Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1035
28.12.15 06:51
@Izzz píše:
Ahoj holky,
mám otázku ohledně našeho rok a půl starého kocoura. Rok a čtvrt s námi bydlel v bytě. Občas na chalupě, tam si to zamiloval. K problému. Odstěhovali jsme se na měsíc na chalupu, než bude připraven dům k nastěhování. Dům je 150m od chalupy. Jak asi tušíte, kocour je stále na chalupě. Na noc zavřený v domě. Řeším, zda si zvykne a přijme dům jako domov a jak mu s tím pomoct? Je to mazel, spává s námi v posteli, na klíně atd atd. Kdybychom mmu byli relativně jedno, prostě bych ho jen krmila, občas pohladila.

Snad by si mohl zvyknout, když tam bude mít zradlo, ale těžko říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
28.12.15 15:36

@Aslei už si zvykl…ufff. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
28.12.15 17:24

@Izzz rekla bych ze jo :) my se stehovali z bytu do baraku s kocourem cca 6 let a byl ok ( u nas teda jen dva mesice potom sme poridili psa a tuhle zmenu uz nerozdejchal a pri nejblizsi prilezitosti zdrhl) - do te doby se naucil i chodit ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
28.12.15 17:42
@Izzz píše:
@Aslei už si zvykl…ufff. díky

No tak to je supr :hug: to je rychlost teda, to koukam, no jo, mazlíčci, že :andel: já bych tu naší tlusťošku nedala ani za nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
29.12.15 18:36

Ahoj prosím zkušené chovatelky o radu. Máme 5ti měsíčního kocoura. Doma ho máme od jeho 2 měsíců, tj. 3 měsíce. První měsíc vše OK, zabydlel se, chodil do záchůdku, je kontaktní, mazlivý. Potom to začalo… nejdříve začal čůrat do vany, to trvalo asi 3 týdny, pak se vrátil močit do záchůdku, ale zase kálí po bytě. To trvá dodnes, už jsme z toho zoufalí, každý den sbírám po bytě exkrementy… co s tím?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39609
29.12.15 18:44

@janpes a má záchůdek uklizený, viď? Já ze začátku - jak jsem nebyla zvyklá (jsem ze psí rodiny),tak jsem někdy zapomněla a ony jsou kočky čistotné a říkají tím, že když je tam toho moc, tak tam dělat nebudu.
Ale věřím, že Váš případ to není. Změnilo se něco u Vás? Ony na to reagují citlivě, prý u některých stačí i přestěhovat skříň, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39609
29.12.15 18:46

Já bych zas potřebovala poradit s mou 16-letou babičkou, která sice asi už je úpl. slepá, ale jinak ok - kromě toho, že teď (už i několikrát denně) se jí jen tak na 3-5 sekund rozjedou zadní nohy, nemůže vstát, jít, nic. Po chvíli se ale zvedne a jde dál, i když obč. už i trochu mňouká, tak nevím, jestli bolestí…budou to klouby? Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22488
30.12.15 03:24
@Žirafa 69 píše:
Já bych zas potřebovala poradit s mou 16-letou babičkou, která sice asi už je úpl. slepá, ale jinak ok - kromě toho, že teď (už i několikrát denně) se jí jen tak na 3-5 sekund rozjedou zadní nohy, nemůže vstát, jít, nic. Po chvíli se ale zvedne a jde dál, i když obč. už i trochu mňouká, tak nevím, jestli bolestí…budou to klouby? Co myslíte?

Radu dát nemohu. Mám doma také dva seniory. Jednomu je 16 roků a není na něm poznat tenjeho věk. Je hubený. Pohyblivý. Druhému už bylo 19 roků. Trochu mi zhubl. Věk je vidět na jeho „obličejíku“, a na jeho pohyblivosti ve smyslu, ze už třeba nevyskočí na stůl. Napřed na židli a ze židle na stůl zvládne. Čím jsou oba starší, tím více jsou mazlivější
Narodili se v bytě u mé kamarádky, celý ten dlouhý kocouří život jsou u mě v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39609
30.12.15 04:10

@EMicina Jojo, taky ta moje je prcek, a trochu hubenější taky, ale jí dobře, byť si někdy vymýšlí a celý život si jídlo dávkuje, což je prý „na stará kolena“ dobře (má misku na parapetu kv. psovi ;),i když toho předešlého já naučila jí do misky nelézt, i když jsem nebyla doma-ani nevím, jak se mi to podařilo! :mrgreen: ).
Ale kromě toho, že na stůl/linku apod. 8o teda nesměla nikdy, skáče takto na ten parapet - přes škrabadlo, na jehož dolní části (ta kostka) se teď vyhřívá, ptž to má u radiátoru a v létě se zas vyhřívá na pelíšku na tom okně na slunci. I má přehled ;),jak je u koček známo, že mají rády vyvýšená místa.
Jo - a taky je celý život v bytě. Prý ty se dožívají ještě trochu vyššího věku. Mazlivější…asi pořád stejně. Se mnou či se psem, kterého umývá a spí spolu jako „můj s mojou“. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.12.15 06:16

@Žirafa 69 mám o kousek mladšího seniora, trošku už hluchého, ale jinak taky skáče a občas si dokonce i hraje :) Ze tří koček je nejstarší a zrovna on obírá baňky ze stromku :lol:

Můžou to být klouby, přeci jen už je to seniorek. Zkusila bych dodávat kolagen, dá se koupit čistý, hydrolyzovaný v práškové formě - já ho dávám psovi 2× týdně do jogurtu nebo tvarohu (sportujeme). Kdysi jsem klukům při nemoci dávala léky do pasty Maltsoft, oba kocouři ji zbožňují a tak jim bylo šumák, že v tom mají i něco jiného :lol:
Nebo s dají u vet. koupit či poradit jaké jiné přípravky na klouby kocourkovi ještě podat, aby ho nožičky poslouchaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.12.15 06:20
@janpes píše:
Ahoj prosím zkušené chovatelky o radu. Máme 5ti měsíčního kocoura. Doma ho máme od jeho 2 měsíců, tj. 3 měsíce. První měsíc vše OK, zabydlel se, chodil do záchůdku, je kontaktní, mazlivý. Potom to začalo… nejdříve začal čůrat do vany, to trvalo asi 3 týdny, pak se vrátil močit do záchůdku, ale zase kálí po bytě. To trvá dodnes, už jsme z toho zoufalí, každý den sbírám po bytě exkrementy… co s tím?
Díky za rady.

Může to být nevyhovující stelivo, extrémně čistotný kocourek, tzn. 1× se vyčůrá a už tam nejde.

Zkusila bych do bytu přidat ještě jeden záchůdek, koupelnu zavírat (apropo, můj kočičí děděk mi taky chodí sem tam do vany na protest). Možná, pokud se podaří odchytit moč, tak zanést na rozbor, zda je vše zdravotně ok.
A popřemýšlet, jestli se u vás něco nezměnilo, na co by takto reagoval.

Náš senior mi začal po přestěhování do nového bytu čůrat v kuchyni tak, že jsme museli strhnout lino :zed: U něj to byl protest, protože v celém bytě je jediná místnost - špajz/komora, kam nesmí, takže před dveře do špajzu/komory vytrvale čůral. Šoupla jsem mu tam třetí wécko, vedle stojící sporák jsem obložila pro sichr dětskýma přebalovacíma podložkama (pro případ, že se netrefí) a mám klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
30.12.15 07:15

@janpes nam takhle po baraku curalo taky petimesicni kote, bakonec sme dosli k nazoru, ze to bylo nachlazenim, ale to byste poznali. No postupovala sem stejne jako s pidi kotetem, kdyz sem videla, ze potrebuje na WC, tak sem ho tam nekompromine soupla a panovy to doslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
30.12.15 11:46

Tréning lovení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.12.15 12:39

@Bomer ti jsou božííí :srdce: U nás bylo včera večer taky živo, ale ve trojím provedení vč. psa, který se snažil dělat pořádky mezi kocourama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
12.1.16 14:30

Rada

Ahoj :mavam: nejsem zadna odbornice na ciciny, ja spis radsi psy :). Ale mam na vas par dotazu. V kvetnu se nam ma narodit miminko. A pritel ma dve kocky. Jsou kastrovane. Porizovala si je jeho byvala pritelkyne, ale jeji soucasny partner je nechtel, tak mu je sproste nechala. Kocku mam moc rada, da se rict, ze i poslechne, ale jen kdyz neni pritel doma :). Ale mame teda jeste kocoura, ktereho bych kopla do zadnice. Je zvlastni. Kdyz k nam prijde navsteva, tak zalezly pod posteli a pak po odchodu jen mnaci jak zblazneny. Skrabe zdi, kdyz nikdo neni doma. Vcera se mi nezavrela skrin v loznici a vyhazal pritelovi obleceni. Prijde mi, ze je nejaky naruseny- staci si kychnout a on se lekne tak, ze leti i koberec a leti se schovat. I kdyz v loznici se mnou spal bracha, tak pos*al postel. Bojim se co bude delat s prichodem prcka. Protel se o tom nejak bavit nechce. Ja to vyresit chci. Chtela bych po nem, aby kocky nechodily do loznice pres den (v noci jsou v obyvaku a rano kocour skrabe, jak kdyby ho vrazdili a musi jit pod postel schovat se) a taky, aby nehcodili do koupelny- ale tohle pritel nerespektuje. Nekdy si prijdu, jak kdyby byl i on sam male neposlusne dite. Prosim, prosim o rady jak na toho kocoura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný