Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
20.5.12 11:24
@Petttulis píše:
Zdravím Vás :mavam:
Myslíte, že by bylo možné naučit koťátko na lidský záchod?

Možné asi jo, ale nedokážu si to představit, kočka by se musela vzdát svého přírodního chování - zahrabat si svůj „výtvor“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
20.5.12 11:33

@Elata Jo, děkuji za odpověď.. Koukala jsem právě na internet, na youtube… Je tam toho spoustu, že si kočina vyskočí na záchod, vykoná potřebu, trošku poškrábe prkýnko, jakože to zahrabala a je to… Líbí se mi na tom, že není nikde písek a nikde nic nepáchne.. Měla jsem kočičku (sphynx) a chtěla bych jí znovu, ale mám teď mimčo, tak mi ta varianta s wc přijde lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
20.5.12 12:58

PjckjsANEBjája : no uplne lehárko to určitě nebude :-D ale určitě je to krásnější zaměstnání než kterékoliv jiné:-D To mi ani vstávání brzo ráno nevadilo:-) to vstáváš s usměvem :-) Tak já na 2 letou mateřskou neměla nidky nárok.Já neměla ten příjem na to. Ale řeknu ti, že já byla na tehda 3 leté mateřské a říkala jsem si že i ty 3 roky s dítkem je málo. Člověk si s dítkem vytvoří tak silné pouto, že to je hrozně smutný pak se o d dítka odtrhávat :-)

Elata petileté dítě máš,? a kdypak narozené?, JÁ mám syna Kamču narozený 12.1.2007 Lednáček. Ale umě se situace hodně změnila já nejem již s otcem svého syna, tak s novým partnerem jsem rok a na dítko tedy máme ještě čas:-D Ale upřímně ti řeknu, že se moc těším až budu mít miminko jednou. A těší se i přítel protože na tohle téma jsme se již né jednou bavily :-) Ale dodělává vysokou a tak nebudeme se unáhlovat, protože já d doby co mi skončila mateřská jsem nezaměstnaná a opravdu jen samé brigádičky takže žádná slává. Je to šíleně viditelnej rozdíl. Když jsem otěhotněla v té době tolik práce kde jsem šla tam práce. Dneska,? Vůbec dobré práce se každej drží zuby nehty a v těch šílených pracích se to střídá jak na běžícím páse. Snažila jsem se o maturitu tříleté dálkové studium, že s maturitou budu mít třeba lepší pracovní příležitosti.Všechno mi šlo, ale Německý jazyk co jsem nesnášela již na základce i na učilišti, tak ten mě odrovnal. S tím jsem neustále bojovala a nakonec jsem to ukončila, protože to už se nedalo:-/

• Citovat
  • Upravit
12801
20.5.12 13:09

@KačuliKačka kam se hlásí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
20.5.12 15:35
Elata petileté dítě máš,? a kdypak narozené?, JÁ mám syna Kamču narozený 12.1.2007 Lednáček. Ale umě se situace hodně změnila já nejem již s otcem svého syna, tak s novým partnerem jsem rok a na dítko tedy máme ještě čas:-D Ale upřímně ti řeknu, že se moc těším až budu mít miminko jednou. A těší se i přítel protože na tohle téma jsme se již né jednou bavily :-) Ale dodělává vysokou a tak nebudeme se unáhlovat, protože já d doby co mi skončila mateřská jsem nezaměstnaná a opravdu jen samé brigádičky takže žádná slává. Je to šíleně viditelnej rozdíl. Když jsem otěhotněla v té době tolik práce kde jsem šla tam práce. Dneska,? Vůbec dobré práce se každej drží zuby nehty a v těch šílených pracích se to střídá jak na běžícím páse. Snažila jsem se o maturitu tříleté dálkové studium, že s maturitou budu mít třeba lepší pracovní příležitosti.Všechno mi šlo, ale Německý jazyk co jsem nesnášela již na základce i na učilišti, tak ten mě odrovnal. S tím jsem neustále bojovala a nakonec jsem to ukončila, protože to už se nedalo:-/

Taky nejsem s otcem Sophie. Je narozená 2.3.2007. Termín měla 12.2., poprvé se hnala na svět 9.1. tak to jí dr. rozmluvili ještě, ale blbečci mi pak nasadili prášky na zklidňování dělohy a udržení těhotenství a pak se divili, že furt nic, já 42tt a nic, tak jsem se jich ptala, jestli to čirou náhodou nemůže být těma práškama a chytali se za hlavu, jací jsou debilové a já se náramně bavila. :lol: No a jinak je Sophia „omyl“, prostě jsem najednou zjistila, že jsem 9tt, dvě menstruace uplně normální, ale začala jsem mívat závratě a neskutečné chutě, tak jsem si ze srandy udělala test a šla do vývratu. No a na ultrazvuku už srdce jak hrom, tak bylo jasno, že teda už bude, to se nedalo jít na potrat. A pan otec si pak našel bezdětnou slečnu, která ráda vykonávala orální sex :lol: a půl roku po porodu mi oznámil, že se cítí na rodinu příliš mladý (já čerstvých 20, on 22) a že se teda stěhuje k té svojí (boží mlýny jsou super věc - slečna mu za tři týdny oznámila, že jede dělat společnici do japonska a vrátila se mu za tři měsíce těhotná a netušila s kým). :lol: No, samy jsme byly se Sophií do jejích 2,5 let, pak se tak nějak objevil Ondra a ukecal mě, respektive mě utáhl na to, jak si všímal Sophie, hrál si s ní, blbnul s ní.. Já to nikdy nezažila, ani u mého táty, že by si se mnou někdy hrál, Jarda ten vůbec, ten ani neviděl, že je doma miminko, max měl poznámky typu „no a tohle býval kdysi můj pokojíček“ nebo „na co vánoce, stejně bude všechno pro to děcko“.. tak mě tak nějak Ondra uhnal. Teď 14.7. spolu budeme 3 roky, teď jsou to 2 roky, co spolu bydlíme..

Jo a ještě k té mateřské, jakto, že jsi neměla nárok? Jako studentka či jak? Já jen, že mateřská a rodičák je rozdíl. Mateřskou nastupuješ pár týdnů před termínem porodu a končí pár týdnů po porodu. Pak nastupuješ právě na rodičák, který trvá dva, tři nebo čtyři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
20.5.12 18:06

@ppperla nejkrásnější zaměstnání? tak to se moc těším, žádný jsem zatím nestihla absolvovat, tak začnem rovnou tím nejlepším ;) né, jako vážně se moc těším, bude to změna po tolika letech školy - obecně hlavněže nějaká změna. ale že zrovna tahle, to jsem moc ráda. u nás má příjem budoucí tatínek, tak si můžem „vyskakovat“ s dvouletým rodičákem…ono když před ním není ta půlroční mateřská, tak je to taky něco jinýho a ne tak úžasnýho, ale přece jen můžem být rádi, že nám stát dá aspoň něco. a že se k nám tatínek hlásí (je můj manžel a je biolog.otec, takže v papírech bude 100% i kdyby se třeba za pár let rozhodl koukat po zelenějších pastvinách ;) jsme spolu krátce, tak nemůžu tvrdit, že je to na vždycky, ale věříme tomu oba, tak to je základ.

dneska měl hodně zasnělý výraz, když jsme čekali na vlak a kolem pobíhaly děti, tak 3-4 roky (asi 7 jich tam bylo), převážně s tatínky. tak doufám, že ho to nepřejde a že bude z kubíka nakonec tak nadšenej, jak si teď myslí. to je takovej můj velkej sen. nejen mít děti,a le mít k nim toho správnýho tatínka - prostě chlapa, kterýmu taky zatikaly biologický hodiny, takže se třeba ochotně účastní nákupu kočárku nebo vaničky a neprostestuje, když ještě nenarozenýmu prckovi koupíte první capáčky :) no určitě mě chápete, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
20.5.12 18:18
@AgatkaZ píše:
@KačuliKačka kam se hlásí?

Hlásil se na automechanika, v druhém kole na autoelektrikáře, ale štve mě ta druhá škola,že jsem to propásla :zed:

Jsem dneska k.o., byly jsme s kamarádkou a jejima dětma v Beskydech, ušlapali jsme 9 km (nic moc já vím), ale ona nesla mladší v krosně a já na zádech dva batohy :lol: a za ruku její starší … tož mi to nějak dalo zabrat… ale je třeba setřepat ty nabraná kila, se mě mrchy nějak drží a ne a ne pryč!!!

Holky, užívejte si těhulkování :-) Je to moc krásné období :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.5.12 08:52

Ahojky,

tak mi spadl obrovitánský kámen ze srdce, nebot to mé střelené dítě je přijato na Vítkovickou střední průmyslovou školu na obor autoelektrikář :dance:
:dance: Zítra si tam Erda jede nechat zapsat přijetí do „zápisového lístku“, čímž nám oficiálně potvrdí přijetí na učiliště! Jupí, mám radost, že mám o starost méně :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.12 12:04

@KačuliKačka Super! Brácha dělal někde v OV autoklempíře myslím :think: něco s autama prostě, ale není to automechanik :lol: Vloni končil.
Tak ať jde vzdělávání hladce=)
(bych taky měla do školy, s gymplem díru do světa neudělám… :roll: :oops: )

Macík vůbec není terapeutický kocour :twisted: byla tu chlapa sestřenka, má holčičku s dětskou mozkovou obrnou, už je moc šikovná, sedí, umí něco ze znakové řeči, nemá plínu na den (bude jí pět), tak jsem jí přidržela Macína, ať si ho pohladí a on ji chtěl sežrat, pako :roll: , tak aspoň po zádech ho párkrát pohladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
21.5.12 12:34

@Elata jsem tvůj příběh tady hltala u obědu :-D Koukám taky veselej život. A dost jsem se nasmála u toho jak tvému bývalému přítelkyně utekla dělat společnici a dovezla mu ten dáreček z daleké cesty :-D
Tak všechno zlé je k něčemu dobré. Tedˇuž máš své pětilete zlatíčko, další zlatíčko na cestě a hlavně partnera, kterej je tady pro tebe i pro děti. Co víc si přát:-) No hezkej příběh se s toho nakonec vyklubal. Tak já jsem po rozvodu narazila na partnera se kterým jsem byla 2 roky, ale projevily se v něm agresivní sklony, takže konec tohodle příběhu. A s partnerem se kterým jsem tědˇ jsem téměř rok, ale je to milionovej rozdíl. A tohodle chlapa já se jen tak nevzdám, protože je to mé zlatíčko a ikdyž jsem měla za život více mužů, tak tomuhle nesahá nikdo ani ke kotníkům. :potlesk: Takže až stímhle mužem budu jednou čekat dítě budu pyšná jako páv :hug: a moc se na to období těším.
Zrovna kolem mě potichu přešel a držel Zulinku v ruce a hodil takovej pošklebek jako že mi ji krade haha :-D učí se totiž na Státnice rád by byl Ing. šikula, tak mu Zulik dělá společnost. Jinak né ja měla mateřskou tří letou normálně. JÁ jsem tehda byla sice nezaměstnaná, ale tehda byla ještě možnost výběru mateřské normálně. Ale kamarádka mi ted říkala, že by chtěla jít na mateřskou a že pokud nebude mít rok odpracovanej, tak že nebude mít na výběr a bude ji rovnou udělená mateřská 4 roky . No pro Nás je to tady trošku těžší na vesnici, ale já do města jít nechci z rodinného domu, takže budu muset asi oprašit své řidičské schopnosti(spíše neschopnosti) abych mohla někde do práce dojíždět třebas do Opavy, která je od nás cca 20 km .

@PjckjsANEBjája ty jsi studovala mnoho let ?? A copak jsi hezkého studovala?? Závidím všem těm co na to mají hlavu .-) To je milá představa jak se chlap rozplývá nad dítky:-) To ho určitě nepřejde. To chlap v sobě prostě musí mít.
To nevadí, že jste spolu krátce.Jak říkáš. Věřáte tomu, tak je to váš takovej cíl. A je důležite v něco věřit. My taky s Kájou věříme že spolu budeme celej život a nijak jinak ani nepřemýšlíme :-)

@KačuliKačka
tak to gratuluji synovi. Tak starost méně to je pravda. A ty jsi z Ostravy?? To bud emít dojíždění jen přez Ostravu?nebo delší dojížděčku do školy,?

Jak to je s kočičkama,? Maji rády když jich je víc, nebo jim je to jedno jestli je jedna kočička doma, nebo třicet?,:-D
Jsem si říkala do budoucna třebas druhou kočičku, ale říkám si t ykočičky si taky nemusí sednout že?? Může se to stát??

• Citovat
  • Upravit
17162
21.5.12 12:56

Perli,

syn bude dojíždět jen v rámci OStravy, bude to mít jednou tramvají bez přestupu cca 25 minut, takže dobrý ;-) Uvidíme, kde a jaké budou mít praxe, jak to pak bude s dojížděním. ALe on je zvyklý lítat po městě ;-) Hlavně že se dostal!!!! I když až na 2 kolo.

No a my máme tři kočky… nejstarší kocour je totálně splachovací, to mu nevadí nic nového, právě naopak :-) Lota ta už hůř nese změny, ale ona je celkově taková svá. No a prcek Charlie nemá probém taky s ničím :lol:
Takže u nás to bylo relativně v pohodě, když přišel Charlie :palec: Ale hrají si spolu, nahání se, občas se k sobě i stulí a chrní vedle sebe ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
21.5.12 13:11

@ppperla no tak běžně člověk, co končí vš má za sebou 4 roky střední a 5 let vysoké ;) takže vlastně mám za sebou 9 let odborného studia…a už mi to leze na mozek. ještě rok mě čeká, máme školu na 5,5 roku a ten poslední půlrok bude až po porodu, tak jsem si rozvolnila už tenhle, abych měla trochu víc klidu. jinak jsem stavař, hybrid mezi statikem a projektantem :)

a s chlapem - hlavně budeme te´d mít jeden velkej důvod, proč se budeme chtít dohodnout a ne jak když jste v bezdětným vztahu, kdy se kvůli každý blbině rozcházíte, protože ten druhej není dokonalej. není a já taky ne. ale ty hlavní věci máme vyřešené a klapou, detaily chtějí dohodu a kompromisy - a na to musí být chuť se dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.12 13:42

Ahoj holky. Jsem to asi s tím mým chlapem kapku zakřikla. Já měla večer teda.. Krom toho, že se Ondra choval pár dní divně a v kartách mi to házelo nějakou ženskou, tak mi včera řekl připitý, že stejně miluje jednu svoji bývalou a stejně za ní někdy uteče, protože ji prostě miluje o něco víc než mě, ale ať se nebojím, že rodina budeme pořád.. No konec toto. Tak mě kamarádka z mentálních technik tři hodiny rozebírala, abych se tak nějak zklidnila a mohla se aspoň trochu vyspat. A ráno za mnou před odchodem do práce přišel, strašně se mi omlouval, že to byl jenom zkrat, nás miluje nejvíc, nikdy neodejde, blablabla.. Dokonce on, který maluje maximálně pracovní výkresy pravítkem, namaloval obrázek, na kterém je on, já, Sophia, Samuelek, všechny tři kočky a dokonce i křeček, kterého nesnáší. Opravdu si nemohl vybrat lepší období než je 13 týdnů do porodu a finanční problémy, Sallinka operace atd.. Na posraného i hajzl spadne, že? No uvidíme, co bude dál. Já se budu tvářit, jakože nic, akorát má u mně chlapec na nějakou dobu útrum s důvěrou a intimnostmi, protože tohle přehnal. :roll: Holky jaké zlaté jsou.. Se u mně střídají, jakoby hlídkovaly, jsem snad v životě nebyla tak protlapkaná jako od včera.

Kačuli gratulka synkovi k přijetí! Jen ať se mu tam líbí a baví ho to. Jak to člověka nebaví, zvlášť kluka, tak je zle. Ale tohle by ho bavit mohlo. :)

ppperla S kočičkama to máš jak kdy. Čím dřív je k sobě pořídíš (věkově mlaďoučké) tím spíš na sebe zvyknou. Pak se taky mnohem líp snáší mix kocour kočka. Dva kocouři mají sklony hlídat teritorium a rvát se. Starší kočka s novou kočkou je těžko, hrozně moc záleží na povaze. Sally měla rok a půl, když jsme z útulku donesli Corálku.. Zalezla si do ložnice do nejzazšího koutu bytu dozadu za pracovní stůl a vylezla jen v krajní nouzi na záchod a to takovým fofrem, že bylo vidět jen dopadající chlupy po trase běhu. To vydržela prosím 3 dny a velice přesvědčivě vrčela na všechno, co se v blízkosti „jejího rohu“ pohlo. Po třech dnech plíživě plazivě přišla, kotě spalo u mě po pravé straně stehna, Sally byla na levé straně a přes celý klín natáhla hlavu, aby si ji spící očichala. Načež se Corala vzbudila, Sally se lekla, flákla jí a zdrhla. :lol: A já si mohla učůrnout od smíchu a Corálka chudina netušila, která bije. Ale zas usnula a Sally zas přišla.. a to už Corala spala dost dlouho, takže si ji Sally mohla „bezpečně“ očichat a to byl opravdu zlom během desetiny sekundy, kdy to v Sally přeplo a začala ji olizovat, čistit uši, zadeček.. já čuměla a nedýchala a čekala, že jí v nestřeženém okamžiku ukousne hlavu nebo tak něco. Ale obrat o 100% a z počátečního „všechny Vás nenávidím a nikdy Vám to kotě neodpustím“ to bylo „moje malá holčičko, tak ty seš z útulku, pojď sem, já se o tebe postarám“. No a o další 4 měsíce později, když jsme dovezli Wiccu.. to jsem myslela, že mi Sally vyškrábe oči.. nemluvila se mnou měsíc, byt používala teda běžně, záchod, vodu, jídlo.. ale maličká musela jíst přes měsíc v kuchyni sama, protože by se Sally nenajedla. Až nějak po tom měsíci se mi podařilo, že se asi půl minuty snesly vedle sebe a tři měsíce trvalo, než se Sally začala chovat zas normálně a „odpustila mi“. :) Zvykla si, ale šlo to sakra ztuha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
21.5.12 13:48

@KačuliKačka to nevadí, že na druhé kolo, ale dostal. A tam už pak nemusí mít žádné přijímačky jo? Tady od mé známe dcera ta se dostala na učiliště na kuchař číšník a do toho dneska a zítra dělá i příjmačky z matematiky a cizího jazyka.
To za mě díky bohu nebylo ;) za nás to bylo vždy jen na střední školy nikdy né na učnovské obory. No můj chlap namě spozoroval, že já vždycky na Zulinku říkám. Nechtěla bys kamarádku?:-D Tka vždycky spozorní a řekne. Petíííí víš co jsme si řekly,? :-D a já mu jen odpovím.No nezapoměn že jsme o 4 roky starší t víš skleroza:-D Ale ne jako ted určitě druhou kočičku nepořídíme Zulinka je ještě takové naše miminko. Ale časem určitě jen u jedné kočuldy nezustaneme :-D.

@PjckjsANEBjája tak to máš dobrej obor jakože hodně potřebnej přece.
To partner si vybíral nějakej jinej obo tehda.Nevím přesně co nevyznám s ev tom a říkal, že tedˇby to bylo hodně využitelné, ale nakonec si vybral obor tenhle na Báňské v VŠB TU Ostrava
Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu · Požární prevence
A jakože hasiče propuštějí všude. Tak chce si dávat ještě přihlášku na doktoranta, nebo jak se tomu říká. Já tomu vážně nerozumím. Protože víš jak když se to člověka netýká tak neví. Takže s tím vším se obeznamuni až sním:-). Ale sem na něj hrdá strašně moc. Obdivuji to jak dokáže sednout a učit se celej den. To si pak říkám, že takový si tituly vážně zaslouží :potlesk: tak snad to zvládne ty státnice je hrozěn nervozní a nejvíce času mu zabrala diplomová práce.

• Citovat
  • Upravit
peka83
21.5.12 13:54

@Elata jáájj tak k tomu chlapovi nevím ani co dodat. NO nechat tomu jedině volnej pruběh soustředit se jen na miminko.Třeba mu ještě docvakne i s dítkem jake jsou životní hodnoty. Jáájj byvalky to je největší zlo. Teda jen některé :-) já jako bývalka nikomu do zelí nelezu :-D já tvrdím, že jak je to jednou Bývalé Minulost, že do přitomnosti a budoucnosti se to cpát ani nemá hah a

k těm kočičkám. Jsem tedˇzase trošku mimo to jsou raggdolky dvě kočuldy a jedno je britská? já jeste vtěch rasách chodit neumím.Sem přece jen laik na tohle . Mě se ragdoll moc líbí a Sibiřská. Ale Sibiřky bývají více chlupaté, že??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný