Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj kočkomilky zdravím s naší smečkou
nyní jsme na 4 kočičkách Nathan 1,5 roku, Shawnee 1,5 roku, Arwen 9 měs a Jasmínka 5 měsíců
no a moje malá kočkomilka Elenka 5 let ![]()
@ElenLea no páááni, to jsou krasavci všichni chlupáčkové a krásná malá slečna
Ach jo, ti ragdollíci jsou prostě k zulíbání ![]()
@ElenLea píše:
Ahoj kočkomilky zdravím s naší smečkounyní jsme na 4 kočičkách Nathan 1,5 roku, Shawnee 1,5 roku, Arwen 9 měs a Jasmínka 5 měsíců
no a moje malá kočkomilka Elenka 5 let
Dobrý večer - nádherná náprsenky! Všechny kočky nádherné! Holčička kouzelná! Opravdu pěkná smečka!!!
Ahoj všem kočkomilkám. DARUJI KOŤATA, narodila se loni v říjnu,4 tříbarevná, jeden kocourek mourek a bílá s černými fleky, milá, zdravá, přítulná, umí na kočičí wc, zvyklá doma i venku, vhodná k domku se zahrádkou, SPĚCHÁ-stěhování. POŠLU FOTKY, PŘIVEZU K VÁM. Mám inzerát v domácích mazlíčkách s foto.
Prosim vas, jsem na konci druheho trimestru a kdyz si hraju s nasi kockou, tak mne zacne kousat do bricha. Nikdy to nedelala. Myslite, ze by ji mohlo vadit miminko? ![]()
@Love.dream píše:
@ita83 no, to taky zkousim. Kdyz jim, tak je to v pohode, ale pak mu zas prepne v hlave a je to pakosek. Ale kdovi…treba to bude nakonec velky opatrovnik mimina- nebo naopak
Já mám jednu nalezenkyni, našli jsme ji malilinkou, máma kočka ji vyhodila, poznala, že je to vadný kus a sama by se o sebe nepostarala. Prostě příroda, ale měla štěstí, našli jsme ji.
Od malička je to plašan, bojí se všech cizích lidí, ale koho hlavě, tak našeho syna. Nikdy mu nedovolila se k ní přiblížit, akční rádius je tak metr a půl, jinak zdrhá. Když si ji chce syn pohladit, musíme ji násilím držet, kočka se klepe a snaží se zdrhnout. Synovi bude v dubnu pět, nevypadá to, že by se situace měla v dohledné době nějak změnit k lepšímu. Synovi to snad ani nevadí, bere ji takovou a říká jí Lekavá.
Ještě edit. Té kočce nikdy nikdo neublížil, nikdo ji neuhodil, prostě taková je, vadný kus, co tady neměl už 8 let být.
@Chupita no ja uz rezignovala. Je to horsi a horsi. Nikdo kockam nic nedela. Zacala jsme je rozmazlovat pamlskama az mi pritel nadava a zacaly se nam objevovat poskrabane zdi, cim dal vic znicena nova sedacka, ted uz likviduji i koberec a to pritom maji skrabadlo. A kocour pocurava postel. Coz me jako po skole a s minimem financi silene vadi. A vim ze to jsou jen zvirata, ale nici me…nechci byt jen ta, co je tresta
@Love.dream píše:
@Chupita no ja uz rezignovala. Je to horsi a horsi. Nikdo kockam nic nedela. Zacala jsme je rozmazlovat pamlskama az mi pritel nadava a zacaly se nam objevovat poskrabane zdi, cim dal vic znicena nova sedacka, ted uz likviduji i koberec a to pritom maji skrabadlo. A kocour pocurava postel. Coz me jako po skole a s minimem financi silene vadi. A vim ze to jsou jen zvirata, ale nici me…nechci byt jen ta, co je tresta
neházej flintu do žita. Jde u vás nainstalovat vysoké škrabadlo, třeba až do sropu? Nějaké stabilní, nejlépe u okna? Nebo zkusit to stávající posunout tam, kam chodí škrábat, k té sedačce. Ideální by byla vůbec nějaká „horní“ úniková cesta - ze škrabadla na vysokou skříň apod. Kočky potřebují rozhled a přehled, aby se cítily bezepečně. Pořiď další záchod, dej ho někam, kde se kocour často schovává, ať to má blízko.
Pořiď hračky, ideálně mávátko s pírky, lákej kocoura na hru, ať si uvědomí, že kontakt s člověkem je fajn. V rámci hry, až bude lovit, ho zkoušek navést k tomu škrabadlu, při hře bude vystrkovat drápky a třeba pochopí, že škrabadlo je taky k užitku. S pamlsky pokraćuj, kocoura chval za každý sebemenší pokrok. Seď u něj třeba často na zemi, mluv na něj, konejši ho.
U vás mi to přijde jako komunikační blok, jedna panička ho zavrhla, tak proč věřit druhé ženě (teď si snad nepletu osoby v diskuzi a jestli ano, promiň, ale ten blok tam být může i když z jiného důvodu).
Když uděláš vše podle svého nejlepšího svědomí k tomu, aby se kocour cítil doma dobře a přesto to nepůjde, pak mu s klidným svědomím najdi jiný domov, budete šťastnější všichni.
Do té doby si ale pamatuj, že ti kocour nedělá nic naschvál, on jen upozorňuje na to, že je nešťastný a bojí se.
@Chupita skrabadlo maji u topeni i sedacky a hned u skrabadla je okno, kde skacou i na velkou skrin, ale nad tim zavesnym jsem jeste nepremyslela. Hlavne je to drazsi
@Chupita u nás se to o hodně moc zlepšilo už se s náma baví ale nejvíc asi se mnou protože jsem ted doma máme před porodem takže mám na ní dost času. Ostatní bere jako zdroj kapsiček a mlsek
sice je ještě nedůvěřivá ale když jí chytne mazlivá „znásilní“ kohokoliv kdo je po ruce ![]()
@ita83 píše:
@Chupita u nás se to o hodně moc zlepšilo už se s náma baví ale nejvíc asi se mnou protože jsem ted doma máme před porodem takže mám na ní dost času. Ostatní bere jako zdroj kapsiček a mlseksice je ještě nedůvěřivá ale když jí chytne mazlivá „znásilní“ kohokoliv kdo je po ruce
Super! Ale ty, zdá se, chápeš kočičí dušičku, tak to byla jen otázka času a trpělivosti.
@Chupita jj je to naše zlatíčko i když je svá ale už je to člen rodiny a nedali by jsme jí za nic na světě. Ono je to jako z děckama taky je každé jiné a nemůže je člověk do ničeho nutit.Ta naše potvůrka třeba dneska ve 4 ráno přišla žebrat kapsičku a to bylo pusinek a mazlení dokonce i manžel dostal hubana a jak si smlsla tak se vyvalila v kuchyni a spinkala dál.
Ahoj, všechny Vás zdravím
Měla bych dotázek. Všimla jsem si, že kocour chytl červy, takže jsem včera letěla koupit prášky a narvala ho kocourovi i kočičce (která je zatím nemá-teda asi, ale jako prevence) Chci se zeptat, jestli je třeba doma dělat i nějaká další opatření aby to pokud možno nikdo nechytl. ![]()
Ahoj holky,
už jsem zoufalá. Potřebuji podpořit nebo povzbudit.
Máme 4letou kočku, je kastrovaná. Už nějakou dobu se její chování horší. Je čím dál víc agresivní na celou rodinu. Nejvíc vůči dětem. Ty už si s ní ani nehrají a moc nehladí, aby je nekousla a neškrábla. I tak útočí, číhá na ně. V noci je seká po obličeji- i přes den
. Nejmladší roční se nemá šanci ani ubránit. Já ji miluji, má toho za sebou hodně. Byla kdysi dost nemocná- zřejmě to bylo psychického rázu, když se k ní můj bývalý nechoval hezky. Už je to dlouho v pořádku.
Netuším, jestli je z toho cesta ven, ale už to ohrožuje děti, a tak jsem nucena to nějak řešit.
Má někdo stejnou zkušenost? Všichni mi říkají, že jediná možnost je dát ji pryč, což nechci, ale sekat děti do obličeje a kousat je, to taky není ideální. A nebývá to zrovna jemným způsobem. Dělá to i mně jako paničce
.
Asi mám na kočky smůlu ![]()
@Lakynka Já si to pamatuju…
Zkus někde na netu pohledat ke stažení nějaké epizody
Má pekelná kočka (angl. originál My cat from hell, ten chlápek z toho pořadu se jmenuje Jackson Galaxy - nevím, pod čím toho najdeš nejvíc)
Takové problémy tam řeší často.
Většinou pomáhá uzpůsobit byt - hodně schovávaček, hodně ve výškách.
Co nejvíce si s kočkou hrát tak, aby něco „lovila“.
Ona si vybije zbytečnou energii a nevymýšlí bejkárny…