Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@JaninkaŠv píše:
@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zemVadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná
Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo
Ahoj, nám se zatím osvědčil, ale nechci to zakřiknout. Do toho starého záchodu vůbec teď nechodí, jen do toho nového
zkus jí dát to silikonové, třeba jí to opravdu vadí. Snad to pomůže, držím palce ![]()
@JaninkaŠv píše:
@tynkag Ahoj.. Tak jak se osvědčil druhý záchůdek? Nám bohužel ne. Když jsem dala druhý záchod zhruba do místa kam chodila na zem, tak se v něm prošla a pak se stejně vykadila kousek vedle zase na zemVadí ji snad to stelivo? Ale čůrat do něho chodí. Jsem bezradná
Když jsme si ji brali od maminy, tak byla zvyklá na silikagel stelivo. Přeučili sme ji na Cats Best Oko Plus. Už na něho chodila dva měsíce a najednou takový problém. Ještě mě napadlo, že bych jí dala do toho druhého záchodu to silikagelové stelivo
Jak často ten záchůdek čistíš? Zkus být důsledná a udržovat ho v čistotě - po každém použití nadílku odstranit.
No a potom děti - měly by rozumět, že kočky nejsou psi a že je nemůžou celé dopoledne mordovat. Ta kočka je z nich zřejmě vystresovaná a dává to tak najevo… kočky nikdy nedělají nic naschvál, to si pamatuj, zejména nečistotou poukazují na něco, co se jim nelíbí a jinak to sdělit neumí. Prostě nemá klid. A ještě jsem asi přehlédla - u dobrého veterináře a na rozboru bobku jste byli?
@JaninkaŠv píše:
Přidám se ještě k dotazu kastrace.. V kolika měsících se může nejdřív kočička kastrovat?
cca v půl roce
@Chupita Tak záchůdek má vypucovaný pořád
Každý den ho vybírám. Holkám jsem hodně domlouvala. Řekla jsem jim, že když se nezklidní, tak bude muset jít kočička k hodnějším lidem. Nedala bych ji
, ale něčím jsem je postrašit musela. Snažíme se všichni i já
a dnes ráno byl bobek v záchůdku
No, ale ještě jsem jí zkusila včera večer kapnout uklidňující kapky na hlavičku mezi ouška „No Stress Spot On“ Třeba pomohlo i to
Hlavní je, že se podařilo. Otázka jestli to vydrží. Kdyby se to vrátilo, zkusím vzít bobek k veterináři..
@JaninkaŠv píše:
@Chupita Tak záchůdek má vypucovaný pořádKaždý den ho vybírám. Holkám jsem hodně domlouvala. Řekla jsem jim, že když se nezklidní, tak bude muset jít kočička k hodnějším lidem. Nedala bych ji
, ale něčím jsem je postrašit musela. Snažíme se všichni i já
a dnes ráno byl bobek v záchůdku
No, ale ještě jsem jí zkusila včera večer kapnout uklidňující kapky na hlavičku mezi ouška „No Stress Spot On“ Třeba pomohlo i to
Hlavní je, že se podařilo. Otázka jestli to vydrží. Kdyby se to vrátilo, zkusím vzít bobek k veterináři..
Super, jen tak dál! Některé kočky jsou prostě i citlivější na to, že na záchodě potřebují mít klid, možná i ta koupelna je pro ni dost frekventovaná, třeba jí může vadit i to, že je občas nedostupná, když se tam někdo zavře.
Znovu opakuji, nic ti to zvíře nedělá naschvál, jen se ti snaží něco sdělit. Věřím tomu, že jí pochopíš a vše bude OK.
Bez koček by lidstvo dávno nebylo ![]()
A ještě edit: má dost možných úniků před lidmi ve výškách? Vysoké škrabadlo, kočičí stezku z poliček? To je taky základ pro kočičí pohodu. Možnost utéct do bezpečné výšky a odtamtud pozorovat svět (ideálně u okna)
@Chupita píše:
Přidej se
Tak se pridavam
už řadu let máme doma kočky, jsou to super stvoření ![]()
@PetrVesely píše:
Tak se pridavamuž řadu let máme doma kočky, jsou to super stvoření
My též. Jednu 10 a druhou 8 let.
Knihu bych o nich mohla napsat
![]()
@Chupita Bohužel moc výběr míst na záchůdek nemáme, ale má ho krytý, částečně za plentou a přístup má neomezeně. Má svůj průlez ve dveřích
Mimochodem, dnes byl bobek opět v záchodě
O těch úkrytech ve výškách jsem se taky dočetla a hned reagovala- dnes mi přišel objednaný pelíšek na stěnu
Už jsem to vymyslela
Máme škrabadlo jenom 120cm. Pelíšek přiděláme skoro ke stropu, dáme dvě poličky jako schůdky a ze škrabadla se dostane do bezpečné výšky, kde na ni nikdo nedosáhne
Snad už to půjde jenom k lepšímu. Děkuju za rady ![]()
@JaninkaŠv píše:
@Chupita Bohužel moc výběr míst na záchůdek nemáme, ale má ho krytý, částečně za plentou a přístup má neomezeně. Má svůj průlez ve dveříchMimochodem, dnes byl bobek opět v záchodě
O těch úkrytech ve výškách jsem se taky dočetla a hned reagovala- dnes mi přišel objednaný pelíšek na stěnu
Už jsem to vymyslela
Máme škrabadlo jenom 120cm. Pelíšek přiděláme skoro ke stropu, dáme dvě poličky jako schůdky a ze škrabadla se dostane do bezpečné výšky, kde na ni nikdo nedosáhne
Snad už to půjde jenom k lepšímu. Děkuju za rady
Držím palce a jsem za tenhle přístup neskutečně ráda, snad tenhle kousek diskuse jednou pomůže dalším.
A jěště dodatek, drobnost, ale může být podstatná - ten pelíšek u stropu by neměl být konec slepé uličky, jinými slovy i z něj by měla být možnost bezpečného úniku jinou, než příchodovou cestou. Prostě ať to není „dead end“. Chápeš, viď
![]()
@PetrVesely Máme jednoho kocoura myšilova venkovního, tak ten je venku normálně… Když je kosa, chodí spát do kotelny/prádelny/sklepa/garáže, kam se mu zachce. Ale spíš do té kotelny, se tam vyhřívá ![]()
Domácí kočku bych asi jen tak na chviličku na prochajdu nebrala. Ten náš Macík aktuálně nabírá špíčky a roste mu zimní srst, je tak 2× „objemnější“, než v létě.
Nevím, jestli toto proběhne i u domácí kočky - nevšimla jsem si toho u domácího kocoura.
Tak aby jim venku nebyla zbytečně zima.
Dobrý den,
objevila jsem tuto diskuzi a mám dotaz. Třeba se někdo setkal s podobným problémem a budete si vědět rady. Mám doma 6-měsíčního britského kocourka. Máme ho od tří měsíců. Všechno bylo v pohodě, nikdy nešel mimo záchod. Až minulou sobotu se vyčůral manželovi na peřinu. Myslela jsem si, že to bylo tím, že neměl vyčištěný záchod, ale včera to udělal znovu a záchod byl úplně čistý. Nic se u nás od začátku nezměnilo, tak nevím čím to může být. Kolegyně v práci mi tvrdí, že ho mám hned jít vykastrovat, že prostě dospívá. Myslíte, že to může být tím?