Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
5.10.16 10:20
@JaninkaŠv píše:
@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zem :zed: Vadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná :nevim: Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo :nevim:

Ahoj, nám se zatím osvědčil, ale nechci to zakřiknout. Do toho starého záchodu vůbec teď nechodí, jen do toho nového :) zkus jí dát to silikonové, třeba jí to opravdu vadí. Snad to pomůže, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.10.16 12:01
@JaninkaŠv píše:
@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zem :zed: Vadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná :nevim: Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo :nevim:

Jak často ten záchůdek čistíš? Zkus být důsledná a udržovat ho v čistotě - po každém použití nadílku odstranit.

No a potom děti - měly by rozumět, že kočky nejsou psi a že je nemůžou celé dopoledne mordovat. Ta kočka je z nich zřejmě vystresovaná a dává to tak najevo… kočky nikdy nedělají nic naschvál, to si pamatuj, zejména nečistotou poukazují na něco, co se jim nelíbí a jinak to sdělit neumí. Prostě nemá klid. A ještě jsem asi přehlédla - u dobrého veterináře a na rozboru bobku jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.10.16 12:02
@JaninkaŠv píše:
Přidám se ještě k dotazu kastrace.. V kolika měsících se může nejdřív kočička kastrovat?

cca v půl roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
6.10.16 16:30

Mohu se prosím přidat? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.10.16 18:27

@Chupita Tak záchůdek má vypucovaný pořád :) Každý den ho vybírám. Holkám jsem hodně domlouvala. Řekla jsem jim, že když se nezklidní, tak bude muset jít kočička k hodnějším lidem. Nedala bych ji :), ale něčím jsem je postrašit musela. Snažíme se všichni i já :oops: a dnes ráno byl bobek v záchůdku :dance: No, ale ještě jsem jí zkusila včera večer kapnout uklidňující kapky na hlavičku mezi ouška „No Stress Spot On“ Třeba pomohlo i to :nevim: Hlavní je, že se podařilo. Otázka jestli to vydrží. Kdyby se to vrátilo, zkusím vzít bobek k veterináři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.10.16 21:07
@JaninkaŠv píše:
@Chupita Tak záchůdek má vypucovaný pořád :) Každý den ho vybírám. Holkám jsem hodně domlouvala. Řekla jsem jim, že když se nezklidní, tak bude muset jít kočička k hodnějším lidem. Nedala bych ji :), ale něčím jsem je postrašit musela. Snažíme se všichni i já :oops: a dnes ráno byl bobek v záchůdku :dance: No, ale ještě jsem jí zkusila včera večer kapnout uklidňující kapky na hlavičku mezi ouška „No Stress Spot On“ Třeba pomohlo i to :nevim: Hlavní je, že se podařilo. Otázka jestli to vydrží. Kdyby se to vrátilo, zkusím vzít bobek k veterináři..

Super, jen tak dál! Některé kočky jsou prostě i citlivější na to, že na záchodě potřebují mít klid, možná i ta koupelna je pro ni dost frekventovaná, třeba jí může vadit i to, že je občas nedostupná, když se tam někdo zavře.

Znovu opakuji, nic ti to zvíře nedělá naschvál, jen se ti snaží něco sdělit. Věřím tomu, že jí pochopíš a vše bude OK.

Bez koček by lidstvo dávno nebylo ;)

A ještě edit: má dost možných úniků před lidmi ve výškách? Vysoké škrabadlo, kočičí stezku z poliček? To je taky základ pro kočičí pohodu. Možnost utéct do bezpečné výšky a odtamtud pozorovat svět (ideálně u okna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.10.16 21:24
@PetrVesely píše:
Mohu se prosím přidat? ;)

Přidej se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
6.10.16 21:26
@Chupita píše:
Přidej se

Tak se pridavam :) už řadu let máme doma kočky, jsou to super stvoření :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.10.16 21:27
@PetrVesely píše:
Tak se pridavam :) už řadu let máme doma kočky, jsou to super stvoření :)

My též. Jednu 10 a druhou 8 let.
Knihu bych o nich mohla napsat :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
7.10.16 15:48

@Chupita Bohužel moc výběr míst na záchůdek nemáme, ale má ho krytý, částečně za plentou a přístup má neomezeně. Má svůj průlez ve dveřích :) Mimochodem, dnes byl bobek opět v záchodě :dance: O těch úkrytech ve výškách jsem se taky dočetla a hned reagovala- dnes mi přišel objednaný pelíšek na stěnu :) Už jsem to vymyslela :D Máme škrabadlo jenom 120cm. Pelíšek přiděláme skoro ke stropu, dáme dvě poličky jako schůdky a ze škrabadla se dostane do bezpečné výšky, kde na ni nikdo nedosáhne :) Snad už to půjde jenom k lepšímu. Děkuju za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
7.10.16 20:58
@JaninkaŠv píše:
@Chupita Bohužel moc výběr míst na záchůdek nemáme, ale má ho krytý, částečně za plentou a přístup má neomezeně. Má svůj průlez ve dveřích :) Mimochodem, dnes byl bobek opět v záchodě :dance: O těch úkrytech ve výškách jsem se taky dočetla a hned reagovala- dnes mi přišel objednaný pelíšek na stěnu :) Už jsem to vymyslela :D Máme škrabadlo jenom 120cm. Pelíšek přiděláme skoro ke stropu, dáme dvě poličky jako schůdky a ze škrabadla se dostane do bezpečné výšky, kde na ni nikdo nedosáhne :) Snad už to půjde jenom k lepšímu. Děkuju za rady :mavam:

Držím palce a jsem za tenhle přístup neskutečně ráda, snad tenhle kousek diskuse jednou pomůže dalším.
A jěště dodatek, drobnost, ale může být podstatná - ten pelíšek u stropu by neměl být konec slepé uličky, jinými slovy i z něj by měla být možnost bezpečného úniku jinou, než příchodovou cestou. Prostě ať to není „dead end“. Chápeš, viď :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
7.10.16 21:09

Pouštíte někdo kočku ven v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.10.16 21:18

@PetrVesely Máme jednoho kocoura myšilova venkovního, tak ten je venku normálně… Když je kosa, chodí spát do kotelny/prádelny/sklepa/garáže, kam se mu zachce. Ale spíš do té kotelny, se tam vyhřívá :mrgreen:
Domácí kočku bych asi jen tak na chviličku na prochajdu nebrala. Ten náš Macík aktuálně nabírá špíčky a roste mu zimní srst, je tak 2× „objemnější“, než v létě.
Nevím, jestli toto proběhne i u domácí kočky - nevšimla jsem si toho u domácího kocoura.
Tak aby jim venku nebyla zbytečně zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
7.10.16 21:21
@PetrVesely píše:
Pouštíte někdo kočku ven v zimě?
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.11.16 07:28

Dobrý den,
objevila jsem tuto diskuzi a mám dotaz. Třeba se někdo setkal s podobným problémem a budete si vědět rady. Mám doma 6-měsíčního britského kocourka. Máme ho od tří měsíců. Všechno bylo v pohodě, nikdy nešel mimo záchod. Až minulou sobotu se vyčůral manželovi na peřinu. Myslela jsem si, že to bylo tím, že neměl vyčištěný záchod, ale včera to udělal znovu a záchod byl úplně čistý. Nic se u nás od začátku nezměnilo, tak nevím čím to může být. Kolegyně v práci mi tvrdí, že ho mám hned jít vykastrovat, že prostě dospívá. Myslíte, že to může být tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný