už jsem šla radši do ojetého Janéčka.
Fakt radši ojetý kvalitní kočár než mizerný z Polska.
Kromě jiného, co už bylo zmíněno:
Ty kočárky ještě jakž takž vypadají, když jsou s vloženou korbou, ale když se z nich pak má udělat sporťák, tak se mi nelíbí. To je samosebou každého věc a jinému se ty kočáry i tak líbí. Jenže právě my když vyndali u Taka korbu, tak teprve jsem zjistila, jak mizerně jsou tam udělaný kšíry na dítko, jak nedrží podnožník a byl i hodně krátký.Jo po pár jízdách začaly padat brzdy a přes opakovaný opravy i toho podnožníku padaly pořád. No jo a vybavuju si, jak nám pořád zatáčela kolečka.

No ale k těm výhodám - je to tank, kterej projede všechno. Hlavně ten sníh. Do kopce po kamenitý cestě jsme s nim vyjeli líp než s Janéčkem. :-) Je tam pro dítko víc místa a fakt to s dítkem míň hází v terénu než třeba v Janéčku. :-) Ale za ty opravy už by mi to nestálo. Ten starší kluk šel už v 11m do golfek, protože se mi už Tako nechtělo tahat do schodů a tak. Nejen doma, ale kdekoliv ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pretty
18.7.10 23:47

mám stejný

ahoj, tak já mám prakticky stejný, kombinace černé a béžové s kruhy jsem spokojená, protože je veliký, nafukovací kola, v terénu se s ním jezdí perfektě,má velký košík, kupovali jsme ho loni v létě a už pomalu přejdeme na golfák, tak jestli chceš klidně ti ho se vším všudy za polovic nechám ;) mě teda stál přes 7 nový :( ale v krámu… psi.mysteria@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
lkatulinda
3.5.11 10:03

Ahoj, kočárek mám, je supr. je fakt, že šátkujeme, jsem daleko na vesnici, na nádraží chodíme hodinu pěšky lesem, ale nikdy nezklamal. MHD neřeším, zvednu ho sama (jsem dost silná), nebo někdo pomůže. nejezdíme tak často. Píchly jsme jednou, jiný než nefukovací kola bych nebrala, pač jezdímě hodně terénem. Mám i sedačku, je supr, nechápu, proč píšete nebrat. Nic co nemá normy by neprošlo, tato normy má, znám ještě 2 maminky co jí mají a je supr. Lehoučká, k barvě kočárku a pohodlná. Kočárek je hodně vzdušný (dá se otevřít celý zadek, okýnko nahoře atd, je moc pohodlný a vzdušný), já bych určo šla, nevím, k čemu jw kočárek za 20 000, když ti dítko ve 2 letech běhá samo a kočárek už je na nic (já osobně jakmile se malá postaví, tak kočárek uklízím)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4