Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@juliettee a co mu koupit takovou tu fontanku na pití? Tam voda teče - mohlo by mu to vyhovovat.
Jak radí @Tichošlápek pořiď fontánku. Mám dvě kočky a čivavu, každý dřív chtěl pít odněkud jinud, a tímhle jsem to vyřešila, protože z fontánky pijí všichni ![]()
@Tichošlápek píše:
@juliettee a co mu koupit takovou tu fontanku na pití? Tam voda teče - mohlo by mu to vyhovovat.
jo no, vidíš že mě to sakra nenapadlo, hlavně že vím že něco takového existuje
děkuji za připomenutí a po fontánce se podívám ![]()
Holky, co kupujete mlsným vybíravcům? Nás kocour už pohrdá i šunkou chce jenom to nejlepší, nejčerstvější masíčko. Jinak prskne, ohrne držku a odkráčí pryč.
@chipsa píše:
Holky, co kupujete mlsným vybíravcům? Nás kocour už pohrdá i šunkou chce jenom to nejlepší, nejčerstvější masíčko. Jinak prskne, ohrne držku a odkráčí pryč.
naši sežerou snad všechno!
![]()
Jo tak to ten náš kocour byl vychovanej jako lord domu, nechá se vynášet i do schodů. Rozmazlila si ho tak babička, která bohužel před dvěma lety zemřela. Tak kocour je jako památka na babičku a žije si jako císař pán.
@chipsa píše:
Jo tak to ten náš kocour byl vychovanej jako lord domu, nechá se vynášet i do schodů. Rozmazlila si ho tak babička, která bohužel před dvěma lety zemřela. Tak kocour je jako památka na babičku a žije si jako císař pán.
náš starší kocour sežere fakt všechno, krade i suchý rohlíky, nebo když krájím zeleninu tak mi taky párkrát něco zebral
a nedej bože když otevřu šunku nebo salám
ale nedávám mu to schválně, jen mi to někdy prostě ukradne…ten mladší je víc vybíravej, ten se suchýho rohlíku nedotkne a hlavně si ani nedovolí ti něco lapnout jak ten náš starší drzoun. Já jim kupuju různý pamlsky pro kočky, střídám to. A zatím se nestalo že by nad něčím ohrnovali frňák ![]()
Ahojte, jdu si k vám pro radu. Mám první kočku v životě, takže opravdu nemám zkušenosti. Už jsem psala jednou ohledně jídla a teď se to týká právě opaku - chození na záchod. Máme kocourka venku na zahradě ale občas ho pouštíme domů. Je to mazlík a miláček. Od začátku chodil do svého záchodku s bentonitem co má na terase. Skoro 2 měsíce nebyl problém a chválila jsem ho všem, jaký je to šikovný čistotný kocourek. Ale asi před 3mi týdny jsem si všimla, že mi chodí trůnit do velkého květináče. Nijak jsem ho netrestala, ale protože se mi to nelíbilo, dala jsem tak zbytky dlažby a kameny, aby nemohl hrabat. Už asi 3× se mi ale vytrůnil do trávy asi metr od toho květináče. Myslím, že to udělal naschvál a na záchodek skoro přestal chodit. Načurané tam má jen občas a bobky nacházím různě po zahradě. Nejspíš si tím značkuje teritorium, že? Občas nám sem totiž chodí kočky různě od sousedů.
Vzadu v sadě mi ty bobky až tolik nevadí, i kdy je teda uklidím. Ale tady kolem domu u bazénu, kde chodíme bosi mě to trochu sejří. Myslíte, že už se k záchodku nevrátí? Nebo pomůže časem kastrace? Má teprve 4 měsíce, takže je to ještě daleko.
Manžel zvíře z tohoto důvodu nechtěl, takže hledám řešení jak tady žít společně v lásce. Protože já už našeho kocourka nedám. Je to miláček, jak jsem psala ![]()
@juliettee píše:
náš starší kocour sežere fakt všechno, krade i suchý rohlíky, nebo když krájím zeleninu tak mi taky párkrát něco zebrala nedej bože když otevřu šunku nebo salám
ale nedávám mu to schválně, jen mi to někdy prostě ukradne…ten mladší je víc vybíravej, ten se suchýho rohlíku nedotkne a hlavně si ani nedovolí ti něco lapnout jak ten náš starší drzoun. Já jim kupuju různý pamlsky pro kočky, střídám to. A zatím se nestalo že by nad něčím ohrnovali frňák
Já jsem včera jedla banán a kocour mi čvrtku snědl. Nechápala jsem.
Vím, že je tam cukr a ten není moc vhodný, ale jednou za čas mu snad neublíží.
@berusa.m píše:
Já jsem včera jedla banán a kocour mi čvrtku snědl. Nechápala jsem.Vím, že je tam cukr a ten není moc vhodný, ale jednou za čas mu snad neublíží.
Snad ne, ten můj taky sežere na co přijde a mam strach aby se mu něco nestalo
Kočky jsou rychlý potvory, musí se na ně dávat pozor ![]()
@berusa.m píše:
Ahojte, jdu si k vám pro radu. Mám první kočku v životě, takže opravdu nemám zkušenosti. Už jsem psala jednou ohledně jídla a teď se to týká právě opaku - chození na záchod. Máme kocourka venku na zahradě ale občas ho pouštíme domů. Je to mazlík a miláček. Od začátku chodil do svého záchodku s bentonitem co má na terase. Skoro 2 měsíce nebyl problém a chválila jsem ho všem, jaký je to šikovný čistotný kocourek. Ale asi před 3mi týdny jsem si všimla, že mi chodí trůnit do velkého květináče. Nijak jsem ho netrestala, ale protože se mi to nelíbilo, dala jsem tak zbytky dlažby a kameny, aby nemohl hrabat. Už asi 3× se mi ale vytrůnil do trávy asi metr od toho květináče. Myslím, že to udělal naschvál a na záchodek skoro přestal chodit. Načurané tam má jen občas a bobky nacházím různě po zahradě. Nejspíš si tím značkuje teritorium, že? Občas nám sem totiž chodí kočky různě od sousedů.
Vzadu v sadě mi ty bobky až tolik nevadí, i kdy je teda uklidím. Ale tady kolem domu u bazénu, kde chodíme bosi mě to trochu sejří. Myslíte, že už se k záchodku nevrátí? Nebo pomůže časem kastrace? Má teprve 4 měsíce, takže je to ještě daleko.
Manžel zvíře z tohoto důvodu nechtěl, takže hledám řešení jak tady žít společně v lásce. Protože já už našeho kocourka nedám. Je to miláček, jak jsem psala
Vyměň ten beton it za něco přírodního, nejlepší je stejně Cat´s best Öko a zkus ten záchod posunout tam, kam chodí. Když ho začne zase používat, tak pomalu posouvat na místo, kde má stát. Příjde mi, že do hlíny se mu musí hrabat líp, než do toho betonu tu, v tom to může být. Ale bojím se, že si fakt vymezuje teritorium…
Ahoj holky, potřebuju radu.
Manžel přinesl domů minulý týden koťátko- 2 měsíčního kocourka. Jenže my máme doma už 7mi letou Ragdollí slečnu(kastrovanou). Ze začátku se kotě hodně ježilo při kontaktu, stará syčela, někdy mezi sebou i vrčeli. Teď se má situace tak že kotě se trochu orazilo a začíná si dovolovat, už se asi moc nebojí. Stará míca na něho spíš kouká, začne syčet jen když se přiblíží na blízko. Příjde mi že před ním spíš utíká. Jinak je míca velmi nekonfliktní, nechá na sobě od dětí dříví štípat pomalu.
Zlepší se jejich vztah? Já jsem z toho na prášky, těhotná, hormony pracujou, kotěte mi je líto, nechci ho dát pryč, bojím se ho dát i ven že je malé a ještě se o sebe nepostará. Bereme ho na zahradu, ale jak se od něj vzdálíme začne mňaukat..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju radu.
Manžel přinesl domů minulý týden koťátko- 2 měsíčního kocourka. Jenže my máme doma už 7mi letou Ragdollí slečnu(kastrovanou). Ze začátku se kotě hodně ježilo při kontaktu, stará syčela, někdy mezi sebou i vrčeli. Teď se má situace tak že kotě se trochu orazilo a začíná si dovolovat, už se asi moc nebojí. Stará míca na něho spíš kouká, začne syčet jen když se přiblíží na blízko. Příjde mi že před ním spíš utíká. Jinak je míca velmi nekonfliktní, nechá na sobě od dětí dříví štípat pomalu.
Zlepší se jejich vztah? Já jsem z toho na prášky, těhotná, hormony pracujou, kotěte mi je líto, nechci ho dát pryč, bojím se ho dát i ven že je malé a ještě se o sebe nepostará. Bereme ho na zahradu, ale jak se od něj vzdálíme začne mňaukat..
Z těch mých při seznamování lítaly i chlupy
taky jsem z toho byla na prášky ale do týdne byl klid a teď jsou už v pohodě, takže nebála bych se toho, oni si zvyknou ![]()
Ahoj, nikdy jsem neměla problém že by mi kocouři kadili nebo čůrali jinam než do záchodka, ale včera jsem přišla z práce a v obýváku byl bobek
je možný že je to tím, že jsem jim koupila jinej kočkolit než na kterej jsou zvyklí? Ten bobek tam byl jen jednou, od té doby chodil normálně do toho nového kočkolitu.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte některá z vás koťátko z venku a za jak dlouho si zvykla v bytečku? V sobotu si jedem pro koťátko, které se chodívalo napapat jen dovnitř. Máte tady někdo takovou zkušenost? =) Děkuji za odpovědi ( ráda tady čtu vaše příspěvky ) =)