Kočárek trojkombinace - vajíčko - ano či ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3507
16.8.23 13:26

@Pidulka1991 Taky Britax nikomu necpu - ja to resila pred 12ti lety, kdy treba jeste ani nebyly ty sedacky s pultikem apod :D Co je nejlepsi dnes nemam tuseni… Jsem si ale jista, ze to nebude vejce z noname trojkombinace, a to byla cela moje message :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.8.23 13:43

My poridili dvojkombinaci Thule a k tomu pres adaptery vajicko Cybex Cloud Z, se kterymjsme byli maximalne spokojeni. Mimo auto se da roztahnout skoro do lehu, takze mimco neni v te blbe vajickove poloze, kdyz se coura treba po nakupech a zaroven je k nemu otocna zakladna, ktera usnadnuje manipulaci s ditetem, pri nasedani do auta. Mozna ma tyto dve funkce i jina znacka, jen nemam takovy prehled, ale ja bych bez toho uz vajicko nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.23 14:27
@Vendula12 píše:
Ahoj maminky, před námi je nelehký úkol vybrat kočárek. 😁 Rozhoduji se jestli trojkombinaci nebo dvojkombinaci. Někde jsem slyšela, že je lepší mít dvojkombinaci a sedačku do auta (vajíčko) zvlášť a jindy, že je to jedno. Jakou máte zkušenost vy? Šli byste do vajíčka zvlášť, nebo toho v rámci trojkombinace?

Měla jsem trojkombinaci. Hodně jezdim a tahat sebou podvozek i korbů bylo na šišku ( párkrát jsme tak jeli). Pro mě bylo mnohem jednodušší si s podvozkem přijet k autu, precvaknout, složit a odjet. Byla jsem po císaři, takže jsem se s vajíčkem netahala. Kamarádka je pravý opak. Ta na trojkombinaci nadává kudy chodí. Pokud by bylo nějaké příště, znovu bych sáhla po trojkombinaci ale s „lepším“vajíčkem. Teď jsme si třeba mohli vybrat se 2 typu :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14018
16.8.23 14:34
@DandátkoP píše:
Vsak to jsem vubec nenapsala. Jen jsem napsala, ze bych brala trojkombinaci jen v pripade cybexu. Je to muj pohled, ale nic o bezpeci tam nemam. :mavam:

Spis nechápu proč? Joie je kvalitní sedačka, romer taky dela sedačky i kočárky, cybex to samé. Spis jsem tím chtěla říct, ze nemusí to být trojkombinace od cybexu. Dat si hlavně pozor na to, co je za vajíčko v té “trojkombinaci”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
16.8.23 14:42
@Anonymní píše:
Měla jsem trojkombinaci. Hodně jezdim a tahat sebou podvozek i korbů bylo na šišku ( párkrát jsme tak jeli). Pro mě bylo mnohem jednodušší si s podvozkem přijet k autu, precvaknout, složit a odjet. Byla jsem po císaři, takže jsem se s vajíčkem netahala. Kamarádka je pravý opak. Ta na trojkombinaci nadává kudy chodí. Pokud by bylo nějaké příště, znovu bych sáhla po trojkombinaci ale s „lepším“vajíčkem. Teď jsme si třeba mohli vybrat se 2 typu :nevim: :nevim:

Taky jsem byla po sekci. Jednodussi pro mě bylo ke sportaku dokoupit korbu. Vajíčko šlo samozřejmě nacvaknout na sportak🤷‍♀️.. na druhou stranu mi bylo jedno jestli nacvaknu korbu nebo vajco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
16.8.23 16:02

Většina trojkombinačních vajíček je leda na panenku. Pro dítě v případě nehody nejsou bezpečné, neochrání ho. Ale jsou i výjimky, můžeš v trojkombinaci koupit i vajíčko Nuna, Joie, Avionaut, Cybex, někdy i BeSafe. Takže záleží.

Každopádně když koupíš vajíčko samostatně, neznamená to, že nepůjde na kočár. Myslím, že všechna kvalitní a bezpečná vajíčka mají stejnou „koncovku“, takže je přes adaptéry nacvakneš na libovolný kočár

Až budeš vybírat, hledej bytelné vajíčko, dostatečně prostorné (alespoň do 83 cm) a s dostatkem zmenšovacích vložek, které zajistí, že i novorozenec tam bude pěkně natěsno a nebude mu lítat hlavička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.23 19:09
@Pidulka1991 píše:
Taky jsem byla po sekci. Jednodussi pro mě bylo ke sportaku dokoupit korbu. Vajíčko šlo samozřejmě nacvaknout na sportak🤷‍♀️.. na druhou stranu mi bylo jedno jestli nacvaknu korbu nebo vajco

No ale nemusela se tahat do auta :nevim: jako sporťák potom ano. Ale ten půl rok jsem si prostě vystačila s vejcem.

• Citovat
  • Upravit
14018
16.8.23 22:49
@Anonymní píše:
No ale nemusela se tahat do auta :nevim: jako sporťák potom ano. Ale ten půl rok jsem si prostě vystačila s vejcem.

Tak teď tě fakt nechapu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.23 23:01

I kdyz mas dvojkombinaci, tak na to kvalitni vajicko obvykle jde cvaknout

Takze zasadni jsou jednotlive znacky, proste vejce nesmi byt no name.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
1.9.23 20:37
@lucynka25 píše:
Já měla dvojkombinaci, autosedačku jsem kupovala zvlášť, otočnou.

Otočné vajíčko? To je? Předpokládám, že v dotazu jde o vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
1.9.23 20:54
@lalaláček píše:

Ano jsou otocne baze do kterych cvaknes vajicko.
Ja trojkombinaci mela. Komplet od Cybex. S bazi, ale neotocnou. Kocarku jsem se zbavila rychle. Dneska bych nevolila uz ani Cybex vajicko (tezke jak…) ani neotocne baze. Jako pokracovacku mam v 2. aute otocnou sedacku a to je super. Kazdopadne “no name” vajicko bych nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
1.9.23 22:07
@lalaláček píše:

Ja mela vajicko Cybex Cloud Z a k tomu otocnou bazi. Perfektni vec hlavne, kdyz ma dite vic jak rok a 10kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
1.9.23 22:43

Mám jenom sporťák (Cybex) s vložnou taškou a taky vajíčko Cybex Cloud Z. Brala jsem ho přesně ze stejného důvodu jako @Ernais - že jde dát skoro do lehu. Jezdíme hodně se staršími dětmi, takže u nás našlo velké uplatnění. Do auta, včetně dovolených, beru jen vajíčko a podvozek, pěšky nebo do autobusu cvaknu na podvozek sporťák (+ ze začátku vložnou tašku). Počítám, že vydrží tak do roka a půl.
Vlastně jsem celý kočár vybírala podle tohohle vajíčka. Za zbytečnou považuji i korbu. Akorát velký krám, ze kterého mimi za pár měsíců vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí