Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kkklarka píše:
@Chupita Ahoj,děkuji i já si vezmu tvojí radu k srdci. Někdy příští týden budeme mít kotě, v bytě bydlíme přechodnou dobu ještě možná cca rok než si opravíme baráček a kotě chtěl brát muž sebou.Pak mi majitelka od které si ho budeme brát vysvětlila že si kotě nejdřív musí zvyknout doma, to chápu, ale myslíte že je vhodné nechat koťátko už takhle brzy doma samotné? jezdíme tam hlavně víkendy a občas i v týdnu. O víkendu se jedná od rána do večera. Jinak i tam je kočka. Je to ona a je spíš venkovní a ty by jsme chtěli seznámit až by byl náš kocourek větší
No, uvidíte, jakou bude mít to kotě povahu na to být cestovní. Od rána do večera doma vydrží jako nic. Seznamovat kočku s kocourem?
zkusit se může vše, ale nezapomínejte na to, že to nejsou psi a mají úplně jiné modely a vzorce chování.
@Chupita muž měl podmínku kocoura.My jsme u nás doma měli vždycky kocku a kocoura, ze začátku to byl vždy boj, ale nakonec byli kamarádi a spali spolu v jednom pelíšku. Kočka je sice vykastrovaná, ale to asi nic nemění na chování. Tak uvidíme podle povahy ![]()
Prosím vás, poraďte, co s čičinou. Je dlouhosrstá, ale žije na zahradě a podle toho vypadá
Srst má samý dred, jak loví ve vysoké trávě. Co myslíte, ostříhat? A jestli ano, jak? Nůžkama, strojkem? Zvládnu to sama, nebo mám hledat odbornou pomoc - koho?
Díky předem za odpovědi.
@sparkling pokud kočka drží tak bych ji ostříhala doma (strojkem) my máme velkého psa, který se ohání už jen při zatáhání za chlupy, takže vždycky když se veze ostříhat tak mu dáváme nějaké oblbováky a je jako beránek a nechá se ostříhat
@sparkling píše:
Prosím vás, poraďte, co s čičinou. Je dlouhosrstá, ale žije na zahradě a podle toho vypadáSrst má samý dred, jak loví ve vysoké trávě. Co myslíte, ostříhat? A jestli ano, jak? Nůžkama, strojkem? Zvládnu to sama, nebo mám hledat odbornou pomoc - koho?
Díky předem za odpovědi.
Už to bylo v jiné diskuzi. Pokud bude držet, ostříhat, velmi se jí uleví. Nejjednodušší a nejrychlejší je se domluvit s vetem, v lehké narkóze a bez stresu kočičky je to hotové za chvilku. Zaléží na tom, jestli ty dredy visí, pak vám to půjde. Jestli je to ovšem zplstnatělé plochou u kůže, to se fakt nedá.
@czaky píše:
Ahoj, prosim o radu, jestli nekdo varite svym kocicakum vlastni jidlo, co varit cim to zpestrit atd. Mame starsiho kocourka, kterej zacal marodit… zvraceni, prujmy, ted uz i blbe ji…na veterine jsme samozrejme byli, ale zatim jen vyloucili milion veci co mu neni. Vsechno co jsme zkusili od granuli od veterinare pocinaje, varenou rybickou/masickem konce ji chvilku (parkrat) a dost. Uz je kost a kuze a me dochazi fantazie jakou naminu ktera by byla aspon trochu dietni a lechce stravitelna mu nabidnout
Taky jsme to zažili, ale nakonec jsme úspěšně našli stravu, která nám funguje a ještě pomohly bylinky od jedné známé.
Je to ale na delší povídání, nechci tady vypisovat věci, které jste možná už vyzkoušeli, tak jestli chceš, napiš SZ a domluvíme se.
Koukala jsem, že jsi z Prahy, takže když budeš mít zájem, mohli bysme se i sejít někde na kafčo a probrat to i osobně. Můžu donést i vzorky stravy, co jí náš chlupáč.
@sparkling
Jestli nešíli a drží, tak ostříhat nůžkama. Strojku se většinou bojí kvůli tomu vrčení.
No a jestli je hodně splstnatělá, tak i namydlit a oholit obyčejným holítkem.
Takhle jsme obsolvovali oholení bříška u jednoho veta a kupodivu to kocour snášel bezvadně. Žádné vrčení strojku a když je člověk šikovný, tak je to jedna dvě a někdy i bezpečnější, než jít na kočičákama s nůžkama.
Dobrý večer čekám miminko, máme kočku a tak sem si všimly že se nám vymočila kočka do dětské postýlky na matraci… Co to muže znamenat? Prosím poraďte… Stalo se vám to někdy?? jsem z toho celkem vylekaná… ![]()
![]()
@veja19 píše:
Dobrý večer čekám miminko, máme kočku a tak sem si všimly že se nám vymočila kočka do dětské postýlky na matraci… Co to muže znamenat? Prosím poraďte… Stalo se vám to někdy?? jsem z toho celkem vylekaná…![]()
![]()
mě se to nestalo, ale jinak co jsem slyšela, tak spoustě lidí něco podobného ano. Kočka prostě žárlí. Cítí změnu. Asi už ví, že brzy přijde mimčo a tak žárlí. Ony to vycítí. Co dělat…no prostě bych číču nepouštěla do ložnice no
A taky se nesmí cítit, že je na druhé koleji. Vždy si prostě na ní najít čas a věnovat se jí chvilku, mazlit se atd. Hlavně na to nezapomínej až bude mimi na světě. Čiči si zvykne neboj. Náš kocour byl taky vyplašenej, když jsme přivezli dceru z porodnice. Pár dní s náma nemluvil, věčně byl zalezlý. Bál se, protože malá byla dost uplakaná.
Ale postupně se to zlepšovalo a dnes jsou bezva dvojka
![]()
@Yasminn
*Moc dekuji za radu… doufáme že ji to brzy přejde…
no asi ji nic jiného nezbyde než si zvyknou, máme ji od kotěte a milujeme ji je to člen naší rodiny.. toto udělala poprvé ještě se nám nic podobného nestalo..tak sem nevěděla co to do ni vešlo…
Jinak v kontaktu s miminkama už byla ale spíš se zdržovala v ustraní jen očuchala hlavičku a ručičky a zase utekla…
ještě jednou dekuji…:) ![]()
@veja19 není zač.
Držím palce
Ale určitě to bude dobré
Kočička si zvykne. Chvíli asi bude mít pocit, že jste domu přinesli vetřelce, ale brzy to bude lepší a lepší. ![]()
Ahoj holky,
potřebovala bych radu od zkušenějších. Máme venkovního kocoura a onemocněl nám s ledvinama. Dostal atb, léky na podporu srdíčka a b-komplex…má mít ale dietu. Veterinářka doporučila vařené maso, rýže, do toho nastrouhat mrkev atp…jenže toto je u nás kámen úrazu
on to do té papule nevezme i kdybych se rozkrájela! Co mu tedy ještě můžu uvařit, aby mi to snědl? Hledám na internetu, ale nemůžu nic najít…krom vařeného masa.
Chuť k jídlu má. Když ho zavolám, běží jak blázen a pak jen k tomu čuchne a jde pryč.
Prosím, poraďtě nějaké recepty anebo stránky, kde si o tom něco načtu… kocourek hubne a my nutně potřebujeme, aby nám přibral ![]()
Děkuji ![]()
@luculkak ahoj. Když jsme měli nemocného kocourka, taktéž ledviny, kupovala jsem mu přímo u veterináře dietní granule. Název uz bohužel nevím, ale zral to ochotně. Občas to tedy prolozil myší apod, ale tomu u venkovní kočky nezabranis. Jen ta cena tedy byla hrozná - malý pytlik stal přes 300, kocour byl obr a spotřeba byla solidní.
@luculkak Taky doporučuju granule které jsou speciálně pro kočky s problémem. Moje britka je alergická na obiloviny, takže jí kupuju přes internet baštu bez obilovin. Mám jeden oblíbený e-shop kde mají velký výběr granulí i konzerv. Většinou jsou výrobci Německo, Kanada nebo Italie. Samozřejmě je to dražší, ale radši zaplatím za kvalitu než potom u veterináře.