Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jájo máš na to skoro ještě rok než koupíš botičky ![]()
To je ale luxusní škrabadlo ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
@KačuliKačka to znám, mám stejný míry175cm a boty 42/43…jenže na chlapa to ještě jde. narozdíl ode mě, ženský
kočky to bez škrábadla/váledla přežijou, dítě bez bot ne, nejsme v pralese…holt prostě od srpna budou u nás doma jiný investiční priority než zvěřinec
Počkej, to máš tak velkou nožku ty nebo manžel????
@Pája 01 nevím ještě přesně do čeho jdu, ale už nějak tuším, že ani ten první rok nebude dítě úplně zadarmo ![]()
@KačuliKačka oba
ale na chlapa je to podle mě celkem normální číslo…
@PjckjsANEBjája píše:
@Pája 01 nevím ještě přesně do čeho jdu, ale už nějak tuším, že ani ten první rok nebude dítě úplně zadarmo@KačuliKačka oba
ale na chlapa je to podle mě celkem normální číslo…
Tak u chlapa jo, u žen je to pak složité sehnat odpovídající botičky ![]()
A máš recht, už v těhotenství tě mimuško stojí peněz… a nikdy to nekončí
![]()
Když si představím, kolik mě budou stát následující měsíce u syna, tak to raději ani nepočítám, abych se nezcvokla ![]()
Navíc jsem dneska zjistila, že přestože mi paní psala, že 2. kolo příjmacího řízení bude až od 20.5., tak ve středu skončilo, že?????
takže pokud ho nevezmou na učňák kde jsem dávala osobně přihlášku, tak jsme v řiti totálně
Toto je její odpověd na můj @ …
Dobrý den.
2.kolo bude asi 20.května 2012. Na všech nabízených oborech jsou ještě volná místa.
Miklašová Vladimíra
Studijní referentka
Střední škola technická a dopravní
@KačuliKačka tak střední, to je pro mě naprosto nepředstavitelně vzdálená budoucnost…ale nad školkou a základní školou uvažujem pomalu už teď
teda proto, že se u nás rozvíjejí alternativní a tak je potřeba myslet na peníze, co by to stálo, pokud tam budem chtít děti dát. peníze, peníze a zase jen peníze
ale včera před spaním mě přelil strašně šťastnej pocit z toho, ež jsem těhotná
a vůbec se netěším an to, až bude malej venku z bříška. takhle je bez starostí, všechno kolem něj se zařizuje automaticky a já si užívám období, kdy je o dítě postaráno a bez starostí a ještě vím, že je v pořádku a mám ho „pod dozorem“
no ideálka, ne?
ostatně, až se mi nebude mlít břicho a neustále mě nebude něco zevnitř okopávat, bude to nuda. to abych si pořídila aspoň tasemnici ![]()
To sice je ideální, ale i když jsem měla relativně pohodově těhu, nemohla jsem se dočkat, až to maličké mimuško budu mít u sebe, kochat se jím, mazlit se, pusinkovat a pečovat o něj
![]()
@KačuliKačka mě to taky překvapilo, takovej obrat po půl roce těšení se na pusinkování
njn, hormony jak na houpačce, tak se nesmím divit ![]()
Už mám neštastného prcka v posteli, tak to jdu za ním zalomit taky, tak dobrou všem ![]()
@KačuliKačka my čekáme ještě na tatínka, až se nám vrátí z práce (po odpolední)…tak aspoň tobě dobrou noc ![]()
PjckjsANEBjája
tak první rok budeš dávat nejvíce za sunar a takový ty nekolikový láhvičky a dudlíky:-D děti mají tendence je ztrácet.
Botičky neřeš. Dokud díte nechodí do bot se ani nedává, tak si mužeš nenápadně předem přát k vánocum a tak dětské botičky. Říkej si i o plínky to bude nejdrahší záležitost u mimča. Jinak si myslím, že mimčo nestojí tolik peněz. Že is myslím, že někdy se to hodně přehání. Kdžy budeš dlouze kojit tak na tom ušetřiš uplně nejvíce. JÁ bohužel přestala kojit koncem 5 měsíce tak pak najely ty luxusně drahé Hami a Sunary . A plánky to bylo nejdrahší.
No jinak neboj. Muj synátor má tatínka s velikosti nohy 47 dělala jsem si sněj vždycky srandu, že z jeho boty malej bud emít lyže. A řeknu ti že má te dmalej skoro nejmenší nožicku ve školce což jsem ráda. Jen má vysokej nárt takže to leze do penez. ![]()
@ppperla já to beru celkově, zprůměrovaně. sice ten danej měsíc (ty první) nás stát nebude skoro nic, tak pořád chceme jen dvouletou mateřskou a pak druhý. jenže co když to nepůjde? tak musíme mít záložní peníze na dost dlouho. a vzniknou tím, že nebudu moct s dvouleťákem do práce. apod.
v prvním roce mi příjde největší investice do autosedačky, když přestane jezdit ve vajíčku. jinak to snad nebude taková hrůza, ale tak úplnou finanční svobodu, jak byla doteď, to už nebude - to mi netvrď ![]()
radši schovám těch 5 tis. na něco v budoucnu, co bude dítě potřebovat, než pořídit kočkám škrábadlo a šplhadlo, který by stejně ignorovali…ne že bych je neměla ráda a nechtěla jim dopřát, ale ony prostě ocení jiný věci
Hoj holky
Jáju kdy máš přesně termín? Já mám podle MS 22.8. a podle ultrazvuku i početí 26.8.
