Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den nebo Ahoj
Už dlouho pročítám vaši diskuzi o číčách a od středy máme doma koťátko.
Není teda s pp ale rodiče jsou. Otec je britský a matka norská lesní kočka.
Chtěla bych od vás poradit ohledně granulek.Momentálně krmím granulkama Smilla Kitten ale časem bych chtěla přejít na jinou značku která se dá sehnat tady ve městě.Smilla Kitten se dají sehnat jen na internetu ![]()
Granulky mám od majitelky.
Tak jestli by jste byli tak hodní a poradili mi která značka je fakt kvalitní.
Vím že marketové granule nejsou dobré.
A pak ještě jestli mohu dávat nějaké masíčko sirové nebo vařené.
Děkuji moc Pavla
A tady ta naše Mája ![]()
@Pája 01 píše:
Dobrý den nebo Ahoj
Už dlouho pročítám vaši diskuzi o číčách a od středy máme doma koťátko.
Není teda s pp ale rodiče jsou. Otec je britský a matka norská lesní kočka.
Chtěla bych od vás poradit ohledně granulek.Momentálně krmím granulkama Smilla Kitten ale časem bych chtěla přejít na jinou značku která se dá sehnat tady ve městě.Smilla Kitten se dají sehnat jen na internetu
Granulky mám od majitelky.
Tak jestli by jste byli tak hodní a poradili mi která značka je fakt kvalitní.
Vím že marketové granule nejsou dobré.
A pak ještě jestli mohu dávat nějaké masíčko sirové nebo vařené.
Děkuji moc PavlaA tady ta naše Mája
Bože Tvoje kočka mě nikdy nesmí potkat. Já bych jí vymazlila alergii na lidi.
Ta je tááááák boží! Úplně si koleduje o vymazlení duše z těla.
S krmivem - já jsem měla tenhle problém se značkou Brit Care. Chtěla jsem na ni přejít po zjištění detailů o testování krmiv na zvířatech, protože netestuje, ale jak píšeš o těch Smilla, tak se dají sehnat špatně a většinou jen přes net. Ale máme tady boží zverimex, moc ochotnou a zlatou zvěromilku, se kterou jsem hodila lítostivou řeč na téma krmiv, testování na zvířatech apod. a kvůli mě začala objednávat Brit Care přímo na prodejnu a to jak několik druhů granulek, tak masíčka. Za mě teda vedou značky Brit a Brit Care právě kvůli testování, holky mi to baští všechny, spokojenost a u mně i čisté svědomí.
Zkus se poptat ve zverimexech u Vás třeba po těchto značkách a případně jestli by se dali objednat. Pak je ještě jedna značka - Fitmin - to se mi mohly holky užrat k prasknutí a to je co říct, ale.. oni sice netestují na zvířatech klasickým odtřesným způsobem, ale mají svoje chovné stanice beagllů a čehosi, které tedy živí svými výrobky a sledují je, takže tam stejně dochází k pravidelným vyšetřením zvířat, násilným odběrům krve, rentgenům apod.. takže záleží na každém chovateli, mně to nešlo přes duši to vědomí, že tam s těmi zvířaty stejně něco dělají.
Elato děkuji.Brit a Brit Care u nás mají.Mají i Pro plan,Roayal Canin atd…
Děkuju za pochvalu.No byla to láska na první pohled a přez všechny chmury v rodině jsem jí stejně musela mít ![]()
Je táááák plyšová a spinká mi na ruce jak miminko ![]()
Já nevím na co ve složení se mám koukat.Co je špatné a co dobré.
Ten Brit a Brit Care vím že psům moc nedoporučují.Takže myslíš že u kočiček je v pohodě?
Holky co dáváte kočkám na jídlo, když je zrovna bolí žaludek? Vařený nebo syrový maso? Kočka poslední dobou zvrací docela často, tak jsme včera s ní šly na krev a ta je v pořádku.
Nevím, čím to může být.
@Pája 01 píše:
Elato děkuji.Brit a Brit Care u nás mají.Mají i Pro plan,Roayal Canin atd…
Děkuju za pochvalu.No byla to láska na první pohled a přez všechny chmury v rodině jsem jí stejně musela mít
Je táááák plyšová a spinká mi na ruce jak miminkoJá nevím na co ve složení se mám koukat.Co je špatné a co dobré.
Ten Brit a Brit Care vím že psům moc nedoporučují.Takže myslíš že u kočiček je v pohodě?
Royalky a Pro plan mají časté alergické reakce a při dlouhodobém užívání kočky často ztrácí srst, jakože až do lysa.. Ony jsou vychvalované, jak jsou super, ale co vím, tak pro mě za prvé testují na zvířatech a jen v mém blízkém okolí třeba s Roayalkama měly problém se srstí a alergií tři kamarádky s kočkama.. S Brit Care jsem spokojená, holky jsou ok, krom přemrouskané Sally teda, srst super, zažívání ok, nemám pocit, že by jim cokoli chybělo. A dle krevních testů Sally z předevčera má krev a hodnoty naprosto super, takže jí evidentně nic nechybí. U nás spokojenost.
Jak je to s doporučením u pejsků nevím, nemáme hafa, pan domácí oznámil, že psa v žádném případě (ale to mi říkal i o křečkovi a pavoukovi a druhé a třetí kočce, takže hádám otázka času). ![]()
Fuj, ale z některých pohledů se mi od Sally dělá až zle.. bohužel to nejde vyfotit tak dobře, on ten foťák není nic extra.. kočky vidí všechno, i duše apod.. a Sally jak se na některou zahledí, tak se mi zvedá žaludek..
@ivulka Hele já používám Asan Cat, dobře pohltí pach a když už je potřeba vyměnit tak buničina zežloutne, nemám pak po bytě všude písek a dá se krásně spláchnout. A dělaj i obr balení. Hodně jsem jich vyměnily a vyzkoušeli a tenhle je fakt špičkový. Pro tři kocoury vydrží na týden a z jednoho pytle vyjde tak na 2-3 týdny záleží na vrstvě. Kupuju ho v Tescu , ve zverimexu na Mělníku a tam stojí 119,–
Tedy pár fotek z dneška, foto i našeho nového mazlíčka. Dnes se s nim i mazlil Sileo, jen radší ne s halavou hada, ale jinak se k němu lísal. Takže už patří do rodiny ![]()
chudák kočenka, to měla fakt nehezký start v rodině, bobíšek. Naše Charlotte - alias Lotka je taky strašpytel, nenechá se sebou ani moc manipulovat, před cizíma se schovává a mazlit se přijde jen když sama chce. Pořád je obezřetná, opatrná a to už ji mám doma 6 let - je nalezenec, dupka moje ![]()
A koukám, že máš taky velmí „nadané“ kočičky
Při jejich popisu se tu fakt řehtám
připomíná mi to ty mé tři příšerky kočičí ![]()
Ivulko,
Myslím, že škrabadlo je báječné
A princezna je slaďounká!!!!! ![]()
Pájo 01,
teda to je krasaveček kočičí, fakt nádherná, ach jo, já jsem ujetá na kočičky a kotátka
JEštěže máme doma fakt plno ![]()
Jája Hills bohužel nevím. Jako znám tu značku, ale nezkoušela jsem ji ani jsem o ní nezjišťovala nic.
Had i čičmounice jsou úžasní. To co máte za hada? Taky jsem strašně chtěla, ale u nás by prošel maximálně vejco žrout, protože myši, holátka a všechno podobného bych chránila vlastním tělem, takže pokud by se had nenaučil žrát mrkev a pampeliškové listy, nejspíš by byl odkázaný na řísi za duhovým mostem.
No a vejco žrouti se mi nelíbí.
Kačuli Moje krevní skupina jsi.
Já mám jakýsi vrozený sklon tahat domů všechno, co mňoukne. Bych se nedopočítala, kolik vyhozených a ztracených koťátek a koček jsem za život dotáhla domů. Odčervila, odklíšťovala, nakrmila, ochočila a našla jim vlastní domov, protože doma se na mě všichni mračili, že čtyři kočky by mohli stačit (po koťátkách se mnou spalo v posteli 8 koček a já si chrochtala blahem). Ono „normální“ máme jenom Wiccu, ta je od chovatelky přímo, vymazlená, zvyklá na lidi a zvířata a tak.. Sally jsem psala, ta si bobátko užila svoje.. a Coralu jsme si brali jako odhadem tříměsíční z útulku. Jsem pak psala pánovi do útulku mail s fotkama, jak se jí u nás daří a psal, že je strašně moc rád, protože jí hodně fandil, že jim ji donesl v prosinci v největších tehdejších mrazech nějaký chlap jak hora, vytáhl ji z kapsy bundy zakrvavenou, že šel vyhodit odpadky a pískala pod popelnicí, někdo ji napadl a vyrval jí z krku srst i s kůží. Když jsem si ji o dva měsíce později brali my, tak jí teprve zarůstalo to místo. Nevím, co si prožila, ale jedinou ji neberu ven, několikrát jsem to zkusila, na popruhy, že si potlapká venku po travičce.. ale přisála se k zemi, šíleně se rozklepala a srdíčko jsem myslela, že jede tak na 550%, tak jsem ji radši hned vzala domů a ještě půl hodiny se klepala. Takže ať je doma statečná jak chce a je to sebelepší lovkyně much, komárů a všeho, co se odváží se pohnout, tak ven ani náhodou.
Ale vyhrožování ptáčkům za oknem jí jde dobře, musím jí někdy natočit se zvukem, protože to jsou boží skřeky.
A ta barevná Tvoje chlupatina - ach
To máte norskou? Je rozkošná moc.
Taky bys hádám dala nobelovku za lepivé válečky, že? ![]()
tak válečky - to máme sakra spotřebu ![]()
Ta tříbarevná je právě ta naše Lotynka - dle výstav a knih je to turecká angora, ale je to moje princezna
Ona ven taky nee, nese špatně jakoukoliv změnu, hlučnější návštěvu nebo děti. Ale neublíží, jen se prostě ztratí někde v bytě a vyleze až je klid ![]()
Ten nejchlupatější - perský kocour Samík - toho mám od chovatelky, v 5,5 letech jsme přišli na to, že má PKD - cysty rostoucí uvnitř ledvin, takže má dietu a sem tam neseme moč na rozbor, jak fungují ledvinky. Miluje syna, takže spí s nímv pokojíčku, je to naprosto splachovací kocour, nevadí mu psi, návštěvy, cestování ani hlučné děti mé nejlepší kamarádky
Prostě pohodář jako blázen!
A ten nejmenší - obyč kocourek Charlie - ten zaplnil prázdné místo před 2 lety, kdy jsem na selhání ledvin přišla o kocourka po mamince, byl to úžasný kocourek, takový kočkopes, pořád musel být na nás nalepený a spal mezi námi ![]()
No a Charlieho máme přes 1,5 roku… a loni měl zavodněné plíce, díky čemuž přestal růst a je to takový prcek. Sem tam kašle, ale rok byl dobrý,tak snad se to už nevrátí .
Jen má jeden nešvar - občas útočí na Lotku, což nesnáším, takže za to dostává výprasky… no a jinak taky zlobí - vytahuje odpadky z koše, okousal jídelní stůl (roh na horní ploše), vytahuje binec z odpadu ve vaně a tak dále..... ale jako jediný spí se mnou ![]()
A naši Zoo partu doplňuje králík Bublina, beránek, který je jak neřízená střela a vůbec se nemazlí
Zrovna tady někde lítá po bytě ![]()
1 foto Charlie
2 foto Samík - pravým jménem Samson Lady Bijou ![]()
3 foto Lotynka ![]()
Myluju kočičky ![]()
U nás dneska byla operace, sundala jsem Macíkovi klíště (a to má na sobě ten bordel za krk
), akorát jsem to pak nepokapala desinfekcí, protože kocour zmizel jak ohnivá čára a přišel až večer ![]()
Když mi tady s takovýma věcma (dávání tabletek třeba) nikdo nepomůže - chlap je posera největší a já mám málo končetin! Petr se bojí i podržet morče, než mu ostříhám drápky
Moje nervy toto.
Kačuli, jak Samík drží pod tou židlí?
Tam má nějakou poličku, nebo co?