Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Love.dream hele, kočka není pes, ta neposlechne na slovo, to za prvé!
Za další, ty projevy strachu z něčeho pramení - stres, někdo mu dřív ubližoval, nechoval se k němu hezky… tys šla do domácnosti, kde kočky žijí, tak jsi věděla, do čeho jdeš. Evidentně kocoura nemáš ráda a on to cítí, ví to a proto se od tebe obává něčeho zlého. Co čekáš, že přijde návštěva a kocour se bude chovat jako suverén? Je to jeho teritorium a návštěva mu ho narušuje. Každé zvíře je jiné… i mezi psy jsou jedinci, co se bojí a nemají rádi cizí lidi!
Pořiďte kocourkovi nějaké schovávací místa, domečky, klidové místa, kde ho nikdo a nic nebude rušit.
Dál je jasné, že na příteli citově kocour visí, tzn. chce být v jeho blízkosti, což bys měla tolerovat, protože jakmile mu začneš dělat naschvály, bude je on dělat tobě. Zkus ho pochopit, jeho strachy a chování a mít ho ráda jaký je!
Mám tři kočky - 12,5 roku, 11 let a 5,5 roku, z toho tu 11 letou kočku plašší, nemá ráda návštěvy, cizí lidi, hluk, bojí se nečekaných zvuků a ran. Holt taková je, a co, mám ji proto nemít ráda? NE je nalezenec a nikdo neví, čím si do roku věku prošla. A každý z těch mých tří je jiný, starý kocour mi občas načůrá do vany, tak tam mám čistič ve spreji a holt tu vanu spláchnu… 100× lepší vana než počůraná sedačka apod.
@Love.dream jinak mám i psa, z azylu, taky se zpočátku bál všeho a všech, vč. koček, a jaký je mazel dnes… chce to pro jakékoliv zvířátko lásku, hodně lásky a trpělivosti.
Ještě otázka - jak dlouho žiješ v domácnosti přítele???
@KačuliKačka tak to neni pravda
. s kocourem jsem se snazila navazat vztah a snazim se porad. Kdybych ho nesnasela, tak delam asi vse proto, aby sel okamzite ke sve panicce. Kocour sve skryse ma, ktere mu nikdo nebere. Ani mu nikdo neublizuje, tak nevim proc se tak chova. ale taky ovekavam, ze aspo trochu se chlap podridi me a ne abych se mu podrizovala ja ve vsem. Snad od toho jsou vztahy, ne? Jinak s nim jsem ve spolecne domacnosti od kvetna
@KačuliKačka a jeste musim dodat, ze kdyz mam u nas obcas psa, tak s nim kocour porad chce byt- to uz se neboji on, ale pes
@Love.dream evidentně mu změna lidského osazenstva jeho území rozhodila duši… kočky jsou svá stvoření a nedělají neplechu jen tak bezdůvodně.
A o chlapa se tady nejedná, tady se jedná o tebe a kocoura, vzájemný vztah. Jemu to nevadí, tobě ano - a kočka velmi rychle vycítí změny.
Jinak naše Lota byla nalezená, nevíme kdo jí jak ublížil, má již 11 let, doteď je prostě bázlivá, ostražitá a velmi opatrná. Prostě do duše kočky nevidíme.
Počítej s tím, že bude lehávat v postýlce pro mimčo, na jeho věcech, dece atd. Doporučuju to extrémně neřešit, jinak se může stát, že se obě začnou mstít.
@KačuliKačka on je taky nalezenec z utulku. Takovy je pry od kotata. S tim pocitam, ze bude vsude polehavat. Akorat mam strach, aby neznicil veci… skoro vse budeme mit pujcene a byla bych nerada, aby se to znicilo prave u me, kdyz veci slouzily tolika detem
@Love.dream zkus jinou taktiku - k nám přibyla do rodiny kočička v listopadu taky nalezenec mooc se bála atd prostě jsme jí nechali být nevšímali si jí nějak extrémně, když přišla tak jen na dva metry a koukala na nás a tak jsme začali nejdřív z mluvením. Byli jsme jak blbci
- jůů ty si přišla no copak se stalo copak by jsi chtěla atd - občas jsme jí pohladili když přišla blíž. Pak si začala sama plnit bobříka odvahy a občas přišla a nechala se pohladit ale jen tak dvakrát a utekla zase do bezpečné vzdálenosti a sedla si a koukala na nas jako by přemýšlela že se jí nic nestalo atd. Ted už jsme ve fázi že si za náma příjde sama sednout do obýváku nechá se pohladit nebo i přijde do postele ale na ruce jí vzít nemůžem to okamžitě utíká. Příjde si pro mě když chce kapsičku nebo když se jí stýská a dokonce už naši fenečku pobízí k hraní. Chce to trpělivost on přišel o paničku a neví jak se s tím porvat.Zkus si ho kupovat pamlskama aby k tobě získal důvěru. Aby věděl že ty mu neublížíš že ty jsi ta která ho bude chránit hodně na něj mluv.Sice to bude chvilku trvat ale uvidíš že to půjde. Já s ní snídám obědvám i večeřím chodí mě pozorovat i na záchod sedne si naproti mě a já na ní mluvím a ona kouká pak příje a otírá se mi o nohy a já z ní cítím že mi začíná důvěřovat. Sice to bude ještě běh na dlouhou trať ale věřím že jednou to bude největší mazel. A taky čekáme miminko ale když vidím že se žene do postýlky tak jí jen okřiknu a řeknu neee a ona se zastaví a jen kouká do postýlky s postele. Držím palce aby jste to zvládli ![]()
@ita83 no, to taky zkousim. Kdyz jim, tak je to v pohode, ale pak mu zas prepne v hlave a je to pakosek. Ale kdovi…treba to bude nakonec velky opatrovnik mimina
- nebo naopak ![]()
@Love.dream opravdu to chce čas a trpělivost - je to jenom zvíře tomu to člověk nevysvětlí že ho má rád a že mu neublíží ono to musí poznat. Jednou mi donesli kocoura perského byl strašně zanedbaný divoký a napadal lidi.Sama jsem se ho bála už jsem uvažovala o jeho utracení když opravdu škaredě pokousal a podrápal ex - napadl ho v posteli - ale pak jsem si zlomila nohu a zůstala doma na neschopence a za těch 6 týdnů co jsem byla doma jsme se seznámili že jsem mu mohla udělat cokoliv a ten kocour držel i kdybych mu snad chlupy trhala tak by držel. Nakonec jsem ho ale stejně musela darovat kamarádčině mamince které umřel manžel - ten kocour nenáviděl chlapy - ex měl věčně načůráno a nakaděno v botách v oblečení kocour na něj čekal za každým rohem bytu aby ho napadl i v noci ve spánku a nakonec to dopadlo tak že jsem s kocourem spala v ložnici a ex v obýváku na gauči za zavřenýma dveřma
dnes se má kocour jako v bavlnce.Ono to chce opravdu trpělivost a netlačit na pilu. A upřímně neznám případ že by kočka napadla dítě i ten nás kocour šel po chlapech ale dětí si nevšimnul ty mu mohli strkat i prsty do ucha a držel a když se mu to nelíbilo prostě odešel do jiné místnosti. Tak držím palce aby jste to taky zvládli
Ahoj, máte skúsenosti, že by sa vám mačka skamarátila s iným živočíšnym druhom? Ja už pár týždňov pozorujem, že naša Anita čoraz častejšie chodí za králikom, občas sa ku mne obaja prídu pomaznať a králika oblizuje ako najlepšieho kamoša, tu som to natočila na video: https://www.youtube.com/watch?…
Srandovné na tom je, že ani so svojou sestrou nemala taký dobrý vzťah (možno to bolo tým, že ona sa k nej nechovala zrovna najlepšie
)
Když jsem byla malá, měla jsem kočku a potkana. Začátek byl teda drsnej to jsem musela kočku hodně hlídat, aby mi nesežrala myšáka, ale po cca roce spolu jedli z jedné misky. Takže podle mého nemožné to určitě není.
@Cherry Ann Jasně, máme teda doma psa, měli jsme 2 králíčky. Náš kocour byl tehdy kotě, já si dovezla králičí mimino… ti dva spolu vyrůstali, prali se, naháněli a spali spolu na koberci nebo i v kleci ![]()
Pes pak králíka pásl po bytě, tzn. hlídal ho a když stál, žďuchal do něj čumáčkem, at hezky pobíhá a nelenoší
Ušáček už s námi bohužel rok není ![]()
@KačuliKačka píše:
@Cherry Ann Jasně, máme teda doma psa, měli jsme 2 králíčky. Náš kocour byl tehdy kotě, já si dovezla králičí mimino… ti dva spolu vyrůstali, prali se, naháněli a spali spolu na koberci nebo i v kleci
Pes pak králíka pásl po bytě, tzn. hlídal ho a když stál, žďuchal do něj čumáčkem, at hezky pobíhá a nelenošíUšáček už s námi bohužel rok není
Krásny králiček, mala som ramlicu presne v tejto farbe
Už bohužiaľ tiež za dúhovým mostom… Pes s králikom podľa mňa môže vychádzať, obaja sú to také podobne tvrdohlavé povahy ![]()
@Cherry Ann tak naše domácnost nyní počítá 1 psa a 3 kočky, vychází spolu fajn, sice sem tam je třeba hafana usměrnit, neb je hodně aktivní. Ale hodně záleží, jak je člověk naučí a vychová ![]()
@KačuliKačka Súhlasím, pokiaľ sú dobre vychovaní a majú od prírody dobrú povahu, tiež v tom nevidím problém ![]()