Tchýně davá malýmu Pribiňáčka

1769
16.2.11 15:08

tchýně davá malýmu pribinaka

ahoj holky, tak ted jsem tak neuveritelne vytocena, ze si to neumite ani predstavit :cert: :cert: byla jsem s prckem venku a cestou jsme se stavily u tchyne, malej spal tak jsem ho nechala na zahrade a sla do vnitr a kecame s tchyni (musim rict, ze svoji tchyni mam moc rada, vzdy nam pomahala a mozna si sni rozumim vic nez se svoji mamou :-? ) a tak rikam
" pristi tyden jdem k doktorce, tak treba nam uz dovoli naky prikrmy"

tchyne: " vyprdni se na doktorku a normalne mu dej treba housku 8-o "

Ja: " no to nedam, doktorka mi naposledy rekla ze zatim jen kase, tak budu davat jen kase, dokavad sama nerekne ze uz muzu zacit"

tchyne: " ja mu stejne davam pribinaka kdyz ho hlidam 8-o 8-o :pocitac: :pocitac: "

Ja: " no to si delas srandu, nechci aby jsi mu davala takovy hnusy!! ja sama pribinaka nezeru protoze to je hnus chemickej, max. az bude starsi tak dostane bilej jogurt, napr. holandii nebo jihoceskej!!"

tchyne: „fuj, tak ja mu bilej jogurt davat nebudu, ani ja ho nejim. me chutnaj pribinaky“

no muzu vam rict ze jsem se zbalila a odesla. a co mam ted delat?? nechci ji ho prestat pujcovat, je to jeji prvni vnuk ale bojim se ze mi odkejve ze mu to davat nebude a za mojima zadama mu to bude rvat. ja jsem táááááááááák vytočená :pocitac: :pocitac: jo a malymu bude 23. 5 mesicu, sama mu davam jen mlicko a obcas kasicku. co bude az bude mit zuby? uz ted rika ze se tesi jak mu da gulas :evil: ja ji dam gulas!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7887
16.2.11 15:13

Market, 5m mimco nema jíst pribináky, ja kupuji sice Kubikovi lipanka, ale až když mu bylo 14m. Tchyne taky na me tohle zkousela, sdelila jsem ji, že proste bude dostavat to co ja uznam za vhodne a ne to co ona a pres to nejede vlak. Jinak muj syn byl plně kojeny do 6ti mesicu a pak jsme začali s příkrmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
16.2.11 15:13

ahoj známá dávala malé od 4.mesicu pribinaky a polivky a v pohode…
tak ja nevim,fakt radsi co rekne doktorka..

• Citovat
  • Upravit
1186
16.2.11 15:14

asi neporadím, moje máma mi dělala to samý, já jí nechala pro malou přesnídávku, a když jsem si ji vyzvedávala, malá nacpaná jogurtrama všeho druhu s tím že prý přesnídávku nechtěla. tak jsem jí jim začla dávat na hlídání až po druhým roce a jen dvakrát do měsíce, protože jsou taky schopný slíbit že nic nedají a nedodržet to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.2.11 15:16
janik73 píše:
Market, 5m mimco nema jíst pribináky, ja kupuji sice Kubikovi lipanka, ale až když mu bylo 14m. Tchyne taky na me tohle zkousela, sdelila jsem ji, že proste bude dostavat to co ja uznam za vhodne a ne to co ona a pres to nejede vlak. Jinak muj syn byl plně kojeny do 6ti mesicu a pak jsme začali s příkrmem.

to me nemusis rikat, ja taky nechci aby jedl pribinaka. nehledne na to ze jsem ani nezkouseli zeleninku, aby ji pak vubec chtel kdyz uz dostava pribinaka. jsem opravdu vytocena. a jeste mi rekne, snedl ho celyho, proto pak odpoledne vypil jen pul mlicka :zed: :zed: a jeste mi rekne, ze ona taky svoje deti krmila hned od zacatku vsim moznym, sakra co mi je do toho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.11 15:18

myslim ze to delaji vsechny babicky…jen nektery to taji vic jiny min :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.2.11 15:18
lenk píše:
asi neporadím, moje máma mi dělala to samý, já jí nechala pro malou přesnídávku, a když jsem si ji vyzvedávala, malá nacpaná jogurtrama všeho druhu s tím že prý přesnídávku nechtěla. tak jsem jí jim začla dávat na hlídání až po druhým roce a jen dvakrát do měsíce, protože jsou taky schopný slíbit že nic nedají a nedodržet to.

no to prave ja nechci ji ho davat az takhle pozde, ale asi nic jinyho nezbyde. ja mu jeste ani nedala presnidavku, fakt jen mlicko a kasi a ona ho rve pribinakama protoze ji chutnaj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.2.11 15:20
mikitaa píše:
myslim ze to delaji vsechny babicky…jen nektery to taji vic jiny min :mrgreen: :mrgreen:

ach jo, tobe by to nevadilo? myslis ze moc vyvadim? :nevim: opravdu me to vytocilo, pred mesicem ji rikam, ze mi doktorka rekla ze zadny prikrmy protoze ja jsem snad alergicka na vsechno a u nas v rodine je alergii jak blazen a ze to nebudem malymu zbytecne vyvolavat, tchyne mi to odkejve a pak mi rekne ze ho rve pribinakama :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
16.2.11 15:21

já myslím, že to přeháníš, neuraž se…konkrétně s tím, jakej je to hnus chemickej…to je podle mě i ten jihočeskej jogurt…plnej plísní…chápu, že je to Tvý dítě, ale asi bych z toho nedělala taková drama…sorry, toť můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
16.2.11 15:22

Ahoj,taky mám takovou tchyni :cry: .
Dělala mě to tak s prvním a já vždy rostla!!!
A ještě se jako divila proč to nechci ještě dávat :zed: .
Ted u druhýho jsem už vyléčená a dřív jak po roce věku ho tam na hlídání nedám.
A Pribináky se prý do roku nemají dávat vůbec, kůli tomu, že je tam tvaroh. Co říkala teda dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.11 15:23
market.s.87 píše:
mikitaa píše:
myslim ze to delaji vsechny babicky…jen nektery to taji vic jiny min :mrgreen: :mrgreen:
ach jo, tobe by to nevadilo? myslis ze moc vyvadim? :nevim: opravdu me to vytocilo, pred mesicem ji rikam, ze mi doktorka rekla ze zadny prikrmy protoze ja jsem snad alergicka na vsechno a u nas v rodine je alergii jak blazen a ze to nebudem malymu zbytecne vyvolavat, tchyne mi to odkejve a pak mi rekne ze ho rve pribinakama :pocitac:

ale jo…taky sem byla nasrana kdyz mi tchyne do maly ve 4 mesicich narvala bramborovou kasu…jeste uz nekolik dni starou…ale proste kdyz budes vyvadet tak jediny ceho docilis je ze mu to bude davat dal jen to bude tajit…ja to resila tak ze se snazim mit malou u tchyne porad na ocich a nenechavam ji tam samotnou. ale je mi naprosto jasny ze i tak do ni procpe sem tam neco co nema…je to nejaka nemoc babicek nebo co…ale teda ja nejak extra nevysiluju…terce nikdy spatne nebylo tak co uz no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.2.11 15:23

No, kdyby dítko bylo starší, tak nic neřeknu, ale 4 měsíčnímu dítěti, který má být jen na mlíku a po 4. měsících začínat s příkrmama (kojené do 6m a od 6m příkrmy). Malej si vzal rohlík v 8m a jogurty dávám asi od 7m (bílou Activii). S těma doktorama je to taky tak nějak blbý, protože jeden ti řekne tohle a druhej tamto, takže bych se řídila svym rozumem a ne lékařskym. Mě doktorka řekla, že od roka může vše, samozřejmě krom uzenin, to může šunku a pikantní atp. to mu dávat nebudu a ovocný jogurty má taky od toho roku. Moje máma by mu byla taky schopná dát všechno a zkoušela nějaký mastný jídla a pití s bublinkama, tak jsem jí vynadala a malýho na hlídání jí dávat nechci a nebudu. Druhá babička poslechne,takže to co mu sebou dám, tak mu dá a nic jinýho. Jinak už jsem taky slyšela, že máma dala ve 3 měsících svíčkovou s knedlikem 8-o . Asi si myslej, že maj žaludek jak prase, který sežere a stráví vše. Snad mu po tom nic nebylo? Jinak pribiňáka my taky, ne, ale Lipánka už párkrát měl. Takže bych si s ní asi promluvila a nebo vyslala tatínka, že takhle malý mimčo to fakt ještě nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
16.2.11 15:24

To bych tchýni pěkně vysvětlila, že to je MOJE dítě a bude ho krmit tím, co JÁ řeknu! Já mám taky takovou tchýni, co si myslí, že když ona vychovala 2 děti, tak ví ohledně dětí všechno, ale i manžela jsem instruovala, ať jí to vysvětlí a opravdu si nic nedovolí udělat jinak, než jí řekneme my. Tohle se mi stát, tak bych asi vraždila. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.11 15:25

kdyz si vzpomenu ze u nas na dedine jsme mladsi sourozence mely na hlidani my starsi a co vsechno jsme do nich cpali :mrgreen: tak nejakej pribinak je uplna pohoda :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.02.11 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
16.2.11 15:25

Market, jestli jsi alergička, tak spíš bych byla opatrna, moje mamča hlída Kubíka od narození, snaží se mu dát taky občas něco s čím nesouhlasím, ale není na nic alergicky, takže pohoda, ale tchyne mu v jeho 6m privezla cokoladu a chtela mu ji nacpat, takze to jsem nezkousla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí