Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím někoho, kdo má kočárek Teutonia, aby mi napsal názor na něj. Já zkoušela v obchodě Mutsy 4rider a pak Teutonii a ty se opravdu dobře ovládají. Jsem téměř rozhodnutá pro Mutsy,ale byla bych moc vděčná za názor k Teutonii. Děkuji
Za mě rozhodně Mutsy, vozím v něm už druhou kočičku a mohu jen doporučit, 100% spoleh ve všem a všude ![]()
Já mám taky Mutsy, ale Urbanridera a doporučuji ho určitě víc, než 4Ridera. Ale samozřejmě záleží na tom, kde budeš jezdit - 4Rider není tak dobře odpružen jako Urbanrider - ten má odpružení směle konkurující Teutonii. A odpružení určitě nevyužiješ jen v lese nebo na horách. Nejhorší pro třesy dítěte v kočárku jsou rozbité chodníky
Pokud chceš pohodlí pro dítě, tak kup urbana. Naučí se s ním jezdit každý. Mě se taky napoprvé nepodařilo zajet s ním zpět do řady kočárků v obchodě a řekla jsem si, že to ani náhodou a nakonec ho mám a jsem nadšená. Opravdu bych jiný nechtěla ani náhodou!
Teutonia je také velmi kvalitní kočárek. Má ho kamarádka, tak s ním občas taky popojedu
Je velmi dobře odpružený, dá se vybrat z řady podvozků podle toho, jaký se ti líbí nebo hodí a výběr je také u doplňků… Řekla bych, že jsou oba kočárky srovnatelné a záleží spíš na tom, co se tobě líbí víc.
Jo a doporučila bych ti vybírat hlavně podle sporťáku - korbičku budeš používat opravdu jen pár měsíců, kdežto se sporťákem prožijěš 1,5 až dva roky. Tak se nenech strhnout pěknou korbičkou a raději si porovnej sporťáky ![]()
Přeju dobrou ruku - podle mě vybíráš ze dvou nejlepších kočárků na trhu a ať sáhneš kam sáhneš, budeš spokojená!
Mafině věř, ta to má v malíku, opravdu!!!
![]()
Mám taky UR a doporučit můžu, Teutonii neznám ![]()
Já se chci zeptat, jak velká je sedačka sporťáku mutsy? Já bych byla ráda za něco co využiju až do konce kočárkování. Ještě jsem ho naživo pořádně neviděla, tak nějak nemám představu. díky
My máme Teutonku Fun systém a doporučuji ![]()
Není těžká, dobřé se skládá do kufru. Sporťák je pěkně prostorný a dobře krytý. Jezdíme s ním hlavně na vesnici.
Já u Mutsy řeším hlavně hlubokou korbičku. Čekáme mimi koncem června a tak budu potřebovat vozit i v zimě, což je problém, protože ta je malá. Sporťák neřeším, protože všech co jsem se ptala a měli např.trojkombinaci, mi řekli, že sporťák nakonec prodali a koupili golfáč - skladnější. Asi se na tu Teutonii zajdeme podívat teď o víkendu do obchodu Dětský ráj. Mají tam předváděčku. Zatím podle reakcí zde i jinde na diskuzích vede Mutsy.
Ale moc děkuji! ![]()
Korbičku fakt neřeš, není důvod si myslet, že velikost dítěte bude tím důvodem, proč bude nutné přejít brzo do sporťáku. Já mám kluka 4,5 měsíce a už pomalu sporťák chystám ne proto, že malej by se nevešel, co do velikosti bychom zimu klidně dojezdili, ale proto, že tam prostě nechce být. Chce vidět ven a to v korbě nelze. Sporťák je u Mutsy i Teutonie dobře chráněn proti zimě, fakt není problém tam mít i čtyřměsíční dítko. Některé holky byly nuceny z podobného důvodu jako to teď řeším já také tak brzo přejít a přežily zimu v pohodě.
Sedačka u Mutsy sporťáku je fakt dost velká co do výšky. Stejně tak ale Teutonia. Co do šířky jsem Mutsy neřešila. Já nemám ráda, když sotva sedící dítě se v té široké sedačce klátí, takže jsem ráda, že je u Mutsy užší. Ale určitě není nějak extrémně úzká, nevím tedy aspoň o nikom, kdo by si stěžoval. Holky co mají Mutsy většinou jezdí až do padnutí, protože když máš tak úžasný kočárek (hlavně tedy s podvozkem Urbanrider), tak se ti prostě do nějakých golfek opravdu nechce.
Ja mam Teutonii spirit(trojkolka), ovlada se vyborne, zvladna se to i jednou rukou. Fakt je, ze korbicka je trochu uzsi nez u ostatnich kocarku (nevim jak je na tom Mutsy). Myslim, ze je to OK, pokud ovsem nebudes mit mimi problem s kyclemi. Ale to by asi byl problem u vsech modernich kocarku, pak by se ti tam mimco s deckou na kycle nemuselo vejit. Jinak mi prijde jako dobry kocarek (v obchode mi rikali, ze Mutsy byva casto reklamovan). Teutonie Spirit ma pomerne velky ulozny prostor, coz je super a taky doporucuju rucni brzdu. Asi neni nutne potreba, ale zkusila jsem si jezdit i s kocarkem bez brzdy a pokud si na ni zvyknes, nechces jinak…
Je pravda, ze mi, ale prijde, ze jine kocarky jsou mnohem promyslenejsi, co se zatepleni tyce. Napr. Teutonie ma pomerne maly protivetrny kryt na korbicce nanozniku, jo a pozor jen tak se do korbicky nevejde velky fusak, musis bud koupit original „hnizdecko“(coz doporucuju pac ma i polstrovani na fixaci hlavicky, takze se ti v kocarku male mimi nenatrasa ze strany na stranu), nebo takovy ten co, se da zmensit.
Keren my teda máme do Teutonky velký fusak beránka a vleze se tam krásně
a korbička je jedna z těch větších než u ostatních kočárků( měřeno na prodejně)např. oproti Casualu je to poměrně znatelné, pokud teda nesrovnávám s polskými kočáry, kde korba je obr, ale zbytek…
My zkouseli na krame velky fusak primo od Teutonky a ten se tam vesel, ale musel se poradne napechovat a jen jsem nemela poneti, kam dat mimco (mimochodem na to nas upozornila hned prodavacka, tusim, ze jine fusaky napr. zkracovaci Emitex jsou v poho), s berankem nevim, proste netvrdim, ze se tam nic nevejde, jen to chce radeji vyzkouset.
Souhlas jsou i mensi korbicky, ale i vetsi, jestli si spravne pamatuju, tak napr. Bugaboo ci Concord ma celkem velkou…ja sla taky do Teutonky, ale s tim, ze pri nejhorsim nasadim sportak a dam ho do lehu, coz u Teutonie jde a navic lze koupit i tzv. prodluzovaco nastavec, takze sportaka predelas na korbicku a mimi ma zakryte nohy. Nejsem zrovna priznivec posazovani do sportaku, kdyz mimco jeste samo nesedi.
Keren píše:
Ja mam Teutonii spirit(trojkolka), ovlada se vyborne, zvladna se to i jednou rukou. Fakt je, ze korbicka je trochu uzsi nez u ostatnich kocarku (nevim jak je na tom Mutsy). Myslim, ze je to OK, pokud ovsem nebudes mit mimi problem s kyclemi. Ale to by asi byl problem u vsech modernich kocarku, pak by se ti tam mimco s deckou na kycle nemuselo vejit. Jinak mi prijde jako dobry kocarek (v obchode mi rikali, ze Mutsy byva casto reklamovan). Teutonie Spirit ma pomerne velky ulozny prostor, coz je super a taky doporucuju rucni brzdu. Asi neni nutne potreba, ale zkusila jsem si jezdit i s kocarkem bez brzdy a pokud si na ni zvyknes, nechces jinak…Je pravda, ze mi, ale prijde, ze jine kocarky jsou mnohem promyslenejsi, co se zatepleni tyce. Napr. Teutonie ma pomerne maly protivetrny kryt na korbicce nanozniku, jo a pozor jen tak se do korbicky nevejde velky fusak, musis bud koupit original „hnizdecko“(coz doporucuju pac ma i polstrovani na fixaci hlavicky, takze se ti v kocarku male mimi nenatrasa ze strany na stranu), nebo takovy ten co, se da zmensit.
Keren mohu se zeptat kde jste koupili to polstrování na fixaci hlavičky?
Já mám Teutonii spirit už na druhé dítko, je super, za mě rozhodně doporučuju, akorát vv tom sporťáku mi ta fixace hlavičky tochu chyběla, zvlášť když byl syn ještě malej.
A musím potvrdit, že kočár i potah vypadá pořád jako novej, a to většinou nepoužívám ani pláštěnku ![]()
tak ještě jednou já a přihlášená ![]()
nánožník - po tom co jsem koupila ke golfkám univerzální nánožník Emitex, tak jsem ho pak používala i ke sporťáku a seděl skvěle. Je fakt že tenhle Emitex je víc takovej pevnej, teplejší.
Jinak kočárek se bezvadně ovládá jednou rukou, což teď maximálně oceňuju, když vedu za ruku druhé dítko.
Taky se mi původně líbil i Mutsy, ale po tom co jsem si ho zkoušela v obchodě jsem dala jednoznačně přednost Teutonii.
Davam link, co mam na mysli, da se pouzit jako fusak (pouzivam i v zime, ackoliv vypada celkem slaby, tak obliknu kombinezu a hodim malou do fusaku, pokud je hodne velka zima, tak jeste radeji zabalim do deky, ale to mi vzdy prijde, ze uz je moc), potom se da oddelat ten polstarek a dat i do sportaku, to jsem jeste nevyzkousela, protoze mala ma teprve 3,5 mesice. Rekla bych, ze sezenes vsude, kde prodavaji Teutonie.
Ahojky,
já teď taky řeším kočárek pro naše první mimi, už tu mám prostudované snad všechny možné diskuze. A taky mám spoustu rad od kámošek.
Do finále mi postoupily 2 - Mutsy Urban Rider a Teutonia Mistral S.
Jelikož budeme mít miminko v červnu, vím, že bych taky asi měla vybírat podle velikosti korbičky. Tu má podle údajů z netu, Mutsy 73cm, Teutonia 76cm. Ale na druhou stranu hodně dětí už v půl roce v korbě být nechce, a se sporťákem budu jezdit 2 roky, a s korbou tak max. 9 měsíců. Takže ta korba není asi zas tak důležitá.
Moje 3 kamarádky Teutonky mají a jdou s nimi moc spokojeny. Teutonii jsem „řídila“ a byla to paráda, sice jenom po ulici a v obchodě, ale kamarádka s ní jezdila letos ve sněhu nich na vsi bez problémů.
Mutsy jsem už taky projela, sice ne Urbana, ale 4rider, přišel mi oproti teutonce malinko nemotornější, má kola docela blízko u sebe - tím myslím přední a zadní, tak se s ním trošku blbě např. najíždí na obrubník.
My potřebujeme kočár jak do terénu - což tedy budem praktikovat o víkendu, tak do obchodního centra - což bude asi častěji, z toho důvodu chci otočný kola (náprava - Mutsy), do MHD, dobře skladnej do auta, jo měl by bejt lehkej ale to se asi neslučuje ![]()
Myslím, ale že pokud vybereme jeden z těchto dvou kočárků, nemůžeme udělat chybu.
Vyrábí to Němci a Holanďáci, tak těm bych taky věřila.