Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.. Tak se nám stalo něco podobného, jak psala „berusa“. Máme doma taky 4měsíční kotě. Doteď bylo všechno v pohodě. Je to hodná kočička, sem tam si zařádí, ale je to ještě mrně, má na to právo. Ale dneska, když sme přišli domů, tak byla hromádka v koupelně na zemi, kousek od jejího záchůdku. Jsem z toho dost rozhozená a prosím o radu. Co je špatně, proč to udělala? Netrestala jsem ji, spíš jsem začala přemýšlet, jakou má změnu. Jediné co měla za změnu, tak jí dávám asi druhý den jinou značku kapsičky. Mívala Felixe a teď má Shebu. Ale snad jídlem to není
Jak jsem byla v klidu jakou máme hodnou mícu, tak teď mám obavy z nedej bože dalšího pokladu kdoví kde ![]()
@JaninkaŠv píše:
Ahoj.. Tak se nám stalo něco podobného, jak psala „berusa“. Máme doma taky 4měsíční kotě. Doteď bylo všechno v pohodě. Je to hodná kočička, sem tam si zařádí, ale je to ještě mrně, má na to právo. Ale dneska, když sme přišli domů, tak byla hromádka v koupelně na zemi, kousek od jejího záchůdku. Jsem z toho dost rozhozená a prosím o radu. Co je špatně, proč to udělala? Netrestala jsem ji, spíš jsem začala přemýšlet, jakou má změnu. Jediné co měla za změnu, tak jí dávám asi druhý den jinou značku kapsičky. Mívala Felixe a teď má Shebu. Ale snad jídlem to neníJak jsem byla v klidu jakou máme hodnou mícu, tak teď mám obavy z nedej bože dalšího pokladu kdoví kde
Klasické rady jsou: počkat, jestli se to bude opakovat. Pokud ano, zamyslet se nad změnou steliva za co nejpřírodnější. Pokud ani to nepomůže, tak se radí přemístit záchod tam, kam chodí a když ho začne používat, tak postupné, pomalu vracet zpět. V mezidobí zkusit vyndat dvířka, jsou-li, sundat vrchní kryt záchodu, rozhodně zbavit se všech vůní do kočičího wc.
A ještě mně napadlo - čím vytíráš tu podlahu v koupelně? Kočky mají jiný čich než lidé a nějaký čistič jí může připomínat značku jiné kočky, tak se jí snaží ukázat, čí je to teritorium jediným a to tím jediným, co takhle malé kotě umí.
A poslední věc - je možná i ta změna jídla. Jestli má po těch nových kapsičkách tužší stolici a bolí ji to, tak si tu bolest ta kočka spojí se záchodem a běžně se stává, že se bolesti bude snažit vyhnout tím, že bude chodit kálet jinam. Takové chování, ale v případě močení, u koček (zejména kocourů) často detekuje zánět močových cest.
Hodně štěstí při odstraňování příčiny a hlavně nezapomenout, že kočka je nesmírně čistotné zvíře, které nečistotou většinou upozorňuje na nějaký svůj problém, nic nedělá naschvál.
Dobrý den, mám takový dotaz, který tu už možná zazněl a jen neumím hledat, bohužel už si nevím rady.
Mám doma rok a půl starého perského kocourka. V 8. měsíci jsme ho nechali vykastrovat. Bohužel, teď téměř po roce se zřejmě pomátl a nekontrolovatelně chodí čůrat mimo záchodek. Na velkou tam normálně jde, ale čůrat chodí zásadně vedle. Stelivo je pořád stejně a tak jsem si to vysvětlovala tím, že chce mít otevřené dveře na chodbu, protože u nich číhal skoro celý den a loužičky dělal právě u dveří. Po té, co jsem mu nechala dveře na chodbu otevřené celou noc a on stejně louži udělal akorát na chodbě, mi ale dochází trpělivost.
Chodí se takhle vyčůrat i do koupelny, ale to jen tehdy, když mu nepustím do vany čerstvou vodu. Takže to vím, že dělá naschvál. Ovšem u tohodle problému jsem žádnou příčinu nenašla. Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Předem díky za odpověď.
@tynkag píše:
Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Předem díky za odpověď.
Nech kocourovi otestovat moč na možný zánět nebo spíš i močové kameny. Pro test na kameny nesmí být moč (v době testu) starší než 2 hodiny.
Ta voda ve vaně by mohla naznačovat, že když ji má a dostatečně se napije, tak ho močení nebolí, a proto nechodí jinam. Kočky skoro nikdy nedělají naschvály, spíš tak řeší zdravotní potíže a bolest.
Jake mate zkusenosti s kastraci kocicky?
mozna uz zde toto tema bylo ale nez bych procetla vsechny prispevky… ![]()
Přidám se ještě k dotazu kastrace.. V kolika měsících se může nejdřív kočička kastrovat?
@hellivete píše:
Nech kocourovi otestovat moč na možný zánět nebo spíš i močové kameny. Pro test na kameny nesmí být moč (v době testu) starší než 2 hodiny.Ta voda ve vaně by mohla naznačovat, že když ji má a dostatečně se napije, tak ho močení nebolí, a proto nechodí jinam. Kočky skoro nikdy nedělají naschvály, spíš tak řeší zdravotní potíže a bolest.
Byla jsem s ním dnes u veterinářky. Rozbor moče dělala, moč to byla čerstvá, ale řekla, že je zcela v pořádku. Jen že má zvýšené žlučové barvivo, změřila mu pak teplotu a tu měl zvýšenou. Mohlo by to prý detekovat zánět jater a tak dostal antibiotika.
Děkuji za reakci ![]()
Ahoj holky
pořídila jsem si svoji první číču a jelikož je to kocour jak hora (mainská mývalí) tak sem se rozhodla udělat mu pořádné škrábadlo ze stromu no světe div mě to začalo bavit, udělala sem větší a když to viděl známej chtěl udělat strom taky. Strom jsem udělala ale nevím jak ho ohodnotit, co myslíte? Materiálově to vychází cca 900,–
Díky ![]()
Moc hezký. Jsi šikulka.
Můžeš si klidně říct o přirážku k materiálu minimálně 50-100%. Pokud to nebudou známí, tak i víc.
Viděla jsem podobné stromy na zakázku a dokonce i s menším počtem odpočívacích ploch a cenu nám kalkulovali kolem 2500-3500 tisíc. ![]()
Jen bych možná dala širší sloupky (kmínky), a větší mezery mezi plošinkama. Máme taky větší kočky a když mají „poličky“ blízko sebe, tak ji to spíš vadí. Ale já mám kocoura, který došáhne i na kliku u dveří a stačí mu se postavit na zadní. ![]()
@Tyme moooc pěkný, jsi šikovná
chtěla jsem strom vyrobit našim kocourum, ale asi jsem na to moc líná ![]()
Jestli můžu, vrátím se k problému, co jsem psala nedávno. Naše skoro 5měsíční kotě, začalo kadit kousek od svého záchůdku na zem v koupelně. Když to bylo poprvé, tak jsem přemýšlela, v čem mohl být problém. To jídlo to asi nebylo. Ale uvědomila jsem si ještě, že byla přes noc zavřená v koupelně. Někdy tam bývá, když se v noci hodně rozjede. Nebyl v tom problém. Prostě tam usnula v pelíšku. Mívá tam i malé škrabadlo a misky s vodou a granulemi. Možná dorůstá do věku, kdy si nenechá líbit věci se kterými doteď nebyl problém. Tak jsem ji přestala přes noc zavírat a nějak to zvládáme. Dva dny byl bobek zase v záchodě
, ale pak se to opakovalo. Důvod fakt netuším. Dnes znovu
Možná ještě jeden problém, co jí může vadit: mám docela divoké dcery 9 a 6 let. Kotě přišlo z rodiny, kde byly taky dvě holčičky, zhruba stejného věku, takže bylo zvyklé. Teď jí ten rachot možná začíná víc vadit
Dnes bylo doma docela divoko. Holky ji nenechaly moc v klidu, aby si mohla pospat. Odcházeli jsme z domu kolem druhé odpoledne, do té doby od rána skoro nespala. Když jsem se asi po pěti minutách pro něco vrátila, tak Máša už tlačila v koupelně u zdi na zem. Může být třeba doblblá z těch našich holek? Někdy je to u nás fakt jak v cirkuse. A jaktože jí to doteď nevadilo? Omlouvám se, nějak jsme se rozepsala
a děkuju za odpověď
@JaninkaŠv píše:
Jestli můžu, vrátím se k problému, co jsem psala nedávno. Naše skoro 5měsíční kotě, začalo kadit kousek od svého záchůdku na zem v koupelně. Když to bylo poprvé, tak jsem přemýšlela, v čem mohl být problém. To jídlo to asi nebylo. Ale uvědomila jsem si ještě, že byla přes noc zavřená v koupelně. Někdy tam bývá, když se v noci hodně rozjede. Nebyl v tom problém. Prostě tam usnula v pelíšku. Mívá tam i malé škrabadlo a misky s vodou a granulemi. Možná dorůstá do věku, kdy si nenechá líbit věci se kterými doteď nebyl problém. Tak jsem ji přestala přes noc zavírat a nějak to zvládáme. Dva dny byl bobek zase v záchodě, ale pak se to opakovalo. Důvod fakt netuším. Dnes znovu
Možná ještě jeden problém, co jí může vadit: mám docela divoké dcery 9 a 6 let. Kotě přišlo z rodiny, kde byly taky dvě holčičky, zhruba stejného věku, takže bylo zvyklé. Teď jí ten rachot možná začíná víc vadit
Dnes bylo doma docela divoko. Holky ji nenechaly moc v klidu, aby si mohla pospat. Odcházeli jsme z domu kolem druhé odpoledne, do té doby od rána skoro nespala. Když jsem se asi po pěti minutách pro něco vrátila, tak Máša už tlačila v koupelně u zdi na zem. Může být třeba doblblá z těch našich holek? Někdy je to u nás fakt jak v cirkuse. A jaktože jí to doteď nevadilo? Omlouvám se, nějak jsme se rozepsala
a děkuju za odpověď
Když jsem byla s kocourkem minulý týden na veterině ohledně toho jeho čůrání mimo záchod, řekla mi, že se říká, kolik je doma zvířat tolik by mělo být záchodků *2 = tudíž na jedno zvíře dva záchody. Zkuste pořídit ještě jeden a dát ho na místo, kam chodí. Já ho dneska taky pořídila a vyzkouším to. Třeba to pomůže
některé kočky jsou až natolik čistotné, že si rozdělí záchůdek na čůrání a záchůdek na kadění. ![]()
@tynkag píše:
Když jsem byla s kocourkem minulý týden na veterině ohledně toho jeho čůrání mimo záchod, řekla mi, že se říká, kolik je doma zvířat tolik by mělo být záchodků *2 = tudíž na jedno zvíře dva záchody. Zkuste pořídit ještě jeden a dát ho na místo, kam chodí. Já ho dneska taky pořídila a vyzkouším to. Třeba to pomůženěkteré kočky jsou až natolik čistotné, že si rozdělí záchůdek na čůrání a záchůdek na kadění.
Jojo, já mám dva kocoury a jeden z nich, nevím který, začal kadit na sedačku. V té době měli jen jeden záchod. Tak jsem přidala druhý do místnosti kam chodil kadit, a od té doby je klid. A to mám na každýho kocoura jen jeden záchod ![]()
Je pravda, že čůrat tam chodí, ale kadit ne. Hned pořizuju druhý záchod a doufám, že to bude v poho.. Děkuju moc za radu
![]()
@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zem
Vadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná
Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo ![]()