Budeme v závěsu.
A co čekáte víte? Já už mám doma pětiletou, takže vím, co mě finančně čeká a taky vím, že nové věci jsou totálně zbytečné. Autosedačku máme po majiteli bytu, ve kterém bydlíme, ten říkal, že kupovali uplně novou na syna, takže je jen po něm, z nekuřáckého auta, nikdy nebouraná, takže spokojená, navíc k ní nám dá i lehátko pro mimčo oboje dohromady za 700kč. Kočárek jsem koupila haluzově za 400kč z mimibazaru parádní, ale jen na hlubokou korbu, sporťák je na nic, to pak budeme na zimu pořizovat X Lander nebo podobný hodně sportovní terenní typ, protože bydlíme nad městem na pekelném kopci, kdy se tu v zime o chodníky skoro nikdo nestará. Postýlku a matraci mám po dceři u mámy, povlečení jsem dostala od kamarádky, jinak postýlka i s matrací nás tehdy vyšla v akci za litr. Oblečení - něco jsem dostala od kamarádek a opět po haluzi jsem na mmb našla mega balík oblečení pro novorozence za 300kč, i s poštou za 358kč a jsou tam tak boží věci, jen za tu jednu mikinku bych v obchodě dala ty tři stovky.. další mega balík domácího oblečení 3-6 měsíců mi poslala kamarádka po svých synech, tak to pak dokoupím jen něco málo fešáckého k doktorovi a babičkám a to bude stejně v zimě, kdy moc trajdat ven nebudeme a pod kombinezou může mít cokoli domácího, takže opět super. Sunary apod, neřeším. Dceru jsem kojila rok a půl a na ty kupované umělé věci nikdy nedošlo. Měla jsem doma vzorky, udělala jsem z nich později mlíčko na kaši, kterou mi stejně vyplivla a poslala mě svým výrazem do patřičných končin..
No a když nepočítám výbavu před porodem jako kočárek, postýlka, sedačka, oblečení, kosmetika, tak pak v „provozu“ vyjde mimčo na plínky, ubrousky a to mě vyšlo obvyklo okolo litru až 1500kč, podle toho, jestli jsem uchytla někde akce. Zbožňuju DMko, jsem tam registrovaná i do baby bonusu, takže mám knížečku se slevovýma kuponkama a mraky je jich na plínky a tak.
Takže už začneme po kousku pořizovat ať je do zásoby, ale spíš už tu druhou velikost, co si pamatuju od Sophie, tak ty nejmenší měla chvilku, jsou většinou do 5kg a ona se narodila 3,65kg, na prohlídce ve dvou týdnech měla 3,95 myslím, takže nejpozději v šestinedělí už jsme jeli druhou velikost. A vlhčené ubrousky.. každému vyhovují jiné, já jsem se pak později našla ve Sleep and Play, jsou jedny z nejlevnějších a přitom super očišťují, voní jemně a netrhají se. Pak ještě byly dobré z hypernovy Albert Quality ubrousky. Jsem se zas rozjela teda.
No jo, mimča a kočky..
No a s těma botkama - já za pět let dítěte koupila možná troje.. babička stíhá zásobovat. Vždycky si vezme dítě na pár dní v měsíci a vrátí mi ji v nových botech nebo novém oblečení.
Nebo klasická babičkovská otázka „Co potřebujete? Co mám koupit?“ tak se prostě nestydět, ale využít toho a rovnou říct „botičky, bundičku, kombinezu, teď jsem viděla krásnou tam a tam, stála tolik a tolik“.. já se to naučila docela rychle, protože když jsem se styděla a říkala „to je jedno, využijeme cokoli“ tak jsem pak litovala, protože koupily babičky vždycky takovou hovadinu.. ![]()
To luxusní škrábadlo bohužel kupovat nebudu, nejsou koruny, ale vždycky, když ho vidím, tak se mi chce brečet, protože jak Sally nevím, ale Corala a Wicca by si z toho zaručeně učůrly. Jsem večer ještě žehlila, abysme nešly spát rozhádané.
Tak jsem vytáhla krabici od oblečení pro Sama, odstřihla tu otevírací horní stranu a dala jim ji k jejich stěně, se mohly porvat, která první vyzkouší.
A pak už přišly mazlit do pelíšku, tak asi odpuštěno. ![]()
Jáju Ještě mě napadlo, chovají se k tobě kožíšci jinak než před těhu? Já mám ty holky fakt takové čarodějky.. Sally se ke mně první neměla, jakoby věděla, že ještě není všechno uplně jisté, tak se držela dál. Corala zas naopak, od toho, co jsem otěhotněla a když jsem špinila a tvrdlo mi břicho, tak se mohla zjančit, aby mi na něm ležela. Kamkoli jsem sedla lehla, okamžitě jsem ji měla na břiše a to je u ní co říct. A teď za mnou běhají všechny a normálně je mám jak osobní strážce. ![]()
A já letím, jdeme ke tchánovcům na povinnou pravidelnou návštěvu. ![]()
Zdravím Vás ![]()
Myslíte, že by bylo možné naučit koťátko na lidský záchod?
@Petttulis píše:
Zdravím Vás
Myslíte, že by bylo možné naučit koťátko na lidský záchod?
Možné to určitě je, jen je to dost zdlouhavé a kočka musí mít hlavně zájem.
Výborně je to popsané v knížce „Toto je kočičí svět, my v něm pouze žijeme“. Je to psané veterinářkou a mačkomilkou a perfektně se to celé čte a je tam spousta zajímavostí. ![]()