Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
21.2.16 20:58

@Pipet to jsme samozřejmě zkoušeli. I jakési bylinky, po kterých je šílená a válí se v tom. Ale to bych toho musela mít pytle a házet to neustále do puštěného větráku :D.

Už jsem to hledala po netu víckrát. Většinou je to popisováno jako povaha kočky- když selžou ty postupy, které jsme zkoušeli. Já jsem si třeba myslela, že z toho vyroste. Rozhodně ne, že to bude ještě horší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.16 14:55

Česká televize - natáčení

Dobrý den,

zaregistrovala jsem se na emiminu, protože sháním pro dětský pořad České televize Telefon (http://decko.ceskatelevize.cz/telefon) majitele psa a kočky z Prahy a blízkého okolí. Rádi bychom natočili reportáž o úskalích i radostech jejich společného soužití.

Natáčení je honorováno a výjezdy točíme od 14.do 18. března 2016, konkrétní den a čas se Vám může uzpůsobit, ze zkušenosti trvá pořízení materiálu kolem dvou hodin. Pokud by někdo z Vás měl zájem, velmi ráda zodpovím další dotazy a vše ještě upřesním. Můj mail je adela. kabelkova@seznam.cz

Děkuji a přeji hezký den všem milovníkům zvířat!

Adéla Kabelková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.3.16 00:15

Jééé ahoj :mavam: můžu k vám? Kočky miluju od malička. Když jsem byla malá říkali mi doma kočičí máma :D vždycky jsem měla nějakou směsku. V roce 2007 jsem si z množírky přivezla tříletou Britku, kterou jsem za pár let musela dát bohužel pryč, ale přítel mi před Vánocemi domluvil koťátko Britské modré od jeho táty no a dneska se narodila :srdce: bylo jich pět, jedno umřelo při porodu, doufam že tam bude jeden kocoure, pořád se koukam na fotku co mi poslal mužům táta :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
13.3.16 15:23

Určitě se to tady už probíralo, ale s množstvím zdejších příspěvků bych k odpovědi došla nejdřív za týden. Potřebuji poradit ohledně steliva. Používáme Cats best a stelivo mám všude, kam má kočka dosah. Existuje něco, co by tento problém aspoň trochu eliminovalo? Popř. má někdo zkušenost, jak se učí kočičky chodit na lidské wc pomocí kočičího trenažeru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
13.3.16 16:16

@Kkklarka ty jsi zchránila kočku z množírny a teď si jednu množku podpořila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
13.3.16 20:51

@evale Já ať dělám co dělám, tak kočky písek vyhazují ze záchodu. Používám stelivo Extreme classic, mám před záchodem hadr, na něm rohožku a na tom plastovou rohožku. A stejně je písek i v jiné místnosti, mám pocit, že to kočky roznášejí schválně, abych se nenudia a uklízela… :cert: Po rekonstrukci bytu jim chci dát záchod do skříně, tak snad to pak bude lepší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22488
14.3.16 04:34

Mí kocouří senioři chodí na misky bez písku. Postupně jsem písek ubírala, dávala jen hrst, pak hrstku… Misky mám pro ně 3 a pořád vynáším. Po každém vyčurání, po každém bobku.
Naučila jsem se používat „silikonový kočkolit“. Do něho chodí rádi. Dávám jim ten silikonový kočkolit - plnou misku - občas. Je drahý. A mám ho po celém bytě. Nejen kolem misky, jak zahrabávají a vyhrabávají. Roznáší ho i na tlapkách mezi prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.3.16 08:19

@Bomer žádnou množírnu jsem nepodpořila. Množírna je pro mě to když kočka rodí koťátka x krát za rok :roll: tahle je má jednou za dva roky a teď v pěti letech je měla naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.3.16 13:21

@evale Já mám klasika bentonit - Zverlit a taky je celkem všude. Tak furt vysávám a zametám… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
14.3.16 14:03

@Potkyš Tak to máš dobré vyhlídky. :dance: My teď stavíme dům a záchod budou kočky mít až v místnosti za sklepem. Všude ve dveřích budou kočičí dvířka. Tam potom plánuji dát i nějaké levnější stelivo, bude to mimo obytný prostor, tak trocha smradu navíc nikoho obtěžovat nebude. Jinak si myslím, že ty těžší steliva se tolik nevynášejí, jako třeba to kukuřičné, ale to zase není tak moc cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
14.3.16 17:33

@Kkklarka jojo jasne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.3.16 20:36

@Bomer jasně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
15.3.16 16:00

Zensky poradte mi, jinak se z te kocky zblaznim :)
Mam kocicku, budou ji 2roky a mame ji od kotete. Celou dobu moc hodna, mazliva moc ne, ale proste sva:) Vzdy cistotna, nikdy zadny problem. Ale ted jsem poridila pred mesicem a pul kocourka a zaclo mi peklo. Je mu rok. Zaprve ho nemuze vystat, porad na nej vyjizdi a pokazde kdyz kolem ni projde okamzite mu,,nafackuje,, fakt to tak i vypada. Chce nam utikat z bytu kdykoliv se otevrou dvere. Ale co me ted dorazilo je to, ze mi uz po treti,,nachcala,, do postele a dnes i,,nasrala,,. A k tomu i do obyvaku na koberecek. Jsem uz z toho celkem nastvana, mam tu maly dite a nedelam nic jinyho, nez ze drhnu kocici exkrementy. :pocitac: Jak ji mam uklidnit, ja se s ni i chci pomazlt, ale ona ne, dokonce na me i vyjela proste je pekelne nastvana. Jak ji vezmu do rukou okamzite zacne rvat jak kdybych ji ublizovala. No proste des. Kocour je hodnej, necha si libit dost, ale obcas ji to vrati. Co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
15.3.16 17:26

@yasmine5 Kočka prostě neunesla změnu. Ale co udělat neporadím. Mám doma to samé. Dokonce 3 děti a 3 kočky. Někdy jsem z toho na blázinec protože pětičlenná rodina nadělá prádla dost a k tomu neustále přepírám třeba i komplet čerstvě převlečenou postel, protože se do ní kočka z trucu vyčurala. Nejvíc ale očurává hromádky, které si nachystám na praní, hlavně, když je tam manželovo zpocené tričko. Co jsme měli předtím kocoura, ten zas značkoval všechno, co bylo cítit plastem. Takže třeba neuklizená igelitka-louže. Jednou dokonce počural dceři batoh, který měla nachystaný do sportovního kroužku. Nakonec jsem to nevydržela a nechali jsme ho vykastrovat i když byl chovný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
16.3.16 17:06

@yasmine5 Ahoj, podle toho co píšeš o kočce, že ne extra mazlivá a že je svá, si myslím, že kocoura ti nepřijme bez „boje“, takže pokud chceš mít klid, dej ho pryč. Pokud ne, budeš si muset s madam ujasnit kdo je šéf smečky, jo, stejně jak to funguje a psů tak to funguje i u koček a vám tam šéfuje ona. Mám ted koček 5, bratr mi nadělil svoje dvě britky, má mimino a nechce to řešit dohromady. Moje dvě děti mezi zvířatama vyrostly, takže pohoda. Mám sphynxku, obyčejnou černou mícu a chlupatou nalezenkyni. Všechny je mám tak vycepovaný, že když jim stříhám drápy, seděj na klíně a čekaj, můžu jim cokoliv a ony to trpí. Vůbec se s nima nese…u, nemám ráda rozmazlený kočky a kdyby chtěly škrábat nebo dělat nepřístojnosti, dostanou normálně po čuni :D I tak nás milujou a spěj v posteli a jsou v pohodě. Když skočí na linku, stačí zasyčet dolů a pakujou se. Zkusí to teda zas a zas, ale ví, že nesmí a nedělají si ze mě srandu.
Máš ji kastrovanou? A on? Vůbec bych ji nepouštěla do místnosti s postelí a když jo, tak hlídat a kdybys viděla, že se k něčemu chystá, tak zavelet NE, něco po ní hodit, nebo postříkat rozprašovačem, dělá to naschvál a jen tak nepřestane. A vůbec se ti nedivím, že jsi z toho hotová, já bych ji upřímně zabila a to zvířata miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný