Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@yasmine5 píše:
Zensky poradte mi, jinak se z te kocky zblaznim
Mam kocicku, budou ji 2roky a mame ji od kotete. Celou dobu moc hodna, mazliva moc ne, ale proste sva:) Vzdy cistotna, nikdy zadny problem. Ale ted jsem poridila pred mesicem a pul kocourka a zaclo mi peklo. Je mu rok. Zaprve ho nemuze vystat, porad na nej vyjizdi a pokazde kdyz kolem ni projde okamzite mu,,nafackuje,, fakt to tak i vypada. Chce nam utikat z bytu kdykoliv se otevrou dvere. Ale co me ted dorazilo je to, ze mi uz po treti,,nachcala,, do postele a dnes i,,nasrala,,. A k tomu i do obyvaku na koberecek. Jsem uz z toho celkem nastvana, mam tu maly dite a nedelam nic jinyho, nez ze drhnu kocici exkrementy.Jak ji mam uklidnit, ja se s ni i chci pomazlt, ale ona ne, dokonce na me i vyjela proste je pekelne nastvana. Jak ji vezmu do rukou okamzite zacne rvat jak kdybych ji ublizovala. No proste des. Kocour je hodnej, necha si libit dost, ale obcas ji to vrati. Co s tim?
Měsíc je příliš krátká doba. Spasovat dvě dospělé kočky je prostě problém, dej tomu čas. Když kočička útočí, klidně jí třepni, napomeň. Když je hodná, mazli se s ní, nevynechávej ani kocourka. Dej tomu šanci.
Zdravím, také mám doma kočičku. je to ještě škvrně, jsou jí 4 měsíce a je strašně malinká.
Má strašně citlivé zažívání a do nedávno trpěla průjmy což růst ještě zpomalilo. Momentálně zkoušíme různé granule a už se to zlepšuje
V září budeme mít miminko tak jí přibude kamarád, snad se bude s mimčem dobře snášet ![]()
Máte někdo zkušenosti s kotětem, které trpělo dlouhodobými průjmy? budu ráda za rady ![]()
Ahoj všichni ![]()
Potřebovala bych poradit. Rádi bychom si s přítelem pořídili koťátko, které bychom přes týden měli u nás na bytě, ale víkendy často trávíme u rodičů, kde máme starší kastrovanou kočičku. Kotě bychom rádi měli na víkendy u našich, kde je právě starší kočka a já bych se chtěla zeptat, jestli to bude velký problém, zvláště pro tu starší kočku. Nové kotě by tam nebývalo často, ale kdyby tam přijelo, tak bych byla ráda, kdyby si rozuměly. Myslíte, že je to možné?
Moc děkuji za odpovědi. ![]()
Nika
@Kik256 máme to podobně. Pořizujeme si koťátko, přes týden jsme v bytě a o víkendech se opravuje baráček. Majitelka mi řekla (a musela jsem ji dát za pravdu) abych kotě sebou netahala, ne dokud si nezvykne v novém domově, protože pro něj bude stresující už jen to že nebude u maminky a sourozenců a ještě ji tahat mezi dvěma prostředímy. Jsem zvědavá jak to udělám, asi nebudu jezdit na baráček tak často, protože nechat koťě celý den samotné se mi taky nechce
@Kkklarka: Přesně tak..to je horší situace samozřejmě..u nás je to tak, že jsme zvyklí jezdit oba k rodičům na víkendy, ale je mi jasné, že ze začátku bude potřeba, aby si kotě nejdříve zvyklo u nás na bytě a až potom ho přivézt do našeho domu ke kočičce. Samozřejmě, že nechat kotě samotné se mi taky vůbec nebude chtít. Na druhou stranu chodíme do práce, takže pár hodin to bude muset časem vydržet samo. Ze začátku je tedy asi potřeba, abychom s ním byli co nejvíce. Taky třeba řešíme dovolené, co s kotětem a tak.
@Kik256 já jsem doma, takže v tomhle u nás problém nebude. Koťátko od lidí co si bereme tak jejich kočka dává být doma sama dva dny, ten třetí den už dělá doma bordel.Jsem zvědavá jak to uděláme. Protože zvykat si rovnou na dva dočasné domovy nejde, nebo jde, ale musí bý hrozně náročné. My budem časem bydlet v baráčku, ale to je ještě hudba budoucnosti…
Tak to máte dobré. U nás to tak bohužel není. Oba bychom rádi kočičáka, ale je tam hodně otazníků a úskalí, takže hodně váháme. Taky bychom rádi bydleli někdy v budoucnu v baráčku.
@Kik256 a co třeba si vzít kočičáka z útulku? a třeba koťátko až budete nebo budeš doma s prckem?
Nad tím samozřejmě taky přemýšlím. Akorát přítel hrozně moc chce Thajskou číču, vzhledem k její povaze, takže asi tak ![]()
@Kik256 jee to se musim podívat na Google, vůbec nevim jak vypadá
my budeme mít modrou Briťuli
edit_tak jsem googlila a zjistila jsem že Thajskou znám, jen ne pod tímhle jménem
taky se mi líbí
@Nikol77 hele a veterinárně to kotě vyšetřené bylo? Čím ho teď krmíte?
Jinak kotě bude mít ležící mimino asi na háku. Naše ani neskákaly do postýlky, v podstatě dítě ignorovaly, pokud nebrečelo, to běžely k němu a mňoukaly, buď mu na odpověď, nebo abych si všimla, že pláče i já
Jakob by si šlo nevšimnout.
@Kik256 píše:
Ahoj všichniPotřebovala bych poradit. Rádi bychom si s přítelem pořídili koťátko, které bychom přes týden měli u nás na bytě, ale víkendy často trávíme u rodičů, kde máme starší kastrovanou kočičku. Kotě bychom rádi měli na víkendy u našich, kde je právě starší kočka a já bych se chtěla zeptat, jestli to bude velký problém, zvláště pro tu starší kočku. Nové kotě by tam nebývalo často, ale kdyby tam přijelo, tak bych byla ráda, kdyby si rozuměly. Myslíte, že je to možné?
Moc děkuji za odpovědi.
Nika
Kromě zvykání doma bude muset nastoupit i obdobné zvykání ve weekendhousu. Kočky jsou teritoriální, ta domácí se bude snažit vetřelce vyhnat. Bude záležet na pohlaví obou a jejich povaze, ale takováto nepravidelná (nebo i více méně pravidelná) narušování teritoria kočky může pro tu domácí způsobit i trauma, které začne řešit nevhodným chováním. Pořiďte si kotě a až trochu povyroste, tak ho klidně nechávejte na víkend doma samotného, jemu to vadit nebude a je to lepší, než to, co plánujete. Kočky se nekamarádí.
Ahoj, prosim o radu, jestli nekdo varite svym kocicakum vlastni jidlo, co varit cim to zpestrit atd. Mame starsiho kocourka, kterej zacal marodit… zvraceni, prujmy, ted uz i blbe ji…na veterine jsme samozrejme byli, ale zatim jen vyloucili milion veci co mu neni
. Vsechno co jsme zkusili od granuli od veterinare pocinaje, varenou rybickou/masickem konce ji chvilku (parkrat) a dost. Uz je kost a kuze a me dochazi fantazie jakou naminu ktera by byla aspon trochu dietni a lechce stravitelna mu nabidnout ![]()
@Chupita Ahoj,děkuji i já si vezmu tvojí radu k srdci. Někdy příští týden budeme mít kotě, v bytě bydlíme přechodnou dobu ještě možná cca rok než si opravíme baráček a kotě chtěl brát muž sebou.Pak mi majitelka od které si ho budeme brát vysvětlila že si kotě nejdřív musí zvyknout doma, to chápu, ale myslíte že je vhodné nechat koťátko už takhle brzy doma samotné? jezdíme tam hlavně víkendy a občas i v týdnu. O víkendu se jedná od rána do večera. Jinak i tam je kočka. Je to ona a je spíš venkovní a ty by jsme chtěli seznámit až by byl náš kocourek větší