Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
22.9.16 19:47

Ahoj.. Tak se nám stalo něco podobného, jak psala „berusa“. Máme doma taky 4měsíční kotě. Doteď bylo všechno v pohodě. Je to hodná kočička, sem tam si zařádí, ale je to ještě mrně, má na to právo. Ale dneska, když sme přišli domů, tak byla hromádka v koupelně na zemi, kousek od jejího záchůdku. Jsem z toho dost rozhozená a prosím o radu. Co je špatně, proč to udělala? Netrestala jsem ji, spíš jsem začala přemýšlet, jakou má změnu. Jediné co měla za změnu, tak jí dávám asi druhý den jinou značku kapsičky. Mívala Felixe a teď má Shebu. Ale snad jídlem to není :think: Jak jsem byla v klidu jakou máme hodnou mícu, tak teď mám obavy z nedej bože dalšího pokladu kdoví kde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
22.9.16 21:11
@JaninkaŠv píše:
Ahoj.. Tak se nám stalo něco podobného, jak psala „berusa“. Máme doma taky 4měsíční kotě. Doteď bylo všechno v pohodě. Je to hodná kočička, sem tam si zařádí, ale je to ještě mrně, má na to právo. Ale dneska, když sme přišli domů, tak byla hromádka v koupelně na zemi, kousek od jejího záchůdku. Jsem z toho dost rozhozená a prosím o radu. Co je špatně, proč to udělala? Netrestala jsem ji, spíš jsem začala přemýšlet, jakou má změnu. Jediné co měla za změnu, tak jí dávám asi druhý den jinou značku kapsičky. Mívala Felixe a teď má Shebu. Ale snad jídlem to není :think: Jak jsem byla v klidu jakou máme hodnou mícu, tak teď mám obavy z nedej bože dalšího pokladu kdoví kde :(

Klasické rady jsou: počkat, jestli se to bude opakovat. Pokud ano, zamyslet se nad změnou steliva za co nejpřírodnější. Pokud ani to nepomůže, tak se radí přemístit záchod tam, kam chodí a když ho začne používat, tak postupné, pomalu vracet zpět. V mezidobí zkusit vyndat dvířka, jsou-li, sundat vrchní kryt záchodu, rozhodně zbavit se všech vůní do kočičího wc.
A ještě mně napadlo - čím vytíráš tu podlahu v koupelně? Kočky mají jiný čich než lidé a nějaký čistič jí může připomínat značku jiné kočky, tak se jí snaží ukázat, čí je to teritorium jediným a to tím jediným, co takhle malé kotě umí.
A poslední věc - je možná i ta změna jídla. Jestli má po těch nových kapsičkách tužší stolici a bolí ji to, tak si tu bolest ta kočka spojí se záchodem a běžně se stává, že se bolesti bude snažit vyhnout tím, že bude chodit kálet jinam. Takové chování, ale v případě močení, u koček (zejména kocourů) často detekuje zánět močových cest.
Hodně štěstí při odstraňování příčiny a hlavně nezapomenout, že kočka je nesmírně čistotné zvíře, které nečistotou většinou upozorňuje na nějaký svůj problém, nic nedělá naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.9.16 20:15

Čůrání mimo záchodek

Dobrý den, mám takový dotaz, který tu už možná zazněl a jen neumím hledat, bohužel už si nevím rady.
Mám doma rok a půl starého perského kocourka. V 8. měsíci jsme ho nechali vykastrovat. Bohužel, teď téměř po roce se zřejmě pomátl a nekontrolovatelně chodí čůrat mimo záchodek. Na velkou tam normálně jde, ale čůrat chodí zásadně vedle. Stelivo je pořád stejně a tak jsem si to vysvětlovala tím, že chce mít otevřené dveře na chodbu, protože u nich číhal skoro celý den a loužičky dělal právě u dveří. Po té, co jsem mu nechala dveře na chodbu otevřené celou noc a on stejně louži udělal akorát na chodbě, mi ale dochází trpělivost.
Chodí se takhle vyčůrat i do koupelny, ale to jen tehdy, když mu nepustím do vany čerstvou vodu. Takže to vím, že dělá naschvál. Ovšem u tohodle problému jsem žádnou příčinu nenašla. Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Předem díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.9.16 22:11
@tynkag píše:
Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Předem díky za odpověď.

Nech kocourovi otestovat moč na možný zánět nebo spíš i močové kameny. Pro test na kameny nesmí být moč (v době testu) starší než 2 hodiny.

Ta voda ve vaně by mohla naznačovat, že když ji má a dostatečně se napije, tak ho močení nebolí, a proto nechodí jinam. Kočky skoro nikdy nedělají naschvály, spíš tak řeší zdravotní potíže a bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
29.9.16 12:12

Kastrace kocicky?

Jake mate zkusenosti s kastraci kocicky? :) mozna uz zde toto tema bylo ale nez bych procetla vsechny prispevky… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.9.16 12:55

Přidám se ještě k dotazu kastrace.. V kolika měsících se může nejdřív kočička kastrovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.9.16 20:41
@hellivete píše:
Nech kocourovi otestovat moč na možný zánět nebo spíš i močové kameny. Pro test na kameny nesmí být moč (v době testu) starší než 2 hodiny.Ta voda ve vaně by mohla naznačovat, že když ji má a dostatečně se napije, tak ho močení nebolí, a proto nechodí jinam. Kočky skoro nikdy nedělají naschvály, spíš tak řeší zdravotní potíže a bolest.

Byla jsem s ním dnes u veterinářky. Rozbor moče dělala, moč to byla čerstvá, ale řekla, že je zcela v pořádku. Jen že má zvýšené žlučové barvivo, změřila mu pak teplotu a tu měl zvýšenou. Mohlo by to prý detekovat zánět jater a tak dostal antibiotika.
Děkuji za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.9.16 21:01

Ahoj holky :mavam: pořídila jsem si svoji první číču a jelikož je to kocour jak hora (mainská mývalí) tak sem se rozhodla udělat mu pořádné škrábadlo ze stromu no světe div mě to začalo bavit, udělala sem větší a když to viděl známej chtěl udělat strom taky. Strom jsem udělala ale nevím jak ho ohodnotit, co myslíte? Materiálově to vychází cca 900,–
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
30.9.16 16:16

@Tyme

Moc hezký. Jsi šikulka.

Můžeš si klidně říct o přirážku k materiálu minimálně 50-100%. Pokud to nebudou známí, tak i víc.
Viděla jsem podobné stromy na zakázku a dokonce i s menším počtem odpočívacích ploch a cenu nám kalkulovali kolem 2500-3500 tisíc. :roll:

Jen bych možná dala širší sloupky (kmínky), a větší mezery mezi plošinkama. Máme taky větší kočky a když mají „poličky“ blízko sebe, tak ji to spíš vadí. Ale já mám kocoura, který došáhne i na kliku u dveří a stačí mu se postavit na zadní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
30.9.16 18:14

@Tyme moooc pěkný, jsi šikovná :potlesk: chtěla jsem strom vyrobit našim kocourum, ale asi jsem na to moc líná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.16 19:54

Jestli můžu, vrátím se k problému, co jsem psala nedávno. Naše skoro 5měsíční kotě, začalo kadit kousek od svého záchůdku na zem v koupelně. Když to bylo poprvé, tak jsem přemýšlela, v čem mohl být problém. To jídlo to asi nebylo. Ale uvědomila jsem si ještě, že byla přes noc zavřená v koupelně. Někdy tam bývá, když se v noci hodně rozjede. Nebyl v tom problém. Prostě tam usnula v pelíšku. Mívá tam i malé škrabadlo a misky s vodou a granulemi. Možná dorůstá do věku, kdy si nenechá líbit věci se kterými doteď nebyl problém. Tak jsem ji přestala přes noc zavírat a nějak to zvládáme. Dva dny byl bobek zase v záchodě :potlesk:, ale pak se to opakovalo. Důvod fakt netuším. Dnes znovu :zed: Možná ještě jeden problém, co jí může vadit: mám docela divoké dcery 9 a 6 let. Kotě přišlo z rodiny, kde byly taky dvě holčičky, zhruba stejného věku, takže bylo zvyklé. Teď jí ten rachot možná začíná víc vadit :nevim: Dnes bylo doma docela divoko. Holky ji nenechaly moc v klidu, aby si mohla pospat. Odcházeli jsme z domu kolem druhé odpoledne, do té doby od rána skoro nespala. Když jsem se asi po pěti minutách pro něco vrátila, tak Máša už tlačila v koupelně u zdi na zem. Může být třeba doblblá z těch našich holek? Někdy je to u nás fakt jak v cirkuse. A jaktože jí to doteď nevadilo? Omlouvám se, nějak jsme se rozepsala :kytka: a děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.10.16 19:40
@JaninkaŠv píše:
Jestli můžu, vrátím se k problému, co jsem psala nedávno. Naše skoro 5měsíční kotě, začalo kadit kousek od svého záchůdku na zem v koupelně. Když to bylo poprvé, tak jsem přemýšlela, v čem mohl být problém. To jídlo to asi nebylo. Ale uvědomila jsem si ještě, že byla přes noc zavřená v koupelně. Někdy tam bývá, když se v noci hodně rozjede. Nebyl v tom problém. Prostě tam usnula v pelíšku. Mívá tam i malé škrabadlo a misky s vodou a granulemi. Možná dorůstá do věku, kdy si nenechá líbit věci se kterými doteď nebyl problém. Tak jsem ji přestala přes noc zavírat a nějak to zvládáme. Dva dny byl bobek zase v záchodě :potlesk:, ale pak se to opakovalo. Důvod fakt netuším. Dnes znovu :zed: Možná ještě jeden problém, co jí může vadit: mám docela divoké dcery 9 a 6 let. Kotě přišlo z rodiny, kde byly taky dvě holčičky, zhruba stejného věku, takže bylo zvyklé. Teď jí ten rachot možná začíná víc vadit :nevim: Dnes bylo doma docela divoko. Holky ji nenechaly moc v klidu, aby si mohla pospat. Odcházeli jsme z domu kolem druhé odpoledne, do té doby od rána skoro nespala. Když jsem se asi po pěti minutách pro něco vrátila, tak Máša už tlačila v koupelně u zdi na zem. Může být třeba doblblá z těch našich holek? Někdy je to u nás fakt jak v cirkuse. A jaktože jí to doteď nevadilo? Omlouvám se, nějak jsme se rozepsala :kytka: a děkuju za odpověď

Když jsem byla s kocourkem minulý týden na veterině ohledně toho jeho čůrání mimo záchod, řekla mi, že se říká, kolik je doma zvířat tolik by mělo být záchodků *2 = tudíž na jedno zvíře dva záchody. Zkuste pořídit ještě jeden a dát ho na místo, kam chodí. Já ho dneska taky pořídila a vyzkouším to. Třeba to pomůže :) některé kočky jsou až natolik čistotné, že si rozdělí záchůdek na čůrání a záchůdek na kadění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
3.10.16 20:20
@tynkag píše:
Když jsem byla s kocourkem minulý týden na veterině ohledně toho jeho čůrání mimo záchod, řekla mi, že se říká, kolik je doma zvířat tolik by mělo být záchodků *2 = tudíž na jedno zvíře dva záchody. Zkuste pořídit ještě jeden a dát ho na místo, kam chodí. Já ho dneska taky pořídila a vyzkouším to. Třeba to pomůže :) některé kočky jsou až natolik čistotné, že si rozdělí záchůdek na čůrání a záchůdek na kadění. :nevim:

Jojo, já mám dva kocoury a jeden z nich, nevím který, začal kadit na sedačku. V té době měli jen jeden záchod. Tak jsem přidala druhý do místnosti kam chodil kadit, a od té doby je klid. A to mám na každýho kocoura jen jeden záchod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.10.16 15:37

Je pravda, že čůrat tam chodí, ale kadit ne. Hned pořizuju druhý záchod a doufám, že to bude v poho.. Děkuju moc za radu :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.10.16 22:54

@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zem :zed: Vadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná :nevim: Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný